Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jun 2024, 16:02:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovo je forum u kome se postavljaju tekstovi i pesme nasih omiljenih pisaca.
Pre nego sto postavite neki sadrzaj obavezno proverite da li postoji tema sa tim piscem.

Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Leksikon Yu Mitologije  (Pročitano 74225 puta)
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
UDARNIČKE ZNAČKE
Na radnim akcijama je najvažnije bilo koliko je puta akcijaš sa zemljom u kolicima prošao pored evidentičarke, makar kolica bila i poluprazna. Akcijaši sa najvećim brojem prolazaka su dobijali udarničke značke.

Bata Simić

UDBA
Uprava državne bezbednosti; tajna policija, naslednik KNOJ-a (Korpus narodne odbrane Jugoslavije) i OZN-e (Odeljenje za zaštitu naroda). Imala je u nekim periodima i sudsku i egzekutivnu vlast. Pričalo se da joj je moto u delovanju bio: "Uđi prav - nećeš izaći zdrav; uđi kriv - nećeš izaći živ."

Dragan Jovanović

VEGETA
Poznati začin ''Podravke'' iz Koprivnice, koji je bio desna ruka svake domaćice bivše SFRJ. Poznat je i po tome što su domaćice iz zemalja real-socijalizma bile spremne da za pakovanje Vegete jugoslovenskim turistima daju... Pa, gotovo sve...

Mihajlo Spasojević

VIDEO PLAYER
1981. dobila sam Hitachijev. Koštao je oko 1200 DEM-a. Snimala sam spotove iz Nedjeljnog popodneva Saše Zalepugina. Michael Jackson, Boy George, Bowie "Ashes to ashes" i neki tipovi koji su se furali na novoromantizam.

Sandra Antolić

VIJETNAMKE
(im.): Popularno ime za maslinaste jakne-vjetrovke američkih vojnika u Vijetnamu (otud ime), a poslije vijetnamskih veterana. Kult-status ova jakna zadobija nakon što je u filmu "Taxi driver" nosi Robert De Niro. Nošenje 'vijetnamke' (s prišivenom američkom zastavicom na rukavu) impliciralo je pripadnost određenom senzibilitetu (reference: beat-kultura, anti-militarizam, post-šesdesetosmaštvo, hippie-pokret, rock'n'roll, u Zagrebu: novinarsko-literarni rad u časopisima Polet i Studentski list).
Neka od imena kod kojih se može naći utjecaj 'kulture vijetnamki': pisac Milan Oklopdžić (i posebno roman "Ca. blues"), novinar Bogdan Tirnanić, rocker Johnny Štulić (opisao atmosferu barova u kojima su se skupljali 'nosači vijetnamki' u pjesmi "Pametni i knjiški ljudi", 1980.).

Đorđe Matić


Vijetnamke se kao jakne zovu i 'komandosice'.

Neven Biruški

VIKENDICA
(pravilno po makedonski: vikendička) Stanben objekt za sekundarno domuvanje. Lokacijata, goleminata (i, čestopati, količestvoto na kičesti ukrasi na fasadata) se znak za opštestveniot prestiž na sopstvenikot. Masivno se gradea za vreme na 70tite i ranite 80ti, glavno blagodarenie na povolnite krediti. Vo odnos na prostornata mestopoložba se delat na dve grupi: a) vo blizina na golemite gradovi (poskromni), b) na raznorazni planinski, ezerski i morski turistički mesta (vo generala poluksizni). Možat da se koristat za organiziranje na dobri žurki ili proslavi.

Stefan Bužarovski

VIS
Vokalno instrumentalni sastav; to je bio jugo-socijalistički naziv za nešto što danas zovemo bend.

Vanja Nikolić & Jakov Vilović

WARTBURG
Čudo koje čini TOK-TOK kada se pokreće.

Branko Vanić


Kad se upalio nije više radio tok-tok, nego rin-tin-tin pa mu je to bilo konspirativno ime.

Divina Marion

YUTEL
Poslednji trzaj jedinstva među južnoslovenskim zakrpama: osnovana od strane federalne vlade, organizovana snagama "prozapadnih" medijalaca od Triglava do Đevđelije. Najpoznatija vest - izveštaj sa slovenačkog fronta:
pitanje: "Druže desetaru, šta se ovde dešava?"
odgovor: "Ma oni nas kao napadaju, a mi se kao branimo...".
Popularni su bili, za ondašnje prilike, interwiew-telefonski brojevi koje je svaki građanin mogao da nazove i priloži svoj glas - "da ili ne" - na aktuelnu temu... Teme su bile, između ostalog: da li ste za ili protiv slobodnih izbora? Da li ste zadovoljni odlukom federalne vlade o kotiranju nacionalne valute za nemačku marku?, etc. Relativno kratkog veka. U Beogradu su prostorije Yutel-a bile razbucane od strane nacionalista. Policija nije pristala da napravi protokol...

Dragan Ahmedović
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
ZATVORENI PARTIJSKI SASTANAK
Jedan od poslednjih recidiva iz perioda ilegalnog partijskog života, forma sastajanja članova partije kroz koju se partija vraćala svojim korenima i sebi samoj. Zato su se uoči i za vreme zatvorenog partijskog sastanka komunisti osećali kud i kamo drugačije i važnije nego na običnom partijskom sastanku (v.). Na zatvorenim partijskim sastancima članovima partije je obično saopštavana važna odluka najvišeg partijskog organa koju su oni imali da prime k znanju i sakriju u dubinu svoje partijske duše. To su najčešće bile informacije o delovanju neprijatelja koje on nikako nije smeo da sazna. Stoga je članovima Partije nalagana permanentna budnost (v.).

Živoslav Miloradović

ZDENKA SIR
Topljeni sir za mazanje u okruglim kutijama u kojima se nalazilo po šest trokutastih sireva, neki su ih zvali kockom (?). Svaki trokutić je, koliko se sjećam, jedva bio dovoljan da se premaže kriška kruha i obično se kupovao samo kad se ide na izlete, na more i sl. Tvornica sira se inače nalazi u Velikim Zdencima pokraj Daruvara ("Staročeško pivo"), a postoje i Mali Zdenci pa bi na pitanje "Otkuda si?" stanovnik Malih Zdenaca u pravilu odgovarao: "Iz Zdenaca." Naravno, stanovnik Velikih Zdenaca na isto pitanje odgovara: "Iz VELIKIH Zdenaca".

Zlatko Kurić

ZDRAVE SNAGE
Grupa članova Partije na bilo kom nivou njene hijerarhijske strukture bez koje se Partija nije dala zamisliti. Reč je o onim članovima koji su tokom unutarpartijskih sukoba, bezrezervno i krajnje odlučno, stajali na stranu pobedničke struje. Druga važna osobina zdravih snaga je njihova militantnost. Oni koji su imali prilike da učestvuju u partijskim borbama tvrde da nije bilo tog besnog psa koji se mogao porediti sa zdravim snagama. Osnovno geslo zdravih snaga je da ne postoji nijedna druga istina osim partijske istine. U vreme raspada Partije nestale su i zdrave snage jer su se priklonile pobedničkoj liniji. Tako su nastale "patriote".

Živoslav Miloradović

ZDRAVKO ČOLIĆ
Amerika, 1995. godina, zima. Čikaška zima. Oštra i besna na sve što živi. Sedimo u toplom kafiću, u niskoj zgradi ušuškanoj između čikaških arhitektonskih giganata. Za stolom Šone, bivši jugosloven, i ja, bivša jugoslovenka, i jedno 10 "njih", amerikanaca. Teme se nižu, jedna za drugom, kao niske bisera. Pitaju nas sve i svašta, šarmantno blesavi u svojoj dečijoj naivnosti i neoptužujućoj neinformisanosti. U neko doba, krene priča o muzici. Pričaju o nekom Kennyu Rogersu, pa tamo neki Bruce Springsteen, pa neka Janis Joplin... Itd, itd. Ja se zagledam setno u neku daaaaaleku tačku, i kažem im: "Ljudi, sve je to krasno, divno, predivno! Svi su oni super, nemam reči. Ali... ZDRAVKO ČOLIĆ!!!"
I tu nastade tajac. Krenem ja o glasu, o stasu, o šarmu i harizmi, o svilenim košuljama i Lokicama, o ženama i nesvestici, o ludim glavama i zvezdicama, o ciganima čergarima i Ružicama zrelim kao kruške... Pola sata sam ja zborila, Šone se ubacivao, a oni ćutali kao mule. E, ljudi! To je to... SFRJ at its best! Što bi rekli braća Nemci:
"Sehen sie dieses Land? Dass ist Zdravko!"

Mina Babić

ZDRAVO
Popularni tinejdžerski časopis s kraja sedamdesetih (nešto kao domaći "Bravo"), koji je bio podeljen na dva dela i imao dve naslovne strane. Kada uzmeš novine u ruke i okreneš ih za 180 stepeni ugledaš još jednu naslovnicu. Reklamni slogan "čitaš Zdravo - imaš pravo!".
List se trudio da demistifikuje naslovnu stranu, tako što su se ponekad na naslovnici pojavljivale girl next door i likovi poput nas, običnih čitalaca.

Janko Baljak

ZEKA PEKA
Zec - maskota Prvenstva Evrope u košarci (PEK) održanog u Beogradu 1975. godine. Tanak, izduženih ruku i nogu i sa loptom u desnoj ruci, proizvodio se i od gume kao igračka. Ostao upamćen po pesmi: "Svaka baka, svaki deka, znaju ko je Zeka Peka!".

