Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 18:56:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur'an - Posljednja Bozija Objava  (Pročitano 42380 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia E65,6670
ne mozes da kazes  "..znam i ova druga na kom je principu.." ako je nisi procutao,ne mozes da das kritiku ni na jednu knjigu koju nisi procitao,pogotovo ne na Kur`an (ili bilo koju drugu versku knjigu).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Red or ded

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 143
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 5130
ne mozes da kazes "..znam i ova druga na kom je principu.." ako je nisi procutao,ne mozes da das kritiku ni na jednu knjigu koju nisi procitao,pogotovo ne na Kur`an (ili bilo koju drugu versku knjigu).

to nije kritika to je moje misljenje !!! a ne kritika !!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49829
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
vrsnjak je u pravu

potrebno je knjige detaljno procitati i analizirati i tek tada je misao i predstava o knjizi zaokruzena a kritika jasna.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 799
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia E65,6670
....
to nije kritika to je moje misljenje !!! a ne kritika !!!!!!

sta ti podrazumevas pod kritikom (kritika-kao knjizevni pojam)??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.3
 Pitanje za  ibn-ul-Hattab-a
Skinuo sam kuran sa linka koji si postavio i na samom pocetku se iznenadio

O sinovi Israilovi, sjetite se blagodati Moje koju sam vam podario i toga što sam vas nad ostalim
ljudima bio uzdigao;
48. i bojte se dana kada niko ni za koga neće moći ništa učiniti, kada se ničiji zagovor neće prihvatiti, kada
ni od koga otkup neće primiti i kada im niko u pomoć neće priteći;
49. i kada smo vas od faraonovih ljudi izbavili, koji su vas najgorim mukama mučili: mušku vam djecu
klali a žensku u životu ostavljali; - a to vam je bilo veliko iskušenje od Gospodara vašeg, -
50. i kada smo zbog vas more rastavili i vas izbavili, a faraonove ljude, na oči vaše, potopili;
51. i kada smo Musau četrdeset noći obećanje ispunjavali, vi ste, u njegovu odsustvu, sami sebi čineći
nepravdu, tele obožavati počeli.
52. Zatim smo vam, i poslije toga, oprostili da biste zahvalni bili;
53. i kada smo Musau Knjigu, koja rastavlja istinu od neistine, dali da biste pravim putem išli;
54. i kada je Musa rekao narodu svome: “O narode moj, prihvativši tele, vi ste samo sebi nepravdu učinili;
zato se Stvoritelju svome pokajte i između vas prestupnike smrću kaznite. To je bolje za vas kod
Stvoritelja vašeg, On će vam oprostiti! On prima pokajanje i On je milostiv”;

ocigledno da je Musa ustvari starozavetni Mojsije, a ove reci reci Alaha koje se kroz kuran prenose ustvari reci Boga koji je Jevreje izbavio iz Egipta
ono sto me interesuje, sobzirom na ovo gore, je citaju li muslimani stari zavet ili je to mozda zabranjeno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49829
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@perapera

Ibn je izbacen sa foruma tako da nece imati prilike da odgovori
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.3
Zasto je izbacen???
Zna li neko drugi da odgovori?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Kuran je i napisan kao nastavak starog zaveta. Muslimani koji znaju svoju veru priznaju i Novi i Stari zavet ali imaju svos stav prema Judaizmu i Hriscanstvu. Jereje osudjuju da su se ogresili kada su izjavili da su od Boga izabrani (osionost - gordost - pred Alahom su svi isti), Hriscanima se zamera idolopokonstvo jer su Hrista prekrstili u Boga. Hriscanske molitve pocinju sa Bog nas Isus Hrist - to je za Islam smrtni greh jer je prva rec Kur'ana - Bog je jedan. Hrist se priznaje kao samo jedan u nizu Bozijih poslanika ali ne i kao Bog.

Nadam se da sam dovoljno dopunio.   
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Carpe Noctem

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 180
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Bio sam ubedjen da Islam priznaje Isusa jedino kao proroka a ne kao sina Bozjeg, i da je upravo to ono "glavno" sto se zamera Hriscanima  Smile

Molim vas korigujte me ako gresim.
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
I gresis i ne - Islam priznaje Isusa Hrista (Isu) kao bozijeg poslanika - jednog u nizu mnogih - kao i Mojsija (Musu) i sve ostale poznate i nepoznate proroke starog zaveta. Ono sto zameraju hriscanstvu je idolopoklonstvo jer su hriscani izjednacili Hrista sa Bogom. Za sina bozijeg oprastaju ali ne oprastaju kada pocnes sa "Hriste Boze nas spasi nas". Isto tako zameraju hriscanstvu na stavljanju slika Hristovih u crkve jer ako se molis u crkvi pred Isusom - ti se obracas njemu a ne Bogu. U Dzamijama zato nema slika ljudi - jer je cilj islamske molitve obracanje i sjedinjavanje sa Bogom a ne sa bozijim poslanikom, njegovom majkom ili njegovim ucenicima. Druga stvar je kult device Marije koji strasno jak posebno u Zapadnoj Evropi (Francuska) - sto je isto nezamislivo muslimanima.

Ostale probleme izmedju religija mozes i sam da shvatis. 

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 18:56:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.