Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 11:01:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177521 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Nokia 
DakleM , dali je Alah svemoćan , ako je neko musliman odgovor je DA , dali on može u svakom momentu narediti Džibrilu ili nekom drugom meleku da se pojavi na nebu i prekrije ga i kaže ljudima ja sam Džibril i ja vam naređujem da vjerujete  u Kuran  , da može ali on to neradi !

Zašto ?

Ima puno odgovora , jako puno i to tačnih , ali jedan od njih je i zato što nije Alahov plan da svi ljudi na svijetu budu oni koji vjeruju u Kuran .

DakleM to što Miles i onaj sa kerom govore ono što govore je takođe božija volja .

Ja vam kažem Kuran je istina , i onaj ko ne povjeruje u njega onako kako valja , nastradaćr žešće , teško njemu i samo njemu i nikome osim njega , meni zato što on vjeruje ili nevjeruje niti u džep niti iz džepa.

Otvoreno negirate očigledne istine , kratko rečeno pravite se blesavi , iako je više nego očigledno da se u Kuranu nalaze stvari za koje Muhamed as.  nikako u njegovo vrijeme nije mogo da zna , ali vraćam se na početak priče onaj ko je posalo Kuran mogo je i Džibrila da obasja nebo ali nije , verojatno između ostalog da bi Miles mogo da postoji ovakav kakav jeste i da piše to što piše , sve je to djeco božija volja.

Dragi Miles srdačan pozdrav od konana , moliću da te Alah uputi inšalah ( što opet ne zavisi od mene nego od njega) .

Dragi druže Crni , pogrešno tumačenje bilo čega pa i Kurana nije problem toga već tumača , i najbedniji zakonski akt može neko namjerno ili nemamjerno protumačiti pogriješno i iz toga izvlačiti zaključke po želji i šta onda , vanzemaljce ostavi po strani jer o niima ne postoje nikakvi ozbiljni dokazi pa prema tome mašta nije prijedmet diskusije ( ljudi svašta maštaju druže Crni) .
Što se jedžudža i medžudža tiče , stvar nije aktuelna ( još uvjek) !  Smile Smile Smile

Sad iznosim svoj subjektivni stav ( koji Ja baziram na Kuranu ali opet ja sam griješno biće) , svakom čovjeku treba iznijeti i predložiti da pogleda Kuran, i pomoći mu ako on doista hoće da nešto shvati ali nailazi na poteškoće , ako međutim svijesno izvrće činjenice , nema rasprave , on svojim , ja ( mi) svojim putem pa ćemo na sudnjem danu vidjeti ko se zajebo !

Ali doista nevidim razloga da budem u lošim odnosima sa takvom osobom ako se ponaša civilizovano.

Selam !
« Poslednja izmena: 03. Jul 2010, 19:36:01 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Zar se predajete odustajete od diskusije?
Nego,
lično mislim da ovakav način dokazivanja nije dobar.
Pitanje za kolege muslimane.
Da li Kuran treba čitati srcem? Da li ga treba osetiti i razumeti na jedan dublji način ili njegovu verodostojnost utvrđivati kroz mudžize?

Da li  će onaj ko Kuran ne prihvati srcem to učiniti razumom?

Šta Alah kaže za one kojima je srce zatvoreno, da li će bilo kakvi dokazi njih ubediti?

Kuran je koncipiran tako da  se može tumačiti na mnogo načina. Čak je i ulema često podeljena u tumačenju veoma bitnih pitanja. Gledah nedavno dva ugledna i uticajna imama, tako su ih bar predstavili na nacionalnoj geografiji, kako govore o bombašima samoubicama. Prvi se pozvao na određene ajete koji navodno opravdavaju taj čin, drugi se pozvao na druge ajete koji govore suprotno. Jedan od njih sigurno greši.

