Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 01:48:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kusta i Nele 29. novembra u ,,Areni“  (Pročitano 10302 puta)

Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Samo jos kad bi Sejo Sexon zamenio Kusturicu na ritam gitari, valjda ce doci i taj dan.
Inace, i ja na ovaj koncert dolazim samo  zbog Neleta i starih pesama Pusenja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 120
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.4.154.25
mob
Nokia N95
Ja mislim da je moglo biti bolje... Inace i ja sam samo bila zbog Neleta.... Smiley) Nele car!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung Galaxy Nexus
Kusturica i NSO: Vrhunska mućkalica
Nedelja, 30. novembar 2008. 03:43    

Emir Kusturica i No Smoking Orchestra proslavili su Dan republike u Beogradu, i neverovatnom muzikom, ali i "pomešanim" porukama, zaista raspalili strasti publike.

"Najbolji gitarista među režiserima i obrnuto" je sa jednim od najvoljenijih ex Yu bendova neprekidno svirao više od dva sata, ni u jednom trenutku ne spuštajući tempo.

Kusta i NSO osvojili su bukvalno ceo svet neobuzdanom energijom koja zrači iz svake note, i vizuelnim performansom koji se graniči sa cirkusom.

Njihov zvuk obuhvata toliko postojećih žanrova i instrumenata na bini, ozbiljnosti i potpune sprdačine, da u toj mešavini ciganske muzike, rokenrola, džeza i pank ritma na površinu misli isplivava samo jedna reč – mućkalica, ali odlična!

Atmosferu u punoj Areni smanjenog kapaciteta zagrejale su devojke iz grupe Vrelo, a zatim su se, kao na filmu, članovi grupe spustili konopcima sa plafona. I tu je počeo potpuni cirkus! Obučeni kao ocvali generali, No Smoking Orchestra počeli su da prže prvu pesmu, a dr Nele Karajlić istrčao je u najluđem kostimu koji je Arena ikada videla (a nedavno je ugostila čak i Eurosong!).

Superheroj? Ptica trkačica? Ne, to je dr Nele, koji peva "Pišonja i Žuga", dok publika urla na sav glas, prvi redovi pokušavaju da se popnu na binu, a obezbeđenje ima pune ruke posla.

"Ženi nam se Vukota", "S one stane ulice", "Was Romeo really a jerk", "Tri ratna havera", "Zenica bluz" samo su neke od pesama koje su NSO izveli. Ali, Nele priča samo na engleskom, Kusta prevodi, publika je pomalo zbunjena. Neki pokazuju tri prsta, neki samo jedan – srednji, ali svi i dalje pevaju!

Nele u helankama žari i pali svakom pesmom, dok se muzičari nadmeću, najpre u solažama, a zatim i performansima! Gitarista vrti gitaru, violinista svira iza leđa, na binu se iznosi najveće gudalo na planeti, koje devojke iz publike pridržavaju, dok muzičari ispod njega "testerišu" instrumente.

"Kada nastupamo u svetu, moramo da učimo publiku da izgovara ovu rečenicu, ali vi nećete morati da učite", viče Nele, i počinje da skandira "ne damo Kosovo". Publika se ponovo nalazi negde između oduševljenja, agresije i potpune ravnodušnosti. Ali svi opet i dalje pevaju, No Smoking Orchestra se ne može zaustaviti!

Nakon skoro dva sata svirke, odlaze sa bine, ali vraćaju se na bis da simbolično udare tačku na ovo veče, "crveno slovo" stare republike, uz pesme "Dan republike" i "Ja nisam odavle".

Gaženje parade muzikanata po stereotipima, klišeima i ustaljenim obrascima, provlačenje (ironične?) politike gde joj mesto nikako nije... Ova grupa će vas naterati da osetite njihovu svirku, možda pozitivno, možda negativno, ali je dugo nećete zaboraviti, i apsolutno je nemoguće da vam se ne svidi.

Izvor : MTS mondo
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
I kakvi su utisci? Koje su se pjesme izvodile? Trebao sam da idem, al jbg obaveze me spriječile.
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Nine eleven, oh nine eleven

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1028
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Motorola k1 razr
Bilo je odlicno. Mnogi su razocarani sto nije bilo vise starih pesama ali ja nisam.
Zao mi samo sto nisu svirali "na strazi pored Prizrena" ostalo je bilo vrh
IP sačuvana
social share

Remember kids, guns don't kill people. Dangerous minorities do
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...za tebe sam Shapke!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung , dobio od MTS-a
Dooobar koncert...al iskreno, ochekivao sam vishe. Tj, nadao sam se da ce vishe starih stvari svirati. U svakom sluchaju, pozitivne ocene.. Smile
IP sačuvana
social share
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.

Smoke-free with the eGo-T
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple iPhone 5
Bio Hase? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...za tebe sam Shapke!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Samsung , dobio od MTS-a
nije..za ne poverovati  Smile
IP sačuvana
social share
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.

Smoke-free with the eGo-T
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple iPhone 5
Sad mi je lakse sto nisam bio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Forza Juve , vinci per noi !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4220
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
SonyEricsson W810i
Mislim da sam bio najmladji u areni  Smile

Svirao je samo 7 starih i to:

Pisonju i Zugu
Zenica Blues
Djevojcice kojima mirise koza
3 ratna havera
Guzonjin sin
Ja nisam odavle
Dan Republike

Nije bilo lose, al moglo je i mnoooogo bolje. Nele je i poslije svega kraljina  Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 16:04:53 od ognjen91 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 01:48:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.