Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kvalitet zivota u Srbiji, drzavama ex Yu i u Evropi  (Pročitano 27586 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
05/2007.
Nedostaje tisuće sezonskih radnika
NAJVIŠE SEZONACA - U ISTRU

Početak rada za većinu jadranskih sezonaca je prvi dan lipnja. Najviše će ih, a tako je bilo i prethodnih godina, preseliti u Istarsku županiju.
Slobodna radna mjesta, već je sada jasno, nećemo moći popuniti domaćim radnicima nego ćemo ih morati uvoziti.
I prošlih su godina na hrvatskoj obali radili stranci, bilo je tu sezonskih radnika iz BiH, Makedonaca, Slovenaca, Austrijanaca, Slovaka, Rusa. Praksa je pokazala i da su brojni stranci radili na crno.
Uvjeti koje posloprimci moraju zadovoljavati da bi dobili posao rastu. U obzir se uzimaju kvalifikacije, iskustvo, godine, a znanje stranih jezika traži se i za slabije plaćene poslove.

www.design-ers.net/novine/glas-istre.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Ali, na crno, sivo i bijelo u Hrvatskoj stalno ili povremeno radi najmanje 120 tisuća...

Samo još da su rekli da je 80% ovih radnika poreklom iz BiH (uglavnom Hrvati i bosanski  muslimani), uz već nezanemarljiv broj šiptara u Hrvatskoj, pogotovo na obali.
Skoro sam pročitao na nekom hrvatskom forumu da šiptara u RH ima preko 60 hiljada, što je 1,45% ukupnog stanovništva. Predviđa se za 15-20 godina da će šiptari preteći po brojnosti Srbe i postaće najbrojnija manjina u RH. Srba trenutno ima 4,5% sa tendencijom smanjivanja populacije, prirodnim putem, zbog toga što se mladi Srbi slabo vraćaju u RH, a starci izumiru polako.

E, onda čekam vas Hrvate, da vidite kako je to kad su vam šiptari najbrojnija manjina u zemlji.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Citat
Ali, na crno, sivo i bijelo u Hrvatskoj stalno ili povremeno radi najmanje 120 tisuća...

Samo još da su rekli da je 80% ovih radnika poreklom iz BiH (uglavnom Hrvati i bosanski muslimani), uz već nezanemarljiv broj šiptara u Hrvatskoj, pogotovo na obali.
Skoro sam pročitao na nekom hrvatskom forumu da šiptara u RH ima preko 60 hiljada, što je 1,45% ukupnog stanovništva. Predviđa se za 15-20 godina da će šiptari preteći po brojnosti Srbe i postaće najbrojnija manjina u RH. Srba trenutno ima 4,5% sa tendencijom smanjivanja populacije, prirodnim putem, zbog toga što se mladi Srbi slabo vraćaju u RH, a starci izumiru polako.

E, onda čekam vas Hrvate, da vidite kako je to kad su vam šiptari najbrojnija manjina u zemlji.

Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca  Smile...Pa nisu oni vanzemaljci pa da se sa njima ne moze,treba sa njima znati i drzati ih pod kontrolom  Smile....Glupo,glupo i glupo je poredit 2 miliona sipaca u SR sa svima poznatom povijesti i desavanjima na Kosovu i ovo sta ima kod nas  Smile
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Frizider
Citat
Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca
Evo vama sipci, pa da vidimo da l' cete vi da imate fobiju.........vi ste te etnicke probleme resili (zivota, kuce...) odavno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca  ...Pa nisu oni vanzemaljci pa da se sa njima ne moze,treba sa njima znati i drzati ih pod kontrolom  ....Glupo,glupo i glupo je poredit 2 miliona sipaca u SR sa svima poznatom povijesti i desavanjima na Kosovu i ovo sta ima kod nas 
Auuuu,oni jesu izvanzemaljci!Pazite se da uskoro nepocne Istra republjik! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Citat
Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca
Evo vama sipci, pa da vidimo da l' cete vi da imate fobiju.........