Na temi su postavljenja dva tumačenje o svemiru koja su potpuno suprotna.
Prvo govori o sažimanju svemira i poziva se na neke ajete.
Drugo govori da se pod uticajem tamne materije i energije svemir  samo širi, odnosno da nema sakupljanja i pri tom se poziva na ajete koji su to navodno objasnili još pre 1400 godina.
Prvo tumačenje je nastalo dok je teorija o velikom sažimanju bila aktuelna. Danas međutim druge teorije imaju primat, a novo tumačenje koje se sa njima slaže je nastalo vrlo brzo.
Verujem da to nije usamljeni slučaj. Prate se naučna otkrića i trendovi i na osnovu njih se brzo kreiraju tumačenja i pa se priča o mudžizama. U motive takvih postupaka neću puno da ulazim. Na prvi pogled deluje da je želja za argumentima u diskusiji i pri ubeđivanju ponekad jača od želje za istinom.

Možda u Kuran nema sumnje ali zato u raznorazna tumačenja itekako ima.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Nokia 
Ako misliš pod predajom da li odustaješ od jalovih diskusija odgovor je apsolutno potvrdan , drugo ja sam kao i svi ovdje samo bespomoćno ljudsko biće , rođen sam kao tabula raza , došo sam do nekih saznanja u svom životu , nisam  nekakav bogom dani prorok , mesaja ili slično tome , ja takođe imam milion nerazjašnjenih pitanja u svojoj glavi , meni takođe treba pomoć i savjet , ako neko imam nekakav argment  u priliog ili protiv mojih teza jednako se radujem da razgovaram sa njim u oba slučaja  , ali na civiliziran način .

Apsolutno se slažem da ima šarlatana ( dali su muslimani ili kvazi muslimani drugo je pitanje) koji nastoje da Kuran Časni tumače u skladu sa trenutnim naučnim " dostignućima " , ali nauka je promijenjjiva ona vrlo često mjenja stavove , Kuran je vječan ,  kao što takođe postoje i neke stvari oko kojih nema dvojbi ( pobjeda Bizantinaca nad Persijancima recimo) . Ali ponavljam Kuran nije poslat kao naučno štivo već kao uputa čovječanstvo kako da živi tako da Allah bude zadovoljan njime.

Želim samo da kažem da je vrlo pogriješno očekivati odgovor na svako pitanje od ljudskog bića , apsolutna istina je samo  kod Boga.  Tu nekakvu kanonadu pitanja što ozbiljnih što totalno imbecilskih u tonu da ja ili neki drugi musliman treba da odgovori na njih doživljavam kao totalno bespredmetnu.

Niti ja niti bilo koji drugi musliman nije dužan da nekome razbija zablude i nedoumice u glavu , zbog čije babe zdravlja bi ja sada nekom siledžiji po stotu put objašnjavao nešto što je očigledno a on to ponovo kao papiga ponavljao.

Ovjavljen je  Kuran Časni meni jednako kao i bilo kojoj drugoj osobi od nas 7.000.000.000 ili koliko nas ima na planeti , ko ga prihvati dobro ko hoće nešto drugo neka uzme to drugo.

