Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 15:27:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177763 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Zar ti to ne dokazuje da nisu u pitanju nikakvi naftaški magnati,
zar ne pokazuje da su za rat opredeljeni obični tupani iz svakodnevnog života.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Sony xperia
Da ne skrenuste malo sa teme. A i da li je bas malo ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
@eyepheelYU
Postovi su ti potpuno besmisleni i glupi da necu dalje citirati i obrazlozavati, jer diskusija ima da ode u bestraga. Smile
A to sto ti kazes ima smisla i pametno je samo zato sto si ti to rekao ?
Moji postovi koji govore samo o onome sto postoji u materiji su besmisleni i glupi a postovi koji govore o nekakvom "alahu", nekakvom "raju", "paklu", "devicama koje ne mogu da izgube nevinost posto nisu stvarne"
imaju smisla i pametni su ?
Citat: Enis - Mafija
Sto nisi citirao do kraja recenicu? Ja ti kazem Islam ne dozvoljava nikako nasilje, znaci nista, SAMO u jedno slucaju Smile

Ti ponovo ne razumes (ili se ja ne izrazavam dobro, nesto jeste), koliko vidim ti si shvatio da se objavi rat jednoj drzavi, narodu, milionima ljudi u jednoj drzavi. Smile

Ne covece. Objavis "rat" (ne znam kako drugacije da se izrazim) onom (znaci jednom ko je uvredio nekog Bozjeg pratioca, kao sto se crtala ona karikatura Muhameda). Ubijanje nevinih zrtava je strogo zabranjeno. Onaj ko ubija nevine zrtve nije Musliman.

Drzavu koju nazivaju velesilu - Ameriku, pocela je rat sa Irakom, Avganistanom i sta ja znam sa jos s kim, zbog takozvanih terorista ubijajuci hiljadama i hiljadama nevinih zrtava. Sad ti sigurno mislis da su tamo svi teroristi i nema nevinih zrtava i sigurno podrzavas Ameriku. To jest i ne znam koji su to teroristi, niko nije dirao Ameriku, vec ona sama sebe i stvorila neke ekstremiste - teroriste. Smile
Kao sto sam rekao, a ocigledno ponovo moram da ponovim jeste da ako neki sistem odobrava nasilje (dzihad), onda se za taj sistem ne moze reci da "ne odobrava nasilje".

Odakle tebi ideja da ja "podrzavam SAD" ?  Smile Svaka normalna osoba koja je videla dokumentarac
"Loose change 9/11" je mogla da vidi da su amerikanci izveli napad 11.09.01. a ne muslimani kako su to amerikanci fabrikovali.
Citat: akan1303
Ne nego sam mislio da ako krenemo tvojom logikom da je sve sto  nije naucno potvrdjeno, fantazija onda je fantazija i to  kako smo nastali na ovome svjetu jer nema dovoljno naucnih podatakada koje podkrepljuju  teorije u uvom pravcu.
Za nauku,mene ali i tebe, je jako cudan postanak covjeka ne ovom svjetu i zasto mislis da se to cudo nemoze ponovo desiti.
Mi postojimo, tako da tu nema nikakve fantazije, kako smo dosli tu gde smo covek nikada nece saznati posto nema taj kapacitet. Sve sto postoji od razmisljanja kako smo nastali su teorije ( evolucija ) i
fantazije/bajke ( religijski kreacionizam, "covek je od figure od blata postao zivo bice od krvi i mesa....." )
A ja sam govorio o tvrdnjama kurana/islama o stvarima koje ne postoje u materiji.
Ne razumem sta je "cudno" u nastanku coveka ?
Od covekolikog bica je nastao covek ( kada je dobio rec/duh ), a koliko je poznato nauci prvo pismo je nadjeno
na lokaciji Vince ( Srbija ) takozvani "Vinca script"  http://en.wikipedia.org/wiki/Vin%C4%8Da_symbols

