Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 10:42:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur'an - Posljednja Bozija Objava  (Pročitano 42390 puta)
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
decky999 hvala na izuzetnom odgovoru ! Na zalost nikada nisam u celini procitao Kur'An pa samim tim i ne poznajem Islam dovoljno duboko.
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Nisam ni ja ali sam citao delove koju su bitni, neke druge knjige koje nisu deo kurana ali sam najvise naucio od svojih prijatelja koji su muslimani. Velika je tuga i zalost vecine muslimana sto je njihova religija pogresno shvacena ne samo od strane zapada vec je iskoriscena od strane pojedinih islamskih propovednika u totalno destruktivne svrhe.

Kuran kao stivo je vrlo opasno bukvalno shvatati i primenjivati - isto kao i Bibliju. On prica o vremenu Muhameda i o tome kako se on borio sa svojim plemenom protiv drugih arapskih plemena (paganskih u to vreme). Cela knjiga je prica (manje vise)  o Muhamedovom zivotu. Ono sto je zaista bitno u Kuranu ces isto naci i u Bibliji

Osnovna pravila su - Veruj u jednog boga i kloni se idolopokoonstva, ne pocini ubistvo i sve ostalo o cemu smo pricali ili sto i sam znas iz 10 zapovesti. Ovo poslednje su islamski fundamentalisti preveli - ne ubij osim ako nije u ime Alaha. Koncept boga koji ubija ili ljudi kojima je dozvoljeno da ubijaju u njegovo ime je veoma tuzan ali na zalost postoji u svakoj religiji - uvek je problem u ljudima a ne u svetim spisima. Postoji inace istorijski gledano, objasnjenje kako je doslo do razvoja islamskog fundametalizma medjutim vec sam sisao sa teme tako da necu o tome ovde.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Nikada se nisam slagao sa konceptom "Killing in the name of ..." a pogotovu kada se koristi u religijske svrhe. Tacno, prisutan je u svim religijama, ali na zalost cini mi se da je najvise zloupotrebljen u Islamu. Jos gore, zloupotrebljen je od strane onih cija je misija da propovedaju suprotno (ovo vazi za sve vere).

Mozda bi trebalo pokrenuti temu vezano za fundamentalizam u religijama.
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Postoje socijalno drustveno geografsk razlozi zasto je Islam dozvolio razvoj fundametalizma do ovih granica. Generalno slaba obrazovanost naroda, jaka polarizacija ekonomskih bogatstava, autokratski rezimi (plemenska zajednica jednostavnije receno), geografska izolovanost i ne zaboravimo naftu kao izvor bogatstva doveli su do sredina gde je jednostavno i lako manipulisati prostim ljudima u ciljeve politicko religioznih grupacija.

Al ko sto ti rece mozda bi mogli sve ovo u novoj temi. Pa jade da probamo
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
Samsung S7
Citat
Osnovna pravila su - Veruj u jednog boga i kloni se idolopokoonstva, ne pocini ubistvo i sve ostalo o cemu smo pricali ili sto i sam znas iz 10 zapovesti. Ovo poslednje su islamski fundamentalisti preveli - ne ubij osim ako nije u ime Alaha. Koncept boga koji ubija ili ljudi kojima je dozvoljeno da ubijaju u njegovo ime je veoma tuzan ali na zalost postoji u svakoj religiji - uvek je problem u ljudima a ne u svetim spisima. Postoji inace istorijski gledano, objasnjenje kako je doslo do razvoja islamskog fundametalizma medjutim vec sam sisao sa teme tako da necu o tome ovde.