DakleM interesuje me rasprava sa ozbiljnim osobama koje doista nešto i zanima , ovi ostali neka nađu sebi slične i neka se rugaju jedni drugima , pogotovo me ne interesuju "sveznajući" kojih nažalost i najviše ima.
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
Postoji diskusija ali ti ne zelis da ucestvujes u njoj.
Trebalo bi da dokazujes da kuran nije najpametnija knjiga tj. kada te pitam odkud one naucne cinjenice koje smo navodili u Kur'anu ti da odgovoris pa ili kazes slucajnost ili kazes arapi su imali teleskope i mikroskope i dr tehnologiju a ne da pricas kako su to iluzije, kako ovo kako ono.
Reci brate ko je to bio pametan da napise ovakve cinjenice prije 1400.godina
Tacno  da je Kur'an najpametnija knjiga a sve sto se kaze u njoj je istina, ali posto za tebe, koliko sam razumeo nepostoji Bog Dz.s  je sve iluzija jer ti si "racionalan" ti vjerujes samo u ono sto vidis svojim ocima.
Znam da ti je jasno ali ono sto su za tebe iluzije za druge nisu bez obzira bili krscani ili muslimani, svi oni vjeruju u ono sto ti smatras fantazijom.
Nijedna knjiga, a ne samo kuran, koja ( kao kuran ) govori o necemu sto ne postoji se ne moze nazvati pametnom . Knjige koje kao i kuran govore o svetu maste se zovu bajke. Nauka je primenjena logika, "primenjena" oznacava nesto sto se desava, kuran govori o necemu sto se ne desava i sto nema nikakvu logiku.
Nema nikakve logike u verovanju da ce neko ko je mrtav da ponovo bude ziv, bas kao sto nema nikakve logike u
verovanju da covek moze da postoji bilo gde sem u zivom telu u kojem postoji. Jedina primenjena strana kurana ( ako samo gledamo na zivot coveka, ne obaziruci se na materijalni aspekt )je broj zrtava koji je izazvalo "tumacenje kurana".
Kao sto sam vec argumentovano objasnio, kuran tvrdi da su vec mrtvi svi koji ne veruju u kuran, sto ukazuje da je bilo kakav dijalog nemoguc nego samp postoji prosto razvrstavanje, ko je na kojoj strani sto nikako neuspevate da shvatite vi muslimani.
Citat: konankos
Ja bih rekao da si ti suviše pametan za ovakvu knjigu ili temu , pusti ovo i odi na neku ozbiljniju temu  , mi muslimani smo ti mnogo zaostali i nepismeni , šta ćeš nemogu biti svi pametni kao onaj sa kerom , eto mi se zabavljamo ovim trivijalnostima i ako Bog da umrećemo kao muslimani , zadovoljni smo time pa makar bili i primitivni i zaostali zbog toga !  Smile Smile Smile
Potpuno se slazem !! kuran i ova tema nije za pametne ljude, niti je pametan onaj koji tvrdi da su bajke -
stvarnost niti je pametno objasnjavati nekome ko to ne moze da shvati da nisu.
Ovaj sa kerom je nepogresivi kompas koji nepogresivo pokazuje ono sto postoji i one koji postoje i pricaju ono sto ne postoji.
Od samog nastanka prvog muslimana koji je umro umirete kao muslimani i ne vidim nista sto bi taj proces moglo da zaustavi sem smrti poslednjeg muslimana. Identicno kao i sistem smrti kod "hriscana" ili bilo koje druge organizovane religije.
Licno nisam nista rekao o zaostalosti i nepismenosti muslimana, ali ako to tvrdi musliman onda mu sigurno necu opovrgavati tvrdnju.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Pojedine ajete, poput pomenutog koji govori o pobedi na najnižem mestu svakako treba spomenuti. On predviđa ne samo bitku na tačno određenoj lokaciji, on govori o jedinstvenoj karakteristici te lokacije, kao i o ishodu bitke. Moćan ajet, nema šta, takve treba nalaziti i govoriti o njima.
Meni smetaju neka druga tumačenja.  Pomenuo sam one o svemiru, ima tu još nekih, na ovoj temi sećam se teksta koji objašnjava izlazak Sunca na zapad pozivajući se na neka posmatranja Marsa, zatim onaj tekst o mravima koji govore i još nekoliko takvih.
Tu su onda tekstovi oko čijih navoda postoje podeljenja mišljenja  u islamskim krugovima, recimo onaj o sedam nebesa...
Ovakve neproverene stvari i nagađanja više štete islamu nego što pomažu. Ko stvara te stvari i zašto? Deluje da se dokazi traže po svaku cenu. Ako je tako dali su oni između ostalog, usmerini i ka manipulisanju. Pogrešna tumačenja dovode u zabludu i udaljuju od istine.
Kakav je stav islama o uvođenju i učvršćivanju vere obmanjivanjem?