Znaci imamo verovanje da je covek nastao nekakvim "cudom", i imamo verovanje da ce istim tim cudom da se oni koji su istrunuli u grobu - vratiti u zivot. I nemam apsolutno nikakvih zamerki osobama kao sto si ti koji veruju da se to cudo desilo i da ce se desiti ponovo, samo mi se povraca kada cujem da se to
verovanje predstavlja kao istina koju i ti i ja znamo a to je da se u nasim zivotima tako nesto nije desilo, niti postoje racionalni uslovi da se tako nesto desi.
Citat
Nemoj pricat nasumice.
Ako nisi procitao kur'an nemoj tako da pricas i nagadjas stvari, ili si to mozda zakljucio na osnovu nas muslimana, a ja ti kazem nemoj posmatrati islam kroz ponasnje danasnjih muslimana, pa ni mene licno, ili kroz prizmu danasnjih medija koi nas predstavljaju teroristima i kajekakvim kriminalcima i razbojmicima.
Nista ja ne nagadjam niti u obzir uzimam ponasanje bilo koga ko sebe naziva muslimanom, ja sam ti samo objasnio
sta kuran kaze za "nevernike" iz stihova kurana koji je neko od vas naveo. Ako stihovi kurana kazu da ce
"nevernici" ( ja ) biti "gorivo za vatru" to onda znaci da kuran kaze da se ja nisam ni morao radjati posto cu zavrsiti kao i oni koji se nikada nisu ni rodili. Zakon zivota i smrti ili takozvane "zapovesti", bilo deset koje su date jevrejima ili dve koje je rekao Isus ( a predstavljaju isto sto i jevrejske ) govore o svakom coveku, one
ne razdvajaju nikakve "vernike" od nekakvih "nevernika", izdizuci jednu grupu ljudi iznad drugih, za bibliju
su svi ljudi isti ili sto bi ameri rekli "we are all like one under the Sun".
Znaci imamo bibliju koja sve tretira isto i imamo kuran koji one koji nisu muslimani tretira kao djubre.
Citat
Ti stalno pretjerujes.
Dali ti shvatas da pokusavas vecini covjecanstva da nametnes svoje misljenje.
Krscanstvo sa svim svojim pravcima,Islam sa svim svojim pravcima,Judeizam i dr. vjeruju u "fantazije", hoces li da kazes da su to sve" ljudi sa ostecenjem mozga".
Fala bogu sto je ta vjera kojoj pripadas u manjini...inace bi na zemlji nastao nered, nebi bilo nepisanih normi, moralnih normi, jer cim covjek nevjeruje u boziju kaznu za ucinjen prestup on ce ga pociniti jer policija nije svevideca da se obretne svuda.
Ako zbog nicega drugog onda je zbog toga vjera dobra stvar.
Definicija srece trazi od covjeka da vjeruje u zivot poslije smrti,u raj i pakao, to znam po sebi zato sto osjecam to, i znam da je zivot vjernika sretniji od onoga koji nevjeruje u boga a za to ima puno razloga.
Pa ako covjek u necemu pronadje srecu zar treba to mijenjati.
Kako i kome ja namecem "svoje misljenje" ?
Zar je "moje misljenje" izjava da se niko nije vratio iz groba i da je covek bice od krvi i mesa i da drugaciji covek
ne postoji i da drugacije ne moze postojati, posto to onda ne bi bio covek ?
Nemam nikakvu veru, i ne zagovaram anarhiju o kojoj ti pricas, ja jesam anarhista sto znaci da ne priznajem
nikakvu vlast coveka, iako sam prisiljen da je postujem. Shvatas ? ne priznajem da je covek iza vlasti koja mu je data.
A kako bi to ti i ja jarane mogli da se takmicimo u igri "Ko je srecniji ?" ?
Kako ti to mozes da dokazes da si sretniji od mene ?

« Poslednja izmena: 07. Jul 2010, 23:38:43 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
postovi koji govore o nekakvom "alahu", nekakvom "raju", "paklu", "devicama koje ne mogu da izgube nevinost posto nisu stvarne"
Stvar sa tim Hur al-3Ayn devicama je u tome što one nisu od potomaka Adama.
Kužiš, obični ljudi su sinovi Adama, ali te Hur al-3Ayn nisu ljudska bića.

Citat
osoba koja je videla dokumentarac "Loose change 9/11" je mogla da vidi da su amerikanci izveli napad 11.09.01. a ne muslimani kako su to amerikanci fabrikovali.
Jeste tu štošta sumnjivo, ali bez jasnih dokaza i objašnjenja ne možemo pričati da znamo sigurno.
Treba recimo da se objasni otkud to da je Ajman Zavahiri preuzeo odgovornost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Jaguar b. p.
Ne kuzim sta je zena koja nije ljudsko bice i kako ce muslimanska ljudska bica koja su umrla kao vernici
da postanu nesto sto nije jludsko bice.
Ja tebe ne ubedjujem da se to nece desiti, nego ti objasnjavam da je to verovanje a ne istina.
Istina je rec o onome sto postoji u materiji, gde je dokaz da te "device"/neljudska bica postoje ?
Citat
Jeste tu štošta sumnjivo, ali bez jasnih dokaza i objašnjenja ne možemo pričati da znamo sigurno.
Zavahiri je preuzeo odgovornost da bi ohrabrio mlade dzihadiste pricom kako su infideli ranjivi i kako
je "mocna ruka alaha" zadala smrtan udarac u samom srcu nevernicke imperije.
To je jako lep izgovor da ameri kradu avganistanski opijum i iracku naftu.
Radi se o izuzetno neravnopravnoj borbi u kojoj ameri znaju sve o svima a muslimani to ne znaju, sto im daje
nadu da je uspeh u borbi protiv americkih zlikovaca - moguc.
Nazalost oni su toliko mocni, da moraju da se prave da nisu, da bi njihove zrtve imale nadu za borbu protiv njih.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Nokia 
Citat: Jaguar b. p.
Ne kuzim sta je zena koja nije ljudsko bice i kako ce muslimanska ljudska bica koja su umrla kao vernici
da postanu nesto sto nije jludsko bice.
Ja tebe ne ubedjujem da se to nece desiti, nego ti objasnjavam da je to verovanje a ne istina.
Istina je rec o onome sto postoji u materiji, gde je dokaz da te "device"/neljudska bica postoje ?
Citat
Zavahiri je preuzeo odgovornost da bi ohrabrio mlade dzihadiste pricom kako su infideli ranjivi i kako
je "mocna ruka alaha" zadala smrtan udarac u samom srcu nevernicke imperije.
To je jako lep izgovor da ameri kradu avganistanski opijum i iracku naftu.
Radi se o izuzetno neravnopravnoj borbi u kojoj ameri znaju sve o svima a muslimani to ne znaju, sto im daje
nadu da je uspeh u borbi protiv americkih zlikovaca - moguc.
Nazalost oni su toliko mocni, da moraju da se prave da nisu, da bi njihove zrtve imale nadu za borbu protiv njih.

