Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:27:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 178292 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: konankos

Ovo tvoje ruganje je jedino ruganje samom sebi , ali ti to nemožeš da shvatiš , niti jedan ajet u Kuranu , ponavljan niti jedan nije do danas opovrgnut , apsolutno nije ništa što se tvrdi u Kuranu dokazano da nije tako , a ima puno stvari koje su itrekako dokazive , kao što ima i stvari do kojih nauka ovako bedna kao što je danas nemože doći , ali nemože dopreti i dokazati da nije istina su sasvim suprotne stvari , dakleM ako bi nekom vrlo naučniku ateisti u 17 vijeku govorili o pulsarima , crnim rupama ili mobilnim telefonima on bi se verovatno rugao tome kao što se ti sada rugaš opisu Arša , ali nebi bio glupan onaj ko bi govorio o crnim rupama već onaj ko im se ruga.

Inače ni IBM-ov super računar nemože da zapiše sve gluposti i besmislice koje su ateisti tvrdili od Aristotela do današnjeg dana , koje je probleme imao Tesla pre 70 godina da dokaže " nevjernicima" da je on u pravu i njemu su se rugali između ostalih.

Svjedočim da je Arš ima i postoji i da je upravo onakav kakvim ga je opisao Muhammed s.a.v.s zato jer je on govorio samo istinu.
Kakvo ruganje ?!? O cemu ti pricas ?
Govorim sta je stvarnost koja vazi za sve ljude a sta su fantazije koje nikada nece biti stvarnost.
Kakve crne rupe, pulsari, mobilni telefoni ?!? Ti i tvoja ekipa govorite kako covek postoji van krvi i mesa kao
ko zna sta, o nekakvom "Allahu" i ostalim verovanjima kao da je to stvarnost.
Ti i tvoja muslimanska ekipa se rugate stvarnosti koju ja i svi ostali ljudi koji znaju sta postoji a sta ne postoji zivimo.

Ne razlikujete stvarnost od bajki, i to je objasnjenje stava koji zauzimate a ne ruganje.
Mene tako zabole briga da li ces se ti moliti 5 puta na dan ili sta god da ti radis u zivotu, ali neces ovde provoditi bezbrizno vreme tvrdeci da ja ne znam sta je stvarnost, da je kuran originalan i da u njemu pise istina.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Naravno. Ja sada i ovde nisam vredan spomena, a ne pre nego sto sam se rodio. Vidim savrsenu harmoniju svih desavanja i sveg postojanja. Znam da je zivot jedan, bas kao sto je sve u postojanju jedno ( singularno ). Cilj zivota je opstanak. Kod tebe mnogo vise vidim strast nego razum, strast prema nekakvoj knjizi i necemu sto ti nazivas "Allah". Ja vidim umiranje oko sebe, za razliku od tebe koji tvrdis da umiranje nije umiranje. Ne postoji tajna zivota. Vid i sluh mi daju cula koja imaju tu funkciju. Kao sto rekoh, ja sam niko i nista a ne "najlepsi lik", ovo telo u kojem se nalazim pripada mojim bioloskim roditeljima.
Sudbina. Sudbina. Sudbina. Nemam pojam sta je "Allah" bas kao i ti, ali za razliku od tebe ja sa tom recju ne ispiram usta.
Da bi nesto moglo da bude uzviseno, to nesto mora da postoji, gde je to sto ti nazivas "Allah" ?
O cemu ti pricas covece ?

* 82." A zašto oni ne razmisle o Kur’anu? Da je on od nekog drugog, a ne
od Allaha, sigurno bi u njemu našli mnoge protivrječnosti."(kuran)
Rizikujes brate, rizikujes da ako ne razmislis o kuranu i u njemu nadjes mnoge protivrjecnosti ,on bude doista istina pa se ostvari ono cime Allah dz.s. prijeti.
Koliko je samo kuranskih dokaza ovdje izneseno i kako neko moze da kaze "slucajnost", pa ljudi dajte nesto vise...