Na kraju sve ovo navedeno nije ni najbitnije u Kuranu.
Kuran je veličanstveno delo sa puno jasnih ali i skrivenih poruka. Meni lično to je mnogo interesantnije od nekih sumnjivih tumačenja.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Nijedna knjiga, a ne samo kuran, koja ( kao kuran ) govori o necemu sto ne postoji se ne moze nazvati pametnom . Knjige koje kao i kuran govore o svetu maste se zovu bajke. Nauka je primenjena logika, "primenjena" oznacava nesto sto se desava, kuran govori o necemu sto se ne desava i sto nema nikakvu logiku.
Jeli bajka da je zemlja okrugla?
Dali je bajka da je univerzum nastao kao rezultat velike eksplozije(velikog praska)?
Jeli to bajka, o cemu pricas brate, ako kazes da su ovo bajke onda imas pravo da kazes da je ku'an, koji govori  o ovome, samo bajka.
Citat
Nema nikakve logike u verovanju da ce neko ko je mrtav da ponovo bude ziv, bas kao sto nema nikakve logike u
verovanju da covek moze da postoji bilo gde sem u zivom telu u kojem postoji.
Mnogo sta na ovome svjetu je ostalo neobjasnjeno, covjecanstvo i ta nauka u koju se kunemo, jos uvjek nije naslo stvarnu logiku i odgovor na pitanje kako  i odkud mi na zemlji, postoje samo teorije i teoreticari koji pokusavaju...
Mozda ce ti zvucati smjesno ali nemoj reci da nisi u snu postojao izvan svoga tjela a zamisli samo kada bi taj san potrajao sta bi bilo sa covjekom, zivio bi u toj stvarnosti i cinilo bi mu se da druga stvarnost ne postoji.
Citat
kuran tvrdi da su vec mrtvi svi koji ne veruju u kuran, sto ukazuje da je bilo kakav dijalog nemoguc nego samp postoji prosto razvrstavanje, ko je na kojoj strani sto nikako neuspevate da shvatite vi muslimani.
Uz svo postovanje brate ali ovo si nasumice rekao, ili gresim.
Dje to kuran kaze da su mrtvi...?
Nema dijaoga kada se radi o Allahovoj dz.s jednoci pa je Allah dz.s pozvao u kuranu:"* 64. Reci: "O sljedbenici Knjige(Biblije), dođite da se okupimo oko jedne riječi i
nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga
Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne
držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi
muslimani!"
Takodje Allah je dz.s dao dokaze da je kuran njegov govor u kome je dao smjernice koje su univerzalne.
Volio bih da poznajes arapski jezik, jer nebi tako pisaao o kur'anu kao sto nisu mogli veci umovi i veci potivnici kurana i nikada nebi mogao odgovorii na izazov da sacinis samo jedan mali dio bajke, kako je nazivas, kao sto to nisu mogli evo vec 1400. goina, mnogo veci poznavaoci religije od tebe.
Kuran:* 38. A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što
je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha
vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
"* 13. Zar oni da govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa sačinite vi deset
Kur’anu sličnih, izmišljenih sura, i koga god hoćete, od onih u koje pored
Allaha vjerujete u pomoć pozovite, ako je istina što tvrdite!"

Selam svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
recimo onaj o sedam nebesa...
Ovakve neproverene stvari i nagađanja više štete islamu nego što pomažu.
Али знаш када је Алах рекао Мојсију (3alayhi s-salaam):

"О Муса, када би 7 небеса и све што садрже, и 7 Земаља обоје били стављени на једну страну ваге,

"а речи 'Laa ilaha illa llah' стављене на другу - тај други тас би превагнуо."

Gledah nedavno dva ugledna i uticajna imama, tako su ih bar predstavili na nacionalnoj geografiji, kako govore o bombašima samoubicama. Prvi se pozvao na određene ajete koji navodno opravdavaju taj čin, drugi se pozvao na druge ajete koji govore suprotno. Jedan od njih sigurno greši.
Шејх Мухамад Наасирудин ал-Албани (ra7imahu llah) је рекао да су самоубилачке операције дозвољене под одређеним условима
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Mislio sam na tumačenja koja 7 nebesa tumače kao 7 atmosferskih slojeva, jer ima drugih tumačenja koja to objašnjavaju na drugačije.