Kao što je isto tako i vjerovanje da ti imaš mozak , jer tvoj mozak niko nije vidio ( osim ako nisi imao operaciju istog , a i kao ga je vidio odakle znamo da je to mozak a ne nešto što samo liči na njega) .

Gdje je dokaz da tvoj mozak postoji ?

Ovo je direkno slijeđenje tvog načina rezonovanja , nije nešto ali eto za promjenu da skontaš jačinu svoje logike!

I ko beše je toliko moćan da jeste zato što nije jer je moćan a pravi se da nije moćan zato što je jak jer je moćan i veoma je snažan zato što je jak , i nije nikako slab jer je snažan zato što je moćan jer je snažno jak i silan bre.  Eto nadam se da ti je rečenica legla u zadovoljila sve strasti.
« Poslednja izmena: 08. Jul 2010, 09:21:29 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: konankos

Kao što je isto tako i vjerovanje da ti imaš mozak , jer tvoj mozak niko nije vidio ( osim ako nisi imao operaciju istog , a i kao ga je vidio odakle znamo da je to mozak a ne nešto što samo liči na njega) .

Gdje je dokaz da tvoj mozak postoji ?

Ovo je direkno slijeđenje tvog načina rezonovanja , nije nešto ali eto za promjenu da skontaš jačinu svoje logike!

I ko beše je toliko moćan da jeste zato što nije jer je moćan a pravi se da nije moćan zato što je jak jer je moćan i veoma je snažan zato što je jak , i nije nikako slab jer je snažan zato što je moćan jer je snažno jak i silan bre.  Eto nadam se da ti je rečenica legla u zadovoljila sve strasti.
Ljudi postoje i zna se kako funkcionisu, mozak je sastavni deo svakog coveka, nijedan se covek bez mozga nije rodio a zene koje nisu ljudska bica "postoje" samo u masti.

Ali vise nego ocigledno je da ti mislis da su uvrede argument u diskusiji.

Sto je sasvim logicno za nekog ko je konzumiran religijom koja mrzi i pljuje po svemu sto nije muslimansko,
nazivajuci nevernicima svakog coveka koji je stvoren onakav kakav je stvoren, sa nekim verovanjima ili bez njih.
Krivo vam je sto vasa nelogicna tema ne izaziva divljenje nemuslimana i sto se niko ne peca na trik
"kuran je pre nauke znao da za big beng, zbog toga morate verovati da cete ziveti posle smrti ako verujete
u "alaha" !".
Pohvalio sam vas da ste civilizovani sagovornici, ali ti izgleda zelis da mi dokazes da to nije u svakom slucaju.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
DakleM žene koje nisu ljudska bića ne postoje zato što ih nije video niko koga sam ja video .

Dobro jeste izjava koja ima smisla , ali zar nije malo nije na nivou kolumbovih idijanaca  , jer niko od njih nije video nekog ko je video nekog ko jaše konja i ima brod te su se stoga ponašali prema ovome onako kako su se ponašali .

Logika ima smisla ali je na nivou kolimbovih indijanaca a svi znamo kako su oni završili!
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 289
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Kur`an ispred nauke

Smile

Važiii....A Ep o Gilgamešu ispred tehnologije.  Smile
IP sačuvana
social share
The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Nokia Luvmya 520
DakleM žene koje nisu ljudska bića ne postoje zato što ih nije video niko koga sam ja video .

Dobro jeste izjava koja ima smisla , ali zar nije malo nije na nivou kolumbovih idijanaca  , jer niko od njih nije video nekog ko je video nekog ko jaše konja i ima brod te su se stoga ponašali prema ovome onako kako su se ponašali .

Logika ima smisla ali je na nivou kolimbovih indijanaca a svi znamo kako su oni završili!
Ne postoji dokaz ( one same ) da postoje, reci na papiru nisu nikakav dokaz da zene koje nisu ljudska bica - postoje.

Indijanci su ljudi, Kolumbo je takodje samo covek, konji, brodovi, kamioni, avioni .... su stvari koje postoje
tako da mi nikako nije jasno cemu uporedjivanje onoga sto postoji u materiji sa mastom koja je napisana na papiru.
Logika se primenjuje samo na ono sto postoji sto nam je pred ocima, u masti/bajkama nema nikakve logike.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Sep 2025, 15:27:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.086 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.