Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 01:07:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur'an - Posljednja Bozija Objava  (Pročitano 42316 puta)
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Зашто црнац не би могао да буде Француз?

Зато што му бабе и деде нису биле Французи. Ако дозволиш црнцу да буде Француз и Кинезу да буде Србин онда све теорије нације падају у воду, јер идући тако за 50 година неће уопште бити разлика међу нацијама - све ће бити исте, измешане.

А пошто је у разликама лепота...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
eeeee,pa vidi,on je isao u srednju skolu...ona zna da cita...on je procitao P.P.Njegosa.To bese Crnogorac,a?Fino je kad covek vidi da su kod nas popularni strani pisci!
pa nije ni cudo sto je Srbija iz godine u godinu sve manja.kako bese ono,"Srbija do Tokija"?
uskoro ce biti "Srbija do Kopoaonika",ali ni to nije konacno,nesto se Vojvodjani komesaju...strah me da u bliskoj buducnosti ne bude "Srbija od Save".

Citat
Зато што му бабе и деде нису биле Французи
pa ni Sloveni nisu bili pravoslavci,pa su ih Grci,Solunci,preobratili u svoju veru.fakticki,vi ste produkat delovanja Cirila (Konstantina) i Metodija,vas su Grci opismenili i formirali kao pravoslavce,vama je pravoslavlje nametnuto iz razloga da ne bi potpali pod sapu katolicizma,koje vam je pretilo sa zapadne strane,nasli ste se na granici izmedju Istocnog i Zapadnog Rimskog Carstva.
jedine knjige koje su bile prisutne u vreme "mrsave" srpske pismenosti,bile su crkvene knjige,i to pravoslavne,koje su na staroslovenski prevodila dvojica gore pomenutih.sam mozes da zakljucis sta sledi dalje!
Bog ti je dao glavu,upotrebi je,nemoj samo da je koristis kada treba da se pljuje po Islamu i muslimanim.to nama nista ne skodi,time samo pokazujes koliko ne znas i koliko covek moze da nisko padne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Bog ti je dao glavu,upotrebi je,nemoj samo da je koristis kada treba da se pljuje po Islamu i muslimanim.to nama nista ne skodi,time samo pokazujes koliko ne znas i koliko covek moze da nisko padne...

Муслиман у Турској ми ама нимало смета.

Издајник свог народа (у крајњем случају за*еби и веру) ми смета итекако.

eeeee,pa vidi,on je isao u srednju skolu...ona zna da cita...on je procitao P.P.Njegosa.To bese Crnogorac,a?Fino je kad covek vidi da su kod nas popularni strani pisci!
pa nije ni cudo sto je Srbija iz godine u godinu sve manja.kako bese ono,"Srbija do Tokija"?
uskoro ce biti "Srbija do Kopoaonika",ali ni to nije konacno,nesto se Vojvodjani komesaju...strah me da u bliskoj buducnosti ne bude "Srbija od Save".

хехе лај, лај... док ти не оде језик а вероватно и глава Smile

pa ni Sloveni nisu bili pravoslavci,pa su ih Grci,Solunci,preobratili u svoju veru.fakticki,vi ste produkat delovanja Cirila (Konstantina) i Metodija,vas su Grci opismenili i formirali kao pravoslavce,vama je pravoslavlje nametnuto iz razloga da ne bi potpali pod sapu katolicizma,koje vam je pretilo sa zapadne strane,nasli ste se na granici izmedju Istocnog i Zapadnog Rimskog Carstva.
jedine knjige koje su bile prisutne u vreme "mrsave" srpske pismenosti,bile su crkvene knjige,i to pravoslavne,koje su na staroslovenski prevodila dvojica gore pomenutih.sam mozes da zakljucis sta sledi dalje!

Опет ти мешаш веру и нацију...

Јел узимаш ти неке халуциногене супстанце или се само правиш луд?  Smile
« Poslednja izmena: 15. Okt 2006, 20:12:15 od Reloader »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Relaoder

A zasto mislis da su nacije kao takve neophodne. Razlike medju ljudima ce uvek postojati bez obzira na nacije ali sa druge strane primarno je da smo svi ljudi jednaki izmedju sebe po pravima i obavezama. A prva obaveza je da ne mrzimo jedni druge - jer mrznja prema drugome isto sto i mrznja prema sebi samome.

