Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 131 132 134 135 ... 164
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kutak za muzichare : diskusije, pitanja i odgovori  (Pročitano 200851 puta)
Zvezda u usponu

Sto mozes danas, ostavi za sutra...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1207
Zastava Stairway to heaven-Highway to hell
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Koja je razlika izmedju klasicne i akusticne gitare?

Klasicna se npr. vise svira prstima mada tu nema nekog pravila; u sustini ima siri vrat od akustare i najlonske zice, a akusticna metalne zice i zvuk je drugaciji (naravno i izgled: glava, polozaj civija itd...)
« Poslednja izmena: 28. Okt 2008, 19:53:00 od Voodoo chile »
IP sačuvana
social share
De Gustibus Non Est Disputandum

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy Nexus
Koja je razlika izmedju klasicne i akusticne gitare?

Klasicna se npr. vise svira prstima mada tu nema nekog pravila; u sustini ima siri vrat od akustare i najlonske zice, a akusticna metalne zice i zvuk je drugaciji (naravno i izgled: glava, polozaj civija itd...)

hehehe nema to veze , i klasichna i akustichna mogu da se sviraju i prstima i trzalicom, samo zavishi shta svirash ..
a za ostalo si u pravu... kod klasichne, vrat je dosta shiri, ima najlonske zhice i osnovna razlija je shto klasichna nema "shipku u vratu".. to akustichna ima, zato mozhe da podnese jake metalne zhice.. polozhaj chivija je isti koliko znam (a sviram evo vecj 8 godina).

@barba deki : ako tek pochinjesh, preporuchio bih ti klasichnu,jer ako na njoj dobro nauchish, lako cjesh na svim ostalima (shto se tiche akorda, rifova itd)
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 163
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
A gde je najpovoljnije da uzmem neku gitaru?
« Poslednja izmena: 29. Okt 2008, 10:24:33 od barba_deki »
IP sačuvana
social share
Ja zauvjek bicu tu,
Zaklet na ljubav cekacu,
Reci mi gdje da nadjem te
I dolazim,dolazim zauvjek...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy Nexus
A gde je najpovoljnije da uzmem neku gitaru?

ajmo opet ovako : koju gitaru zhelish , klasichnu ili akustichnu ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

*Kako koristim kosmo disk, moja zena vise ne hrce*

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 5204
Zastava Nova Pazova↔Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia onaj veliki
Koliko se meni cini on bi ozvucenu akustaru, barem je takvu sliku kacio... Ali posto si pocetnik kupi neko veslo za 2-3-4k dinara i pevaj... Smile
IP sačuvana
social share
Top teme:
:: Da li pishate pod tushem ::
:: Ima li petao penis? ::
:: Koje vam jaje vise visi? ::

...histerija znaci kadse covek dere iz petnih zila smrt smrt smrt!!...
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy Nexus
Koliko se meni cini on bi ozvucenu akustaru, barem je takvu sliku kacio... Ali posto si pocetnik kupi neko veslo za 2-3-4k dinara i pevaj... Smile

znam ja da je on kachio ozvuchenu akustaru Smiley tj sliku ozvuchene akustare... i u pravu si ako je pochetnik, neku jevtinu klasichnu i udri Smile

btw ja sam skoro kupio ozvuchenu akustaru ... nije losha. . do sad sam imao 3 elektrichne , 1 akustichnu i 1 klasichnu.. "skoro" (pre jedno 4-5 meseci ) uzeo sam ibanezovu ozvuchenu akustichnu gitaru... mnogo je dobra..
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Neki shit
Koliko si platio poshto sam i ja u fazonu da stekam kesh za jednu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Agent provocateur iz Silikonske Doline

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1645
Zastava USA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
BlackBerry Torch
Naravno, i način sviranja klasične i akustične gitare je u osnovi drugačiji. Mada mnogi koriste trzalicu na klasičnoj gitari, ta bi se gitara trebala svirati prstima-noktima. Načini pikanja na klasičnoj gitari su daleko razvijeniji i više ih je u osnovi. Također kod klasične gitare rad po pragovima je drugačiji, manje se koriste uobičajeni akordi, radije izvedenice akorda ili podvojeni akordi, ovisno o djelu...

Sviranje akustične gitare može se podijeliti na pratnju i solo, dva relativno različita načina, te na sviranje trzalicom i "pikanje" prstima - takozvani finger picking. Postoji također i akustični bas (akustična bas gitara).
IP sačuvana
social share
Prije nego odgovoriš na moj post molim lijepo pročitaj moj potpis
              Ja se ovdje uglavnom dobrano zajevavam!

Ignorancija je zdrava za živce. Dakle, ako nisam odovorio na negdje nešto a ti očekuješ moj odgovor, shvati - ignorirao sam to!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy Nexus
Naravno, i način sviranja klasične i akustične gitare je u osnovi drugačiji. Mada mnogi koriste trzalicu na klasičnoj gitari, ta bi se gitara trebala svirati prstima-noktima. Načini pikanja na klasičnoj gitari su daleko razvijeniji i više ih je u osnovi. Također kod klasične gitare rad po pragovima je drugačiji, manje se koriste uobičajeni akordi, radije izvedenice akorda ili podvojeni akordi, ovisno o djelu...

Sviranje akustične gitare može se podijeliti na pratnju i solo, dva relativno različita načina, te na sviranje trzalicom i "pikanje" prstima - takozvani finger picking. Postoji također i akustični bas (akustična bas gitara).

delom tachno ovo shto si rekao ... opet kazhem , niko te necje ubiti ako svirash klasichnu gitaru trzalicom... ja sviram duzhe vreme, i ne secjam se kad sam klasichnu svirao prstima (opet zavisi shta sviram, da li je neko razlaganje itd, a klasichnu muziku ne sviram... ) .. i nije u potpunosti tachno da se manje goriste uobichajeni akordi.. chekaj shta uopshte mislish pod uobichajenim akordima Smiley
sve u svemu, ok je shto si rekao ali se sa nekim stvarima ne bih slozhio u potpunosti

@darthmaul : pazi, opet zavisi koliko dobar kvalitet hocjesh .. ja sam moju platio 30000 i kusur, ali sad mislim da su pojeftinile malo... kad se odluchish za brand koji cjesh reci mi da ti kazhem gde da idesh Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

SayNoMore Practice What U Preach

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1628
Zastava Kragujevac
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
mob
Nokia 6210
Ja sam standard postavio sa Yamahom C-40...ispod toga tretiram kao igracke...mada bilo bi neposteno da kazem da nisam nailazio na bolje gitare za manje pare, kao i na felericne Yamahe koje ne vrede ni 10 jura. Jedno vreme sam bio zatrpan Tenson gitarama sto akusticnim to i elektricnim. Najjeftinija klasicna, znaci Tenson, je bila 5600 dinara (govorim o 2005/2006god.) i bila je bogu plakati. Ne toliko tehnicki, vec zbog zvuka koji se nije ni nazirao. No modeli od 11000 dinara, ozvuceni sa cutaway-om uopste nisu bili losi tako da ako natrcis na taj model to bi bila moja preporuka za pocetak. Sada su mislim jos jeFtinije.
Ako si u BG-u ili blizu idi u Mega music i proveri. I nemoj da te mrzi da im trazis da izvade iz steka (uvek imaju po 5-6 komada), ako ti izlozena ne ostavi dobar utisak. Ima ih u raznim bojama ja preferiram mahagony ili crnu.

Pozz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 131 132 134 135 ... 164
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.