Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Maj 2026, 23:52:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 191690 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51780
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Zna li neko kakav je odnos prema ateistima u islamu? Kako se u serijatskom pravu tretiraju ljudi koji otvoreno propagiraju ateizam ?   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Zna li neko kakav je odnos prema ateistima u islamu? Kako se u serijatskom pravu tretiraju ljudi koji otvoreno propagiraju ateizam ?   
Bice "gorivo za vatru" kao i svi ostali nemuslimani. Evo dela wikipedia-e o "religioznim slobodama u Saudi Arabiji" ;
" Freedom of religion does not exist. Islam is the official religion, and all citizens must be Muslims. The Government prohibits the public practice of other religions. The Government has declared the Holy Quran and the Sunna (tradition) of the Prophet Muhammad to be the country’s constitution. "
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bice "gorivo za vatru" kao i svi ostali nemuslimani. Evo dela wikipedia-e o "religioznim slobodama u Saudi Arabiji" ;
" Freedom of religion does not exist. Islam is the official religion, and all citizens must be Muslims. The Government prohibits the public practice of other religions. The Government has declared the Holy Quran and the Sunna (tradition) of the Prophet Muhammad to be the country’s constitution. "

Muslimani koji dolaze na ovaj forum i postavljaju slobodno teme o svojoj religiji, i o svojim verskim knjigama, i sa kojima većina forumaša razgovara kao sa ravnopravnim ljudskim bićima, trebali bi da se zapitaju šta bi se desilo i kakve bi reakcije bile kada bi neki ateista, ili pripadnik neke religije, došao na neki arapski forum i otvorio slične teme.

Možda se na Zapadu ljudi ne slažu sa njihovim stavovima i mišljenjima, ali barem im daju slobodu da o tome pričaju.
Ima li takve slobode na Istoku?

Ja mogu da razumem da neko bude 100% uveren da je njegovo mišljenje ispravno, ali ne mogu da razumem da ne dozvoljava drugima istu slobodu koju za sebe želi.

Zahtevati od nekoga da poštuje Vas i Vašu religiju, Vaše mitove i Vaše svete ljude, a ujedno poricati tudje religije i/ili kažnjavati ljude zbog ateizma - može samo da stvori mržnju medju ljudima.

Medjutim dok vi ovde slobodno razgovarate, u Saudijskoj Arabiji meni bi pratili IP adresu, provajder bi im dao fizičku adresu i ja bih završio u zatvoru zbog blasfemije ili nečeg sličnog.

Kakav je to strah u vama? Čega se plašite?
Da li ćete vi, lično, biti kažnjeni (od strane Boga) ako neko od vaših prijatelja, muslimana, prestane da veruje u vašeg Boga?
Zašto toliko želite da ga kaznite što se više ne smatra muslimanom?
Zašto smrtna kazna stoji nad svakim ko uvredi Proroka ili Alaha?
Da li ćete ubijanjem takvih da pre dodjete u božiju milost?
Zar ne mislite da On (ako postoji) nije u stanju da se sam obračuna sa onima koji su ga uvredili?

Ranije sam vam već rekao šta ja mislim o tome kada ljudima date mogućnost da biraju religiju ili da budu kažnjeni. To je dobar način da povećaš broj religioznih, ali postavlja se pitanje koliko je tu pravih vernika a koliko onih koji nisu hteli da budu kažnjeni.
Dajte slobodu ljudima da sami izaberu, i obezbedite da im se ništa loše ne desi ako ne krenu vašim putem. Tako možda nećete imati mnogo sledbenika, ali ćete znati da imate one koji zaista nešto vrede.

Možda ćete reći da su Saudijska Arabija, i druge muslimanske zemlje, suverene i da imaju prava da prave zakone kakve oni žele. OK. Ali zašto onda jedan od temelja zapadne civilizacije, pravo slobode govora i izražavanja, vama toliko smeta u zapadnim zemljama?
Ubiste holandskog režisera koji je vas je uvredio iako je samo upotrebljavao svoje pravo da kaže šta misli. Osudiste na smrt danske karikaturiste jer su nacrtali lik Proroka, ali oni to učiniše iza granica svoje države, gde su imali pravo da to učine. A takvih primera koliko hoćete...

Možda ćete reći da vam Kuran daje pravo da kažnjavate nevernike jer je Bog tako rekao Muhamedu.
A ja vas pitam kakva je to knjiga koja poziva na ubistva ljudi drugačijih od Vas i istrebljivanja čitavih naroda koji ne misle kao Vi?
Poslednja knjiga koja je takvu poruku nosila imala je naziv "Moja Borba", a napisao je A. Hitler.

(Da neko ne pomisli da je ova tirada usmerena samo protiv Kurana - Stari Zavet pliva u krvi mnogobožaca koje su Deca Izraela pobila, a svi znamo šta su Deca Hrista i Muhameda učinila jedna drugima tokom zadnjih 2000 godina pozivajući se upravo na svoje knjige. Dakle svi su isti.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Zna li neko kakav je odnos prema ateistima u islamu?

Rijec kafir u islamu ima vise znacenja:

Znaci krivovjerjnik, odnosno onaj koji vjeruje u Allaha neispravno. To potvrdjuju rijeci Uzvisenog:
Kafiri su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!” 5:72
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršCani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su rijeci njihove, iz usta njihovih, oponašaju rijeci kafira prijašnjih 9:30

Znaci onaj koji pokriva, tj. pokriva istinu neistinom.

Znaci nezahvalnik.
A kad ih talas, kao oblak, prekrije, mole se Allahu iskreno Mu vjeru ispovijedajuci; a cim ih On do kopna dovede, samo Mu neki zahvalni ostaju. A dokaze Naše samo izdajnik, nezahvalnik porice. 31:32

U svaku od ovih kategorija moze uci ateist. On krvio vjeruje u Allaha, odnosno tvrdi da On ne postoji, on pokriva istinu neistinom, i nezahvalan je na Allahovim blagodatima.

Dalje, ko sto ranije rekosmo covjek mora necemu robovati, tako ako ne robuje Onome kome se treba robovati, onda ce covjek robovati dunjaluku, parama, zenama, itd. Onaj koji robuje necemu drugom pored Allaha je musrik, odnosno mnogobozac.

Dakle, ateista je, po islamu, nevjernik (kao sto i sam za sebe tvrdi) i musrik.

Sloboda vjeroispovjesti je, po islamu, dopustena, ne znam gdje nalazite tolike podatke o suprotnosti tome.
Konvertit u neku drugu vjeru je, po islamskom pravu, zasluzio smrt kada predje u drugu vjeru pod odredjenim okolnostima, npr. kad muslimani ratuju sa sljedbenicima vjere u koju je taj neko presao itd. To vam i pise u wikipedii, ako ste vec nju uzeli kao mjerilo istine.

U Saudijskoj Arabiji su prije nekih 8 godina udarili covjeku preko 2000 udaraca bicem, iako je po serijatu za odredjeni prestup maksimalni broj udaraca od 80 do 100. Dakle, ni oni se ne pridrzavaju serijata kako bi trebalo.
Da se pridrzavaju, porodica Sauda ne bi uzimala za zastitnike i poslovne partnere one koji ubijaju po Palestini.

Toliko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Sloboda vjeroispovjesti je, po islamu, dopustena, ne znam gdje nalazite tolike podatke o suprotnosti tome.
Konvertit u neku drugu vjeru je, po islamskom pravu, zasluzio smrt kada predje u drugu vjeru pod odredjenim okolnostima, npr. kad muslimani ratuju sa sljedbenicima vjere u koju je taj neko presao itd. To vam i pise u wikipedii, ako ste vec nju uzeli kao mjerilo istine.

U Saudijskoj Arabiji su prije nekih 8 godina udarili covjeku preko 2000 udaraca bicem, iako je po serijatu za odredjeni prestup maksimalni broj udaraca od 80 do 100. Dakle, ni oni se ne pridrzavaju serijata kako bi trebalo.
Da se pridrzavaju, porodica Sauda ne bi uzimala za zastitnike i poslovne partnere one koji ubijaju po Palestini.

Toliko.

Jedini problem sa tvojom logikom je što muslimani širom sveta žive u uverenju da se nalaze u konstantnom stanju borbe i rata sa nevernicima. Dakle, svaka aposteoza je za smrt.

Što se tiče Saudijske Arabije, zar ti misliš da oni svojim tumačenjem šerijata idu protiv javnog mnenja. Pa nešto ne vidim proteste na ulicama Rijada.
Ne, bato moj, kada bi mene ili nekog sličnog osudili na bilo kakvu kaznu zbog blasfemije ili širenja drugih religija, ili ateizma, niko tamo ne bi rekao: "Ah, to nije po muslimanskom zakonu. Pustite ga." Došli bi da gledaju kako bič skida kožu sa mojih ledja i da traže moju glavu.

Pa jel' skoro osudiše Ali Hussain Sibat-a, na smrt zbog toga što je veštac (sorcerer)? A takvih je slučajeva mnogo. Za njega smo čuli jer je TV lice. To što je državljanin druge država (Libana) nije smetalo verskom (!!!) sudu da ga osudi na smrt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19

Jaguar b. p.

Jesi li ti muslimanka?
Ne ti si. Zena je hard core ( Wahabi ) a ti postavljas takva pitanja.

Citam zadnjih par strana i vidim razume se bolje u arapski jezik nego ja u srpski...  Smile nije ni cudo sto pljuje po srbima... kad je musliman i to vehabija..  Smile
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Što se tiče Saudijske Arabije, zar ti misliš da oni svojim tumačenjem šerijata idu protiv javnog mnenja. Pa nešto ne vidim proteste na ulicama Rijada.
Ne, bato moj, kada bi mene ili nekog sličnog osudili na bilo kakvu kaznu zbog blasfemije ili širenja drugih religija, ili ateizma, niko tamo ne bi rekao: "Ah, to nije po muslimanskom zakonu. Pustite ga." Došli bi da gledaju kako bič skida kožu sa mojih ledja i da traže moju glavu.

Pa jel' skoro osudiše Ali Hussain Sibat-a, na smrt zbog toga što je veštac (sorcerer)? A takvih je slučajeva mnogo. Za njega smo čuli jer je TV lice. To što je državljanin druge država (Libana) nije smetalo verskom (!!!) sudu da ga osudi na smrt.

Ok, vidim ja bio si ti do Saudijske Arabije i po arapskim zemljama..

A ti, @thug life, jesi li cuo od @jaguar b. p. da za sebe tvrdi da je "vehabija", ili si to od nekog drugog cuo?!
« Poslednja izmena: 28. Jun 2010, 22:36:53 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Mozda nisi ti, ali neko od muslimana je naveo stihove kurana koji govore da ce oni koji ne veruju u 'Allaha' biti
"gorivo za vatru" sto samo govori da je ta odluka odavno doneta. Dokazi o onome sto govori kuran, a nauka
naknadno objasnila su svuda oko nas, a ja tebe vec po ko zna koji put pitam za dokaze onoga sto pise u kuranu a nikakva nauka nikada nece moci da objasni.
Kao sto sam ti vec rekao, tvoje verovanje je tvoja stvar, a dokazi su stvar svih nas.
Bog je stvorio ljude sa ili bez mogucnosti verovanja, po kojoj logici bi trebalo da kazni "zbog neverovanja" one koje je stvorio bez te mogucnosti.
Da je Bog stvorio sve ljude sa mogucnoscu verovanja da je njegovo ime "Allah", onda bi svi ljudi
verovali u "Allaha" odnosno u reci njegovog roba/poslanika Muhameda.
Zar ti ne vidis da je taj jedan Bog stvorio verovanja u razlicite lazne "bogove" a najveci lazni bog ( po broju onih koji u tog laznog boga veruju ) je "Isus Hrist" ?
]

Ali Bog je jedan i ja i ti smo njegova stvorenja, pa prema tome pred njim smo odgovorni za ono sto cinimo.
Kuran je bozija knjiga, ne samo moja i ne samo knjiga muslimana, Kur'an je uputa svim ljudima htjeli je prihvatiti ili ne jer Allah dz.s  kaze, ne ja, da je islam kod njega jedina priznata vjera i da se, ko  god hoce a da nije inadzija i da nema predrasude, moze uvjeriti u to da je islam prava vjera, i da je kur'an Allahov dz.s govor, pa zato ostavite predrasude o Islamu i probajte, ali ne za jedan dan ili mjesec,da saznate o Isamu i licno se uvjerite da to nije ona vjera koju kreiraju raznorazni mediji.
 Prema tome  nemoj kriviti muslimane kako ti prijete vatrom, a nemozes kriviti ni onoga koji nas je stvorio, koji nas poznaje bolje od nas samih pa je odredio sta je za nas najbolje.
Zato licno ja na primer nemam nikakvog ovosvjeckog interesa zbog  toga sto cu nekoga upozoriti na to da su rijeci u kur'anu rijeci stvotitelja i pozvati ga da razmisli o njima, ali to cinim samo zato sto imam iskrene namjere, znam da je istina ono cime Allah dz.s prijeti .
Da ti nebi ponovo rekao "ja nemam mogucnost izbora jer je sve vec odredjeno", ja te pitam, ako bi sada htio da si musliman ko bi i to mogao zabraniti?
Nemozes reci Bog je htio da ja budem to sto jesam (sta si?), tako je zapisano i .
Trazis od mene dokaze koje ja nemogu da ti dam ali znam da postoje, postoji raj ,postoji pakao, postoji zivot poslije smtrti(ili ce sve to postojati)kao sto postoji ovaj svijet u kome ima i rajskih i paklenih stvari i kao sto postoji smrt .
Ti nevjerujes u zivot poslije smrti a on nista nije spektakularniji od ovoga zivota  koji je takodje nastao pod hajde da kazemo cudnim okolnostima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Ok, vidim ja bio si ti do Saudijske Arabije i po arapskim zemljama..

Bio sam par puta službeno u Dubaiju i znam sta sam video i kako sam morao da pazim na sopstveno ponašanje i na ponašanje mojih kolega sa kojima sam putovao. A to je bio Dubaji...
Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da je bio to Rijad, Teheran ili neki drugi grad u tom kraju.
Uostalom, moje lično iskustvo nema veze - da li je ono što sam napisao u prethodnom postu izmišljeno? Da li se takve stvari ne dešavaju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: thug_life
Citam zadnjih par strana i vidim razume se bolje u arapski jezik nego ja u srpski...  Smile nije ni cudo sto pljuje po srbima... kad je musliman i to vehabija..  Smile
Ima jako puno Srba po svetu koji srpski znaju jako malo ili ni malo. Ne znam koje je Jaguar b.p. krvne linije/narodnosti ali koliko sam ja sa njom komunicirao rekao bih da je to fina zena, nisam video da je ona nekoga vredjala.
Odmah se moglo osetiti da je islamske veroispovesti a zakljucio sam da pripada Wahabi islamu posto smatra da su
" да је виђење Вахабија прилично утемељено ".
Za mene su svi muslimani samo ljudi bas kao i svi "hriscani" ili bilo koji drugi ljudi bilo kog stanja svesti.
Citat: akan1303
Ali Bog je jedan i ja i ti smo njegova stvorenja, pa prema tome pred njim smo odgovorni za ono sto cinimo.
Kuran je bozija knjiga, ne samo moja i ne samo knjiga muslimana, Kur'an je uputa svim ljudima htjeli je prihvatiti ili ne jer Allah dz.s  kaze, ne ja, da je islam kod njega jedina priznata vjera i da se, ko  god hoce a da nije inadzija i da nema predrasude, moze uvjeriti u to da je islam prava vjera, i da je kur'an Allahov dz.s govor, pa zato ostavite predrasude o Islamu i probajte, ali ne za jedan dan ili mjesec,da saznate o Isamu i licno se uvjerite da to nije ona vjera koju kreiraju raznorazni mediji.
 Prema tome  nemoj kriviti muslimane kako ti prijete vatrom, a nemozes kriviti ni onoga koji nas je stvorio, koji nas poznaje bolje od nas samih pa je odredio sta je za nas najbolje.
Zato licno ja na primer nemam nikakvog ovosvjeckog interesa zbog  toga sto cu nekoga upozoriti na to da su rijeci u kur'anu rijeci stvotitelja i pozvati ga da razmisli o njima, ali to cinim samo zato sto imam iskrene namjere, znam da je istina ono cime Allah dz.s prijeti .
Da ti nebi ponovo rekao "ja nemam mogucnost izbora jer je sve vec odredjeno", ja te pitam, ako bi sada htio da si musliman ko bi i to mogao zabraniti?
Nemozes reci Bog je htio da ja budem to sto jesam (sta si?), tako je zapisano i .
Trazis od mene dokaze koje ja nemogu da ti dam ali znam da postoje, postoji raj ,postoji pakao, postoji zivot poslije smtrti(ili ce sve to postojati)kao sto postoji ovaj svijet u kome ima i rajskih i paklenih stvari i kao sto postoji smrt .
Ti nevjerujes u zivot poslije smrti a on nista nije spektakularniji od ovoga zivota  koji je takodje nastao pod hajde da kazemo cudnim okolnostima.
Ti uopste ne vidis da ti govoris kako je covek stvorenje i stvoritelj. kako mi mozemo da budemo odgovorni za to sto smo ovakvi kakvi smo stvoreni ? Sve sto je potrebno je da aplikujes to sto govoris na sve ljude, pa uzmes fino ljude koji su stvoreni sa takvim ostecenjem mozga da ceo svoj vek provedu u nekom svetu koji normalni ljudi ne shvataju.
Vi mene ovde nazivate lazovom zato sto sam rekao da sam rodjen bez mogucnosti da verujem u bilo sta a ne samo u Boga ?  Smile Da imam mogucnost verovanja verovatno bi bio pravoslavni hriscanin kao
sto je to cela moja familija.
Pre pisanog nastanka kurana jevreji su takodje tvrdili da je biti jevrejin " jedini nacin da se bude sa Bogom ", "hriscani" tvrde da je " jedini nacin da se covek spase smrti ako se Isus Hrist prizna za Gospoda Boga " muslimani kao sto ti navodis tvrde da je islam " jedina vera u jedinog Boga " .......
A sve sto stvarnost vidi su jevrejska, "hriscanska", muslimanska........ groblja. Ako ja tebi ne osporavam pravo da ti verujes u to sto verujes, zasto ti pljujes po onome sto ja dozivljavam ?

Znanje je energija koja stvara dozivljaj, ti nisi doziveo svoju smrt, ti nisi doziveo nikakav dzenet, nikakav dzehenem, ti si kao i zvaki svestan covek doziveo samo ono sto znas ili ako
ti je lakse da shvatis ti znas samo ono sto si doziveo.
Ti nisi hteo da se rodis, tvoji roditelji nisu hteli da sa bas ti rodis, tako da je logicno da je Bog hteo da ti budes bas takav kakav si, izvrsitelj njegove volje, bas kao sto je svaki alat izvrsitelj volje onoga koji ga
koristi. Bog ( sila koja je sve stvorila ) je koristila i ubijala sve ljude koji su do sada stvoreni i iskoristeni
da bi stvorila ljude koji zive danas.
Ta sila je takodje morala da stvori zabludu/laz kojom jedino moze da koristi ljude koje iskoristava, posto je covekov um stvoren za neposlusnost, religije/lazi su stvorene da bi nastao balans koji je bio neophodan za
opstanak coveka.
Razmisli malo, kada ne bi postojala neposlusnost, postojala bi samo jedna religija, niko nikoga ne bi ubijao i doslo bi do apsolutnog unistenja ljudske rase zbog prenaseljenosti, prevelikog broja ljudi za koje Zemljini resursi ne bi
bili dovoljni.
Jaguar b.p. je lepo rekla da je kuran bio u "Allahu" pre nego sto je bilo sta nastalo, pa ako "Allah" nije stvoritelj svakog coveka i svega sto je taj covek stvorio kako je onda "Allah" sve to mogao da zna i da "prenese svojim slugama" koji su to rekli/zapisali ?
Ako covek ima "slobodnu volju" kako je "Allah" mogao da zna sta ce da se desi ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 40 41 43 44 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Maj 2026, 23:52:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.