Sve dok priznajes da je crnac kome su baba i deda Alzirci prvo CHOVEK a tek onda Francuz jer je uzeo francusko drzavljanstvo i zeli da zivi u Francuskoj onda je sve OK. Nacije mogu da postoje zbog politicko/kulturnih razlika ali podvajati ljude samo po tome gde su rodjeni i sta su im baba i deda bili - to je prijatelju rasizam i mrznja prema chovechanstvu. Vidi se da nikad nisi video svojim ocima produkt takve mrznje - da jesi ne bi tako razmisljao. Niti je neko o tebi kao choveku  cenio samo na osnovu toga gde si rodjen - da jeste ne bi tako pricao.

Mlad si i besan - sa jedne strane je to dobro - ali ako nastavis bez svesti da usmeravas svoj bes on ce se pre ili kasnije okrenuti protiv tebe - akcija radja reakciju. Tako bar kaze cika Njutn.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

@nemam_pojma
nismo se razumeli...bar ja tebe nisam  Smile
Lako je moguće da nisam bio koncizan.
Umem ja to....
moje misljenje je da su Svete knjige potrebne (Kur`an, Biblija,,...).proroci, kako vi kazete, su bili samo posrednici izmedju Boga i ljudi,oni su dostavili te Knjige, zakone po kojima ljudi treba da zive. One ostaju za sve generacije, jer ipak, ne mogu poslanici biti slati svakih 100 godina,ili vec koliko (za svaku generaciju).slazem se sa tobom da je On svugde i u svakom trenu,ali ljudi to zaboravljaju.oni se moraju toga podsetiti svakodnevnom molitvom (klanjanjem) i odlaskom u dzamiju ili crkvu i citanjem ovih Knjiga.

nema razloga da ti zameram!to je tvoje misljenje i postovacu ga!
budi pozdravljen...
Moram da razmislim o tome da li su proroci (Biblijski, ne poznajem dovoljno tvoju veru
da bih smeo govoriti o tome) bili posrednici ili .... glasnici.
Rekao bih da su bili glasnici, putokazi ka Bogu Jedinome, ali kažem ti -
moram da razmislim.
Takođe, mislim da su zakoni od Boga dati - ne samo da po njima živimo,
već i da ukapiramo da Božiji Standard (Standard Ljubavi i Milosti) ne
može ni jedan čovek doseći i da nam zbog toga treba Bog
da nam On pomogne. U suprotnom mogu (ne daj Bože) pomisliti kao
"ja sad imam Sveta Pisma i po njima ću ja živeti - ne treba meni Bog,
sam ću ja to, pismen sam...".
U tom kontekstu rečenicu koja (parafraziram) kaže da
"Božije zapovesti nisu teške" - kapiram da nisu, kada se oslonim na
Božijega Duha da mi pomogne.

A ovo tvoje poslednje, i ja mislim i osećam kao i ti.
Ovo da Bog neće svakih 100 godina slati nekoga....,
ovo da ljudi zaboravljaju Boga....,
ovo da ljudima treba podsećanje.

Mož'biti da se neko podseti čitajući ovo naše skromno
pisanije, kao što i nas nečije može podsetiti na Boga Jedinoga.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Деки,
зашто су нације неопходне? Па ето зато што немамо сви исти потенцијал и зато што у старту нисмо сви једнаки. Зато што сви имамо неке посебности и неке фалинке. Зато што сви имамо своју историју и традицију. Дакле сматрам да свако треба остати оно што јесте и - свој у ужем смислу. Зато постоје нације и зато се требају одржати.

Разлике међу нацијама, културама, обичајима, способностима итекако постоје, поред разлика међу људима. Ја сам за одржавање тих посебности и разлика и нисам за стварање једне масе која је свуда једнака. Јер заиста не видим зашто би се лепо мешало са ружним, јако са слабим и способно са неспособним. Ако сам због тога расиста - нека сам. У разликама је лепота.

Да будемо сви једнаки? Нисмо сви на рођењу једнаки, не знам зашто би тај вештачки поредак вукли и у животу? Немој сад ово да схватиш буквално, наравно да човек треба да има права али почело се са тим правима ићи у крајност. "Националне мањине" врло често уживају већа права него матични народи једне земље што је крајњи апсурд и бесмислица.