Dragan Odžaklijević

ZEPE
Vrsta obuvaka od crnog filca s gumenim potplatima i bočnim preklopom s gumbom, isprva zepe su bile uobičajena obuća seoskih baba da bi se sredinom osamdesetih proširile kao školska obuća, a zatim i misteriozno postale modnim hitom među tinejdžerima.

Tamara Gruber & Ana BožićevićCrne, lagane 'kung fu' papuče sa gumenim đonovima koje su prvenstveno bile kućna i bolnička obuća naših baba. Onda su se počele nositi u osnovnim školama kao obavezna školska obuća i tako su postale stilsko modno ludilo. Proizvodilo ih 'Borovo'.

Stevo iz Knina

ZGLAJZATI
Biti kažnjen zbog političkog prestupa. O zglajzavanju se rešavalo isključivo na partijskim forumima ali je zglajznuće veoma nadilazilo okvire partijske kazne. Zglajzati je značilo biti potpuno odstranjen iz političkog i uopšte javnog života, ostati ne samo bez do tada uživanih privilegija nego i bez zaposlenja pa dopasti i zatvora. Budući da je gradila socijalizam sa ljudskim licem Partija nikada nije dozvolila da se nakon zglajznuća bivši važni drugovi bave svojim stvarnim zanimanjem. Ne toliko zbog ljudskog lica socijalizma koliko zbog onih drugova koji još nisu zglajzali. Oni koji su zglajzali su o svom zglajznuću najčešće saznavali iz partijskog materijala (v.) ili, u težim slučajevima, iz novina.

Živoslav Miloradović"Zglajzati" je iskvareni germanizam (Gleis - šina) u smislu: iskočiti, iskliznuti iz šina, iz kolotečine. Upotrebljava se u izrazima kao što su: "Zglajz'o teretni (voz) kod Lukavca", "Dva guza na dva glajza", "Zglajz'o Meho k'o brzi sarajevski", "Zglajz'o sam kod žene".

Dragan Jovanović

ZIDNE NOVINE
Komad pakpapira metar sa metar i po na koji su nalepljeni članci koje su pisali članovi kolektiva i vojnici u kasarnama. Tako izlepljen i ukrašen komad papira kačio se na zid i predstavljao obavezu da se napisano pročita.

Bata Simić

ZLOČESTA DJECA
Kultna ekipa sa zagrebačkog Radija 101, koja nažalost (jer frekva nije bacala dalje od Zagreba), nije nikad svoju popularnost (poput Nadrealista) proširila izvan republičkih granica. Zločestu djecu sačinjavali su: Pocka, Piro, Pervan, Zuhra, Nino, Pavlica i Vinko. Djelovali su od sredine 80-tih (praktički od osnivanja Omladinskog radija 101) pa sve do početka 90-tih. Njegujući mješavinu lokalnog i pajtonovskog humora do suza su nasmijavali mlade od Zaprešića do Sesveta, pobijajući (zbog spomenutih ograničenja nažalost nedovoljno snažno) klišej kako su Zagrepčanci neduhoviti...

Goran Kulenović

ZNANJE IMANJE
Popularna emisija za poljoprivrednike i ljubitelje sela. Nedeljom pre ručka kada je "cela porodica na okupu". Direktni prenosi. Takmičenja sela iz cele SFRJ u svemu i svačemu. Između kviza muzičke numere i skečevi. Skečevi izgledaju tako što dva popularna glumca sa obaveznim šajkačama stoje za mikrofonom i nadmeću se u duhovitostima po principu čuvene radio-emisije " Selo veselo". Žene su se najčešće takmičile u ručnim radovima, muškarci u znanju iz svih drugih oblasti. Postati selo-domaćin bila je stvar prestiža širom zemlje. Sela domaćini dobijala su asfalt i renovirani dom kulture gde se takmičenje obavezno održavalo.
Kultni likovi: Zaharije Trnavčević i Kosara Balabanović. Za Kosaru se pričalo da najviše problema ima nakon povratka tv ekipe kada u prtljažnik treba smestiti živinu, prasiće, jaja i ručne radove. Ipak, tračevi oko reketiranja sela-domaćina nikada nisu dokazani.

Janko Baljak

ZNOJNICE
Elastične najčešće frotirne trake, navlače se na ručne zglobove i oko čela za sportsko-mladalački imidž; kasnije se razvija pletena verzija kućne izrade s uzorkom ili u obliku pletenice.

Tamara Gruber & Ana Božićević

ZREN
Sportsko takmičenje na kome su pobednici dobijali značku ZREN, što je bila skraćenica za ZA REPUBLIKU NAPRED.

Bata Simić

ŽIVČANI NAPADI
Bili su u modi 1945., a izvodili su se tako što bi se onaj ko je na igranci želeo da na sebe skrene pažnju i stekne naklonost devojaka, izvrnuo na patos, počeo da se koprca i viče: "Napred drugovi! Na bunker! Bombe bacaj! Zamnom!! Ura!..." A onda jedan od onih koji ga drže dok se on otima zakači svoj mali prst za njegov i viče: "Halo veza, halo veza, prekini paljbu!"

Bata Simić

ŽIVOTINJSKO CARSTVO
"Krašove" male i tanke čokoladice koje su sadržavale sličice životinja iz celog sveta. Deca su kupovala ove čokoladice sa ciljem da sakupe sve sličice i polepe ih u veliki album tvrdih korica koji je sadržavao i puno korisnih informacija o životinjama. Popunjeni album se mogao poslati "Krašu", a onda bi se poništen (crvenim uzdužnim crtama) vraćao detetu na kućnu adresu sa bogatim paketom slatkih proizvoda (onoliko koliko je dete teško). U promet je (svesno) puštana mala količina određenih sličica, kako bi se album što teže popunio, tako da su menjaža i tapke (v. Tapke) bili često upražnjavani.

Dragan Odžaklijević 
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Spisak predloga za Leksikon Yu mitologije

Dubravka Ugrešić Dejan Kršić Ivan Molek (prvi popis predloženih tema):
- UNRA (kao cargo kult, pad popularne kulture i potrošačkih dobara s neba)
- novac, zastave, grbovi
- štafete (kralj Aleksandar/Petar, Titova, afera NSK...)
- "Trst je naš" (od 45 do danas, Ponte Rosso, "izlet" u dvorac Miramare...)
- parade (od gigantskih pegli i cipela do T-82)
- pjesme koje su se pjevale
- nakaradna imena (Traktor, Revo i Lucija...)
- različiti načini bježanja preko granice
- 48., informbiro (faksimil Borba)
- stripovi (predratni, poslijeratni... Mika Miš, braća Neugebauer, Maurović, Mirko i Slavko, Novi kvadrat...)
- Goli otok
- Alija Sirotanović, udarnici
- plavi šljemovi, UN, nesvrstanost... (Izrael-Balkanski ratovi!)
- umjetničke grupe EXAT, Medaiala, Gorgona...
- potrošačka dobra (šuškavci, najlon košulje, vespe...)
- domaći filmovi (H8, Rondo, Martin u oblacima, filmovi Františeka Capa...
- Pioniri, ferijalci, odlasci na more, radne akcije... odlasci u vojsku
- horske recitacije
- domaća avio-industrija (od Ika 2.. S49, Zoja, Stršljen, Galeb... Orao)
- Olimpijski sportisti (Cerar, Bjedov, Mate Parlov...)
- Jovanka ("Krstim te brode...")
- Tito - govor u Splitu, "Pismo"...
- prvi TV program, Studio Uno, Mike Bongiorno, Anton Marti...
- novine: Politikin zabavnik, Plavi vjesnik, Globus...
- images: Plavi i Crveni Radion, Cockta, mlijeko u flašama, 505 sa crtom, Bilo kuda Kiki svuda... ("Tata kupi mi auto...")
- umjetnost kioska (Rise no Risk, cigarete na komad, benzin u ampulama, razne čarobne tekućine...)
- igre: hula hop, klik klak, jo jo... video games...
- džepni tranzistor i ulično slušanje prijenosa utakmica (kasnije kolektivno gledanje televizora u izlozima)
- moda: Žuži Jelinek...
- prvi dizajn: Rex stolice, prašak za pranje Yeti..
- nogomet i nogometaši, Beara i Šekularac...
- festivali: Opatija, Zagreb, Pulski filmski, Dubrovačke ljetne igre...
- pop muzika: Ivo Robić (priče s Beatlesima...), Đorđe Marjanović, Lola Novaković, Vice Vukov, 4M, Čobi, Indexi, Ljupka Dimitrovska, Bijelo Dugme...
- Slavko Perović i meksikanske pjesme
- Korni grupa (Ivo Lola Ribar...), Balašević (Računajte na nas), Zabranjeno pušenje (Maršal afera...)
- odnos Fićo-Fiat 1300 (kasnije 101-Golf...kao socijalni označitelj)
- prva Coca Cola, prva samoposluživanja, prve LP ploče (Moša Pijade donio Elvisa/ili možda Beatlese?)
- porodice vojnih lica (izuzetno puno poznatih ljudi je iz...)
- "crni val" - Žilnik etc. (Mira Bogolić), Žika Pavlović "Kad budem mrtav i beo"
- Makavejev - Nevinost bez zaštite, Dragan Aleksić... WR...
- art časopisi Rok, Mixed Media...
- "Kad su cvetale tikve", poznati domaći kriminalci Ljuba Zemunac, afera Marković - Delon...
- Praxis i korčulanska ljetna skola
- ljubljanski lakanovci
- prve droge, počeci hipi kulture i sl. "Kosa" i "IKS" u Ateljeu 212
- prvi seks-erotski magazini: Čik, Zum reporter
- muška voda iz Kladnja
- Start, duplerica
- tv serije domaće/strane: Ogledalo građanina pokornog, Ću Ćeš Će, Naše malo misto, Gruntovčani...
- Čkalja i Mija Aleksić, Ljubiša Samardžic i Milena Dravić...
- dječje emisije: Na slovo na slovo, Neven...
- nagradne igre ("Više sreće drugi put" Coca Cola)
- Sandokanmanija
- NNM, Silvana Armenulić, Lepa Lukić, Lepa Brena
- "Teversenove bajke", Top lista nadrealista...
- omladinska štampa - Polet, Vidici, SL, Mladina...
- Tito umro (faksimili)
- YU pokret
- Idoli, novi val...
- Univerzijada u Zagrebu, Olimpijske igre u Sarajevu...
- estetika političkog pluralizma
- Evrovizija, pobjeda Rive na Evroviziji, Tajči...
- prvi demokratski izbori

