Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 06:13:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kusta i Nele 29. novembra u ,,Areni“  (Pročitano 10304 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Ал' је зато циганије било на претек, претпостављам. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Nine eleven, oh nine eleven

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1028
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Motorola k1 razr
Mislio sam da ce Arena explodirati kad je otpevao deo pesme "....vidio je smrt i cuo je reci, dobrodosli u Republiku Srpsku"
IP sačuvana
social share

Remember kids, guns don't kill people. Dangerous minorities do
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Odlican koncert...
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Punk's njet mrtav..,Kosovo je Srbija...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 610
Zastava Serbia-na granici snova i stvarnosti !
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson Z600
Mislio sam da ce Arena explodirati kad je otpevao deo pesme "....vidio je smrt i cuo je reci, dobrodosli u Republiku Srpsku"

pa zar nije eksplodirala  Smile
IP sačuvana
social share
Kosovo je srce Srbije, ... Vojvodina je njen mozak, ...a reka Drina je njena kicma koja protice kroz njenu samu sredinu!

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Najjace mi je kad je pev'o "ja nisam odavle" jer sam uz tu pesmu odras'o... Tri ratna havera takodje...
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 3Gs
Saopštenje grupe Zabranjeno pušenje povodom koncerta grupe Emir Kusturica & No Smoking Orchestra    

Sarajevski sastav Zabranjeno pušenje objavio je zvaničnu reakciju povodom koncerta koji je sastav Emir Kusturica & No Smoking Orchestra održao u Beogradskoj Areni 29. novembra 2008. godine. U saopštenju ovaj bend je Emira Kusturicu i No Smoking Orchestra optužio za krađu ideje i neovlašćeno izvođenje pesama. Saopštenje prenosimo u celosti: ''Na veliku žalost grupe „Zabranjeno pušenje“ u subotu, 29.11.2008. godine održan je jedan koncert zbog kojeg smo prisiljeni reagirati. Naime, taj dan grupa „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ održala je koncert u Beogradskoj Areni.

To samo po sebi ne bi bio nikakav problem pošto smatramo da svi bendovi na ovom svijetu trebaju što je moguće više nastupati bez obzira kako se koji grad zove i gdje se nalazi. Međutim… Kompletna marketinška kampanja koncerta bila je bazirana na pjesmi grupe „Zabranjeno pušenje“ „Dan Republike“ s jasnom asocijacijom na praznik bivše države, kako kampanjom, tako i terminom održavanja koncerta.

Problem je u tome što je grupa „Zabranjeno pušenje“, 29.11.2007. godine, prije godinu dana, održala koncert u beogradskom SKC-u. Tom prilikom je kampanja koncerta bila bazirana na istim osnovama kao kampanja za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“. U svim medijskim istupima grupe i frontmena grupe Seje Sexona (Sučić Davora) naglašavano je kako grupa „Zabranjeno pušenje“ planira svake godine u tom terminu održati koncert u Beogradu.

Vrlo smo se neugodno iznenadili kad smo saznali za plan grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ da održi koncert u Beogradskoj Areni 29.11.2008. godine. U tom trenutku grupa „Zabranjeno pušenje“ je i dalje ostala pri stavu da koncert održi jer smo našim fanovima u Beogradu obećali da će koncerti grupe „Zabranjeno pušenje“ u terminu 29.11. postati tradicionalni te smo pokušali zakupiti termin za održavanje koncerta u jednoj beogradskoj dvorani. Još smo se više iznenadili kad su nas odgovorni u toj dvorani zamolili da odustanemo od koncerta. Naime, ljudi su nam rekli da ih je jednostavno strah iznajmiti nam salu za održavanje koncerta u tom terminu (29.11.2008.)… U tom trenutku smo od organiziranja koncerta odustali jer zaista ne želimo da se bilo tko na ovom svijetu boji za svoju sigurnost zbog naših koncerata…