Ma taj fundemetalizam se samo krije iza Islama,a ljudi koji malo procitaju mogu da shvate da te ubice,koljaci i samoubice rade stvari koji su totalno pogresni,i sem sto ih ne odobrava islam,on ih i osudjuje.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
DA ali sa druge strane pogledaj hriscanske fundamentaliste u Americi koji su sa svojim lobijima uspeli najzad da dobiju predsdnika koji mislis da je drugi Hrist da ide po zemlji i govori ljudima ko je dobar ako zao. Pogledaj zioniste Izraela koji idu cuvenom Biblijskom smernicom - ko tebe kamenom ti njega tenkom i granatom. I na jos vecu zalost pogledaj sve verske sekte proizasle iz velikih religija jer su ljudi izgubili veru u propovedi svestenika koji nose svete knjige u jednoj a nozeve u drugoj ruci. Nije zlo samo u ISlamu - zlo je u svima nama. Nek svako pocne od samog sebe - a tudje brige neka drugi brine.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
DA ali sa druge strane pogledaj hriscanske fundamentaliste u Americi koji su sa svojim lobijima uspeli najzad da dobiju predsdnika koji mislis da je drugi Hrist da ide po zemlji i govori ljudima ko je dobar ako zao. Pogledaj zioniste Izraela koji idu cuvenom Biblijskom smernicom - ko tebe kamenom ti njega tenkom i granatom. I na jos vecu zalost pogledaj sve verske sekte proizasle iz velikih religija jer su ljudi izgubili veru u propovedi svestenika koji nose svete knjige u jednoj a nozeve u drugoj ruci. Nije zlo samo u ISlamu - zlo je u svima nama. Nek svako pocne od samog sebe - a tudje brige neka drugi brine.

Ok. Mnogo zlocina je ucinjeno u ime mnogih religija, ali Islam je specifican, jer ideja Islama je da ili ce svi biti Muslimani, ili nas biti nece. To i oni sami priznaju.

U Saudiskoj Arabiji, na primer, je ilegalna bilo koja druga vera sem Islama. Pre nekoliko meseci, 14 hriscana je obeseno u saudiskoj arabiji, jer ih je policija uhvatila da se mole u kuci.

U Kuranu jasno kaze, da se nevernici nikako ne smeju uzimati za prijatelje, da ih treba goniti, jer su oni i onako prokleti, jer su odbili Alaha. U Islamu nema ''turn the other cheek'', i u tom smislu Islam je opasan.

Muslimani ovde (Engleska), koji su ovde rodjeni, i odgajani, i koji ne rade, nego zive na socijali koju placaju Englezi, isti ljudi koji oni mrze, otvoreno kazu da ''One day the flag of Islam will be raised in the 10 Downing Street''.

Jel' Kuran poslednja Bozia Objava? Ako je segregacija (jel' to rec? 'segregation' na Engleskom) i mrznja, ne oprostaj, sve sto bog ima da nam objavi, onda taj bog nije vredan da mu se bilo ko moli.
Ja verujem da je Muhamed pricao sa andjelom u pecini, koliko verujem da je Mosije pricao sa zbunom koji gori i da je Isus, posle razapeca, ustao i odsetao.

Islam je politicka (i socijalna) ideologija. U Islamu nema slobode vere -  Sharia zakon, na primer.
Ja nisam sigurna, ali verujem da Jevrejstvo, Hinduisam, Hriscanstvo, Budisam, Baha'i i ostale religije nemaju zakon koji govori kako ce se drzava voditi.

Zlo nije u svima nama. Ideologije i drustvo nas pravi zle i gore od zivotinja.