Tatjana Dujović - Krivokapić:
Osnovna škola:
" Vesela Sveska", "Male Novine" - štivo svakog primjernog pionira
"Titovim Stazama Revolucije" - takmičenje iz znanja ratne istorije SFRJ (ko je bio Rex, itd.)
Čitanka - knjiga za učenje SHJ-HSJ
TV i TV-ličnosti (stvarne i imaginarne):
Mića Tatić - glas svih crtanih junaka našeg djetinjstva (crtani u trajanju od pola sata nedjeljom uveče u 7 sati)
Šurda
Minja Subota
Matan
Krsto Mišić
Vlak u snijegu
EPP - ekonomsko propagandni program
Intermeco
Muzika/radio/novine:
Primus - preteča "Nadrealista", emitovana subotom ujutro na jednoj od stanica Radio Sarajeva ranih 80-tih godina. Takođe izdata i audio kaseta sa slikom Mona Lize sa "šljivom" na omotu.
Srebrna Krila i Vlado Kalember
Nervozni Poštar
Časopis "DVOJE"
"Vojni Informator"/"Narodna armija"/"Front" - sveti časopisi specijalno štampani za one koji služe vojni rok
Hrana:
hljeb Primorac - najpopularnija vrsta hljeba (uz polu-bijeli), onaj koji su neki zvali Dalmatinac
hljeb Graham - mali, crni hljeb, gorkog ukusa, obično su ga kupovale bake
Cipiripi - neuspjela imitacija "Eurokrema", sa likom vjeverice na omotu
jufke - kore za pitu
Argeta Pašteta
Moto keks
Frutolino, čokolino, medolino
Efekta žvake (najbolje žvake na svijetu)
Mileram - pavlaka
Riblje ulje - crvene bobice, obavezne jednom dnevno za zdravlje djece
Boza - mutno piće, žuto-smeđe boje
(sarajevski) žargon:
Eki - je li, stvarno?
cener - stara novčanica od 10 dinara, crvene boje
greba - lutrija koja se grebe
štokrla - stolica bez naslona
basamaci - stepenice
hajfiš - kontejner za smeće
haustor - ulaz / stubište stambene zgrade
haustorče - dijete koje živi u zgradi (obično djeca koja se nisu znala popeti na drvo)
raljnika - šerpa
vitrina - ormar sa staklenim vratima, da bi se lijepo vidjele kristalne čaše i porculanski servisi, oni koji su se koristili samo za svadbe i sahrane
luftanje - dva značenja: 1. zračenje prostorija ili stvari; 2. bježanje sa nastave ( sluftati - pobjeći sa časa u školi)
čepirati - udariti šakom ( može i štocirati)
pano - komad papira na kojem su se pisale rodoljubive pjesmice i ljepile razne sličice, obično povodom državnih i republičkih praznika. Pano bi se zatim vješao u holu škole.
čvaka - pogrdan izraz
guja - zmija
ćirilica - vrsta pisma, ali i izraz za narodnu muziku
Moda:
Starke
TOMOS Motori
Vijetnamke
Darkeri
štikle
gumirane farmerke
kameni texas
"Ronhill" - cigarete i aftershave
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Aurora:
THOMY majonez i senf
Eurocream - Takovo, Gornji Milanovac
Čokolešnik - "Kao da jedem veliku čokoladu sa lješnjacima..."
slovenačka pavlaka - kisla smetana ljubljanske mlekarne
sarajevski Kefir, eh...
mlijeko u kesama
žvake ili šibice umjesto kusura
Domaćica keks
Čiča Gliša - "čudo od slatkiša..."
29. novembar - "Neka sva čula uživaju..."
"Mamica su štrukle pekli, meni nisu nikaj rekli..."
Pola - čajno pecivo sa dva okusa (dobiješ i kesu)
Argeta pašteta
Dukat ulje
Čokoladne bananice
Medeno srce - Pionir, Subotica
parizer
platnene vreće za Faks helizim Saponie, Osijek
dedo kafa
zeleni gruzijski (čaj)
ribice i grisini
bombonijera "Opera" u crvenoj plišanoj kutiji sa zlatnim slovima
Crna mačka i Pokošeno seno - osvježivači za vazduh (od kojih mi se povraćalo...)
Ciciban
ABC dječije hulahopke
Ana ženske hulahopke (TV reklama: neki aerodrom, avion i plava cura koja se iz nepoznatog razloga tu mota...)
Helf - četvrtaste zelene bombone (TV reklama: par koji se ljubi)
MONT
Walter Wolf (plavo, tvrdo pakovanje)
Vjeverica koja gricka lješnjak Privredne banke Sarajevo
Koštana, Vranje
Jekoderm
caffetin
acisal i andol
baktrim
Kocka kocka kockica
Kolariću paniću (Pane i Goca)
Mali program (jutarnji program TVBG sa Sanjom i Banetom; špica: animirani veliki i mali televizor...)
Muppett Show
Crna guja
'Alo, 'Alo
Program plus TVZG
I noć i dan TVSA (Poziv u ponoć - Midnight Caller - sa Džekom Kilijanom i šeficom Devon King; Twin Peaks...)
Antena - TV-program za cijelu sedmicu, prilog sarajevskog Oslobođenja petkom
Znanje-Imanje
Dozvolite da se obratimo
Niko kao ja (famozni nadrealistični program za djecu TVSA nedjeljom prijepodne)
Fazoni i fore TVNS
Gusztav (mađarski crtani film)
Bolji život TVBG
Od našeg dopisnika - naš prozor u svijet...
O turizmu četvrtkom - by Vehid Gunić TVSA
Mufid Memija - povazdan vas u goloj vodi, definitivno najodvratniji voditelj TVSA
prozori i vrata Jelovica
op, žica, žica, žica, ne žalite novca za takav proizvod - žicu iz Šandrovca...
TV reklama za Valerijanu sa muzikom "Bumbarov let"
EPP - ekonomsko-propagandni program
odjava programa i pregled programa za sutrašnji dan TVSA sa muzikom "Kad ja pođoh na Bembašu..."
Dobre vibracije
Tko leti - vrijedi... (AF, naravno)
Marti Misterija
Vajat Erp
Zagor
Efekta žvake (Kraš?)
Paloma maramice i salvete
AS - prvi YU tabloid
sarajevski VEN sa idiotskim posterima u sredini
Hogar Strašni u Politikinom Zabavniku
ITD - magazin za mladež iz '80-ih A5 formata
aberecke - abertude
između dvije vatre
guma (lastiš) - isključivo igra za djevojčice
klikeri
pola - cijelo
Staaan' Nereeeetvoooo, staaaniii voooodooo...
Džuli i Si, cile, si - hitovi ljeta '83
Iskra narandžasti telefoni
diskoteka "84" hotela "Košuta" na Jahorini
ma, bjaaaži...

Toni Lovrić:
Reklame:
- Imaj na umu.....Borovo gumu
- Daš, dam, dodam....reklama za dodatak jelima
- Ukus mora, miris leta....riblja pašteta
- Carnex pašteta prija i godi, a tu su i drugi Carnex proizvodi...
- ko pije "Tri Srca" ne može da prca....Knjaz Miloš
- Visoki Ceeeeee..... za bombone
- Kad se sa srcem kuha, kuha se Podravka juha....
- Ciciban.... reklama za dečiju obuću
- Podvučeno žutom......reklama za nameštaj iz Lesnine
- Franck kava
- Medolino - hrana za bebe i odrasle
Muzika:
- Korni grupa
- Pro Arte i Čobi
- Smak
- Crveni koralji
- Crvena jabuka
- Leb i sol
- Džimi Stanić i njegova kobila Suzi
- Sergio Endrigo, ili slično, pevač 70'tih
- Kemal Monteno
- Zdenka Vučković - pevačica 70'tih
- Josipa Lisac - Gubec Beg rock opera
- NG koncerti Đoke Balaševića
- takmičenja u Ilidži, Opatiji, Splitu, itd.
- Suzy - diskografska kuća iz Zagreba
Sport:
- Kup Radivoja Korača - košarka
- Kup Maršala Tita - nogomet
- Zlatna rukavica -boks
- YU Aero reli - vazduhoplovstvo
Serije i filmovi, emisije:
- Vlak u snijegu
- Malo misto
- Vuk Samotnjak - ....piše hund, al piše i Mile....
- Na slovo, na slovo...emisija za decu
- Zvezdane staze
- Kiklop - serija sa Mirom Furlan i Radetom Šerbedžijom
- Ljubavni život Budimira Trajkovića
- Varljivo leto 68-me
- Variola Vera
- Maratonci trče počasni krug
- Radovan Treći i Kralj Ibi sa nezaboravnim Zoranom Radmilovićem
- Davitelj protiv Davitelja sa Taskom Načićem
- Ko to tamo peva
- Balkanski špijun
- Zeleni megaherc - popularna radio emisija
- Znanje-imanje - emisija za poljoprivrednike
Stripovi i časopisi:
- Alan Ford
- Vesela Sveska
- Mikijev Zabavnik
- Zagor
- Kit Teler
- Doc Holiday
- Wyatt Earp
- Laso
- Lun- kralj ponoći
- Metak
- SAM svoj majstor
- Računari
- Erotika i Start
Razno:
- "šuškavaci" - nadimak za pitomce vojne gimnazije u Mostaru
- vijetnamka - neprevaziđena jakna popularna 70-tih
- sedam i pedeset - cigarete jedne mladosti "57"
- Opatija - crna cigareta
- Cigarilosi - pakovanje od 10 tankih cigara 70-tih
- "Ništa nas ne smije iznenaditi" - vežba TO koja se često odlagala zbog kiše
- Leteće Zvezde - akrogrupa RV
- obavezna lektira - sad mi je žao što je nisam pročitao u celosti
- Tjentište - nezaobilazno mesto na školskim ekskurzijama
- Tristać - luksuzni auto domaće proizvodnje 70'tih godina Zastava 1300 i 1500 Lux
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Marija Šešić:
Mendo Mendović - omiljena dečija serija RT-Zagreb

Savo Ljubomirović Todosov:
Jelovica - crtana reklama iz Slovenije osamdesetih i slogan I. kvalitete = "ne bo vam uspelo, to je Jelovica" prikazuje glupe vitezove koji ne mogu probiti vrata tvrđave jer je vrata Jelovica, pomoću Vremenoplova montirala u srednom veku
"Bolji život" - Gigi Moravcu sve ide unatrag
SUBNOR
Čarli - deteržent koji može izmiti 2 vagona sudova ("trrrrrr...danas pere Čarli")
"Dobar dan, vojnici!" - legendarna emisija nedeljom poslepodne, na kraju koje su obavezno prikazivali vojni film naroda i narodnosti, od hajdučkih ustanaka (Miss Stone) do NOB (Desant na Drvar) [Đorđe Matić: emisija se nije zvala "Dobar dan, vojnici" nego "Dozvolite da se obratimo".]
Mirko i Slavko - jedinstven primer II. svetskog rata, u kojem su deca stvorila oslobođeni teritorij i nadmašila čitav nemački garnizon, stvarno neverovatno
bombaši - korištenje dečaka u ratu suprotno je Ženevskoj konvenciji, ali koga briga... mi idemo do kraja
pivo - omiljeno piće širokih ljudskih masa, od kojih je iskristalisovano poviše marka (Laško, Union, Karlovačko (punjeno vodom iz lokalnog vodotoka), Banjalučko, Skopsko, Jagodinsko...)
domovi JNA i obavezni artikli - slika Maršala, gramofon i biljard (karamboli)
TOZD i SOZD i druge nemoguće reči... ostavština Edija Kardelja - oca najnaprednijeg ustava (1974) na svetu
Vroči Kaj - slovenski samoupravni porno magazin dostupan svima
Heba - mineralna voda još od rimskih vremena
najveći gubitnici u ekonomiji - Smederevska železara, IMT Rakovica (sijajni traktori), FEN Litostroj
Jaffa keksi Crvenka - prava realsocialistička reklama
štosi na račun države - "bilo kuda - UDBA svuda", "OZNA sve dozna", "SSSR - Staljin sere sred Rusije" (moglo je prouzročiti diplomatski incident)
profesor Baltazar - samoupravni Einstein
Milovan Đilas
Yugo (Florida i Koral) - posao stoljeća
Gavrilović pašteta - luxuz i ukus
fudbal - najpopularniji sport osim u SR Sloveniji; tu se skija po planinama
Zabranjeno pušenje - rock bend svih vremena
Lado, tanec i Kosta Abrašević - merak izvođenja narodnih igara
šverc pirotehnike (petarda , raketa) iz Austrije postaje narodnom navikom
projekt SUPERSONIC - 2 miljarde dolara a Ratno Vazduhoplovstvo neće dominirati u svetu
JŽ - najtačniji vozovi u Europi
Rizolino - "Šta je deci donio medić Lino, nešto fino? ...da, Rizolino!"
naj crtani filmovi - "Krezumica", "A je to", "Lolek i Bolek", "Leteći medvedići"

Danka Starović i Edita Drljo:
crtani filmovi:
Djeco ivica se zovem / koga crtam bude živ / nek nas (n)ove igre vode / u vis s nama pođite i vi
u neko vrijeme ko zna kad / u nekom svijetu ko zna gdje / bijaše pčela malena / o njoj se priča još i sad / ja mislim da se mala pčela zvala maja / mala bistra drska pčela maja / maja, svima draga maja / sad nam priča život svoj
tratinčice, trantinčice, moj predivni cvijete... a-sa!
Eustahije Brzić - zmijoljupci zdravo zdravo, ja sam eustahije brzić, najbrža zmija na svijetu...
Boško Buha - pjesma (koju pjeva Oliver Dragojević) iz filma: "Nek nas sjete ove slike / Na tu djecu, na te đake / Što su mali, mali za vojnike / A veliki za junake"

Tamara Ivančić:
Pozorište u kući - pored emblematičkih glumaca, moto ove tv serije: "Jao, jao što ja volim pozorište; i ja, i ja, ali ne u svojoj kući". I danas živi i svojom jednostavnom filozofijom prevazilazi granice i okvire bivših ju-prostora.
Mirko i Slavko - "Mirko, pazi metak. -Hvala ti Slavko!"
Janošik- pored šerifa Meklauda i kasnije Sandokana i Marijane, imali smo na tv ekranima i ovog slovenskog junaka, ličio je malo na Dikana iz Politikinog Zabavnika, samo nešto mlađi i sa crnom kosom

Nebojša Paraušić:
Pesma Evrovizije - odlazilo se po ključu pa je jednom naš predstavnik bio Sabahudin Kurt.
Horske svečanosti
Manifestacija "Lepo stoji partizanska bluza"
Dodatak za nakaradna imena: Mašinka, Petoljetka ...
Kaubojski filmovi; Vinetu (glumac Pjer Bris)
Gradić Pejton (Ben Kvik) - prva američka serija kod nas
MOSI - Međurepubličke omladinske sportske igre
"Sandžačke igre"
Sportski pregled - TV emisija koja se nije propuštala nedeljom uveče
Prvo svetsko zlato u košarci, Ljubljana 1970, YU: Tvrdić, Simonović, Jelovac, Zorga, Rajković, Kapičić, Daneu, Ćosić, Šolman, Plečaš, Čermak i Skansi.
Kića i Moka i njihova "odbojka"
Slavica Radić, devojka sa Startove duplerice, sada žena Bernija Eklestona
"Zvoncare" - pantalone koje su se od kolena na dole širile, što više to bolje. 70-te.
Prva odela za matursko veče
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dragoljub Pokrajac:
"Zeleni megaherc" - emisija koja je išla na 2. programu Radio Beograda i Radio Zagreba
prvi supermarket - nastao je u mestu Ivanec u Zagorju (sećam se teksta iz Politikinog zabavnika)
Politikin zabavnik
Alan Ford
Mikijev Zabavnik
reklame:
"Osveženje zimi leti, ne možeš mu odoleti,
ne smetaju, niti škode, uvek dobri svakom gode.
Pekabela, pekabela, pekabela, pekabela,
Ja sam gladan, ti bi jela, porodica traži cela
sladolede pekabela, sladolede pekabela."
"I za zimu i za jesen, plan je odavno donesen,
celu zimu, jesen, život, konfekcija mode Pirot."
"Ja sam ono testo, što se troši često,
i slano i slatko, a zovem se kratko, iglo PKB. Iglo"
"Da bi zrnu bilo bolje, to pšenici treba,
i za mnogo bolji ukus i kvalitet hleba,
mali džin Agrostemin"
"-A muharike?
-Ne, ne prijatelju, ja sam se te napasti oslobodio.
-Valjda ne okopavaš dalje kukuruz?
-Ma ne, prijatelju, ja sam se motike rešio...
Lasso-Atrazin"
slovenačke reklame za Trimčeka, i za Aero sa Nelom Eržišnik
Serije:
Plavi Kaputić (igrao Bobi Marotti)
Zlatna nit (Špiro Guberina)
Na slovo na slovo (Mića Tatić, Lola Novaković, Milutin Butković)
Vaga za tačno merenje (Mija Aleksić, Renata Ulmanski, kasnije Dobrila Matić)
Babino unuče (Radmila Savičević, Stole Aranđelović, Eva Ras, Dušan Poček, Ružica Sokić)
Čardak ni na nebu ni na zemlji (Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Milena Dravić)
Otpisani i Povratak Otpisanih
Kože (Paja Vujisić)
Karađoz (Rudi Alvađ)
Memoari porodice Milić (iz 1990!)
kviz za decu "5+" TV Sarajevo
serija "Trinaestogodišnjaci" TV Sarajevo
serija "Štirideset zelenih slonov" TV Ljubljana
crtani prof. Baltazar
Radio-programi:
Veselo veče/vedro veče
Vreme sporta i razonode (moj prvi susret sa Glennom Millerom)
"Zabavnik" V. Đuze Stojiljkovića (Radio Beograd, subotom u 15:30)
Jovanovići, svakodnevnica jedne naše porodice

Mirna Gavrilov:
Korni grupa: "Trla baba lan..."
serija "Dinastija"
svilene bombone - skoro jedine bombone koje su postojale 50-tih godina, kao i čokoladice "Životinjsko carstvo" koje su bile tanke skoro kao i sličica koja je s čokoladom pakovana (kasnije su se pojavili dečiji albumi u koje su se lepile te sličice)
skupljanje salveta (naročito su bile popularne one koje stignu iz inostranstva) i pravljenje kolekcija, razmena itd.