Iz svih ovih razloga, odlučili smo se na par koraka sa ciljem da se ova situacija, koju bismo mogli nazvati i bezobraznom krađom projekta, što je moguće bolje predstavi javnosti:

1. Kampanja za koncert grupe „Zabranjeno pušenje“ 29.11.2007. godine u beogradskom SKC-u je zaštićena u Autorskoj agenciji za Srbiju datuma 26.9.2008. (prije početka kampanje za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“) godine pod nazivom „Marketing koncerta grupe „Zabranjeno pušenje“ – Dan republike“ pod brojem S-28/08. Opis projekta zaštićenog tom prilikom možete downloadati na linku: http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/spaiz/Kampanja_SKC_2007.zip

Iz svega ovoga ovdje priloženog jasno se vidi da je kampanja za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“, kao i osnovna ideja cijelog projekta potpuno ukradena. Isto tako u kampanji za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ korištene su bez dozvole autora Seje Sexona pjesme: Guzonjin sin, Pisonja i Žuga, Na straži pored Prizrena, Djevojčice kojima miriše koža, Nedjelja kad je otiš'o Hase, Zenica blues i Dan Republike, a iz razloga ne bi li se publiku namamilo na koncert etno muzike koju izvodi grupa „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“, inače poprilično neprihvaćene kod publike grupe „Zabranjeno pušenje“. Fragmente kampanje za koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ možete downloadati na linku te usporediti s kampanjom „Zabranjenog pušenja“ iz 2007. godine: http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/spaiz/No_smoking_Orchestra.zip

Kako je grupa Zabranjeno pušenje bend sa vrlo dugom tradicijom, bend poznat po vrlo kvalitetnim koncertnim nastupima, bend koji jako drži do nivoa na kojem se prezentira publici i kako je sada definitivno postalo jasno da grupa „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ povremenim korištenjem imena „Zabranjeno pušenje“, u situaciji kad im to odgovara, vara publiku odlučili smo se i za preostala dva koraka.

2. Ime „Zabranjeno pušenje“ je od 6.10.2008. godine zaštićeno u svim državama, uključujući i Srbiju, na kojima grupa „Zabranjeno pušenje“ misli djelovati. Ovim putem odričemo pravo bilo kojem bendu, organizaciji, udruzi… da se od sada, nadalje i ubuduće koristi tim imenom. Ime je vlasništvo Seje Sexona (Davora Sučića) i prema svim osobama koje će od ovoga trenutka neovlašteno koristiti to ime bit će poduzete odgovarajuće mjere. Ovdje se misli i na novinare koji će bilo koji drugi bend osim „Zabranjenog pušenja“ nazivati „Zabranjeno pušenje“. Bend Seje Sexona se zove „Zabranjeno pušenje“, zvao se „Zabranjeno pušenje“ i zvat će se „Zabranjeno pušenje“ i tako se uvijek predstavlja. To ime uvijek stoji najistaknutije na svim materijalima tog benda i nikada se ne stavlja u zagradu na propagandnim materijalima kao u slučaju benda „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“. Kako se osjeća jedan fan grupe „Zabranjeno pušenje“ nakon koncerta grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ 29.11.2008. u Beogradu možete pročitati na forumu na web stranici grupe (www.zabranjeno-pusenje.com).

3. Ovim putem smo odlučili i javnosti prezentirati prave autorske udjele u pjesmama grupe „Zabranjeno pušenje“ jer su zadnjih godina bile prisutne mnogobrojne spekulacije na tu temu, a mi se u te rasprave nismo htjeli upuštati. Dakle, u privitku mailu je potpun i detaljan ispis od matične autorske agencije Seje Sexona, HDS-ZAMP-a (preuzeto od SOKOJ-a) iz kojeg se može vidjeti tko je autor koje pjesme iz opusa grupe „Zabranjeno pušenje“. Kako nemamo zakonske osnove da bilo kojem bendu zabranimo izvođenje ovih pjesama na koncertima, možemo samo izraziti žaljenje da se naš repertoar izvodi u sklopu manifestacija zajedno s ekstremnim političkim parolama. Pogotovo što se politički grupa „Zabranjeno pušenje“ protivi svim oblicima bilo kojeg nacionalnog ekstremizma. O čemu točno pričam, možete vidjeti na linku: http://www.youtube.com/watch?v=Ndt0pxKPpFY. 

