Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 17:30:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lažni oglas za posao.  (Pročitano 2688 puta)
08. Maj 2011, 18:01:35
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Teška su vremena, velika je kriza. Ljudi lako ostaju bez posla ne svojom voljom. Preduzeća propadaju pod teretom kredita, smanjene kupovne moći potrošača i preglomazne sistematizacije unutar firmi.

A posao je najlakše izgubiti kada firma ne funkcioniše – tada se traži i najmanji razlog da se smanji "brojno stanje".

Kada se ostane bez posla, sledi mukotrpno traganje za novim – porodici treba obezbediti egzistenciju, treba platiti račune za struju, vodu i grejanje, a i banke zivkaju i prete ako se kasni sa vraćanjem rata kredita.

Veliki je broj sajtova koji nude slobodna radna mesta. Na prvi pogled čovek kaže – snaći ću se, konkurisaću svuda pa gde me prime. Pišu se biografije (takozvani CV), propratna pisma sa opisom kretanja u karijeri i tokom obrazovanja, traže se veze (što lične što partijske).

Poslodavci zovu na razgovor, prvo jedan krug, pa drugi, pa sve do konačne poruke (ako neko ima sreće da je i dobije): SA ŽALJENJEM MORAMO DA VAS OBAVESTIMO DA NISTE UŠLI U NAJUŽI IZBOR ZA RADNO MESTO. ŽELIMO VAM PUNO SREĆE.

Hvala vam dobri ljudi što želite sreću – daće dobri Bog da i vama takva sreća zatreba.

Za vašu informaciju, dragi moji prijatelji, neshvatljiv procenat ovih oglasa je LAŽAN! Kako? Evo kako i zašto.

Godine 2006. sam kao direktor transporta jedne sada propale firme, od svog tadašnjeg gazde dobio zadatak da prikupljam, sortiram, pozivam na razgovor, pravim prvi-drugi-treći-četvrti krug "pakla" i da se na kraju svima zahvalim da trudu jer "ne odgovaraju profilu potrebnom našoj firmi".

Zašto je moj tadašnji gazda to radio, i zašto se i sada tako radi? Razlog je jednostavan i više nego praktičan. Ukoliko firma koja krene da posrće u poslovanju hoće da ponovo stane na noge, potrebna je reklama. Reklama na TV-u, radiju, novinama je preskupa, a konkurencija to uglavnom i ne primeti (osim ako je u pitanju visokobudžetna šok reklama – ZAVRŠI I PALI ili IMAŠ LI I TI SVOJ STAN). Zato se daju jeftini oglasi za upošljavanje "novih" radnika zbog "POVEĆANOG OBIMA POSLA".

Priča se zavrti po sajtovima za zapošljavanje, veliki broj ljudi to sazna, a da bi se firma pokazala kao "pro-zapadno ustrojena" tu se spominju aktivno pisano i usmeno znanje engleskog i još jednog jezika, hakersko znanje računara, naravno starost ne preko 35 godina i slično (a ko ne voli da gleda dekoltirane kandidatkinje?). Razgovori sa kandidatima su na "nivou", prvi deo je na srpskom a drugi na engleskom, popunjavaju se testovi i slično.

Sve u svemu, konkurencija PIZDI, i kreće u kontra-udar. Stiže novi oglas za posao na sajtovima. I tako sve u krug. Isto važi i za firme koje tek počinju, a bave se delatnošću koja je konkurentna.

Da zlo bude veće, posle ti isti koji raspisuju konkurse daju izjave po novinama da "kandidati ne znaju da napišu CV, a da znaju sigurno bi dobili posao; toliko su glupi da daju pogrešne brojeve telefona i mail-ove, pa ne možemo da ih obavestimo da su dobili posao".

Alo, seronje, želim vam da se i vi u što skorijoj budućnosti javljate na konkurse koje su raspisale još veće seronje od vas, i da vam mi koji smo se bar jednom "zavrteli" u toj vašoj usranoj vrtešci, poželimo svima zajedno puno sreće u traženju novog posla.

Ušće
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch
Alo, seronje, želim vam da se i vi u što skorijoj budućnosti javljate na konkurse koje su raspisale još veće seronje od vas, i da vam mi koji smo se bar jednom "zavrteli" u toj vašoj usranoj vrtešci, poželimo svima zajedno puno sreće u traženju novog posla. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
+ se sve to radi da bi one silne ženetine koje sede na pozicijama HR menadžera imale makar neki posao osim lakiranja noktiju.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
шта све људима неће пасти на памет ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Samsung SGH-E590
Taman na ovoj temi bih mogao da pitam jel zna neko da mi kaze kako se radi CV, posto prvi put ga radim, ili mozda neki stvarno dobar sajt?  Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
+ se sve to radi da bi one silne ženetine koje sede na pozicijama HR menadžera imale makar neki posao osim lakiranja noktiju.
sve u rudnik Smiley 1
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
LG Nexus 5
Taman na ovoj temi bih mogao da pitam jel zna neko da mi kaze kako se radi CV, posto prvi put ga radim, ili mozda neki stvarno dobar sajt?  Smile

Jedan blagi pogled na top teme. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Samsung SGH-E590

Jedan blagi pogled na top teme. Wink
Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19

evo ti kao da pravis email:

CV generator
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 17:30:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.