Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 21:28:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177727 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Tako bi trebalo da bude, nažalost u praksi nije uvek tako. Islam bi trebao biti vera mira, ljubavi i tolerancije a pogledaj muslimane. Jezik mržnje je dospeo i u džamijama. Ljudi, naročito mladi sve više usvajaju radikalna shvatanja.
Njima prvo treba objasniti šta je islam pa tek onda ostalima.

IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
Jeli bajka da je zemlja okrugla?
Dali je bajka da je univerzum nastao kao rezultat velike eksplozije(velikog praska)?
Jeli to bajka, o cemu pricas brate, ako kazes da su ovo bajke onda imas pravo da kazes da je ku'an, koji govori  o ovome, samo bajka.
Vec sam ponovio nekoliko puta sta su cinjenice koje se nalaze u kuranu a sta su fantazije.

Citat
Mnogo sta na ovome svjetu je ostalo neobjasnjeno, covjecanstvo i ta nauka u koju se kunemo, jos uvjek nije naslo stvarnu logiku i odgovor na pitanje kako  i odkud mi na zemlji, postoje samo teorije i teoreticari koji pokusavaju...
Mozda ce ti zvucati smjesno ali nemoj reci da nisi u snu postojao izvan svoga tjela a zamisli samo kada bi taj san potrajao sta bi bilo sa covjekom, zivio bi u toj stvarnosti i cinilo bi mu se da druga stvarnost ne postoji.
Ja rekoh da nema logike u verovanju da ce neko nakon smrti da ponovo bude stvoren ili da covek postoji u bilo kom drugom obliku nego u postojecem, a ti meni na to odgovaras sa " neobjasnjenim postojanjem coveka na Zemlji i pricu o snu" ?
Pa kakve to veze ima sa onim sto sam rekao ?!?
San je proizvod uma koji se nalazi u zivom telu, kakve to veze ima san sa covekom koji nije u krvi i mesu ?
Citat
Uz svo postovanje brate ali ovo si nasumice rekao, ili gresim.
Dje to kuran kaze da su mrtvi...?
Nema dijaoga kada se radi o Allahovoj dz.s jednoci pa je Allah dz.s pozvao u kuranu:"* 64. Reci: "O sljedbenici Knjige(Biblije), dođite da se okupimo oko jedne riječi i
nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga
Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne
držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi
muslimani!"
Takodje Allah je dz.s dao dokaze da je kuran njegov govor u kome je dao smjernice koje su univerzalne.
Volio bih da poznajes arapski jezik, jer nebi tako pisaao o kur'anu kao sto nisu mogli veci umovi i veci potivnici kurana i nikada nebi mogao odgovorii na izazov da sacinis samo jedan mali dio bajke, kako je nazivas, kao sto to nisu mogli evo vec 1400. goina, mnogo veci poznavaoci religije od tebe.
Kuran:* 38. A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što
je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha
vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
"* 13. Zar oni da govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa sačinite vi deset
Kur’anu sličnih, izmišljenih sura, i koga god hoćete, od onih u koje pored
Allaha vjerujete u pomoć pozovite, ako je istina što tvrdite!"