Ovime bih polako završio osvrt grupe „Zabranjeno pušenje“ na koncert grupe „Emir Kusturica & No Smoking Orchestra“ održanom 29.11.2008. godine u beogradskoj Areni, točno godinu dana nakon koncerta grupe „Zabranjeno pušenje“ u beogradskom SKC-u. U slučaju koncerta u Areni razna autorska djela su ukradena, čak su se i vrlo ozbiljni sponzori i neke medijske kuće pojavili kao partneri projekta. Mnogi od njih će tvrditi da nisu znali, ali mislim da će ih svi ovi novinski članci objavljeni prije godinu dana u svim srbijanskim medijima vrlo lako demantirati. Ovim putem upozoravamo sve sponzore i medijske kuće da provjere tko je vlasnik autorskih prava u djelima i projektima koje podržavaju. Beogradskoj publici obećavamo da ćemo doći i održati koncert što je prije moguće. Nećemo čekati 29.11.2009. godine. Više nema potrebe… Tradicija je upropaštena koncertom narodne muzike diskutabilnog nivoa…'' navodi se u zvaničnom saopštenju benda koje je dostavljeno medijima.

Izvor: Kontra
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
u poredjenju sa proslogodisnjim koncertom grupe Zabrnjeno pusenje u SKC-u, ovaj koncert je bio smesan.Bar da su odsvirali sve one pesme  koje su najavljivali na njihovom sajtu.Posle prevare na Uscu, ponovo prevara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
A Sejo kao govori u ime obožavalaca grupe Zabranjenog Pušenja, znači i u moje ime  Smile Pa i danas mu se grupa održava na račun prijeratnih pjesama,. Čim sam vidio da mu na koricama albuma, ja mislim da je u pitanju Fildžan viška, stoji nešto tipa "velikosrpska agresija", shvatio sam da je sa ZP priča završena i da ovo što sada radi je vještačko održavanje nečeg što ne postoji. Znači Sejo ne laprdaj...

A ovi što se hvataju riječi ciganija i osipaju paljbu po onome što sada rade evo i citata Kusturice:

- Naša muzika je preuzela zapadne obrasce i ishranjuje se na otpadu Zapada. Domaći autori ne neguju svoju tradiciju, niti pokušavaju da je ugrade u taj svetski sistem. Mi primamo zapadne obrasce pa ih prodajemo ovde, umesto da izvozimo našu muziku. Energija koja postoji u srpskom kolu može se prevesti na bilo koji drugi jezik. Ljudska energija je blago. To je osnovni instrument u komunikaciji.

- Nije to zato što smo mi dobri i pametni, već zato što je ovde tradicija bremenita energijom. Ovi naši kantautori se stide dvojke i stide se svog arhetipa i, umesto da se igraju s tim, pa makar i posprdno, ali da ga uzmu u obzir, oni ga zaobilaze. Zato i ne mogu da komuniciraju dalje od Sežane. Živeti u Beogradu i imitirati Bona - to je potresno. Potresno provincijski! Imati tako bogatu tradiciju i tako dobro kafanu sa sadržajnim muzičkim frazama, a izbeći to… to zaista nije logično! Mi živimo u vremenu u kom se gube žanrovi. Ukidaju se i svi hoće da budu Majkl Džekson. Pojedinci su to shvatili. Novinar francuskog „Liberasiona” napisao je da je Igi Pop paraplegičar u odnosu na Neleta Karajlića

I o kakvoj vi prevari pričate?? Kao niste upoznati sa onim što Nele i Kusta rade zadnjih 10. godina? Eno vam Sejo ebo vas on, da vam prosipa priče o danu republike, dok po Sarajevu piše ilahije i kaside sa sve horom sa ponjavom oko glave...
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung 
Све је то у реду, али циганска музика нема везе са српском, као и то њихово унца, унца говно.  Smile

Ако хоћеш српску музику послушај мало Бору Дугића или Павла Аксентијевића и његов бенд Запис.

