Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:11:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Laptop - Lazov!  (Pročitano 5112 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 585
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC Sensation Z710e
meni je noviji bios overklokovao masinu i nakon restarta mi je trazio disketu i tek kad je pala noc uspeo sam sa iste da je flashujem kad mi je dosao ortak i ukljucio kompjuter, kao ajde da probam. radi samo enter na tastaturi, graficka i memorija i floppy pa ti vidis sta ces..

Nije ti sam bios overklokovao masinu!!! Smile
Postoje verzije BIOS-a koje imalu opcije za overklok (naj cesce skuplje i bolje ASUS-ove ploce) ali taj overklok iskljucivo mora neko da upali sa strane! Znaci da udje u podesavanja biosa i jednostavno da upali automatski overclock koji onda postepeno povecava frekvenciju i napone na svim uredjajima ( aprvenstveno na procesoru i memoriji) i trazi granicu stabilnosti.
Ljudi ne igrajte se sa plocama kao sa igrackama nekim. Spalicete ih ko Djenku a necete ni skontati sta se desilo. Proucite malo bolje sta se desava na samoj ploci i koje se to frekvencije i naponi dizu i na cemu pa se onda polako pocnite igrati!
Inace sam BIOS se nemoze ostetiti prilikiom overclocka jer je on glupa EEPROM memorija koja u sebi sadrzi softwer, a na samom cipu (ako je dual BIOS onda imaju dva cipa koja rade slicno Mirroringu kod RAID diskova) se overcockom ne podizu nikakve frekvencije a ni naponi. Ako je doslo do nekih kvarova tokom overclocka, tu je najvjerovatnije stradala memorija (RAM) u koju se prvo prebacuje ROM iz BIOS-a prilikom butanja sistema ili nesto na sabirnici ili na samim baferima ili.... Hrpa stvari ce prije crknuti od BIOS-a!
BIOS se obicno spali ili resetuje statickim elektricitetom ili nekim udarima naponskim iz npr. mrezne karte ili modemske kartice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 177
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
zar je tesko objasniti.. ja sam usporio procesor jer je bilo preko 30 stepeni, athlon xp 2000+, i najnovji bios je imao podrsku za nove procesore i neke novije durone i moj procesor prepoznao kao 2400+.. ploca je gigabajte, ne podrzava promenu napona, brze memorije, nije tako radjena. svejedno, na svakoj drugoj bi se isto pojavila poruka da se ubaci disketa. ako je onaj koji je postavio ovu temu siguran da mu se procesor ne usporava bez razloga onda ok. znaci prijavljivao je bios error i da ubacim disketu, nije hteo da butuje ni sa cd-a ni sa hard diska..
« Poslednja izmena: 02. Sep 2007, 14:38:42 od RedOrange981 »
IP sačuvana
social share
neko mi dirao potpis.. psiho.. a ti majstore kod prvog psihijatra, druge ti nema.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
Jos kad bi tvorac teme bio ljubazan pa rekao o kom je laptopu rec.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
SEC-SGHX680 1.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
a tvorca nigdje..kao u prici...ja mislim da je problem rijesen i nema se o cemu vise razglabati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 301
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.3
Danas sam otkrio da moj laptop umesto na 2.80GHz radi na 335Mhz (ili barem tako pokazuje). Problem je u tome sto se na svakih minut-dva ovo menja! Cas je 335Mhz cas je 1.60GHz cas je 2.79GHz!!! Ja nista nisam menjao! Kako da ovo zaustavim???

To ti je Cool'n'quiet ili Speed Step tehnologija

Sve je OK samo se procesor prilagodjava uvjetima (radi optimalno radi ustede energije)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
SEC-SGHX680 1.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
To smo vec ustanovili..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 301
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.3
To smo vec ustanovili..

Nisam citao sve
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 209
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.00
Ljudi o cemu vi to pricate?!?  Smile
Nije valjda da niste culi za steping tehnologiju (koja postoji vec nekoliko godina) koja jednostavno smanjiuje frekvenciju procesora kada isti nije opterecen a sve to je uradjeno radi ustede potrosnje baterije! Jednostavno procesor ce da radi na maksimalnoj frekvenci samo kada je i pusteno nesto na racunaru sto ga 100% opterecuje.
Kakvo bolan flesovanje BIOS-a i gluposti!  Smile Smile Smile Smile Smile
Dragane laptop je taj totalno u redu i nista se ne sikiraj. Znaci u pitanju je NAPREDNA tehnologija ustede energije. Vec kada smo kod ovoga skoro sve komponente u svim novijim laptopima imaju ovakve slicne tehnologije a pogotovo npr. graficki procesori.

I ja nemogu da verujem da ovoliko ljudi za to neznaju, otkad to postoji kod laptopova radi ustede baterije a sad evo i na desk racunarima, moj athlon  4200 x2 radi na 1100 mhz u leru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
ne mozes da verujes koliko ljudi to ne zna....a si se zapitao mozda koliko ljudi mozda zna nesto sto ti ne znas pa ne likuju zbog toga  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 209
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.00
ne mozes da verujes koliko ljudi to ne zna....a si se zapitao mozda koliko ljudi mozda zna nesto sto ti ne znas pa ne likuju zbog toga  Smile

Opusteno,

ko nije znao - sada zna
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 09:11:08
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Laptop Lazov
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.