Dragan Ambrozić:
Jadranski susreti
Profesor Baltazar
Mendo
Dugo toplo leto i Ben Kvik (TV serija)
Pulska Arena / filmski festival
Životinjsko carstvo - čokoladice
Oto-moto - sličice, prve veoma popularne koliko se sećam
Radenska tre kuori (serija reklama sa Tri srca)
Deit (slo)
Dijet (isto to, samo serb)
Negro bombone (odžačar grla)
Paket aranžman (prvo sam pojam, potom ploča)
K4, Lapidarij, Kulušić, Euridika, Cepelin, SKC, Akademija (klubovi/sale, rok odrastanje)

Mladen Paunović:
Obraz uz obraz - Milena Dravić i Dragan Nikolić
Pčelica Maja - crtani film, nedeljom pre podne, nakon koga je išao Nedeljni Zabavnik
"Ljuštimo i seckamo, najbolji smo znamo, rendamo, pasiramo, kuvano vam damo" - Fruktal
Bazoka zvake
Mali program - dečiji obrazovni program
SLET
Valentino, Crvena Jabuka, Plavi Orkestar, Hari Mata Hari... i ostale bosanske pop-grupe sredine '80
Valera - Gala Videnović
AERO vodene bojice, tempere, selotejpi itd.

Branimir Dolibašić i Silvija Ćavrić:
prvi domaći tv-putopisi - Zuko Džumhur, Matko Peić, Joža Horvat, Željko Malnar itd. Posebno mi je u sjećanju ostao rad Zuke Džumhura i njegov baršunast, grub ali pouzdan glas i mirnoća pripovijedanja. Na drugom tragu je opet pisanje Željka Malnara i njegova "Potraga za staklenim gradom" recimo.
domaći kompjuteri: Galeb, orao 1 i sl., ne znam koliko sam precizan po imenima, ali se jasno sjećam njihove pojave u našoj osnovnoj školi na satovima dopunske izborne nastave mladih matematičara
tintara - glava, glavuča, lubanja
serija "Idemo dalje!" sa Draganom Nikolićem i nevjerovatnom iznimkom: B. Živojinović je bio Nijemac, mladi učitelj u porušenom poslijeratnom gradiću/selu pokušava voditi nastavu zaljubljuje se, ženi i odlazi s njom na biciklu vozeći svoju dragu "na prečki" bicikla, Nijemca oslobađaju, predivno mu je u novoj domovini, ne želi da se vrati.
poplava "seoskih olimpijada"
Soko Štark
Alpsko mlijeko u tetrapaku
Cedevita
Votka Trojka od Segestice
Tahan alva
šećerna tabla
Radio Mileva
Bane Bumbar
posjete Poljaka osamdesetih i oni široki standovi
izviđačka ljetovanja
vezanje čvorova
nestašica banana u ranim osamdesetim (kasnije sam saznao da je stabilizacija tada imala i drugijeh plodova poput masovnog otkazivanja pretplate po knjižnicama pa je stoga danas naći neki naučni časopis ili knjigu iz date godine pravo malo umijeće)
šverc kave preko granice
gastarbajterstvo kao trajni način života i modificirano nomadstvo zakopano tko zna gdje u hereditarnom smislu...
video igre
poplava Spectrum (zx i ostalih) i Commodore računala, Atari i Amstrad
Grundigovi masivni kazetofoni sa teškim mehanizmima uklj/isklj
katodni radio
Trst
Optima Modriča - motorno ulje
Minimax - ex Jay Leno ili Larry King
Miljan Miljanić i miss Biljana
Munja akumulatori
UPI
SOUR, ZUR,OOUR, SIV itd.
Unis i Rog bicikli; specijalka, ženski, muški i poni
Vartex i Levi's - u (zagrebačkom) žargonu čekati kod Varteksa značilo je nuditi usluge spolne naravi, prostituirati se
Bosanka, Doboj - sok od šljiva u 0.25 flašici
Lasta Čapljina keksi
Institucija sličica: sakupljanje, mijenjanje, albumi - igranje potape; životinjsko carstvo
Igra zuje - vidi i u "Kad budem mrtav i beo"
Vitaminski gusti sirupi
Tablete antibiotika konjske veličine
Bajadera kao status darivanja
Bijele pamučne carape s crvenim i plavim crtama iznad zgloba
Bermude, havajke košulje
Jutene natikače
Misterije svijeta - Arthur Clark
Carl Sagan, Cosmos
Kućne biblioteke, kupnja knjiga na kilograme
"Rolingstounzi i Bitlsi", stanje uma predpank i kvazihipi (samo po odjeći, loše kopiranoj i s pastirskim utjecajem) generacija
Kefir - reklama sa konjem koji preskače ogradu
Sindikalne kupovine - hamburgeri, smrznuto lisnato, pilići, jaja, krompit odjeca...
"Naša djeca" - društvo kojim se išlo na more
Čuvanje straže pred Titovom slikom
Fructal - pojam za dobar sok
Gledanje štafetnih sletova
Prve satelitske antene - podozrenje spram tanjura na balkonima, neprijateljska djelatnost
Pitralon i Revlon - insekticid ili aftershave
Ukidanje "ćire" i uskotračnih pruga kao promjena koja je značila nešto civilizacijskog dosega, kao
Igra školice
Rok i pank magazini - onaj sa čudnim izduženim formatom 81' i 82', Heroina, Ritam
Pojmovi "Vikendica na moru..." i "Imaš kuću vrati stan!"
Afera Obrovac
Kult "Crne ruže" i afera u Areni
Bruce Lee nije mrtav
Kugla glumište
Asortiman plastike iz Jugoplastike, papuče za plažu sa likom medvjedice, Mediteranske igre 82'
"Zeleni gruzijski!" i reklama čiče sa brčinama, karabinom i orlom
"Radenska tequorri!"
kamenčići, šljokice i tajne - igra djece u Dalmaciji da skrivaju klikere ili komadić stakla u boji ili da ih zakopaju u zemlju i tako je tu njihova tajna sigurna
"Crk'o Marshall!" - izjava Z.pušenja na koncertu ??? [Đorđe Matić: u Rijeci]
dječje emisije: Nedjeljni zabavnik, Poletarac, Timothy Bufford, Mak i Zak ("...e, sad ću da sviram Šejk mi bejbi" na ELEKTRIČNOJ gitari koju ću uključiti u struju... e, nemoj baš direktno u struju, moglo bi... šta nemoj? e baš hoću, e baš direkt u struju!!!.. nemoj, eksplodirat će itd...)
dječje serije: Družina sinjega galeba, Smogovci, Ne daj se Floki, onda ona sa dječakom i konjem (igrao je Zoran Radulović čini mi se), Kekec, kapetan Mikula mali
crtani filmovi: prvi Disneyevi hitovi, poljski, češki, domaći/kapetan maska, profesor Baltazar...
teorija "dinaridske nadmoći" u košarci
Mate Parlov, Marijan Beneš
Mima Jaušovec
špica za sportski pregled sa bacačem diska i dodavanjem Dalipagića i Slavnića
prvi grafiti
Otpisani - Prle, Tihi (usput "neću da budem Švabo u dotiranom filmu...")
Balkan ekspres više 1 nego 2
Kuda idu divlje svinje
Dr.Who, Galaktika sf-serija
prvi sf magazini
prvi stripovi, uglavnom prijevod iz Italije, pa od Stripoteke do Matakovića u devedesetim
zajednički dnevnik na 2. programu
Zločesta djeca iz Zagreba
Treći program radija
sportska poslijepodneva (još uvijek se na Hrvatskom radiju vrti špica "A sada vrijeme zabave i sporta!" s glasom Borke Ivošević čini mi se) sa ubitačno dosadnim Milojkom Pantićem (usput vidi parafrazu u Nadrealistima...)
Kviskoteka
Z. Čolić i turneje po cijeloj ex-zemlji
Pi-pi reklama za sok od splitskoga Lera
crtana reklama za Eva sardine kad tri morža igraju košarku i nikad ne promašuju
Bajaga ošišao repić!!?!?!!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Milan Potkonjak:
'68.
Koncert kod Hajdučke česme
večiti derbi(ji)
Brčko-Banovići/Šamac-Sarajevo
vicevi o Bobiju i Rudiju (pretečama Muje i Hase)
utorak - dan bez televizije
Pokloni se i počni
Indirekt
Radio Luxemburg - Top Ten (Twenty?)
Voz Prijateljstva
sindikalna odmarališta
Festivali (muzički): Beogradsko Proleće/Zagreb/Opatija/Istra...
Fest
FJF (Festival Jugoslovenskog Filma) u Puli
Dubrovačke letnje igre
voz "Ćira" (uskotračni)
25. maj - "slet" na stadionu JNA
Sarma u "Specijalnom vaspitanju": "Čekaj mače,da sredim ova govna...." Legendarno!!!

Vasil Miloševski:
špagerice - sandalo-patike u raznim bojama, platnene, sa malim đonom.
mmmmm, Kremisimo - reklama za sladoled, čini mi se.
Imam samo 2 sekunde.... - reklama za Grmeč.
Al' sam gladan, al' sam gladan, mm mm - reklama, ali se ne sećam čija.