Selam svima
Svaki covek kojem je sudjeno da umre je vec mrtav samo sto jos nije dosao do kraja svog zivota.
kuran "tvrdi" da ce svi koji ne veruju u kuranske fantazije biti mrtvi a oni koji veruju u kuran ce navodno nakon smrti nanovo ziveti, sto samo moze da znaci da su oni koji ne veruju u kuranske fantazije vec mrtvi.
Citat: Enis-Mafija
Znaci Islam nikako ne propoveda nasilje. Inace Islam dozvoljava rat
Kada kazes da islam ne propoveda nasilje a dozvoljava rat, da li tu mislis na rat recima ( koji je na ovoj temi vise nego ocigledno nasilje nad zdravim razumom ) ?
Citat
Nadam se da ce te shvatiti da Islam nije religija nasilja.
Naravno da je religija nasilja, kao i sve druge religije verbalnog nasilja nad stvarnoscu i kao nijedna druga religija ( a za sta je ova tema klasican primer ) vernici islama vrse verbalno nasilje nad svima koji ne zele islam u svojim zivotima. Uopste me ne zanima sta kuran govori o meni i ne zelim da mi to musliman govori, posto
me ne zanima sta muslimani u svojim zivotima rade i smatram da bi bilo ljudski da muslimane ne zanima sta ja radim.
Tako bi trebalo da bude, nažalost u praksi nije uvek tako. Islam bi trebao biti vera mira, ljubavi i tolerancije a pogledaj muslimane. Jezik mržnje je dospeo i u džamijama. Ljudi, naročito mladi sve više usvajaju radikalna shvatanja.
Njima prvo treba objasniti šta je islam pa tek onda ostalima.
Mir, Ljubav,Tolerancija ?!? Kuran je knjiga koja nema nikakvu toleranciju i ljubav prema onima koji ne veruju u fantazije koje se u njoj nalaze, kako moze da postoji mir kada ljudi koje kuran ne zanima slusaju kako
ce "islam vladati svetom" i kako ce "svi na svetu biti muslimani", da li ti stvarno zelis da kazes da ti u kuranu vidis mir, ljubav i toleranciju prema nemuslimanima ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Znaci Islam nikako ne propoveda nasilje. Inace Islam dozvoljava rat jedino u slucajevima kad se napadaju u vredjaju Islamske svetinje (kao sto su radili Danci)

то у нормалном свету није увреда већ сатира и критика Smile

Citat

наравно

Citat
Шејх Мухамад Наасирудин ал-Албани (ra7imahu llah) је рекао да су самоубилачке операције дозвољене под одређеним условима

а услова колико хоћеш...неко нацртао карикатуру мухамеда...мош мислити Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6260 Slide
Jes mi muka da citiram Smile vidim opet niste razumeli.. Smiley

Citat: Enis-Mafija
Znaci Islam nikako ne propoveda nasilje. Inace Islam dozvoljava rat
Kada kazes da islam ne propoveda nasilje a dozvoljava rat, da li tu mislis na rat recima ( koji je na ovoj temi vise nego ocigledno nasilje nad zdravim razumom ) ?
Sto nisi citirao do kraja recenicu? Ja ti kazem Islam ne dozvoljava nikako nasilje, znaci nista, SAMO u jedno slucaju Smile

koliko vidim ti nisi ni procitao taj deo, evo ti ponovo citat (procitaj vise puta) Smile

Citat
Inace Islam dozvoljava rat jedino u slucajevima kad se napadaju u vredjaju Islamske svetinje (kao sto su radili Danci) i Islam kao religija. Isto sto je mnogo vazno, za Vasu informaciju: Islam dozvoljava rat cak i u slucaju kad bi se vredjalo ime Isusovo, jer i Muslimani vjeruju u Isusa ali ne kao u Boga vec kao u Bozjeg Poslanika.

Citat
Naravno da je religija nasilja, kao i sve druge religije verbalnog nasilja nad stvarnoscu i kao nijedna druga religija ( a za sta je ova tema klasican primer ) vernici islama vrse verbalno nasilje nad svima koji ne zele islam u svojim zivotima. Uopste me ne zanima sta kuran govori o meni i ne zelim da mi to musliman govori, posto
me ne zanima sta muslimani u svojim zivotima rade i smatram da bi bilo ljudski da muslimane ne zanima sta ja radim.
Naravno da nije religija nasilja. Smile

Ko ti vrsi verbalno nasilje? Smile

Citat
Uopste me ne zanima sta kuran govori o meni i ne zelim da mi to musliman govori, posto
Ja sam siguran da se ti nigde ne spominjes, ni niko drugi. Smile

Drugo, ko je rekao da nekog interesuje sta ti radis? Veruj da nikog ne zanima sta ti radis, sta vise moramo da te postujemo ko svakog drugog coveka, bilo koje vere da si. Smile

Citat
Znaci Islam nikako ne propoveda nasilje. Inace Islam dozvoljava rat jedino u slucajevima kad se napadaju u vredjaju Islamske svetinje (kao sto su radili Danci)

то у нормалном свету није увреда већ сатира и критика Smile

Druze, to je za nas velika uvreda. Smile
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 13:52:14 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Druze, to je za nas velika uvreda.