* 50. Zato pogledaj tragove Allahove milosti - kako On oživi zemlju nakon
mrtvila njezina! On će, uistinu, i mrtve oživjeti, On sve može.(kuran)
Allah dz.s je objavio ovaj ajet i  on daje odgovor na tvoje sumnje koje su velike zaista...
Pitam te i ja umesto toga sto samo iznosis svoje sumnje potrudi se da das odgovore na neke pitanja koja su vezana za temu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ovo sa casama sam naveo samo kao primjer loseg izbora.
Ako izaberes kufr, nevjerstvo, i to te odvede u vatru, to je kao da si izabrao onu casu sa otrovom, a ako izaberes vjerovanje i ono te odvede u Dzennet, to je kao da si izabrao casu sa vodom od koje ces samo dobra vidjeti.
Vjerovanje i nevjerovanje odnosno krivo vjerovanje su tako jasni, kao oni natpisi sa krupnim slovima koji se nalaze na zamisljenim nam casama.

Momci, vi baš i ne umete da čitate ono što je napisano i da razumete šta je pisac hteo da kaže.
Ako svaki put moram da vam objašnjavam, nećemo mnogo napredovati.

Ja sam razumeo da su čaše primer izbora, ali sam ti vrlo lepo napisao da je je svaki izbor izmedju nečeg dobrog (bilo da je to otrov ili raj) i nečega lošeg (npr. otrov ili pakao), veoma loš i nepraktičan način da se ljudi razdvoje na vernike i nevernike.

Citat
Bog Abrahama se javio prvom covjeku, Ademu a.s., i ucinio ga vjerovjesnikom. Zatim su ljudi ispravno vjerovali 1000.godina, sve dok nisu uzeli svoje dobre ljude kao posrednike izmedju sebe i Allaha s.w.t., i dok ih nisu poceli smatrati bozanstvima pored Allaha. Tad je dosao Noje koji je opominjao svoj narod, ali mu se oni nisu odazvali osim malo njih..

Čekaj, jel’ ti to veruješ da je Adam bio prvi čovek, i u celo rodoslovlje do Noje, i u Potop i sve to....
Jao, pa ne znam šta da radim sa toliko materijala.... Smiley

1.Ako je Adam bio prvi čovek, da li je Bog napravio još ljudi ili ih je Adam izrodio?
2.Koliko dugo je živeo Adam? A njegovi potomci?
3.Kada je Zemlja napravljena? Pre koliko godina?
4.Šta predstavljaju fosili dinosaurusa? Kada su dinosaurusi živeli?
5.Kada se i gde desio potop? Da li je čitava planeta bila pod vodom?
6.Da li postoje geološki dokazi da se potop desio?
7.Kako je Noje uspeo da sakupi sve životinje iz tako udaljenih krajeva planete?
8.....i staću ovde, jer nema dovoljno prostora za sve što želim da te pitam.

Citat
Po predajama, bilo je 124.000 poslanika, sa Objavama koje su vazile za to vrijeme i to mjesto.
A Poslanik Muhammed a.s. i Kur`an su neograniceni prostorom i vrijemenom, poslani su svim ljudima.
Tako da su i oni po Africi, Aziji, Americi i Australiji imali svoju Objavu i Poslanike, nemoj se ti mnogo bojat za njih.

Ja se nimalo ne bojim za njih, jer u vašem objašnjenju ima toliko rupa da može voz da prodje kroz njih.
Gde su ti poslanici u predanjima tih naroda? U zapisima? Istorijama? Narodnim pričama?
Kako to da su toliki narodi, odbili reč Božiju i stvorili „lažne“ bogove?

Citat
Koliko je samo kuranskih dokaza ovdje izneseno i kako neko moze da kaze "slucajnost", pa ljudi dajte nesto vise...

E, pa... Ja kada vam postavim pitanje vi umesto odgovora kažete:
a) Ko si ti da postavljaš pitanja i postavljaš zahteve pred Alaha i Kuran?
b) Ignorišete logiku koju vaše tvrdnje nameću i čiji test ne izdržavaju.
c) Navedete neki stih koji sami kroz poigravanje sa prevodom tumačite kako želite.
d) Stilske figure u tekstu kada vam odgovara tumačite kao činjenice.
e) A činjenice u tekstu, slobodno proširujete sopstvenim tumačenjima i današnjim znanjima.

Pa, dokle ljudi vi mislite da nas ovde zezate?
Ajde budite toliko hrabri pa odgovorite na neko od pitanja koje sam vam u poslednjih desetak postova postavio.

Da li je ovo ispravna logika?
1-Ako je Kuran ispred nauke to znači da u toj knjizi postoje stvari koje nauka još uvek nije otkrila.
2-Ako je prva pretpostavka tačna, tada sve što nauka danas poznaje već sada postoji napisano u Kuranu.

