Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:11:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 148 149 151 152 ... 162
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lapsusi > Gimnazijski biseri  (Pročitano 444480 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 300
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Sa časa istorije:
- Ko je pobednik Grčko-persijskog rata?
- Rimljani.

Sa časa nemačkog:
- Wie heißt du?
- Ich heiße gut, danke.

Prevod sa pismenog iz engleskog:
TRANSLATE THE TEXT.
There was once an old goose who had seven young goslings, and loved them as only a mother can love her children. One day she was going into the wood and she called all seven to her and said, "Dear children, I must go into the wood, but be careful, if the wolf gets in here he will eat you up."
The children answered, "Dear mother, we will take great care; you may go without any fear."
Before long, some one knocked at the door, and cried, "Open, open, my dear children; your mother is here."
But the goslings knew by the rough voice, that it was the wolf. "We will not open," said they; "you are not our mother, for she has a sweet and lovely voice; but your voice is rough—you are the wolf."
The wolf went to a merchant and bought a large lump of chalk; he ate it, and it made his voice sweet. Back he came, knocked at the door, and cried, "Open, open, my dear children; your mother is here."
But the wolf had laid his black paw on the window-sill, and when the children saw it, they cried, "We will not open; our mother has not black feet like you—you are the wolf." 

Oni su išli kod njegovih sedam rođaka, i vole to a i majka tu decu. Jednog dana ona je otišla u šumu i pozvala svu sedmoricu i rekla im "Draga deco, ja volim da dolazim u šumu, ali sam stara, često sam u njoj i tu šetam."
Deca odgovoriše: "Draga majko, mi dolazimo autom, možeš da pođeš ako hoćeš."
Zatim kasnije, vrata su bila zatvorena, i povika "Otvorite, otvorite, moja draga deco, vaša majka je ovde."
Ali joj nisu otvorili, samo su joj rekli "Mi nećemo da otvorimo," i pokavali "ti nisi naša majka, ti si loša majka, što si nas ostavila, sad ti ne otvaramo."
Onda je ona kupila grumen i lupila na vrata. Oni joj opet nisu otvorili. Povikala je "Otvorite, otvorite, ovde vaša majka." I nisu joj otvorili. Spavala je napolju. Tako joj i treba.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sa časa istorije:
- Ko je pobednik Grčko-persijskog rata?
- Rimljani.

Sa časa nemačkog:
- Wie heißt du?
- Ich heiße gut, danke.

Prevod sa pismenog iz engleskog:
TRANSLATE THE TEXT.
There was once an old goose who had seven young goslings, and loved them as only a mother can love her children. One day she was going into the wood and she called all seven to her and said, "Dear children, I must go into the wood, but be careful, if the wolf gets in here he will eat you up."
The children answered, "Dear mother, we will take great care; you may go without any fear."
Before long, some one knocked at the door, and cried, "Open, open, my dear children; your mother is here."
But the goslings knew by the rough voice, that it was the wolf. "We will not open," said they; "you are not our mother, for she has a sweet and lovely voice; but your voice is rough—you are the wolf."
The wolf went to a merchant and bought a large lump of chalk; he ate it, and it made his voice sweet. Back he came, knocked at the door, and cried, "Open, open, my dear children; your mother is here."
But the wolf had laid his black paw on the window-sill, and when the children saw it, they cried, "We will not open; our mother has not black feet like you—you are the wolf."

Oni su išli kod njegovih sedam rođaka, i vole to a i majka tu decu. Jednog dana ona je otišla u šumu i pozvala svu sedmoricu i rekla im "Draga deco, ja volim da dolazim u šumu, ali sam stara, često sam u njoj i tu šetam."
Deca odgovoriše: "Draga majko, mi dolazimo autom, možeš da pođeš ako hoćeš."
Zatim kasnije, vrata su bila zatvorena, i povika "Otvorite, otvorite, moja draga deco, vaša majka je ovde."
Ali joj nisu otvorili, samo su joj rekli "Mi nećemo da otvorimo," i pokavali "ti nisi naša majka, ti si loša majka, što si nas ostavila, sad ti ne otvaramo."
Onda je ona kupila grumen i lupila na vrata. Oni joj opet nisu otvorili. Povikala je "Otvorite, otvorite, ovde vaša majka." I nisu joj otvorili. Spavala je napolju. Tako joj i treba.

Hahahhaha, genijalno! Smile Ja ne verujem da je neko ovako prveo! Smile
IP sačuvana
social share
I'm not what I was last summer, not who I was in the spring.
Tell me, tell me, tell me when will we learn
we love it and we leave it and we watch it burn
Damn these wild young hearts, damn these wild young hearts...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 300
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@ahana

I mene je taj prevod oduševio. Znam devojku koja je prevodila. Svaka joj čast za kreativnost, mada, mislim da je na tom pismenom dobila 1.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ovakav talenat zasluzuje bar 2- ! Smile
IP sačuvana
social share
I'm not what I was last summer, not who I was in the spring.
Tell me, tell me, tell me when will we learn
we love it and we leave it and we watch it burn
Damn these wild young hearts, damn these wild young hearts...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Žena
Poruke 300
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Da znaš da si u pravu. Ovako su je izjednačili sa onim lenštinama koje predaju prazan papir. A za ovo je ipak trebalo vremena i truda.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3811
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung 
Đak: Mogu li da odgovaram? Prof: Možeš, ali krivično!  Smile
Prof. đaku: Majmune, isključi telefon inače će ti vibrirati u želucu.
Opet isti prof: Prekini sa pričom jer ću te pogodit cipelom.  Smile
Čas ispitivanja: Prof: Sad ću da Vas malo "džaram!!!"  Smile
Markoviću što da upišem u rubriku za čas? "The cooling a?"  Smile Smile
Đak: Profesore odvezana Vam je pertla. "Pa što čekaš, baci se i zaveži je."  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pazi na svoje misli, jer će postati tvoje riječi, pazi na svoje riječi, jer će postati tvoja dijela, pazi na svoja dijela, jer će postati tvoja navika, pazi na svoje navike, jer će postati tvoj karakter.

Nikada ne pitajte ženu da Vam kaže nešto o svojoj prošlosti.

Strah životu kalja obraz često!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung Galaxy S Advance
Ovo sam chuo od drugih ljudi:

Kazhe, profesor ispisao nekoliko zadataka shto iz zbirke shto iz glave na tabli, ali nijedan nije oznachio rednim brojem a uchenicima se pojavio jedan koji ne razumeju bash najbolje. Odvija se sledeca situacija:

Uchenici - Profesore, objasnite nam drugi
Profesor - Koji drugi? Jel ovaj?
Uchenici - Ne ne, onaj ispod.
Profesor - Jel ovaj?
Uchenici - Ne ne, onaj vash.
Profesor - Ma koji moj hocete?

(naravno, pri tom je "moj" trebalo da ima znachenje svojine)
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7967
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
mob
Apple iPhone 4
Futur buduci  Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

nediraj lava dok jede i spava!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nisam sa odavno ovako nasmejala. . .
Cini mi se da sam probudila i komsiluk a kamo li ukucane.  Smile
IP sačuvana
social share
nediraj lava dok jede i spava!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 30
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.62
Anegdota iz osnovne skole kojoj sam i sam prisustvovao, naime jedan drug iz razreda je na casu stao pred geografsku kartu i pitao nastavnicu kako je Magelan otisao sa jedne strane a izasao s druge!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 148 149 151 152 ... 162
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:11:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.