Milena Ivković:
značka-stilizovani potpis druga Tita
"Kako je Pera počeo da davi" - iz Šijanove kuhinje
Sastanak bez dnevnog reda sa Sašom Zalepuginom, nedeljom popodne
Čovek strela - Mitar Mrkela
Beograd noću - šou Olivera Mandića, sa hit-numerom "Ona voli Kurosavu"
Bazooka žvake

Mina i Vladimir Radibratović:
INA DELTA TLX - ulje za automobile
"Mali div i temperamentni štediša" - slogan i reklama za RENO 4
čokolade: Runolist, Najlepše želje, Volim te, Samo ti, Životinjsko carstvo, Kokos dezert
Jadro biskviti
Moto keks
Cedemonta i Cedevita

Boris Stefanović:
Toska - marka stereo gramofona fabrike RIZ
Vučko - maskota zimskih olimpijskih igara u Sarajevu
Hit nedelje 202, vodio Vlada Džet, subotom uživo sa Tasa
"Stereo stihovi" -antologija rok poezije, Dragoslava Andrića
"Paket Aranžman" - legendarna ploča-kompilacija (Šarlo Akrobata, El. Orgazam, Idoli...)
konj - beogradski naziv za staru novčanicu
som - isto kao i prethodni
Bronhi - lakše se diše!
Igre bez granica - međunarodno takmičenje u raznim blesavim disciplinama, učestvovale i ekipe iz SFRJ
Saša Zalepugin - legendarni voditelj zagrebačkog Nedeljnog popodneva
Paloma, Elan, Alpina, Toper

Dušan Matić:
Titova slika na prvoj strani bukvara
vrbovanje đaka da stupe u Partiju - To je trebala biti čast; u praksi, to je značilo da se mora prisustvovati sastancima lokalnog ogranka, koji su bili dosadni, jer se nikad nije ništa zaista dešavalo na njima. Ako ti je neko drug, glasaš za njega, i obratno.
televizijska šema nedeljom - prepodne: dečji program, emisija za seljake, emisija za vojnike, sportski prenosi, a popodne zagrebačko "Nedeljno popodne" i film
školski program prepodne i popodne (serija o prirodi "Opstanak")
igrani film subotom uveče - jedini dan kad je bio dobar film na televiziji, to se čekalo cele nedelje
vozovi JŽ (prljavi i sa svojim specifičnim mirisom, vrući leti, masa sveta koja tada ide na more)
odlazak na more (čitave familije, velike pripreme i konačni polazak)
međugradski autobusi (u kojima trešti narodna muzika), uvek prljavi i neudobni. Ne znam ko je projektovao ona sedišta za telo Kvazimoda.
festival u Opatiji (ljiga-liga sa uvek novim hitovima)
Autoput "Bratstva i Jedinstva", povezivao je sve delove naše zemlje
"Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zenicu oka svoga" - Tito
Narodna milicija
"Služim narodu" - odgovor koji vojnik daje kad ga oficir pohvali za nešto

Goran Lazić:
Herba bombone
proroci i proročice
"kako mama kaže" slogan za reklamu za garderobu
" Vruć vetar" - TV-serija, popularna u Bugarskoj, Kini.
Nedjeljni Zabavnik
Za doručak "leba, masti i aleve paprike"
"Mali mrav" - narodnjački hit (mali mrav, mali mrav, u njedrima nest'o, moram da ga nađem da menjamo mesto)
Haris Džinović
Toma Zdravković
Leo Martin
prangije (prave se od ventila od bicikla, eksera i šarafa pa se ubaci metkić)
Džemal Bijedić (poginuo kod Babinog Kuka)
pesme sa ekskurzija "hej šoferu dodaj gas nedaj nikom ispred nas"
vicevi tipa: "Ivo Lola Ribar - Ištvan Bećar Pecaroš"
marmelada u kantici od 5 ili 10 kila
Marksizam
Nedeljno popodne - Saša Zalepugin
Raul Amon
Kviskoteka
enigmatski časopis Kviz
Studio, Izbor (iz strane štampe)
Dan na dan pasta za zube
Fruktal sokovi, Jumbo sa širokim otvorom
Bazooka žvake
"Ma ljudi da li je to moguće?", "Borute izdrži još malo, još samo malo"
Kanađanke, Vijetnamci, Mongomerci
"I posle Tita Tito"... - fraze povodom Titove smrti; treba nabaviti spisak ljudi koji su bili na sahrani Titu: engleska kraljica, Džimi Karter (pred. U.S.A.)...
Baltazar
Jelenko Medenko
Petrijin Venac
Paja i Jare
"izgleda šašavo al' mene leđa više ne bole"
reklama za pesticid - seljak kaže drugom seljaku: "E prijatelju moj ja sam se te napasti rešio"
Duet: Rasle tikve na bunjištu, more bre, more bre, ajd odatle bre!
Tup Tup
Zajednička emisija beogradskog i zagrebačkog drugog programa radija, subotom.
Mostarske kiše
Dragan Laković
Ne okreći se sine-dodali - tata gine
film Nacionalna klasa i pesma Flojd Flojd Flojd
reci pet novina za što kraće vreme "Nin, Čik, Cak (da li je postojao), Pop, Jež"
iz filma Ko to tamo peva kad gledaju mladence kako se valjaju u šumarku: "Tata ja bi ovo radio. I tata bi sine!"
Stajanje mirno, čak i u kući, kada se svira himna "Hej Sloveni"
Sirene povodom godišnjice Titove smrti, saobraćaj staje.
"Zemljo moja" - Ismeta Krvavac
"Triput sam video Tita maršala" - Balašević
čokolade "Samo ti" i "Volim te"
Bambi keks
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Igor Filipović:
"Jadranski susreti"
"Igre bez granica"
Program plus - noćni program zagrebačke TV
LOTO - gledao se zbog Suzane Mančić
Dnevnik TV BG koga je vodio Goran Milić (gledao se zbog Majde Ropret)

Srđan Dragojević:
Viski RACKE - za radnike i seljake! PIĆE SA OKUSOM DIMA!
Tv serija "Izgubljeni u svemiru" - Svemir 1999-te
Ruski Kvas - Fuj!
Kalimero - "Pa to je nepravda..." Pera Detlić, Cili Vili....
"Zašto volim DRUGA TITA više od mame i tate" - sastav iz osnovne škole.
Eskurzije u Sloveniju, Makedoniju, Kosovo....
Stipe Šuvar i usmereno obrazovanje - Ja, kao prva generacija usmerenog nisam morao ništa da učim jer još nije bilo knjiga Stipe, hvala ti još jednom ko bratu!
Cepelin - matine. Pozajmljujem Bori Grbavom (Toni Montano) prvu majcu sa Sid Vicousom koja je ušla u Jugu. Naravno, nikad mi je ne vraća.
TV MORONI - kraj sedamdeseth, početak osamdesetih
"Bezistan", kasnije parkić ispod hotela "Moskva"- prva okupljališta pankera.
Knjižara u Cetinjskoj - Iva i Aca
Letovanja na Mljetu - Ane i Mare iz prodavnice, smestaj kod Avgustina, Melita, Klizave stene, Amfiteatar....

Mića Marković:
Titovi govori - Iz jednog od Titovih govora: "Nas danas napadaju što smo primili ovu američku pšenicu. A ja tvrdim da je ona bolja od one sovjetske koju uopće nismo dobili."
Iz još jednog od Titovih govora: "Mi danas imamo ono što mnogi nemaju. Mnogi imaju ono što mi nemamo. Ali to nije važno!"

Miloš Milošević:
Mateja Svet i Bojan Križaj - naši najbolji skijaši svih vremena
"Platiš pet dobi'š šest"- reklama zagrebačke televizije čini mi se za sladoled

Bata Simić:
AFEŽE - udruženje za dresuru žena.
reakcionari i narodni neprijatelji - oni koji su Centralni komitet zvali "Patrijaršija" i koji su dobrovoljni rad zvali "kuluk".
Mika Špiljak - jedini političar na čiji račun su se pravili i prepričavali vicevi bez velikih rizika.
daskovača - vrsta rakije.
Još jedan mali dodatak na temu muške vode iz Kladnja - ta se voda popularno zvala Kralj Tvrtko.

Elis Bektas:
kapetan Leši
kapetan Mikula Mali
kapetan Michele Riva - F. Nero u Bici na Neretvi

