Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 07:23:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Le Pen: Apolitično, ali uz proteste  (Pročitano 2557 puta)
20. Avg 2006, 20:36:40
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Vršac -- Žan-Mari le Pen danas se obratio prisutnima na otvaranju Balkanskog prvenstva u motociklizmu na aerodromu u Vršcu.

Francuski ekstremni desničar i lider Nacionalnog fronta Žan Mari Le Pen obratio se okupljenima na "Balkanskom prvenstvu u motociklizmu 2006." u Vršcu, ali tom prilikom nije iznosio političke stavove. Na aerodromu Školskog centra "Jat ervejza", Le Pen je kratko, na francuskom, pozdravio okupljene i narod Srbije.

Pre obraćanja Le Pena, trke je zvanično otvorio organizator, predsednik Auto-moto kluba "Dijamant" iz Aranđelovca Dragoslav Kule Perišić koji je Le Pena i pozvao.

Opštinski odbor Demokratske stranke, kojem su se pridružile sve lokalne stranke koje nisu na vlasti, organizovao je protest ispred vršačkog aerodorma. Na protestu simboličnog karaktera okupilo se nekoliko desetina ljudi, koji su nosili parole ispisane na francuskom jeziku: “Gospodine Le Pen, ne želimo vas ovde” i “Ne želimo ekstremizam”.

Le Pen je već boravio u Srbiji, 1997, na poziv Srpske radikalne stranke, odnosno njenog lidera, sada haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Problem je što ovde ima sledbenike...

Profesor na Filološkom fakultetu Ljubiša Rajić poseti Žan-Mari Le Pena vidi kao nastavak radikalske politike: "Nemojmo zaboraviti da je on još uvek počasni građanin Zemuna, a da su radikali inače obožavali slične tipove kao što je on, Žirinovski i druge ljude koji se kreću između nacionalizma u najblažoj varijanti i rasizma i nacističkih i fašističkih ideja. Pozvali su ga zato što je to u duhu onog za šta se i radikali zalažu".

Novinar nedeljnika NIN Stevan Nikšić smatra da sam dolazak Le Pena ne zaslužuje veliku priču u medijima, ali da je problem to što u Srbiji ima dosta ljudi kojima se dopada njegova politka. Nikšić podseća da se Le Poenov nacionalni front protivi širenju EU i davanju viznih olakšica za građane zemalja koje se ne nalaze na beloj šengen lisit, među kojima je i Srbija: "Mislim da ne treba praviti veliku galamu oko činjenice da je jedan francuski političar došao u Srbiju ovog leta. Naravno, bilo bi normalnije da je došao u Vrnjačku banju ili otišao na Zlatibor da se bavi nečim čime se bave turisti. Nije svakodnevna stvar da političar iz jedne zemlje dođe u drugu da bi se bavio politikom ili da bi radio nešto na javnoj sceni, ali samo po sebi to nije problem. Veći je problem što ovde, među nama, ima ljudi kojima se dopada politika Žan-Mari le Pena i što je ta vrsta nacionalizma i ksenofobije, onog najružnijeg na francuskoj političkoj sceni, ovde našla obožavaoce".

izvor u b-92
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
DS se pokazala kao krajnje neozbiljna stranka i presla je u nvo sektor, znaci bavljenje beznacajnim stvarima, stvarno su jadni.
Mislim da postene demokrate kao sto je Zvezdasbg sigurno sramota ... desetak ljudi se okupilo, ali bitno je da su nosili parole na francuskom "ovde niste pozeljni".
A ko je pozeljan, jel onaj zlikovac Solana ?
Ovaj je bar kritikovao bombardovanje Srbije, nije bitno iz kojih razloga, ali bar se cula neka rec protiv i podelio je njihovu javnost sto je najvaznije.