Доста бре више с тим покушајима да се циганска музика представи као наша.
« Poslednja izmena: 02. Dec 2008, 19:38:46 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 19
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
A Sejo kao govori u ime obožavalaca grupe Zabranjenog Pušenja, znači i u moje ime  Smile Pa i danas mu se grupa održava na račun prijeratnih pjesama,. Čim sam vidio da mu na koricama albuma, ja mislim da je u pitanju Fildžan viška, stoji nešto tipa "velikosrpska agresija", shvatio sam da je sa ZP priča završena i da ovo što sada radi je vještačko održavanje nečeg što ne postoji. Znači Sejo ne laprdaj...

A ovi što se hvataju riječi ciganija i osipaju paljbu po onome što sada rade evo i citata Kusturice:

- Naša muzika je preuzela zapadne obrasce i ishranjuje se na otpadu Zapada. Domaći autori ne neguju svoju tradiciju, niti pokušavaju da je ugrade u taj svetski sistem. Mi primamo zapadne obrasce pa ih prodajemo ovde, umesto da izvozimo našu muziku. Energija koja postoji u srpskom kolu može se prevesti na bilo koji drugi jezik. Ljudska energija je blago. To je osnovni instrument u komunikaciji.

- Nije to zato što smo mi dobri i pametni, već zato što je ovde tradicija bremenita energijom. Ovi naši kantautori se stide dvojke i stide se svog arhetipa i, umesto da se igraju s tim, pa makar i posprdno, ali da ga uzmu u obzir, oni ga zaobilaze. Zato i ne mogu da komuniciraju dalje od Sežane. Živeti u Beogradu i imitirati Bona - to je potresno. Potresno provincijski! Imati tako bogatu tradiciju i tako dobro kafanu sa sadržajnim muzičkim frazama, a izbeći to… to zaista nije logično! Mi živimo u vremenu u kom se gube žanrovi. Ukidaju se i svi hoće da budu Majkl Džekson. Pojedinci su to shvatili. Novinar francuskog „Liberasiona” napisao je da je Igi Pop paraplegičar u odnosu na Neleta Karajlića

I o kakvoj vi prevari pričate?? Kao niste upoznati sa onim što Nele i Kusta rade zadnjih 10. godina? Eno vam Sejo ebo vas on, da vam prosipa priče o danu republike, dok po Sarajevu piše ilahije i kaside sa sve horom sa ponjavom oko glave...

upaoznat sam ja dobro sta Nele i Kusta rade poslednjih godina. Cemu onda tolika najava da ce svirati hitove Zabranjenog pusenja u Areni.Da li zbog toga da bi tu istu Arenu napunili? Realno, osamdeset posto ljudi  je doslo  da slusa pesme Zabranjenog pusenja, zbog cega su i bili razocarani celim koncertom. Prevara je kad na zvanicnom sajtu pise da ce svirati "Na strazi pored Prizrena", "Nedelja kad je otisao Hase", Gile sampion" i mnoge druge, a onda te pesme ne svirati

A sto se tice konstatacije da se Sejo Sexon i njegov bend odrzavaju na racun starih pesama, evo ti nekih pesama iz poslednjih 10 godina njihovog rada. Sam proceni sta je duhu Zabranjenog pusenja, ovo

http://www.youtube.com/watch?v=ZEw4eRMdqN4

http://www.youtube.com/watch?v=Lg-dRSVl6rI

http://www.youtube.com/watch?v=bVHxU9y3DtA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pP5Tn7LvROo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=B03cX2DQlx4

ili ono unca-unca sranje
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 06:13:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.