Dakle?
Gde je u Kuranu opisan sastav atoma, ili električno kolo, ili parna mašina? Kako Kuran objašnjava nastanak i razvoj života? Pominje li se evolucija? Kako se u Kuranu objašnjava nasledjivanje osobina?
Postoji li u toj knjizi nešto što ne može da se naučno objasni? Neki uvid u tehnologiju, ili nauku koja nama još nije poznata.

Ili kada kažete „Kuran ispred nauke“ to u stvari znači „Kuran je do jednog trenutka bio ispred nauke, ali ga je onda ona pretekla.“

Vi očigledno ne razumete da ljudi starine nisu bili glupi, i da su imali dovoljno vremena i pameti da posmatrajući svet oko sebe steknu znanja koja mi danas uzimamo za gotovo. I da je došao trenutak kada su ta znanja izgubljena (delimično ili u potpunosti) i da su ponovo morala da budu otkrivena.

Kada je spaljena Biblioteka u Aleksandriji, učinjen je prvi udarac kolektivnom znanju. Zatim su hrišćanstvo i Papski Rim okovali Evropu u mrak, spaljujući sve što se nije slagalo sa Dogmom. Medjutim, deo znanja se očuvao u udaljenim krajevima i preko trgovačkih puteva stigao je do Arapa i na kraju završio u Kuranu.

U isto vreme, sa Istoka su njihova znanja dolazila preko Indije – opet do Arapa, tako da su bili u idealnoj poziciji da sakupe svu tu NAUČNU mudrost i stave je u jednu knjigu.

Zato Kuran ne može da bude ispred nauke jer je to delimičan skup tadašnjeg znanja.

Ali, ako tražite da vam mi nalazimo greške, evo i toga:

Na prvoj strani ove teme navodite ajet 21:30 i tvrdite kako on govori o nastanku univerzuma.
Nategnuto do krajnjih granica. Primer kako stihove tumačite kroz današnje znanje.
Ali evo vam šta se kaže u 21:31

Mi smo po Zemlji nepomične planine razmjestili da ih ona ne
potresa, i po njima smo staze i bogaze stvorili da bi oni kuda žele stizali.

Nepomične planine....pa možda su tako delovale ljudima od starine, ali planine su sve osim nepomične.
Kretanje kontinentalnih ploča je dokazana, naučna istina. Stvaranje planina kroz ovaj proces je geološka činjenica. Dakle?

Mogao bih čitave noći da pišem i analiziram vaše tvrdnje, ali upravo sam pročitao sve što sam napisao i vidim da sam vam zadao dovoljno domaćeg za večeras. Do čitanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: akan1303
* 82." A zašto oni ne razmisle o Kur’anu? Da je on od nekog drugog, a ne
od Allaha, sigurno bi u njemu našli mnoge protivrječnosti."(kuran)
Rizikujes brate, rizikujes da ako ne razmislis o kuranu i u njemu nadjes mnoge protivrjecnosti ,on bude doista istina pa se ostvari ono cime Allah dz.s. prijeti.

* 50. Zato pogledaj tragove Allahove milosti - kako On oživi zemlju nakon
mrtvila njezina! On će, uistinu, i mrtve oživjeti, On sve može.(kuran)
Allah dz.s je objavio ovaj ajet i  on daje odgovor na tvoje sumnje koje su velike zaista...
Pitam te i ja umesto toga sto samo iznosis svoje sumnje potrudi se da das odgovore na neke pitanja koja su vezana za temu
Da li mi se cini ili ti polako pocinjes da shvatas da je istina rec o onome sto postoji ?
Da li ces ti ikada shvatiti da je kuran samo dokaz postojanja kurana i nicega vise ?

Ako u kuranu pise ono sto postoji zasto se to uzima kao argument da postoji nesto cijeg dokaza postojanja nema, a kuran tvrdi da postoji ( kao dzenet, dzehenem, zivot posle smrti..... "Allah".... ) ?

Da li bi ti i tvoja ekipa mogli da budete ljubazni pa da se strpita da taj vas "Allah" ozivi grobove, pa da
onda pricamo o vasoj/kuranskoj mudrosti ?

Tema je apsolutno lazna premisa da kuran ima bilo kakve veze sa naukom i da postoji mogucnost da se sa naukom uporedjuje. Tema je odraz arogancije prema normalnom svetu u kojem se ne poredi neuporedivo.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Da li mi se cini ili ti polako pocinjes da shvatas da je istina rec o onome sto postoji ?
Da li ces ti ikada shvatiti da je kuran samo dokaz postojanja kurana i nicega vise ?