Ja lično akte bombaša samoubici nikako ne opravdavam, i sumnjičav sam prema svim imamima koji to rade i nazivaju ih šehidima.
Islam uči da je samoubistvo veliki greh.
Kako samoubica može biti šehid? Šehid je čovek koji položi život na Alahovom putu. On  gine radi plemenitog cilja, sa verom u srcu i pridržavajući se islamskih načela. Do  neposredno pre pogibije ne zna da će poginuti, svoju sudbinu prepušta Alahovoj volji. Bori i daje sve od sebe da ostane živ kako bi se i dalje borio i doprinosio. Sa bombašem to nije slučaj. On svesno odlazi u smrt i ne retko sa sobom vodi nevine. Način na koji to čini je krajnje podmukao, i nema ničeg čestitog u tome. Kuran, ako se dobro sećam zabranjuje ubijanje nevinih i uništavanje njihove imovine.
Da li preduzimanje ovakvih akcija znači nepoverenje u vlastite snage, nepoverenje u Alaha koji je na strani pravednika, nepoverenje u Kuran koji govori o trijunfu islama? Da li su lična nesreća i očajanje opravdanje za takvu odmazdu?
Šta će Alah na sudnjem danu reći onima koji regrutuju i obučavaju bombaše. Ko su oni da obećavaju dženet, poseban položaj u njemu kao i mogućnost da sa povedu članove porodica, tim nesrećnicima.
Šta će reći bombašima čiji akti često povlače više greha.
Ko su oni da odlučuju o napadima u kojima ginu žene, deca, starci, a neretko i muslimani? Ko su oni da kaljaju ugled islama  Kurana i muslimana koji širom sveta zbog njih trpe svašta?

IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Шејх Мухамад Наасирудин ал-Албани (ra7imahu llah) је рекао да су самоубилачке операције дозвољене под одређеним условима

Zar ovo nije kapitalan dokaz kako je kuran ispred nauke. Ne samo ispred nauke nego i ispred svakog morala.  Smile

Šta su muslimani postigli takvim načinom ratovanja, ništa drugo do još veću nesreću za svoj narod.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6260 Slide
Citam raznih komentara i samo jedno mi nije jasno, kako mozete da komentarisete jednu svetu knjigu koju ne razumete i nikad je niste otvorili? Smile

Islam nikako ne propoveda nasilje ili rat. I nasoj svetoj knjigi Kur'An pise:

" Bog prokljinje one koji stvaraju nered i cine zulum na zemlji"

zulum=zlo Smile

Znaci Islam nikako ne propoveda nasilje. Inace Islam dozvoljava rat jedino u slucajevima kad se napadaju u vredjaju Islamske svetinje (kao sto su radili Danci) i Islam kao religija. Isto sto je mnogo vazno, za Vasu informaciju: Islam dozvoljava rat cak i u slucaju kad bi se vredjalo ime Isusovo, jer i Muslimani vjeruju u Isusa ali ne kao u Boga vec kao u Bozjeg Poslanika.

Poslanik=Bozji pratilac

Svakom Muslimanu je zabranjeno da vredja Isusa, isto kao da vredja Muhameda. Jedino sto mi Isusa malo razlicitiji nazivamo od vas = Isaa (Mesih)

Drugo nesto sto ne razumete, ubistvo jednog nevinog coveka Bog (Allah) kaznjava isto kao da je ubio neko cijelo covecanstvo, toliko je to teska kazna u Islamu. Smile

Nadam se da ce te shvatiti da Islam nije religija nasilja. Smile
« Poslednja izmena: 05. Jul 2010, 00:12:21 od Enis - Mafija »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 42 43 45 46 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 11:01:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.