Za mene, Le Pen je nebitan, ali imam izrazito negativno misljenje o Francuskoj drzavi i narodu, zato sto smatram da Francuska jedna od zemalja koja nas je bombardovala, ne zasluzuje stabilizaciju prilika, vec upravo destabilizaciju i zato svim srcem podrzavam Le Penove protivnike.
Da bas one koji su palili na hiljade automobila i unistavali drzavnu imovinu.
Ali cak i ako pobedi Le Penova opcija docice do zaostravanja odnosa izmedju Evropljana koji su prihvatili novi nacionalni identitet i francuskih nacionalista koji zele da sacuvaju svoj vekovni.
Sreca u nesreci je sto je Francuska srpski tradicionalni prijatelj, okrenula ledja svom iskrenom do tada prijatelju i ubrzala nas povratak u zagrljaj Majci Rusiji.
A nas evropski identitet je nestao pod bombama nato-a i "prijateljske" nam Francuske, pa bila ona Le Penova ili Sirakova za obe Srbije su i jedan i drugi fasisti.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Za mene, Le Pen je nebitan, ali imam izrazito negativno misljenje o Francuskoj drzavi i narodu, zato sto smatram da Francuska jedna od zemalja koja nas je bombardovala, ne zasluzuje stabilizaciju prilika, vec upravo destabilizaciju i zato svim srcem podrzavam Le Penove protivnike
Gambino,da nije bilo Francuza.....sad bi mi u Beogradu prelazili skelama preko Save i Dunava Smile

Citat
Sreca u nesreci je sto je Francuska srpski tradicionalni prijatelj, okrenula ledja svom iskrenom do tada prijatelju i ubrzala nas povratak u zagrljaj Majci Rusiji.
Nema prijatelja u politici,samo goli interesi
A što se tiče "majčice Rusije".........oni gledaju,kao i sve velike sile sveta samo svoj interes,tako da je Rusiji Srbija poslednja rupa na svirali,imaju oni dovoljno svojih problema.Rusi ne mogu da se izvuku iz sopstvenih uslova,niti da kreiraju sopstveni život,a kamoli nama da pomažu.Valjda mi je najsmešnija situacija bila kada su nakon Miloseviceve smrti trazili ukidanje Haškog tribunala. Smile
Pokušaj dobijanja jeftinih političkih poena kod naroda.
« Poslednja izmena: 21. Avg 2006, 01:28:17 od kwark »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Alaj se taj Le Pen srozao kad ovde u Vrscu mora da ubode honorar i to na nekim moto-trkama.

To me podseca na potpuno propale muzicare koje su vodali po Istocnoj Evropi, pa otkazu koncert zato sto je muzicar "pokvario stomak"
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Le Pen bez politike
Vršac, Beograd -- Francuski ekstremni desničar, lider Nacionalnog fronta Žan-Mari Le Pen, prisustvovao otvaranju Balkanskog prvenstva u motociklizmu u Vršcu

Pre obraćanja Le Pena, jučerašnje trke zvanično je otvorio organizator, predsednik Auto-moto kluba Dijamant iz Aranđelovca Dragoslav Perišić, koji je Le Pena i pozvao. Le Pen se obratio okupljenima, ali nije iznosio političke stavove. Na aerodromu Školskog centra Jata Le Pen je kratko, na francuskom, pozdravio okupljene i narod Srbije.

Opštinski odbor Demokratske stranke, kom su se pridružile sve lokalne stranke koje nisu na vlasti, organizovao je protest ispred vršačkog aerodorma. Na protestu simboličnog karaktera okupilo se nekoliko desetina ljudi, koji su nosili parole, ispisane na francuskom, "Gospodine Le Pen, ne želimo vas ovde" i "Ne želimo ekstremizam".

Le Pen je već boravio u Srbiji, 1997, na poziv Srpske radikalne stranke, odnosno njenog lidera, sada haškog optuženika Vojislava Šešelja.

"Nije problem Le Pen, već simpatije"

Novinar nedeljnika NIN Stevan Nikšić smatra da dolazak Le Pena ne zaslužuje veliku pažnju, ali da je problem to što u Srbiji ima mnogo ljudi kojima se dopada njegova politika. Nikšić podseća da se Le Penov Nacionalni front protivi širenju Evropske unije i davanju viznih olakšica za građane zemalja koje nisu na beloj šengenskoj listi, među njima Srbiji.