Ako je kuran dokaz samoga sebe , pa u njemu se kaze da Allah postoji.
Radi se o ome da ukoliko se dokaze da je kuran istina onda je i Allah istina.
Mi pokusavamo da dokazemo bozansko porjeklo kurana kroz ajete(znakove)koji su objavljeni prije 1400. god, a koji nisu u suprotnosti sa savremenom naukom.
Da nebude zabune, naucni aspekt kurana jeste jak dokaz njegovog bozanskog porjekla, medjutim nije i jedini dokaz.
Stil pisanja kurana je takav da vjeruvali vi ili ne, jos uvjek stoji izazov:
* 38. A oni govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao što
je njemu objavljena, i koga god hoćete, od onih u koje mimo Allaha
vjerujete, u pomoć pozovite, ako istinu govorite."
* 13. Zar oni da govore: "On ga izmišlja!" Reci: "Pa sačinite vi deset
Kur’anu sličnih, izmišljenih sura, i koga god hoćete, od onih u koje pored
Allaha vjerujete u pomoć pozovite, ako je istina što tvrdite!"

I sam sam se raspitivao o ovome i saznao da je jedna grupa onih koji su sumnjali pokusala da sastavi dio kurana ali nisuuspeli zbog posebnog stila kojim je pisan.
No bitno je napomenuti da ovaj izazov vazi na arapskom jeziku ...
Citat
Ako u kuranu pise ono sto postoji zasto se to uzima kao argument da postoji nesto cijeg dokaza postojanja nema, a kuran tvrdi da postoji ( kao dzenet, dzehenem, zivot posle smrti..... "Allah".... ) ?
Ali nekada se nije znalo, ni za to da kuran opisuje kako je nastao kosmos, niti se znalo za to da kuran opisuje zemlju okruglom, ili recimo da muskarac odgovoran za spol svoga potomstva a u nekim mjestima mukarci su do skora tjerali svoje zene koje bi radjale samo zensku djecu a kuran kaze sledece:
[b][b]„On stvara par, muško i žensko, od kapi sjemena kad se izbaci...“[/b][/b]
Ako se izbacuje, to znači da se radi o muškoj tečnosti. Znači Kur'an nam govori da je muškarac taj koji je odgovoran za pol djeteta!
A mi onda ovdje kazemo da je onaj koji je stvorio covjeka oduvjek znao, ko je odgovoran za spol djeteta...
Citat
Da li bi ti i tvoja ekipa mogli da budete ljubazni pa da se strpita da taj vas "Allah" ozivi grobove, pa da
onda pricamo o vasoj/kuranskoj mudrosti ?
Mislis li stvarno da, onaj koji te je od mikroskopskog bica ucinio da budes to sto jesi, te nemoze iz groba dici, jesi li siguran da u grobu nece ostati tvoje seme iz koga ces izrasti, ili stvori ti jednu musicu ako si genije i programiraj je kako da opstane, neku malu musicu nemoras veliku, samo da je skladna.
Ako nemozes onda pogledaj kako genije nad genijima stvara ,ti ces reci "slucajnost"
* 73. O ljudi, evo jednog primjera, pa ga poslušajte: "Oni kojima se vi,
pored Allaha, klanjate ne mogu nikako ni mušicu stvoriti, makar se radi nje
sakupili. A ako bi mušica nešto ugrabila, oni to ne bi mogli od nje izbaviti;
nejak je i onaj koji se klanja, a i onaj kome se klanja!"KURAN"

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Ali nekada se nije znalo, ni za to da kuran opisuje kako je nastao kosmos, niti se znalo za to da kuran opisuje zemlju okruglom, ili recimo da muskarac odgovoran za spol svoga potomstva a u nekim mjestima mukarci su do skora tjerali svoje zene koje bi radjale samo zensku djecu a kuran kaze sledece:
„On stvara par, muško i žensko, od kapi sjemena kad se izbaci...“
Ako se izbacuje, to znači da se radi o muškoj tečnosti. Znači Kur'an nam govori da je muškarac taj koji je odgovoran za pol djeteta!
A mi onda ovdje kazemo da je onaj koji je stvorio covjeka oduvjek znao, ko je odgovoran za spol djeteta...

