Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 01:47:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur'an - Posljednja Bozija Objava  (Pročitano 42255 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Moja zadnja konstatacija jeste diskriminirajuca ali ona nema veze sa ljudima iz grada i sela - ako si je tako razumeo. Nego ima veze sa onim kako ljudi osecaju svet oko sebe.

I kljucna rec u tvojoj prici je da ti nacija treba zbog odrzanja jedinstva i opstanka - i bas taj opstanak je kljuc. Opstanak podrazumeva ugrozenost - niko nije uplasen za svoj opstanak ako nije ugrozan. Ugrozenost je posledica ksenofobije i diskriminacije koje sam gore naveo. Niko tebe ne ugrozava prijatelju moj - i sto bude bilo manje ljudi koji se osecaju tako ovaj svet ce biti srecnije i lepse mesto. Ugrosenost i borba za opstanak je posledica straha - prevashodno straha od smrti - u mojoj licnoj kosmologiji taj strah ne postoji.

I svaka cas na verovanju i razmisljanju - ja se ipak drzim samog sebe i svoje vere - moji nacionalni/prodicni preci su tamo gde zasluzuju da budu i nemaju nikakve veze samnom i time gde cu ja biti. Moji duhovni preci su samnom jer se kroz mene duhovno razvijaju kao i ja kroz njih - nacija i zemaljsko poreklo stime nema ama bas nikakve veze. Nasa socijalna interakcija ce uvek biti ista - razlike u kulturi ce uvek biti iste kao i razlike u jeziku i svemu ostalome - sa ili bez drzava, granica i nacija uplasenih za opstanak. Ja nikada u mojoj prici nisam rekao da zelim jednu zemlju, jednu naciju i jedan jezik - to je nacisticka kosmologija ali ne i moja. Razlike medju ljudima ostaju ali ono sto treba i mora da nestane je mrznja i strah koji imamo jedni prema drugima samo zato jer smo druge religije ili nacije.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1763
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
meni nije jasno zasto muslimani idolizuju neki kamen. Znam neke muslimane ali nisam imao srca da ih ovo pitam jer mi malo deluje kao prozivka
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Деки,
тврдити да у данашњем времену Србија и Срби нису угрожени може само лицемеран човек. Угрожене су нам границе, народ и култура. Ја сам угрожен.

Препоручио бих ти да се мало едукујеш по питању "наци космологије", ако већ желиш да причаш о томе. Хитлер је пропагирао "европу нација", никако "једу земљу, један језик" итд. То пропагирају Нови Светски поредак и модерне либералистичке силе.

А нације су потребне баш да би се одржали језици, културе итд; па чак и са њима, језици и писма рецимо полако нестају... замисли шта би било без граница? Мислим, ако немаш нацију као основу идентита, није за очекивати ни да имаш језик и културу као остале носиоце препознатљивости.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa eto reshili smo problem. Ti si ugrozen i mislis da ti je zemlja ugrozena. Ja nisam ugrozen niti mi je zemlja ugrozena jer nemam zemlju a ni naciju. Ne interesuju me nacionalistichki ideali za odbranu necega sto ne postoji - osim ako nacionalnim interesima ne zoves interese politickih partija. Granice ne vidim ko nam ugrozava jer smo sa svima vec ratovali i izgubili. Kosovo nije nase niti ce biti osim ako ne zelis da zivish u Alisi u zemlji cuda.

Chovece na kraju krajeva - imas 18 godina - jel imas ti necim pametnijim da se bavis nego sto prosipas prazne nacionalisticke parole i price i odbrani. Kad sam ja gledao radjanje novog Srpskog nacionalizma ti se nisi ni rodio. I ti si sad meni nasao da prodajes muda za bubrege i pricas pricu o ugrozenoj naciji.

Srbi jesu ugrozeni ali od samih sebe zbog likova koji razmisljaju slicno tebi. Kada bi se manuli tih praznih prica i poceli nesto da stvarate u toj zemlji mozda ce od nje nesto i biti - ovako - jebiga - osecajte se ugrozenim.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
meni nije jasno zasto muslimani idolizuju neki kamen. Znam neke muslimane ali nisam imao srca da ih ovo pitam jer mi malo deluje kao prozivka

ne idolizujemo mi kamen kao kamen i to nije zato sto nam je tako palo na pamet.Kiblu (Ka'bu) je sagradio poslanik Ibrahim a.s. (Avram) po naredbi Boga.to je jedno od tri sveta mesta u svetu za muslimane (Kaba,Muhammedova dzamija i dzamija u Jerusalemu).to je prva bogomolja sagradjena za potrbe klanjanja jednom Bogu.to je neka vrsta...."putokaza",prema njoj se okrecemo kada stupamu u namaz.
hadziluk (odlazak u Mekku) je jedna od pet duznosti svakog muslimana i muslimanke,duzan ga je obaviti svaki musliman koji je u mogucnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Деки,
то што си се ти одрекао свог народа и земље није ни најмањим делом мој проблем. Али то ти не даје за право да другима солиш памет и причаш о "продавању муда за бубреге".
Колико ти имаш година мене не интересује, али шта ћу ја да радим са својих 19 је лично моја ствар.

Очигледно да ти је промакао један део историје кад је Србија ратовала и побеђивала вишеструко јаче од себе. Ако ти мислиш да се историја пише 10,20 година нека ти буде...

Истина, Косово није наше, али једног дана ће поново бити. Ти ако си се разочарао у свој народ и његово (лоше) вођство свих ових година, то опет није мој проблем.

Да би нешто стварали морамо да имамо услова за стварање а очигледно да их немамо јер смо угрожени...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
Очигледно да ти је промакао један део историје кад је Србија ратовала и побеђивала вишеструко јаче од себе. Ако ти мислиш да се историја пише 10,20 година нека ти буде...

ovo se verovatno odnosi na ratove sa Turcima.pa zar ti stvarno mislis da je to istina?! Smile
ne da nije istina,vec je i tehnicki nemoguce!nemoguce je pobediti na taj nacin silu koja je osvojila pola Evrope,bar ne od strane Srbije koja je uvek zavisila od drugih sila,Rusije,Austro-Ugarske i dr.!te price tipa "srpska vojska je pobedila triput brojniju tursku...",ili kad a se zna da je neki boj izgubila "ona je turskoj strani nanela teeeeske gubitke...bla,bla,bla",sto je bio slucaj sa Kosovskim bojem.taj boj je prosao kao dlanom o dlan a vi ga predstavljate kao da je trajao 100 godina i na kraju ste vi,iako ste izvukli deblji kraj,ispali junaci (u vasim ocima,pa tako solite pamet i mladjim generacijama)!

da,ova istorija je bas pisana u poslednjih 10,20 godina,i to iz razloga da se islamski svet predstavi kao vandalski,nasilnicki i okrutan i to se iskoristilo kao izgovor za kasnije ratovanje,prvenstveno sa Bosnom!
« Poslednja izmena: 17. Okt 2006, 22:49:22 od morpheus_m65 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Немој да сереш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
jao, vratio se ibu-dabi..

sto mi niste javili...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
@Anea,
ako si mislila na ibn_ul_Hattab-a,nazalost,nisma taj.ibu-dabi  Smile,sta je to?
a ako si mislila na glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata,on se zove Abu Dabi,ne ibu!
« Poslednja izmena: 18. Okt 2006, 15:19:40 od morpheus_m65 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 01:47:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.