Branko Vanić:
Mineralne vode - Jamnička toplica, Radenska 3 srca, Kiseljak, Knjaz Miloš,...
Kave - Franck kava, Dedo kafa, C-kafa...
slani prutići Kraš
C-vitamin
Plivadon - analgetik
Lepa Lana - pjevačica iz Vojvodine
Najlon čarape, šuškavac, ...uvoz iz Trsta
Afera Agrokomerc - Velika Kladuša
Đekna još nije umrla, a kada će to ne znam - crnogorska TV serija
Šatrovački jezik - korišten najviše u Sarajevu, vozdra, siđe ješta lobi?, šta mai... [Dragan Ambrozić: šatrovački se koristio u Bgd pre Drugog svetskog rata, tako da sumnjam u podatak da je najviše korišćen u Sarajevu.]
Variola vera - film, epidemija 70-tih godina
LP ploče - Jugoton-Zagreb, RTB-Beograd
Ljepotice: Ana Sasso, Bernarda Marovt, te poluljepotica i polupjevačica Alma Ekmečić
Proza u trapericama - Zvonimir Majdak (Kužiš stari moj, Stari dečki..), Branislav Glumac (Zagrepčanka), Momo Kapor (samo opus iz 70-tih godina, Foliranti, Provincijalac..)
TV prijemnici: RIZ, EI-Niš, Rudi Čajevac, Gorenje
FNRJ mjenja naziv u SFRJ
Autoput Zagreb - Beograd, Autoput Bratstva i jedinstva
stih iz pjesme,koji se često pjevao na ORA "U tunelu, usred mraka, blista flaša od KONJAKA."
konjak: Zvečevo
vinjak: Rubin
Bonton - skraćenica od: "jebo te on"
Fijaker - prevozno sredstvo na četiri točka, s jednom, dvije ili četiri ŽIVE konjske snage
R. Salinas, objavljuje svoje fenomenalno otkriće: TROJA se nalazila oko GABELE u Hercegovini.
Bata - Borovo
na slovo na slovo - emisija za djecu
štrajk - obustava rada
srpskohrvatski jezik ili hrvatskosrpski jezik
Nadrealisti, Audicija
Zdenka sir
Vina: Ždrepčeva krv, Kosovka djevojka, Žilavka, Prošek, Merlot, Teran (izuzetno dobro vino iz Slovenije)
Pop grupe: Grupa 220, YU-grupa, Korni grupa, AZRA (najbolja grupa na YU i na ex-YU prostorima)
deset s lukom u pola - uobičajena porudžba za porciju ćevapčića
Radnička odmarališta
poziv na regrutaciju, poziv u vojsku, poziv u rezervu, poziv na sud, poziv okrivljenom
1. maj - međunarodni praznik rada,- uranci
Bosanski lonac, punjene paprike, zeljanica, sirnica, krompiruša
Argo - riba s povrćem (Droga - Portorož)
Podravka, supa-juha, iz kese NAJBOLJA SUPA-JUHA NA SVIJETU
Mali Šlager (održavan u Sarajevu, dječiji šlager, Tatjana Gruber, mislim da je jednom pobijedila)
Vaš šlager sezone
Skenderija
F.K.Željezničar, šampion YU u fudbalu-nogometu 1971.godine
Stadion Grbavica - Željin stadion
Stadioni: Maksimir, Marakana, stadion JNA, na Poljudu...
Dušan Vukotić dobiva OSKARA za crtani film (zaboravio sam mu naziv) ispred zagrebačke škole crtanog filma
PTT - pošta, telegraf, telefon, poštanske marke, žuti poštanski sandučići, dopisnica je slična razglednici ali nema slike.
limun, naranđe, mandarine, kivi - zasadi kivija između Metkovića i Ploča
Zemljotresi: Skopje 60-tih, Banja Luka 70-tih, Crnogorsko primorje 80-tih, Makarska 60-tih
Dr.Oetker puding
Titov most: kopno - ostrvo Krk
Piva: Karlovačko (daleko najbolje pivo na YU-prostorima), Union, Jelen, Bip, Sarajevsko, Tuzlansko, Banjalučko, Ban Jelačić, bilo je jedno poznato češko pivo ali sam mu zaboravio ime...
šibice: obične drvene i parafinke
Pojava LEGO-kockica na YU - prostorima
RUBIKOVA kocka - to je ona mađarska kocka kojoj nikada nisam uspio složiti boje.
Pisaći pribor ima 3 faze: 1) kreda i tabla između dva svetska rata, 2) pero, tinta i posušalo kasne 50 -te i rane 60-te godine, 3) grafitna olovka, šiljalo.
TOZ - Tvornica olovaka Zagreb
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Martin Milosavljević:
Maratonci trče počasni krug - Pantelija (...umro je u cvetu starosti pred sam kraj svog života)
Grobari, Delije, Bad Blue Boys, Torcida - navijačke grupe
KUD - kulturno-umetničko društvo
Boško Buha - tamanitelj nemačkih bunkera
Bata Živojinović - čovek koji je na filmskom platnu "poskidao" više Meseršmita nego svi piloti R.A.F. zajedno
Plavi voz i Kuća cveća - no comment
Bratstvo i jedinstvo - ne samo autoput...
Gavrilo Princip
Nikoletina Bursać, Branko Ćopić, "Orlovi rano lete" itd.
Zastava 750 alias Fića - YU drumska krstarica
YORK, Sarajevska Drina - cigarete
Beograđanka - robna kuća
Vozovi i vlakovi
seljačina - pogrdan izraz
Lozovača - žestoko piće

Boris Vidović:
Pozorište u kući - TV serija s Đuzom Stojiljkovićem u glavnoj ulozi. Poznata i po rođacima iz Pržogrnaca. Pjesma sa špice: "Još jedan prođe dan/ uzburkan ko more/Duž pustih ulica/svetiljke već gore." itd.

Jasmina Janković & Peđa Đurović:
Šššššumi - šumeće bonbone, ukusa jabuke
Tipi-top - krpa za brisanje prozora ili tome slično
Likvi - deterdžent za sudove
parfemi "Walter Wolf" - mislim da su bili samo muški
"Camacrown" - super "firma" muzički centar, televizori ...
"Domaćica" - keksi fabrike "Kraš"
Kekec - školski časopis
Yupi - gazirani sok
koncerti na Beogradskom sajmu Bijelog dugmeta
Bajaga - kišni koncert 85.-te na Tašmajdanu
Piramida i Uljanik - diskoteke u Puli

Malena Stojić Wilson-Max:
"Čitas Zdravo - imaš pravo!" - kampanja za omladinski časopis Zdravo, osamdesetih
"Nada uvek na vašoj strani" - magazin za žene. Bile su i nalepnice u obliku srca, neumitno crvene sa istim sloganom
"Poletarac" - dečiji časopis, mislim da je urednik bio Duško Radović
Još nam samo Ale fale
Cedevita
Eva sardine

Tamara Gruber:
Za domovinu s Titom, naprijed! - službeni pionirski pozdrav
narodni heroji - sugestija: mislim da su Narodni Heroji neizbježno mjesto YU-mitologije, a i ima ih barem koliko i svetaca zaštitnika. Prilozi bi trebali sadržavati puno ime, prezime i nadasve nadimak te zaslugu/e dotičnog. Ja ih se slabo sjećam, a još manje njihovih zasluga; na pamet mi pada samo već spomenuti Leo Rukavina-Munja ... i ops! evo ga! -- Franjo Ogulinac - Seljo.
Super uvo - Džirlo (?) naprava za prisluškivanje susjeda
Sedmorica mladih - muzičko-zabavljačka skupina iz Beograda, najčešće nastupa za TV, većinu skečeva izvodi (najprominentniji?) član - Jova
Veljko Rogošić - plivač maratonac, uzdužno preplivao Jadran
Tito je umro al' još uvijek živi u našim srcima - najčešće upotrebljavana fraza u vezi sa spomenutim događajem (TV dnevnik, komemorativne sjednice u javnim ustanovama, školski sastavci)
Eksplozija oduševljenja zbog Tasa - prašak za rublje Tas
Op, žica, žica, žica, drma mi se kabanica (...) Atomik žica iz Šandrovca - žica za ribanje Atomik
Ostavi me Anđa, pa Kata, pa Reza al' ne ostavi me moja mitraljeza, ja ću s njome sklopit najvjerniji brak, samo nek mi pjeva tra-ka-tra-ka-trak (2x) - često izvođena pjesma za dječji zbor uz pratnju melodika i/ili tamburaškog orkestra
dvorana za više svrhe - službeni naziv prostorije za priredbe u Osnovnoj školi Josip Račić u Zagrebu, a vjerojatno i šire
SMB - SivoMaslinastaBoja, boja uniforme JNA

Tamara Gruber & Ana Božićević:
Sve rijeke teku od izvora prema ušću, samo Sana teče prema vama - reklamni slogan tvornice čarapa Sana - Bosanski Novi
Stomak eliminator - još jedan u asortimanu Džirlo proizvoda; sprava za vježbanje
Brazde - poljoprivredna emisija nedjeljom ujutro, traje do početka dječje emisije
Nazif Gljiva - bosanski pjevač-narodnjak kuriozitetnog imena, s hitovima: "Ne klepeći nanulama", "Vuče, Vuče, bubo lenja, šta će reći pokolenja? Vodio si život buran, pa postao nekulturan..." [Đorđe Matić: Nazif Gljiva sa spomenutim pjesmama nema veze; prva je hit Nedžada Salkovića, a drugu je spjevao Duško Radović.]

Zoran Drakulić:
Neretva - film Veljka Bulajića; "Tito je poručio: Prozor noćas mora pasti!"; čuvena recenica Fabijana Šovagovića: "Za mnom tifusari. Preko vode do slobode!", te skoči u rijeku i utopi se; čuvena pjesma iz istoimenog filma u izvedbi dueta Boris Dvornik & Ljubiša Samardžić-Smoki: "Nas dva brata skupa ratujemo. Ne plač' majko ako poginemo!",
Sjećas li se Dolly Bell - Emir Kusturica: "Violeta, kućo stara."; "Venti quatro mille bacci..."; "Na morskome plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio. Plavušu sam bajnu snio. Oh, kako sam sretan bio."
Valter brani Sarajevo: "Das ist Valter."
Otpisani - Prle
Kuda idu divlje svinje - Crni Rok
Grlom u jagode - Bane
Salaš u malom Ritu: "Vasa nije zapalio žito!"
Sicer
Mačak pod sljemom
Gruntovčani: "Bogek moj, bogek moj! Pa kaj bu mi Regica rekla?"
Kraš Express - čokoladni napitak: "Sa planete Kanca-Manca expres stigla dva neznanca. To su mali Exi-Pres i pametni robot Tres."
Perutnina Ptuj: "Svako jutro jedno jaje, ijaa, ijaa, ooo. Organizmu snagu daje, ijaa, ijaa, ooo." [Dragan Ambrozić: ovo je Agrokoka, a ne Perutnina Ptuj.]
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Borko D. Jovanović:
Mija i Čkalja - komičari kasnog YU komunizma
Crni Sneg - TV serija
Servisna Stanica - TV serija
Kamiondžije - TV serija
Radivoje-Lola Đukić - autor TV serija
Oliver Mlakar - TV voditelj
Mića Orlović - TV voditelj
Stevka Božurevka - TV ličnost; uvek hekla i popravlja prstom maramu