E, o ovome vam govorim...
Znači stihovi koji se na ovo odnose glase:

53:45. I da On par, muško i žensko, stvara
53:46. od kapi sjemena kada se izbaci.
(usput, kada navodite ajete daj stavite i njihove koordinate, da se ne mučim tražeći)

Ja ovde čitam da je Bog taj koji bira pol deteta, a nigde ne piše da je muškarac taj koji svojim semenom utiče na to. Seme je ovde izvor života, ali ne piše da je muškarac odgovoran za pol dece - to vi sami na osnovu današnjeg znanja projektujete i tako tumačite tekst.

Citat
Mislis li stvarno da, onaj koji te je od mikroskopskog bica ucinio da budes to sto jesi, te nemoze iz groba dici, jesi li siguran da u grobu nece ostati tvoje seme iz koga ces izrasti, ili stvori ti jednu musicu ako si genije i programiraj je kako da opstane, neku malu musicu nemoras veliku, samo da je skladna.
Ako nemozes onda pogledaj kako genije nad genijima stvara ,ti ces reci "slucajnost"

Možda ne pratiš ali, pre par nedelja, su naučnici u SAD, uspeli da po prvi put u laboratoriji stvore bakterije samostalno kombinujući gene u hromozome.
Veštački život je dakle napravljen, i uskoro će služiti ljudskoj vrsti proizvodeći lekove koje ćemo, možda, baš ti i ja koristiti. Pogledaj na adresi http://www.edmontonjournal.com/technology/Artificial+life+created/3055155/story.html ili uradi search i naći ćeš gomilu tekstova o ovom dogadjaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.70
Na jednom hrvatskom forumu postoji tema: Islam 114 pitanja, 114 odgovora.
Ako nekog interesuju stavovi islama po nekim pitanjima, bujrum, nek otvori takvu temu i nek pita.

Citat
Na prvoj strani ove teme navodite ajet 21:30 i tvrdite kako on govori o nastanku univerzuma.
Nategnuto do krajnjih granica. Primer kako stihove tumačite kroz današnje znanje.
Ali evo vam šta se kaže u 21:31

Mi smo po Zemlji nepomične planine razmjestili da ih ona ne
potresa, i po njima smo staze i bogaze stvorili da bi oni kuda žele stizali.

Nepomične planine....pa možda su tako delovale ljudima od starine, ali planine su sve osim nepomične.
Kretanje kontinentalnih ploča je dokazana, naučna istina. Stvaranje planina kroz ovaj proces je geološka činjenica. Dakle?

Vidi se da ne citas Mushaf kako treba.
Da si citao jos malo, i stigao do 27.sure Kur`anse pod nazivom An Naml, pa da si nasao 88. ajet, procitao bi sljedece:
Ti vidiš planine i misliš da su nepomicne, a one promicu kao što promicu oblaci - to je Allahovo djelo koji je sve savršeno stvorio; On, doista, zna ono što radite.

Ne samo sto se kaze da su planine pokretne, vec se u detalje opisuje kako izgleda taj pokret: kao promicanje oblaka, dakle spor, postepen.
Kur`an nije naucna Knjiga, ali ovakve stvari samo povecavaju islamsko ubjedjenje onoga ko se bavi naukom.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Nemam vremena da pišem nešto o temi samo sam se logovao da pročitam odgovore , što se tiče www.forum.hr na kome postoji ta tema  , mogu reći sledeće :

Uz milion zamerki i manjkavosti koje ovaj burek forum ima on je izmislio slobodu govora za www.forum.hr,  tamo mi nije bilo dozvoljeno da pošaljem niti 10 posta , bio sam baniran , to je staljinistički forum u pravom smislu te reči.

DakleM www.forum.hr  Smile Smile Smile .   Mislim da tamo u stvari postoji monolog nekoliko tipa koji imaju po 150 likova , i s vremena na vreme puste po nekog idiota da se iživljavaju sa njime a svako ko je iole pametniji od njih ( što i nije puno teško) dobija momentalni ban.

Citat: konankos

Ovo tvoje ruganje je jedino ruganje samom sebi , ali ti to nemožeš da shvatiš , niti jedan ajet u Kuranu , ponavljan niti jedan nije do danas opovrgnut , apsolutno nije ništa što se tvrdi u Kuranu dokazano da nije tako , a ima puno stvari koje su itrekako dokazive , kao što ima i stvari do kojih nauka ovako bedna kao što je danas nemože doći , ali nemože dopreti i dokazati da nije istina su sasvim suprotne stvari , dakleM ako bi nekom vrlo naučniku ateisti u 17 vijeku govorili o pulsarima , crnim rupama ili mobilnim telefonima on bi se verovatno rugao tome kao što se ti sada rugaš opisu Arša , ali nebi bio glupan onaj ko bi govorio o crnim rupama već onaj ko im se ruga.