Interesantan link http://video.google.com/videoplay?docid=6162397493278181614

Ovo je bio malo Srengish. Nisam vezbala da pisem ''coherant'' Srpski neko vreme. Izvinjenje.  Smile
« Poslednja izmena: 01. Avg 2006, 21:42:37 od Alecto »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Dobar primer si dala i ocigledno pricas iz licnog iskustva i osecaja ugrozenosti. I kod mene je bilo problema izmedju lokalaca AU i libanskih emigranata ali ovde to nije bas tako jako kao u UK. Nemoj me pogresno shvatiti ja ne branim Islam koji se primenjuje u arapskim (blisko istocnim) socijalno/religijskim krugovima danas. Cak sta vise - tvrdim da je potpuno pogresna slika Islama od one koja je data u Kuranu. Znam da ima mnogo argumenata za i protiv ali je problem i danasnjim medijima koji "dopustaju" da govore samo ekstremisti sa svojim delima. Onda ljudi sticu sliku da su svi muslimani ekstremisti. Ne znam da li su podaci koje iznosis tacni - o ubijanju hriscana u Saudijskoj Arabiji - ipak mi zvuci veoma neverovatno ali ne i nemoguce. Koliko ja poznajem Kuran izrazito se naglasava da je proterivanje i zlostavljanje ljudi druge religije strogo zabranjeno cak i kaznjivo. Pogledaj logicno - 5 vekova pod Turcima koji su uz to i sami primili Islam od Arapa i ko zna kako ga tumacili - a Srbija je i dalje hriscanska. Realno gledajuci relativno mali procenat ljudi u Makdeoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji, Bosni i Crnoj Gori je islamske veroispovesti. Da je Kuran dozvoljavao to o cemu pricas mi bi isli u dzamiju 5 puta na dan i pricali sada arapski ili turski a ne srpski. Mesanje Islama u drzavno uredjenje je isto jako jer se kod njih drzavno uredjenje plemenske zajednice prakticno nije menjalo vekovima. Istu stvar prizeljkuje svaka crkva jer je svaka crkva bila ili jos uvek jeste ili zeli da bude deo drzavne strukture. Budizam na Tibetu, Vatikan i njegov uticaj u Evropi u srednjem veku, resurection SPC kod nas (povratak veronauke u skole) sve su ti to primeri - sreca je nasa i hvala Bogu da je nas drzavni sistem (mislim na Evropu i ostatak sveta) malo ipak uznapredovao. Ne zaboravi ipak na konzervativni hriscanski lobi u Americi koji je doveo i odrzava Busa na vlasti - veruj mi ako bi ti oni dosli sa njihovim zakonima ti bi molila Boga za Serijat i Islam. Serijat kao takav je zakonik starog veka i plemenskih zajednica - extremni nacin uvodjenja discipline tamo gde je nema i organizovanja plemena koja su non stop ratovala u formy prvih Arapskih drzava. Kuran pise o progonu nevernika od strane Muhameda ali kao posledica rata koji je nastao izmedju Muhamedovog plemena i plemena koja nisu prihvatala njegovo ucenje i usle u otvoren rat sa njim. To je isto kao kad bi citala Rat i Mir pa rekla da je Napoleon progonio Ruske pravoslavce jer je on bio katolik. Zato sam i pomenuo da je Kuran strasno opasno bukvalno shvatiti - greh je na dusi onima koji to rade i izazivaju patnju ljudi ali je podjednako isti greh iz nerazumevanja i straha izazivati kontra-netrpeljivost.

Zapad i hriscani su od pocetka svojih kontakata sa Islamom gledali na njih kao na decu sotone, crne arape, neznabosce i ko zna kako jos. Svi kontakti su bili krvlju oznaceni - krajnje je vreme da promenimo taktiku. Postoji mnogo muslimana koji ne odobravaju extremizam i pozivaju na toleranciju - sa takvima treba pricati i uticati na medjusobno obrazovanje i razumevanje. To jejedini put. Onda to Dzamija u Downing street-u nece smetati - mozda nece bas biti broj 10.

Apropo zla u ljudima - zlo o kome ti pricas je posledica zla o kome ja pricam. Ja sam mislio na aroganciju i ignoranciju u ljudima koji ih dovode u situaciju da osecaju strah i nesigurnost koji nastaju kao posledica neznanja i, sto je jos gore, nedostatka zelje da se nesto nauci. Tada, kad su ugrozeni ljudi osecaju strah od nepoznatog i prirodna reakcija je borba, ubijanje, ratovi potpireni od strane doktrina i extremistickih ideologija (zlo o kome ti pricas).