Nebojša Jovanović:
Mikula Mali
Jelenko
Vuk samotnjak
Kviskoteka
Oliver Mlakar, ali i Ivan Hetrich
Lazo Goluža
Brojke i slova
Loto
Smogovci, braća Vragec
Srdačno vaši
Pozorište u kući
Opstanak - sinhronizacija TV Beograd, glas: Dejan Đurković
Poštanski sandučić - Ejti, Pero i poštar Duje
Sivi dom
Kapelski kresovi
Malo misto
Velo misto
Južni vetar
beogradsko titlovanje filmova i tv serija
zagrebačko titlovanje filmova i tv serija
Dnevnik nedjeljom u 19:30 - svake nedjelje druga republika oli pokrajina
Zoran Janjetov
Igor Kordej
Novi kvadrat
Strip ART Features, Ervin Rustemagic, Strip ART
Spunk
Lunov Magnus Strip
Zlatna Serija
Zagor - Svih mi bubnjeva Darkvuda, Čiko
Komandant Mark, Žalosna sova, Blaf
Teks Viler, Kit Teler
Marti Misterija - sto mu gromova!, Java, Dijana, Orli
Dilan Dog - stotinu mu vampira!, Gručo, sve Dilanove djevojke
Alan Ford, tačnije: Brixijeva intervencija na AF
Fordaljka
Dijareja

Marcell Mars & Vedran Gulin:
Čiča Gliša - "... čudo od slatkiša"
Njam Njam - "Al' sam gladan, al'sam gladan, mmmmm njam njam" (pašteta)
Politikin Zabavnik - magazin za cijelu obitelj ("Verovali ili ne",....) [Dragan Ambrozić: "Magazin za celu porodicu" je ili TV Novosti ili Ilustrovana Politika, a Politikin Zabavnik je "Za uzrast od 7 do 77".]
ITD - rubrika "Svi mi kažu da sam isti.... reziseri, javite se..." (tako nekako)
Milko Đurovski - fudbaler i pevač hita "Oooo, nama je najbolje"
redukcije struje - redukcije struje
nestašice kave i čokolade i banana - put do Trsta i nazad
"Trst je naš!" - skoro
NE - to je Tito rek'o Staljinu '48.
Traubisoda - "nije vino, nije voda, to je..."

Aleksandar Vasiljević:
Bronhi - bonbone koje su lansirale reklamni slogan: "lakše se diše" [Đorđe Matić: serija reklama, režirao Antun Vrdoljak; popularni slogan izgovarao Mladen Crnobrnja Gumbek, dok nadređenog glumi Zdenko Jelčić (kapetan Ljubo iz Kapelskih kresova).]
Zeka Peka - izuzetno nesimpatična maskota nekog već prvenstva u košarci održanog u Beogradu
Mladen Delić - legendarni sportski komentator iz Zagreba, čovek koji je pored ostalog lansirao i rečenicu: "Pa ljudi, je li to mogućeeee?"
Crni bik - marka praška za (mašinsko?) pranje, sa reklamnim songom pevanim u basu, primer za muzički interval sol-do (cr-ni-bik : sol-sol-do)
Oblog maska - maska za spavanje reklamirana sloganom: "Oblog maska - idealno rješenje"

Dušan Makavejev:
Jebi se pa rasti
Batine patike
Jugoslavenska Akademija znanosti i umjetnosti
Sve je stalo samo deca rastu
Kesa Desa, kesa Agnesa i kesa Milesa
Kako se stavlja crta u '505 sa crtom' može se videti u mom dokumentarnom filmu "Što je to Radnički Savjet" (Zagreb Film,1959).

Denis Adrić:
Slatka tajna - bomboni
Radenska sajkodana!
Rumenko, Šarenko, Leni, Capri - sladoledi (da li Pekabelini, ili tako nešto?)
Gringo - ono što je pucketalo u ustima!
Super deka - čudo od čoveka
Čokolešnik - kao da jedem veeeliku čokoladu s lješnjacima
Ne okreći se sine

Đorđe Matić & Nensi Mujčinović & Iris Adrić:
Pipi - Ana Sasso!
Jupi
Nara
Inka
Steve Hanington "Kljuz"
YASSA - YU asortiman sportskih artikala (sumnjive kvalitete)
Startas
JUS - Jugoslavenski standardi
Borolete - "I ovoga leta Boroleta!"
Fant - "Fant Fant Fantastično!"
Kuda idu divlje svinje - Ivo Štivičić
Erotika
Bernarda Marovt
Čik/Zum reporter
Start
Dijana Bećirević
Mima Jaušovec
Znanje i imanje
Muzički Tobogan
Dinastija
Bolji život
Vožd - muški miris ("stigao je Vožd.")
Bolnica na kraju grada
Gradić Peyton
Mira Furlan
Neda Arnerić
Tanja Bošković
Milena Dravić
ITD - list za mlade; "Nije za odrasle!"
Džuli - u izvedbi Danijela
Odvešću te na vjenčanje - Mišo Kovač (not to be confused with Mate Mišo Kovač!)
Bitka na Neretvi - "Ovaj narod peva i kad gine!"
Baš-čelik
Stambol, Pešta, Bečlija - Plavi Orkestar
ORA - Omladinske Radne Akcije
trasko - traser
prebacivanje norme
udarnička značka
Radenska crna baškoj!
"Mama ja bih breskvo!"
Olimpijada
Vučko
Jure Franko - "Volimo Jureka više od bureka!"
Borut Petrič - "anpak zleva, anpak zdesna"
Nedjeljni zabavnik
Neven
Smib
Modra lasta
Vesela sveska
Male novine
Ježeva kućica
Vlak u snijegu
Boško Buha
Mirko i Slavko - "Mirko, pazi metak! Hvala ti Slavko, spasio si mi život."
Nikad robom
Dječak sa Sutle
svinjska glava
Brijuni
Pucko/Orhan
Lepa Lukić - koliko Elton John ima naočala toliko Lepa ima perika; proslavila se hitom "Od izvora dva putića"
Mica Trofrtaljka - prvi fićo Yu-estrade, te hit "Davorike dajke"
Bal na vodi - gl. uloga Esther Williams; v. i Mišo Ciganin
Marija Jurić Zagorka
Draga Saveta
Mirjam - Yu-Barbara Cartland
Radio Mileva
Tko pjeva zlo ne misli
Kamiondžije
Računajte na nas
Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac
Motori
Zdravko Čolić
Kocka, kocka, kockica
Kolariću Paniću
Rubel
Ava
Fax-helizim
Mujo i Haso
Sandokan
"Gvido buš me ženil"
Kapelski kresovi
Za maršala Tita
Sivi dom
Nagrada Sedam sekretara SKOJ-a
YURM
Boom
Gitarijada Zaječar
29.11. - Dan Republike (kolinje)
Čamac na Kupi (pun je kapi pa se njiše)
Drugarice posadimo cveće
Po šumama i gorama
burek sa sirom
ELAN
čajna
Hrkljuš
Stevo Karapandža - Male tajne velikih majstora kuhinje
sarma
"Za prave domaće štruklje vam je trijeba"
NNNI - vježbe Ništa nas ne smije iznenaditi
Naš jezik - udžbenici za osnovnu školu
BRIGAMA - kako se u osnovnoj školi učilo zapamtiti susjedne države? "Jugoslavija je okružena BRIGAMA" (Bugarska, Rumunjska, Italija, Grčka, Austrija, Mađarska, Albanija)
Sarajevski Marlboro - najbolja cigareta svih vremena
Hej Slaveni, još ste živi - umjesto: Hej Slaveni, jošte živi (duh naših djedova)

Dejan Kršić:
par-nepar sistem vožnje radi štednje benzina
redukcije struje
nestašice kafe
Kvisko
klik-klak
Mehanotehnika - ona metalna slagalica
YURM - Jugoslavenski Rock Moment
BOOM festival
Koncert kod Hajdučke česme
Studentski kulturni centri
Međunarodni klubovi prijateljstva
Zavičajni klubovi
BEMUS - Beogradske muzičke svečanosti
BITEF - Beogradski internacionalni teatarski festival
FEST
Dubrovačke ljetne igre
Filmski festival u Puli
Apaurin [Đorđe Matić: izmislio ga Franjo Kajfeš]
Cockta - piće naše i vaše mladosti! osvježavajući napitak s okusom šipka
Bajadera - čokoladni slatkiši (Kraš)
Jastreb & Galeb - vojne letjelice
Orao - vojna letjelica
Oganj - bacač raketa
Banjalučki ćevapi
Yeti - prašak za rublje
torpedo - izumljen u Rijeci!
penkala - izumitelj Slavomir Penkala iz Zagreba
Gavrilovićka - salama
šljivovica - rakija, Stomaklija ili tako nekako se zvala ona u bocama koje su sugerirale drvenu čuturicu, sa slikom nekog starog brkatog junačine koji kao valjda nazdravlja...
Šumamed - antibiotik (Pliva)
Vegeta - začin, dodatak jelima
Opatija, Drina, Niška Morava... - cigarete
Džirlo-djevojke - e tu nema objašnjenja!
Mikado - čokolada s rižom
Seka i Braco - čokolade
Ki-Ki - bomboni
Negro - odžačar grla
505 s crtom - bomboni
Titova štafeta za Dan mladosti (još ranije sokolska štafeta Kralja Petra, valjda!)
Životinjsko carstvo - čokoladice
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jun 2024, 16:02:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.149 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.