Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:19:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kur`an ispred nauke  (Pročitano 176612 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Nisu ti skeleti 5-6 puta veći od današnjeg čoveka, već je njihova veličina od 3-6m, što je puno manje. Ako se dobro sećam Kuran ne govori o tome. Mada sam čitao da se pominju ljudi džinovskog rasta u nekim islamskim izvorima (pitanje je koliko je to verodostojno).
Inače postoje osnovane sumnje da su ti  džinovski skeleti lažni.
Njih svakako ne treba mešati sa izumrlom vrstom humanoida, čini mi se da je njihova visina bila do 2,5 metra.
ok,
Na jednom drugom forumu sam pročitao da se spominje u ajetu jednom u Kur`anu da je Adem bio visok kao 60 laktova, tj. kao jedna palma. Zbog toga želim da mi kažu jeli tačan ovaj ajet ?
IP sačuvana
social share
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.55
Postoji hadis u kome se navodi da je Adem a.s. bio visok 60 laktova.
« Poslednja izmena: 02. Jun 2010, 15:57:27 od rime777 »
IP sačuvana
social share
Kad ih pogledas, njihov izgled te ushicuje; a kad progovore, ti slusas rijeci njihove, medjutim, oni su kao suplji naslonjeni balvani, i misle da je svaki povik protiv njih. Oni supravi neprijatelji, pa ih se pricuvaj! Allah ih ubio, kuda se odmecu?!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
To mi je promaklo.

Nego, ako je bio visok 60 laktova, a lakat odprilike odgovara dužini prosečnog ljutskog lakta onda je on bio 12-15 puta veći od današnjeg čoveka (4-5 laktova). Teško mi je zamisliti čoveka od 25-30 metara, a tek poverovati da je postojao.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ja se nešto sjećam da u hadisu stoji 30 lakta  , aj neko nekog nemrzi i pogleda Buhariju ?

Tj hadis otprilike ide ovako parafraziram  " Svi će ljudi biti proživljeni u doba od 33 god. i visni svog praoca Adema od 30 laktova " , ponavljam nisam sasvim siguran a mrzim da ga tražim , sory .
« Poslednja izmena: 05. Jun 2010, 23:34:24 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbUT2V5 3.8.0.
mob
Nokia Luvmya 520
A da li si otišao na sajt http://www.alexchiu.com
da proveriš da li ti to deluje kao to. Naime, taj tip na sajtu prezentuje napravu od koje se ostaje mlad zauvek.

Izumitelj ovako izgleda, ima 39 godina
a na rukama ove zadovoljne mušterije možeš videti i kako sam proizvod izgleda:
Samo Bog moze da zaustavi smrt coveka, posto je On i zapoceo, ako je taj "alex" stvorio nesto sto sprecava smrt, onda je on inkarnacija Boga, ali se ja sigurno ne bih kladio na njega.
Isus je rekao o 'danima koji prethode dolazak Boga' da " Tada ako vam ko kaže: Evo ovde je Hristos ili onde, ne verujte. Jer će izići lažni hristosi i lažni proroci, i pokazaće znake velike i čudesa da bi prevarili, ako bude moguće, i izabrane. "

Bog je Kreator svega ukljucujuci i one koje je izabrao da zive vecno, tako da nijedan covek ne moze da zasluzi svoju smrt ili besmrtnost.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Nisam biolog, niti se bavim medicinom, ali smrt je rezultat prestanka funkcije jednog ili više primarnih organa.
Budući da se sve ćelije u telu (osim moždanih) recikliraju sa različitim periodom obnavljanja, unapredjene genske terapije bi bile u stanju da ovaj proces poboljšaju do te mere da organi nikada ne prestaju sa radom i da se problem smrti svede na problem obnavljanja zaliha moždanih ćelija.
A, i ovaj problem bi se verovatno mogao rešiti kroz korišćenje matičnih ćelija ili nešto slično.

Fizička besmrtnost je, dakle, samo pitanje vremena, novca i volje, a ni u kom slučaju nije prerogativ nekog nevidljivog duha koji se javio pojedincima u pustinjama Bliskog Istoka. (ovde mislim na sve 3 monoteističke religije)

Meni se sve čini da su ljudi odvajkada izmišljali bogove kako bi opravdali svoje neznanje, umanjili svoje strahove od nepoznatog i dali opravdanje svojim akcijama.
Ti isti strahovi vode pojedine pripadnike tih religija da sa velikom strašću istovremeno brane svoje stavove i poriču tudje.

Kao da moje neverovanje na neki način umanjuje vaše šanse za potencijalni spas ili boravak u raju...

Isto tako, morate na sav glas da tvrdite kako su vaše svete knjige bolje od drugih svetih knjiga ili od bilo čega drugog što je ikada napisano. Kao da je to reklamiranje uslov da budete pušteni kroz rajska vrata...

Živi i pusti druge da žive na miru, treba da bude prva zapovest religije koju bih mogao da pogledam u oči i nazovem humanom.
A već na tom prvom koraku sve religije padaju kao pokošene jer religiju ne čine samo svete knjige već i vernici.
Može u vašim knjigama da piše šta god poželite i da to tumačite na koji god način hoćete, ali sve dok se vi, kao vernici, ne pridržavate (ili u drugoj krajnosti - slepo pridržavate) toga, nema u vama ni h od humanog.