то је онда ваш проблем...мени су те карикатуре одличне...на смешан начин приказују тачно онако како и јесте...зато вас и боли....истина боли
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6260 Slide
za tebe jesu - tvoj problem, za nekog nisu - nas problem i gotova stvar.

poz
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 14:56:07 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Ti crteži i uvrede se moraju posmatrati kao sastavni deo Krstaškog rata. To se nije pojavilo niotkuda, nego 2005. usred rata u Iraku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Nije to nikakav Krstaški rat , to je rat za naftu,  i to je svima jasno. Oni koji vode takve ratove sigurno nisu neki verski fanataci "krstaši" već najobičnija anglo-saksonska bagra koja je namirisala profit.

I sve te karikature su finansirane , da bi isprovocirali slabijeg protivnika na neku glupost kao i onda sledi odmazda.

Gledao sam neki klip ma youtubu , gde ide neka ekipa ulicama Amerike i pita prosečnog (kuća-poso) amerikanca da li treba napasti neku tamo muslimansku zemlju jer je ona "pretnja za bezbednost Amerike" ,....., 90 posto su odgovori tipa " Sravnite te pustinjske crnčuge sa zemljom".......

Toliko o tome.......  Smile 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6260 Slide
Nije to nikakav Krstaški rat , to je rat za naftu,  i to je svima jasno. Oni koji vode takve ratove sigurno nisu neki verski fanataci "krstaši" već najobičnija anglo-saksonska bagra koja je namirisala profit.

I sve te karikature su finansirane , da bi isprovocirali slabijeg protivnika na neku glupost kao i onda sledi odmazda.

U ovome se slazem.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Enis - Mafija
Sto nisi citirao do kraja recenicu? Ja ti kazem Islam ne dozvoljava nikako nasilje, znaci nista, SAMO u jedno slucaju Smile
Citirao sam vise nego dovoljno od te oksimoronijade recenica gde jedna kaze "Islam nikako ne propoveda nasilje !!" a druga koja tu laz pobija/kontradiktira " Islam dozvoljava rat kad god se muslimanu ucini da ga je neko popreko pogledao.... "
Da li ti razumes razliku izmedju "nikako" i "nekako" ? I to ni manje ni vise nego rat koji je apsolutni vrhunac nasilja.

Citat
Naravno da nije religija nasilja. Smile

Ko ti vrsi verbalno nasilje? Smile
Naravno da jeste ne samo prema nemuslimanima nego i medjumuslimansko nasilje, a o nasilju nad zenama i da se ne govori.
Kao sto sam vec rekao onaj koji dozvoljava da se ovakva tema nadje na forumu dozvoljava verbalno nasilje
muslimana nad onima koje kuran/islam ne zanima i ne trpe izdizanje tih bajki iznad stvarnosti koju svi delimo.
Zasto ne cujemo muslimane kako u SAD javno govore kako je kuran iznad ostalih knjiga, nauke i zdravog razuma,
 zato sto bi islam prosao isto kao sto je u SAD prosao komunizam. Nisam naisao na normalan sajt ranije u kojem je muslimanima dozvoljeno da uzdizu kuran/islam cime vredjaju sve ostalo.

Citat
Ja sam siguran da se ti nigde ne spominjes, ni niko drugi. Smile

Drugo, ko je rekao da nekog interesuje sta ti radis? Veruj da nikog ne zanima sta ti radis, sta vise moramo da te postujemo ko svakog drugog coveka, bilo koje vere da si. Smile
Ovde su citirani stihovi koji govore o svima onima koji ne veruju u "allaha"/kuran, koji su nazvani "nevernici" i koji ce po toj bajci biti "gorivo za vatru". Ja sam taj koji ne veruje u "allaha" i za koga je kuran
bajka za odrasle.
Ja sa tobom nemam nista i zadrzavam pravo da kazem sta je stvarnost a sta su fantazije, ti mene ne postujes, niti moras da me postujes, i mozes da pricas o bibliji sta god hoces.
Citat: Jaguar b.p
Ti crteži i uvrede se moraju posmatrati kao sastavni deo Krstaškog rata. To se nije pojavilo niotkuda, nego 2005. usred rata u Iraku
Rat u Iraku je trajao krace od crtanja tih karikatura, i crtanje karikatura u civilizovanom svetu nije krivicno delo.
SAD moze u jako kratkom periodu da od islamskih Zemalja napravi parkiraliste i sigurno im u tome nije potrebna pomoc karikaturista.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 16:58:31 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 21:28:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.