"Mislim da ne treba praviti veliku galamu oko činjenice da je jedan francuski političar došao u Srbiju ovog leta. Naravno, bilo bi normalnije da je došao u Vrnjačku banju ili otišao na Zlatibor, da se bavi nečim čime se bave turisti. Nije svakodnevna stvar da političar iz jedne zemlje dođe u drugu da bi se bavio politikom ili da bi radio nešto na javnoj sceni, ali samo po sebi to nije problem. Veći je problem što ovde, među nama, ima ljudi kojima se dopada politika Žan-Mari Le Pena i što je ta vrsta nacionalizma i ksenofobije, onog najružnijeg na francuskoj političkoj sceni, ovde našla obožavaoce", kaže Nikšić.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 ŽAN MARI LE PEN SE SASTAJE SA PREDSTAVNICIMA SRS

Predsednik Izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je Tanjugu da će danas, zajedno sa generalnim sekretarom SRS Aleksandrom Vučićem u sedištu partije ugostiti predsednika Nacionalnog fronta Francuske Žan Mari Le Pena, koji već nekoliko dana boravi u Srbiji.

'Razgovaraćemo o medjusobnoj saradnji i mogućnosti da SRS i Nacionalni front pronadju rešenja da se suprostave globalizaciji Sjedinjenih Američkih Država', rekao je Todorović.

On je dodao da će tema razgovora biti i saradnja dve stranke sa strankama slične orjentacije na medjunarodnom planu, preciziravši da, pre svega, misli na saradnju u odredjenim telima Saveta Evrope i Evropske unije.

Todorović je podsetio da je Le Pen već drugi put gost radikala i da ga je prvi put primio lider SRS Vojislav Šešelj još 1997. godine.

Nacionalni front se načelno označava kao ultradesničarska partija koja osvaja oko desetak odsto glasova na izborima u Francuskoj.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
STOP ZA LE PENA

Vrsac - Nekoliko desetina pristalica vise stranaka okupilo se juce na aerodromu u Vrscu, protestujuci zbog prisustva predsednika Nacionalnog fronta Francuske Zan Mari Le Pena, na moto-trci, koja se u ovom gradu organizuje u okviru Balkanskog prvenstva u motociklizmu.

Le Pen je u Vrsac dosao na poziv predsednika Auto-moto drustva "Dijamant" Dragoslava Perisica, koji je i organizator moto-trke.

Na aerodromu su se okupile prstalice Demokratske stranke, Liberalno-demokratske partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Zelene stranke, Srpskog pokreta obnove, Socijaldemokratije, Demohriscanske stranke Srbije i nevladine organizacije Gradjanski parlament, koji su nosili parole na francuskom jeziku: "Gospodine Le Pen, ne zelimo vas ovde" i "Ne zelimo ekstremizam".

IZVOR: Novosti, 21.08.2006.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
pa sad , le pen i nacionalni front su bili protiv bombardovanja srj , djindjic i demokratska stranka su bili za . sasvim je prirodno i logichno da se ne podnose Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
kwark , i tu gresis, kamo srece da su srusili ionako vec propali pancevacki most, ucinili bi nam uslugu, jer bi to bio prioritet broj 1 za celu zemlju i mozda bi konacno napravili most borca-zemun o kome sada pricaju samo u predizbornoj kampanji.
Ali oni su znali da ce taj most svakako pasti sam , pa ajde da malo zabavljamo Evropljane...

A ako je Rusija utopija sta je tek onda E.U. koja sada gradi novi nacionalni identitet i super-drzavu i ocekuje nasu integraciju i asimilaciju ?

bf_109_g_6 , bas tako.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Ja nisam od onih koji su tek posle smrti poceli da okivaju Djindjica u zvezde, ja i dalje imam negativno misljenje o njemu, veoma. Ali to ne znaci da podlezem propagandi, a cista je propaganda da je on bio za bombardovanje. Ja ne znam ni jednog coveka koji je bio protiv vlasti SPS-a i Milosevica, i koji se zalaze za Zapadne "vrednosti", da je bas bio toliko ekstreman (da ne kazem lud), i navijao da nas bombarduju. To je cista glupost.

Ako cemo da analiziramo stvari Gambino, i sam pojam drzave je utopija. E sad, cak i da je EU utopija, Rusija je trenutno duboka utopija (u onom smislu da mi mozemo ocekivati nesto od njih).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 07:23:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.