Тај човек о коме причаш је човек али црнац и алжирац. Дакле он ни једно од тога не може порећи нити оспорити. Као таквом му није место у Француској, осим као туристи.

Подвајати људе само на основу онога шта су је грешка, слажем се. Али оно што си те у великој мери дефинише. Свако у себи носи заслужну крв предака, не заборави то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia E65,6670
@nemam_pojma,
izostavio sam jedan deo kad sam rekao "posrednici",mislio sam na "jednosmerne" posrednike (da se tako izrazim).posrednike preko kojih se Uzviseni obraca coveku.ja nisam naisao na podatak da se u istoriji negde Bog obratio nekom narodu,da ga oni svi vide,uvek se obracao preko nekog pojedinca,preko poslanika,coveka koji je sposoban da nosi taj veliki teret i odgovornost,a on da prenese svome narodu poruku.
ali se covek klanja samo Bogu,i od Njega oprost trazi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@nemam_pojma,
izostavio sam jedan deo kad sam rekao "posrednici", mislio sam na "jednosmerne" posrednike (da se tako izrazim). posrednike preko kojih se Uzviseni obraca coveku. ja nisam naisao na podatak da se u istoriji negde Bog obratio nekom narodu, da ga oni svi vide, uvek se obracao preko nekog pojedinca, preko poslanika, coveka koji je sposoban da nosi taj veliki teret i odgovornost, a on da prenese svome narodu poruku.
ali se covek klanja samo Bogu, i od Njega oprost trazi!

Jako dobro rečeno, a posebno ovaj termin - "jednosmeran" posrednik!
To mi se jako dopalo!

Zanimljivo kako verujući, Bogobojazni ljudi nekako...
liče jedni na druge.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Reloader

Ali i dalje ne vidim jasno objasnjenje potrebnosti nacija. Pominjes nekakve maglovite pretke. U mojim venama tece krv - moja krv - ona se menja svake sekunde kao i svaka celija u mom organizmu. Ali cak i da si upravu - a jesi delimicno - ako izbacis krv iz price i vezes se na duhovne pretke - tu se slazem ali pobratime - veoooooma je minijaturna verovatnoca da je bilo ko od mojih duhovnih predaka bio Srbin. A cak i da jeste - cak i da su svi bili Srbi - zasto ih to cini boljim ili losijim od bilokoga drugoga.

I kako si ti leba ti zamislio taj koncept - boljih i losijih nacija - to mi nije jasno. Po meni svaka nacija ima sposobnije i manje sposobne ljude. Brisanje nacija nam samo pomaze da skupimo najsposobnije na jedno mesto i ubrzamo nasu evoluciju (ako ti je bas stalo do Nicheovog Ubermanch-a). Samim tim - okreni obrni svi smo podjednako sposobni da stvorimo iste stvari ako nam se daju isti uslovi.

Razlike - licne razlike - medju ljudima su neminovne ali po srednjoj vrednosti, razlike medju nacijama ne postoje. A veruj mi - ovo govorim iz sopstvenog iskustva - bez obzira na sve kulturno jezicke razlike obrazovanje i  religiju - svi ljudi na ovoj planeti su isti po svojim strahovima, nadama, emocijama i kreativnosti (i destrukciji na zalost). 

Nacija je produkt politicko-verskog establishmenta koji ima za cilj da odrzi svoje postojanje kroz postojanje drzave. Drzavi ljudi trebaju i zato se filuju idejama o "ponosnoj naciji" :nacionalnom identitetu" i ostalim baljezgarijama. Ljudima drzava ne treba - ali im olaksava zivot - malo nakaradna i ne bas nuzna simbioza koja se bazira na najtuznijoj ljudskoj osobini od svih - LENJOSTI.

I na kraju - jedina jasna polarizacija koju sam primetio medju ljudima bez obzira na kulturu i drzavu iz koje dolaze je podela po nacinu gledanja na svet oko sebe - urbani nacin sa jedne i ruralni nacin sa druge strane.  Jedan otvara granice a drugi zatvara, jedan prihvata a drugi odbacuje, jedan je kosmopolitenski i napredan a drugi tradicionalni, ksenofobicni i rasisticki.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Деки,

Потребности нација се своде на потребности разлика. Ја заиста не видим лепоту и добробит у једном језику, једној култури, једној нацији, једној раси итд. а та твоја идеја тежи ка томе.

