ma ni 3 ovakva nam ne bi pomogla kad ase u crkvi tolerise pedofilija, pederbal i slicne bludne radnje i kada se crkva mesa u spoljnu politiku.
Јел ти икога поштујеш?!
A što, ako ne poštuje onoga ko ćuti pred pedofilijom, onda ne može nikoga, jel??
Пред којом педофилијом?! Пахомије је ослобођен оптужбе, док су неки други свештеници по Србији осуђени. Ни ти ни ја нисмо овде меродавни да доносимо суд, јел тога било или не. Судови су за то надлежни. Педофилија је ствар болесних појединаца у цркви, а не цркве као организације у целини.
« Poslednja izmena: 27. Nov 2007, 23:43:08 od kombiondzija »
Nikola: Dobar dan. Gojko: Dobar dan. Nikola: Zašto tolerišete pedofiliju u vašoj crkvi? Gojko: Oprosti mu (Nikoli, prim.prev), Bože, ne zna šta radi. Nikola: Šta mislite o Filaretovoj podršci Slobi 2000? Gojko: Oprosti mu, Bože, ne zna šta radi. Nikola: A o Irineju koji blagosilja paravojne jedinice? Gojko: Oprosti mu, Bože, ne zna šta radi. Nikola: Pretpostavljam da je isti stav i prema pukovniku Amfilohiju i njegovim limenim crkvama na vojnim helikopterima? Gojko: Oprosti mu, Bože, ne zna šta radi. Nikola: Vaš stav o Kosovu? Gojko: Kosovo je srce Srbije! Nikola: A o pedofiliji u crkvi? Gojko: Oprosti mu, Bože, ne zna šta radi.
Malisa ti bas nisi najcistiji kada ovako govoris o Srpskom PAtrijarhu i vredjas verska osecanja Srba koji vole pravoslavlje i SPC. definitivno : ti nisi najnormalniji i dok ne postanes punooletan ne bi trebao da si na forumu. Kao maloletnom mozda se moze :Oprosti mu ne zna sta radi! Akao punoletnom -ti si nedotupav do daske. Pa neka te i vredjam kada ti ovako vredjas nasa verska i petriotaska osecanja.
A zašto ih vredja?Jesi ti patrijarh Pavle?Jel patrijarh nesme da se kritikuje?Ma pazi molim te!Niko nije rekao nešto sa mržnjom prema patrijarhu,lično ga jako poštujem jer mi deluje iskreno i pošteno.Crkva je institucija i imam prava da je kritikujem.Jbt,ko o čemu-baba o uštipcima! Crkva nije Srbija!Političari nisu Srbija!Oni su podložni kritici i tačka. To ne mora da znači da mrzim ovu zemlju jebote bre!!!Hoćete li shvatiti ljudi više!?
@nikolla90 Uhvatio si se za Pahomija kao pijan plota. I Pahomije nije osudjen za pedofiliju. A kod katolika ne vidis kolike milone dolara ladno izdvoji Vatikan samo da se nadoknade dusevni bolovi deci koja su seksualno zlostavljana od fratara -samo u SAD a akmoli po Italiji i drugim zemljama. Smeta ti cackalica u odnosu na citavi sumu. Stvarno ......
teteja postujem patrijarha i pravoslavlje vise no bilo koju politicku opciju. Pravoslavlje nam je ocuvalo nacionalni identitet i svaka partija pada pred njim. Zasto se sada svi utrkuju da slave -mislim na mpoliticke partije. PA i SPS ima slavu a oni su naslednici komunista a oni su unistavali crkvu i prevoslavlje.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Пахомије је ослобођен оптужбе, док су неки други свештеници по Србији осуђени. Ни ти ни ја нисмо овде меродавни да доносимо суд, јел тога било или не. Судови су за то надлежни. Педофилија је ствар болесних појединаца у цркви, а не цркве као организације у целини.
Pedofilija je stvar bolesnih popova, u ovom slučaju. Oni su nastavili da rade isto kao što su radili i do sad - crkva njih podržava. Šta je nejasno?!
@ stami>
Koji je katolički pop silovao dečake u Srbiji i za to dobio punu podršku svoje crkve i države?
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.
Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera; Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete; Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.
nikola90 koliko clanaka treba da ti pronadjem da bih te uverio da je Vatikan placao zbog pedofilije. A ko to iz SPC podrzava pedofiliju?? Ajde leba ti kazi mi jer ne znam ni za jednog naseg valdiku koji je nesto tako podrzao i ne videh -ponavljam - ne videh osudu PAhomiju za bilko kakvo delo. Dete ajde odrstai nemoj da zivis u bajkama vec se vrati u stvarnost.
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
ma ni 3 ovakva nam ne bi pomogla kad ase u crkvi tolerise pedofilija, pederbal i slicne bludne radnje i kada se crkva mesa u spoljnu politiku.
Јел ти икога поштујеш?!
ako nekoga psotujem u drzavi, onda je to gojko. ali iskreno. procitao sam mu CV i iskreno sam odusevlejn. svaka cast coveku. iskreno zelim da se covek sto pre oporavi.
ako nekoga psotujem u drzavi, onda je to gojko. ali iskreno.
Ако га поштујеш, што га не зовеш свештеним именом, као што сви нормални раде? Како реагујеш на изјаве чланова преговарачког тима за Косово, из ДСС-а, који кажу како поштују Шиптаре?!?
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Јел ти икога поштујеш?!
ako nekoga psotujem u drzavi, onda je to gojko. ali iskreno. procitao sam mu CV i iskreno sam odusevlejn. svaka cast coveku. iskreno zelim da se covek sto pre oporavi.
a sve zato sto su pogresno vaspitavani i ubedjeni da je Srbija i Srpstvo preguralo sve nedeace zahvaljujuci crkvi i veri :
Meni takvo srpstvo zasita ne treba ...
Погрешно? Па шта би с богумилима у Босни кад су дошли Турци?!? А њихови потомци ни данас не знају шта су - "Муслимани" (неписмено), "Бошњаци", "Босанци"... "Трактори" (можда за 20 година) А ко те тера да будеш "Српкиња"?!? На форуму ти ионако скоро нико не верује
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко