Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 15:30:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 177535 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan
Vjerovatno nazivas bajkom vjeru koja je propisana Kur`anom.
Vjeru koja slici i krscanstvu i judaizmu sto se tice vjerovanja u zagrobni zivot i raj, pakao...

Dakle ti svaku vrstu vjere nazivas bajkom, odnosno neistinom.
Vera je znanje da je Bog kreator svega. Verovanje je misao o necemu sto ne postoji.
Verovanja su bajke a ne vera.
Citat
Ali, brale, vjera je sastavni dio svacijeg zivota, ne samo religioznog zivota nekog pojedinca.

Npr. odakle si ti siguran da je tvoj otac uistinu tvoj otac?

Ti to tvrdis na osnovu rijeci tvog oca da je on tvoj otac, a rijec tvog oca dokazuje samo postojanje rijeci tvog oca i nista drugo.
Daj mi fizicki dokaz da je tvoj otac zaista tvoj otac!
Reci ces da su dokaz fizicke i karakterne osobine koje su slicne ili skoro iste kod tebe i njega. A ja cu reci da su fizicke i karakterne osobine jedne osobe samo dokaz fizickih i karakternih osobina te osobe. Ista stvar koju ti meni govoris za rijeci Kur`ana.

Reci ces da DNK analiza moze utrvditi ocinstvo tvog navodnog oca. Ali ces opet morati da uzmes za osnov tvrdnju tvog navodnog oca da bi uporedio tvoju i njegovu krv. Takodje ces morati da vjerujes doktoru koji vrsi DNKanalizu, da li ce on govoriti potpunu istinu ili ne.
Ali, sve u svemu, rijeci na nekom papiru, u ovom slucaju na rezultatima DNK analize, su samo dokaz postojanja tih rijeci na tom papiru i nista vise od toga.

Dakle, moraces da se zadovoljis vjerom u rijeci tvog oca, i da tu vjeru predstavljas sebi i svijetu kao apsolutnu istinu.
Ovo je samo jedan primjer.
Neko te je ocigledno slagao sto se tice definicije vere posto je ocigledno brkas sa verovanjima o zivotu posle smrti koja dele islam, judaizam i "hriscanstvo".
Opet kazem posto ti nisu jasne elementarne stvari o coveku ( razlika izmedju bica, tela i uma ) nije ti ni jasan termin "fizicki otac" i "duhovni otac". "Fizicki otac" je vise covek koji se stara o detetu nego
naucno dokazani vlasnik svog dela tela koji je postao dete/covek. Meni nisu potrebni dokazi o mom fizickom ocu, kome jesu nek ih trazi.
I to nema apsolutno nikakve veze sa recima kurana koje navode nesto sto ne postoji u materiji.
A ja ovde sigurno nisam dosao da bih dokazivao ko je moj fizicki otac, tako da mi uopste nije jasno kakve to veze ima sa cinjenicom da su u kuranu navedene bajke o nekakvom stvaranju coveka iz mrtve materije.
Citat
Dakle, covjek mora u nesto da vjeruje, jer je to u njega usadjeno, on se s tim radja.

Ako ja volim nekog covjeka vise nego sto volim oca i majku, kojima vjerujem da sam njihov sin, onda cu ja tome covjeku vjerovati ono sto kaze, i u ono sa cim je dosao, sa obzirom da njegovu savrsenu reputaciju u narodu od prije.
Nazivaj ti to bajkom, ili neistinom, pisi svoje dubioze koliko hoces, a sam si rekao:
Citat
..kad se bude desilo da neko/nesto ozivljava grobove onda ces ti biti hadzija a oni koji su govorili da je to nemoguce ce biti "gorivo za vatru".
Neki ljudi moraju da veruju, nekim ljudima je to "ugradjeno", a nekima nije, potpuno isto kao i sluh za pevanje ili
sviranje instrumenta ili bilo koja vestina/talenat koje neki ljudi imaju a neki ne.
Moja mogucnost verovanja je apsolutna nula.
Samo ti nastavi da volis koga god ti volis, to je tvoja stvar, razlika izmedju istine i neistine sa tim nema nikakve veze.
Ko god da kaze da je istina da covek zivi posle smrti i da je istina da se covek vraca u zivot iz groba je apsolutni lazov bez obzira na bilo kakvu reputaciju.
Sada i ovde u ovoj stvarnosti koju svi delimo su to lazi.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Da postoje fizicki dokazi za postojanje Dzenneta, Dzehennema, Berzeha itd. onda se vjera ne bi zvala vjerom, vec bi svi tvrdili da oni postoje. Ne bi vise bilo vjernika i nevjernika, ne bi se pravila ta diferencijacija izmedju tih ljudi.

Vidim da je @eyefeelYU okoreli materijalista, covjek koji je slijep za duhovnost, ali i pored toga on se gubi u sopstvenim dubiozama i kontriranju samom sebi.
Ne znam zasto se pojavljuje u svakoj temi da razgradjuje konstruktivnost iste, i da se ponasa kao da ima monopol na istinu, a da su svi ostali u zabludi.
Odlucujem da postanem dio vecine na forumu koja ne cita njegove "dubokoumne" tekstove u kojima utjeruje u laz sve osim sebe i sebi slicnih.
Ignorisanje njegovih postova je najbolji doprinos boljoj konstruktivnosti diskusija na ovom forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Ajde smirite strasti Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Da postoje fizicki dokazi za postojanje Dzenneta, Dzehennema, Berzeha itd. onda se vjera ne bi zvala vjerom, vec bi svi tvrdili da oni postoje. Ne bi vise bilo vjernika i nevjernika, ne bi se pravila ta diferencijacija izmedju tih ljudi.

Vidim da je @eyefeelYU okoreli materijalista, covjek koji je slijep za duhovnost, ali i pored toga on se gubi u sopstvenim dubiozama i kontriranju samom sebi.
Ne znam zasto se pojavljuje u svakoj temi da razgradjuje konstruktivnost iste, i da se ponasa kao da ima monopol na istinu, a da su svi ostali u zabludi.
Odlucujem da postanem dio vecine na forumu koja ne cita njegove "dubokoumne" tekstove u kojima utjeruje u laz sve osim sebe i sebi slicnih.
Ignorisanje njegovih postova je najbolji doprinos boljoj konstruktivnosti diskusija na ovom forumu.
Tako je bravo, samo sto opet brkas veru i verovanje, postoji verovanje da te stvari koje si naveo postoje a ne
vera.
Uspeo si da shvatis zasto postoje vernici i oni koji ne veruju u te fantazije.
Nema nikakvih dubioza u onome sto govorim sve je aposlutna povrsina stvarnosti. To ti nekome drugom jarane govori kako je slep kada za to imas pravo koje ovde nemas.
Samo ti slobodno ignorisi istinu i nastavi da pokusavas da predstavljas kuranske fantazije.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Samo ti slobodno ignorisi istinu i nastavi da pokusavas da predstavljas kuranske fantazije.

Ne, ne ignorisem ja istinu, vec ignorisem tebe i tvoje nasrtaje na integritet tvojih sagovornika.
Ti si sam sebe poistovetio sa Istinom, ali ti si ustvari samo otelotvorenje Negacije misljenja svakog sa kim dodjes u kontakt, bilo na ovoj temi ili nekoj drugoj.

Zar ne uvidjas da vise od pola forumasa ne cita tvoje postove, a ona polovina sto cita ne razumije sta je pisac htio da kaze?!

Iz tog razloga cu te, akobogda, ignorisati u buducnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Dragi kolega nimalo ti ne služi na čast činjenica da si tek sad shvatio da tipa treba ignorisati .  Smile
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Citat
Citat
Ako se prvo kaže da su planine nepomične, a zatim se kaže da nisu, o čemu mi ovde pričamo?

Pricamo o uskom bosanskom prijevodu rastegljivog arapskog teksta Kur`ana.
Evo naso sam nesto na wikipedii o pitanju planina u Kur`anu:
Planine u Kur`anu

Ajde da, za trenutak, predjemo preko toga da je tekst koji si linkovao (iako na wikipediji) apsolutno pristrastan i očigledno napisan od nekog ko je veoma sličan tebi. Ne postoji nikakva kritika, već samo propaganda.

Medjutim i taj tekst ne umanjuje kontradikciju koju smo ovde pronašli - planine su prvo nepomične a zatim se kreću kao oblaci...

Prva rečenica u linkovanom tekstu je:
"U Kur'anu se navodi da planine nisu samo uzvišenja koja vidimo sa površine Zemlje, već da one imaju svoju podzemnu strukturu u obliku temelja postavljenih duboko u zemlji. Funkcija temelja planina, koji imaju oblik kocića, je u stabilizaciji Zemljine kore."

Što se tiče podzemne strukture planina - ne mogu da o tome raspravljam jer ne raspolažem tim znanjem. Možda ima ovde neki geolog koji će o tome da napiše nešto više.
Ja bih se osvrnuo na funkciju planina - prema Kuranu i ovom tekstu, one su tu da svojim temeljima učvrste Zemljinu koru i stabilizuju je.

Vau. Pa izgleda da Alah i nije obavio tako dobar posao.
Njegov dizajn pokazuje očigledne propuste. Tektonske ploče koje (u geološkom smislu) lete amo-tamo. Zemljotresi koji, malo, malo, pa sruše neki grad. Cunamiji, vulkani...

Pretpostavljam da će tvoj odgovor biti da bi bez planina verovatno bilo još gore ili tako nešto, u tom stilu.
Medjutim, odmah se nameće novo pitanje: Kako to da je Svemogući uopšte napravio Zemlju sa takvim propustom?
Možda su planine bile samo patch koji ispravlja programsku grešku - ali takav loš programer teško da se može nazvati Svemogućim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: demcan
Ne, ne ignorisem ja istinu, vec ignorisem tebe i tvoje nasrtaje na integritet tvojih sagovornika.
Ti si sam sebe poistovetio sa Istinom, ali ti si ustvari samo otelotvorenje Negacije misljenja svakog sa kim dodjes u kontakt, bilo na ovoj temi ili nekoj drugoj.

Zar ne uvidjas da vise od pola forumasa ne cita tvoje postove, a ona polovina sto cita ne razumije sta je pisac htio da kaze?!

Iz tog razloga cu te, akobogda, ignorisati u buducnosti.
Ne postoje moji "nasrtaji na integritet sagovornika" posto ja govorim samo o onome sto ljudi kazu a ne o ljudima. Islam nije tvoja religija, tako da ja sa tobom nemam nista. Ja govorim istinu koju svaki
razuman, svestan covek zna, a to je stvarnost koja se ne nalazi u navodima kurana koji daleko prevazilaze naucnu fantastiku.
Svaku osobu koja takodje govori istinu sam podrzao i pohvalio, i sve sto sam od muslimana ovde zahtevao je da ne tvrde da su muslimanska verovanja nesto sto predstavlja istinu/stvarnost, i nikada nisam rekao da je pogresno biti musliman.

Tvoja iracionalnost se zapecacuje izjavama tipa "tvoje postove ne cita vise od pola forumasa !".
Ti sebe predstavljas kao osobu koja zna ko cita/ne cita moje postove.  Smile
Da li je to za tebe stvarno izjava racionalne osobe ?

Ti si uvek radio ono sto si morao da uradis, tako da nema potrebe da govoris sta ces ti uraditi, a narocito kada to zvuci kao da se nalazis u decijem vrticu.
Citat: konankos
Dragi kolega nimalo ti ne služi na čast činjenica da si tek sad shvatio da tipa treba ignorisati .  Smile
A ti si jos jedan u nizu neuspesnis islamskih komicara.
Sa drugih foruma su vas banovali, a ovde gde vas tolerisu cete ignorisati sve koji vam objasnjavaju sta je stvarnost a sta su bajke, ko je sledeci ? Miles Teg ?

IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Citat
Ja bih se osvrnuo na funkciju planina - prema Kuranu i ovom tekstu, one su tu da svojim temeljima učvrste Zemljinu koru i stabilizuju je.

Vau. Pa izgleda da Alah i nije obavio tako dobar posao.
Njegov dizajn pokazuje očigledne propuste. Tektonske ploče koje (u geološkom smislu) lete amo-tamo. Zemljotresi koji, malo, malo, pa sruše neki grad. Cunamiji, vulkani...

Koja je funkcija ljekara? Da lijece bolesne i da im pomognu da se "vrate na noge".

Danas imamo najvise visokokvalifikovanih ljekara, nikad ih vise imali nismo.
Ali to nije umanjilo broj bolesnih, cak sta vise njihov se broj povecao.
Najveci broj bolesnih je u bolnicama, gdje ima najvise ljekara.

Jel to ljekari ne rade svoj posao kako treba? Ne posjeduju znanje? Nisu ih dobro naucili na fakultetu?

Ista je stvar ovdje. Treba malo razmisliti, a ne tek tako zlonamjerno postavljati pitanja sagovorniku.
(kazem "zlonamjerno", jer ovdje nema namjere za sticanjem znanja prilikom postavljanja pitanja)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Najveci broj bolesnih je u bolnicama, gdje ima najvise ljekara.

Ma, LOL!!!
Šta drugo reći kad se suočiš sa ovakvom logikom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 15:30:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.