Inače ni IBM-ov super računar nemože da zapiše sve gluposti i besmislice koje su ateisti tvrdili od Aristotela do današnjeg dana , koje je probleme imao Tesla pre 70 godina da dokaže " nevjernicima" da je on u pravu i njemu su se rugali između ostalih.

Svjedočim da je Arš ima i postoji i da je upravo onakav kakvim ga je opisao Muhammed s.a.v.s zato jer je on govorio samo istinu.
Kakvo ruganje ?!? O cemu ti pricas ?
Govorim sta je stvarnost koja vazi za sve ljude a sta su fantazije koje nikada nece biti stvarnost.
Kakve crne rupe, pulsari, mobilni telefoni ?!? Ti i tvoja ekipa govorite kako covek postoji van krvi i mesa kao
ko zna sta, o nekakvom "Allahu" i ostalim verovanjima kao da je to stvarnost.
Ti i tvoja muslimanska ekipa se rugate stvarnosti koju ja i svi ostali ljudi koji znaju sta postoji a sta ne postoji zivimo.

Ne razlikujete stvarnost od bajki, i to je objasnjenje stava koji zauzimate a ne ruganje.
Mene tako zabole briga da li ces se ti moliti 5 puta na dan ili sta god da ti radis u zivotu, ali neces ovde provoditi

bezbrizno vreme tvrdeci da ja ne znam sta je stvarnost, da je kuran originalan i da u njemu pise istina.

Nego treba da vjerujem i obožavam Darvina koji osim što je došo do dubokoumnog zaključka da je tvoj pračukun djeda bio majmun ( izvini ali ti u ovo vjeruješ tako da nebi trebalo da bude uvrijeda ) između ostalog je vjerovao i u to da muhe  i pacovi nastaju od nečiste hrane . U takvog vrlog pozavaoca biologije ti vjeruješ , nije znao da muhe nastaju od oplođenih jaja !!!!!!!!!!!!!!!!

E vidiš to nije fantazija to je nauka , i Darvin je naučnik .

E onda ćeš mi reći kako nauka napreduje i normalno je da se prave griješke što će reči postoji jedna čarobna rečenica iza koje je dozvoljeno napisati svakakve budalaštine sve se priznaje , a ta rečenica treba izgledati otprilike ovako :

Boga nema i ja vjerujem u nauku ! Posle ovoga piši šta te volja , kakve god egzibicije , budalaštine , davaj namjere lažne iskaze , sve je dozvoljeno sve u interesu napretka " nauke" .

Inače skoro svi najveći naučnici su vjerovali u Boga ,Ibn Sina ,  Njutn , Tesla , Aajnštajn , ....
Uzmeš budalastog Darvina i njegovu teoriju nastanka muha iz đubreta i eto nauke.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2010, 22:37:29 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
E, o ovome vam govorim...
Znači stihovi koji se na ovo odnose glase:

53:45. I da On par, muško i žensko, stvara
53:46. od kapi sjemena kada se izbaci.
(usput, kada navodite ajete daj stavite i njihove koordinate, da se ne mučim tražeći)

Ja ovde čitam da je Bog taj koji bira pol deteta, a nigde ne piše da je muškarac taj koji svojim semenom utiče na to. Seme je ovde izvor života, ali ne piše da je muškarac odgovoran za pol dece - to vi sami na osnovu današnjeg znanja projektujete i tako tumačite tekst.
Mislim da je ovdje sve jasno.
Ti dobro znas ko je tvorac sjemena (sperme),ona je stvorena bez nase volje, no znak je u tome sto Allah dz.s kaze: "od kapi sjemena kada se izbaci.", ko je dgovoran za izbacivanje sjemena, zena sigurno nije...
Citat
Možda ne pratiš ali, pre par nedelja, su naučnici u SAD, uspeli da po prvi put u laboratoriji stvore bakterije samostalno kombinujući gene u hromozome.
Nisu nista stvorili, pa sam kazes da su "kombinovali" gene u hromozome.
Ko je stvorio gene i hromozome?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:27:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 4.37 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.