Neka,hvala  Smile...Ja mislim a osobno bih i volio (jer mislim da nema dobrih sipaca) da ce Kosovo ostati u SR....Nego,kako vi njih zamisljate integrirati ako ostanu u sastavu drzave ...??...Meni se cini da bi to postao veci problem nego ovaj koji sad postoji...Jel netko misli o tome ...?????

rinaka,imamo gratis skolu kod vas pa budemo pazili kako i sto sa njima  Smile...
« Poslednja izmena: 01. Avg 2007, 15:18:31 od dado81 »
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Vidiš Kosovo je izgubljeno,ovo što se trzamo je bojim se trzaj umrlog(šamaranje mrtvog magareta)!Neznam ni sam koje rešenje je najprihvatljivije za Srbe,niti snjima niti bez teritorije,ja bih to podelio al da svi šipci odu u svoj deo,pa neka se tamo hakaju!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat

Samo još da su rekli da je 80% ovih radnika poreklom iz BiH (uglavnom Hrvati i bosanski muslimani), uz već nezanemarljiv broj šiptara u Hrvatskoj, pogotovo na obali.

Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca  Smile...Pa nisu oni vanzemaljci pa da se sa njima ne moze,treba sa njima znati i drzati ih pod kontrolom  Smile....Glupo,glupo i glupo je poredit 2 miliona sipaca u SR sa svima poznatom povijesti i desavanjima na Kosovu i ovo sta ima kod nas  Smile

Da, da, vi Hrvati ste poznati kao tolerantni i strpljivi u odnosu sa manjinama.  Smile
Najbolji primer su Italijani iz Istre, Fiume i Zare, oni su "dobrovoljno" otišli '45 i '46, isto kao što su Srbi iz Krajine "dobrovoljno" napustili vekovna ognjišta '95 godine.
Od vas svi odlaze sami, vi nikog ne terate i nemate fobije. Smile
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
zemunac2
Ti si evoluiro!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

HR u srcu....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1504
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8800-N73
Vidiš Kosovo je izgubljeno,ovo što se trzamo je bojim se trzaj umrlog(šamaranje mrtvog magareta)!Neznam ni sam koje rešenje je najprihvatljivije za Srbe,niti snjima niti bez teritorije,ja bih to podelio al da svi šipci odu u svoj deo,pa neka se tamo hakaju!

Meni je vecina stavova malo nelogicna.....
Jedan dio kaze da je izgubljeno,sto je bezveze i nije u skladu sa "normalnim" postupcima...
Drugi dio kaze da nema sanse za samostalnost,bez da ima rijesenje za 2 miliona ljudi .....
Big dilemma,no fulamo temu  Smile...

Citat

Ja imam osjecaj da vi lagano imate fobiju od sipaca Smile...Pa nisu oni vanzemaljci pa da se sa njima ne moze,treba sa njima znati i drzati ih pod kontrolom Smile....Glupo,glupo i glupo je poredit 2 miliona sipaca u SR sa svima poznatom povijesti i desavanjima na Kosovu i ovo sta ima kod nas Smile

Da, da, vi Hrvati ste poznati kao tolerantni i strpljivi u odnosu sa manjinama. Smile
Najbolji primer su Italijani iz Istre, Fiume i Zare, oni su "dobrovoljno" otišli '45 i '46, isto kao što su Srbi iz Krajine "dobrovoljno" napustili vekovna ognjišta '95 godine.
Od vas svi odlaze sami, vi nikog ne terate i nemate fobije. Smile

Zemunac,tema nisu Hrvati,45,46 kao ni 95.....Ako smo mi nasim manjinama trebali dozvolit zauzimanje i odcijepljenje teritorije onda i vi to trebate napravit ...Razmisli sto govoris  Smile.....
« Poslednja izmena: 01. Avg 2007, 15:39:11 od dado81 »
IP sačuvana
social share
No Risk NO Fun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.