Islamski terorizam je strah svakog od nas to stoji - ali kako onda da nazovemo prverzno silovanje celog sveta od strane Amerike koje traje evo vec 60 godina. Kakao da nazovemo vestacku i nasilnu dominaciju Izraela na Bliskom Istoku. Ko je podelio svet na axis of evil sa jedne i God-given good-doers sa druge. Sacuvaj me boze takvih dobronamernika.

Ko sto rekoh - sila radja sili - glupost vodi u jos vecu glupost.
« Poslednja izmena: 02. Avg 2006, 01:40:49 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
mob
Samsung S7
Citat
Ok. Mnogo zlocina je ucinjeno u ime mnogih religija, ali Islam je specifican, jer ideja Islama je da ili ce svi biti Muslimani, ili nas biti nece. To i oni sami priznaju.

Ne lupetaj molim te........ne zelim ni da komentarisem ovu glupost.

Citat
U Kuranu jasno kaze, da se nevernici nikako ne smeju uzimati za prijatelje, da ih treba goniti, jer su oni i onako prokleti, jer su odbili Alaha. U Islamu nema ''turn the other cheek'', i u tom smislu Islam je opasan.

Opet lupetanje........ili pogresno shvaceno sa tvoje strane.Za nevernike u islamu se odnosi na pagane ili stvarno nevernike (Ateiste),ali procitaj u Bibliji.naici ces na isti primer samo sa druge tacke gledista.

Citat
Muslimani ovde (Engleska), koji su ovde rodjeni, i odgajani, i koji ne rade, nego zive na socijali koju placaju Englezi, isti ljudi koji oni mrze, otvoreno kazu da ''One day the flag of Islam will be raised in the 10 Downing Street''.

Ja znam bar za 50 nasih ljudi koji zive od Socijale u Britaniji,Nemackoj .....mislim zasto to izbacivati ??

Citat
otvoreno kazu da ''One day the flag of Islam will be raised in the 10 Downing Street'

Jer su budale....e to je klasican primer zasto se pravi Islam i ne vidi....samo zbog takvih budala.

Citat
U Saudiskoj Arabiji, na primer, je ilegalna bilo koja druga vera sem Islama. Pre nekoliko meseci, 14 hriscana je obeseno u saudiskoj arabiji, jer ih je policija uhvatila da se mole u kuci.

Na granici sa Saudiskom Arabijom otvoreno pise "Mi nismo turisticka zemlja,ako ovde udjete prihvatate nase zakone,molimo vas da ih ispostujete",e sad za ta Vesanja ne znam ......ja sam imao problem u Saudiskoj Arabiji za vreme ramazana popodne sam otisao do Kentakija da uzmem nesto za jelo(posto Arapi ne rade) kad sam trazio umalo nisam dobio batine....ali jebiga to treba da se postuje ,pa u Holandiji je muslimankama zabranjeno da nose feredze ....zasto ovde ne bi bilo zabranjeno to....,a u sustini Saudiska Arabija je Centar Islama ....tako da ih razumem sto su takvi.....e sad tip:NE idite tamo...,a u ostalom i sta cete...nema nista da se vidi...ja sam radio pa je imalo razloga.

Citat
slam je politicka (i socijalna) ideologija. U Islamu nema slobode vere -  Sharia zakon, na primer.
Hmm pfff ....e a sta da ti kazem kad nemas pojma....ili si pogresno shvatila Smile Smile

Procitaj prvo...pa donosi zakljucke,manje gledaj televiziju .......
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Herros nisi bas morao tako ostro - ja probao na malo blazi nacin a ti bre odma u glavu  Smile Smile

A baj d vej - otisli smo na temu fundamentalizma koju sam pokrenuo na drugom mestu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 10:42:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.