У твојим венама тече крв твојих предака и то не можеш да промениш и да хоћеш. Крв је везана и неодвојива од духа. Цитираћу Великог Жупана Стефана Немању:

Крв и крв чини народ.

Крв је вјечна.

Крв новорођеног дјетета стара је хиљаде година. Дјетешце је младо, а крв у њему је она стара крв која је протицала у жилама његових предака још прије хиљаде година.

Људи се рађају па нестају, а крв остаје. Она се претаче из једнога у другога човјека. И моја крв, чедо моје мило, тече у твојим жилама. И да ти ниси наумио ићи кроз живот и вријеме не тјелесним и крвним струјама, него на духовним крилима, и твоја би крв потекла у твојој дјеци. Али ти имаш своја веља духовна чеда и она ће тебе носити у дубоке вијекове и далека времена. Чедо моје мило, као што велика ријека тече кроз клисуре у поља, тако кроз времена тече крв и претаче се из нараштаја у нараштај и из вијека у вијек. шта је онда човјек него мали суд у коме се вјечна и света крв преноси с покољења на покољење.

Зато крв не припада човјеку него народу. И не лије се никад за једнога него за народ. И зато дође вријеме кад се не пита ко си и какав си, него чије си крви: или српске или угарске, или грчке или аварске. У то страшно вријеме кад замукну сви језици, крв проговори језиком свих предака. И не пита се ко си и какав си, него чије си крви собом заитио. Чеда моја, по крви мојој и духу мојему, нека у вама никада не буде мрзости на туђу крв, некмоли на крв братску. Крв человјеческа је света и у свима нама тече из једног источника. Свима нам је од Бога дана и праоца нашега Адама. Ничију крв не проливајте зато што је из туђега племена или народа. Али, чедо моје, љуто браните крв своју ибо у њој јест крв предака наших. Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је српска. Миром на рат идите и ратом мир чините. Љубављу на љубав идите, али крвљу крв српску браните.

Не знам за твоје претке, али моји мени нису никако "магловити". Чак напротив, ближи ми је и јаснији њихов пут него онај који многи данас пропагирају. Можда су и данашње "недаће" производ одаљавања од у прошлости нам задатог пута, али ко ће то знати...

Тачно - генерално не постоји концепт "бољих" и "лошијих" нација, али постоји способнијих и неспособнијих, рецимо. Културнијих и мање културнијих. Државотворнијих и мање државотворних. Борбенијих и кукавичкијих.

Нека буде и да свака нација има способне и неспособне људе. Очигледно да неке имају квантитативно више способнијих од неких других, што им помаже да се издигну изнад осталих.

Брисање нација ће довести само до производа у облику осредњег медиокритета, чиме би наша еволуција дефинитивно стала, а не до некаквог еволуционог напретка. "Најспособнији" се скупљају на једном месту откад је света и века, у виду разних "организација" упркос нацијама које им нимало не сметају. Такође "хомогеном" масом се много лакше управља - кад нико не "штрчи".

Обрни - окрени, наравно да нисмо сви кадри да створимо исто. Чак ни када су нам дати исти услови. Дакле нису све нације једнаке, како год погледаш. Има сличних али има и дијаметрално различитих. То је показала пракса, тј. историја. Никако се не слажем с чињеницом да су сви људи "na ovoj planeti su isti po svojim strahovima, nadama, emocijama i kreativnosti i destrukciji". У сваком народу постоје храбри, јаки, способни, радни али постоје и они други. Потенцијал нације се огледа у бројности ових првих. Имаш хиљаде примера који то потврђују.

Нација је продукт крвно-духовно-културне везе и иако је тачно да служи "политичко-верском" естаблишменту као што га називаш, не видиш и другу употребну вредност нације - а то је јединство и опастанак загарантован снагом, умећем и бројношћу. Дакле, нација је једноставно други назив за јединство загарантовано пре свега крвљу. А јединство, сложност итд. такорећи друштвеност је потребна сваком човеку ради сигурности, снаге, лакшег живота итд. јер је човек друштвено биће, да се сад не спуштамо на лекције из социологије (или природе и друштва  :[115]Smiley

Ова задња констатација је крајње неприкладна и дискриминирајућа... докле нас води та "напредност" видимо свакога дана.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 01:07:18
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.268 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.