Zato se nadam da će neko u skorije vreme uspeti da probije brzinu svetlosti i da će pametni da se sklone na neko sigurnije mesto dok se vi Religiozni (čitaj - budale) ne pobijete izmedju sebe. Što pre i jedni, i drugi, i treći, dodjete pred svoje Bogove, Proroke, i sl., pre će biti mira na Zemlji i napretka za ovu namučenu vrstu.

Toliko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Nemoj tako, može neko pomisliti da su svi religiozni ljudi fanatici čiji je smisao života  pobiti neistomišljenike.
Ekstremisti čine jedan mali procenat od ukupnog broja vernika.

Ali ekstremizam nije isključivo vezan za vernike.
Zar ponekad ne primećuješ dozu ekstremizma, fanatičnosti i netrpeljivosti u ateističkim stavovima. I ako zastupaju potpuno suprotna stanovišta ekstremni teisti i ateisti su sličniji nego što misle.

Kao što sam kažeš

"Živi i pusti druge da žive".

IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Miles , apsolutno se neslažem sa tobom  , u samoj biti islama je utka teza o tome da je Bog stvorio čoveka u dao mu slobodu da na ovom svijetu sam odluču kako će se ponašati  , pa postojanje raja i pakla je besmisleno ako čovjek nema slobodu da sam odluču šta mu valja činiti , drugo je što će morati polagati račune za svoja djela .

Evo ti jedna islamska priča da ti ovo potkrijepi , dođe kod Abrahama neki čovjek tražeći mu malo hrane , ovaj ga upata dali on vjeruje u jednog boga ili u kipove , tj dali je vjernik ili kjafir-nevjernik , on reče da je nevjernik i Ibrahim odbi da mu da hranu . Nedugo zatim dođe melek kod Ibrahima i reče mu : " Gospodar tvoj ti poručuje da on zna da je taj čovjek nevjernik već 30 godina ( tj toliko je bio star taj čovjek) pa ga ipak  redovno hrani , ko si ti da ga odbijaš , Ibrahim se pokaja i posla čovjeku hranu. "

DakleM dali je neko vjernik ili nevjernik  , dali je musliman ili , židov ili hindus , to je stvar između te osobe i onoga ko ga je takvog svorio i mene to apsolutno ne zanima , ako njegov svemoćni stvoritelj hoće učiniće ga drugačijim ( zar on nije svemoćan) i nije mu potrebna moja pomoć u tome  , niti bilo čija , ja mogu samo na osnovu moga razuma da svjedučim ono što smatram da je istina i ništa više od toga.

Ima ekstremista među svim religijama i ideologijama  ali ja lično ( to je moj subjektivni stav) mislim da ih ima najviše među ateistima.

Samog sebe pobijaš žestoko u svom posto a da toga nisi ni svestan ( extremi obično ne smatraju sebe takvima) , govorš živi i pusti druge da žive  a potom izražavaš  želju da milijarde ljudi budu ubijene . Smile

A cilj takvog najmasovnijeg genocida na planeti bi bio da ostanu da žive samo oni ideološki slični tebi.

Često sam slušao ovakve izjave pobi sve one koji ti ne sliče , krstaški ratovi , nacisti , fašisti , staljinisti  , ....

Ovo nisu ideje tolerancije , ne , ne , skočio si dečko sam sebi u stomak.
« Poslednja izmena: 09. Jun 2010, 14:25:06 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Možda sam bio malo oštriji nego što sam trebao, ali ipak samo malo.  Smile

Koliko dugo oni koji ne veruju pate od strane vas religioznih - pa prevršila Dara meru.
Zbog vaših medjusobnih prepucavanja, zbog zaustavljanja napretka nauke kada dodjete do vlasti, ova naša, ljudska vrsta, umesto da bude medju zvezdama, stoji još uvek ukopana do grla u zemlju.

Osim toga ako dobro pročitaš moj post ja nisam rekao da će ateisti da pobiju religiozne već da ćete vi religiozni da se pobijete izmedju sebe. Pre 1000 godina imali ste moć da ubijete onoliko ljudi koliko vas konj nosi i koliko  mač doseže, a danas nema mesta na planeti koje ne može da se dosegne i koje ne može da se uništi.

Ja sam samo rekao da se nadam da će pre toga, ona pametna manjina koja veruje u nauku i čoveka, i koja ne traži pomoć od nevidljivih i nepostojećih, da se skloni negde na sigurno dok vi utvrdjujete čija je knjiga bolja.
Ako to znači da će milijarde umreti, pa nisam ih ja ubio nego ste se ubili izmedju sebe zbog gluposti koja ništa ne znači.

Što se tiče onoga "Živi i pusti druge da žive!" ja verujem u to, i ja stoga ne idem po crkvama, džamijama i sinagogama da propovedam ateizam.
Medjutim, vi, religiozni, sa druge strane, ne činite isto već ste navrli sa svih strana da propovedate svoje religije i da na silu širite svoje ideje.
Treba da se zabrani tako nešto kao što se brani reklamiranje cigareta.

Radi ti, bato, u privatnosti svoje kuće ili crkve šta hoćeš, ali nemoj da u javnosti da o tome pričaš.
Poštuj koji god običaj hoćeš, ali nemoj mene da teraš da menjam svoj život zbog tvoje vere.

Što se priče o Abrahamu (Ibrahimu) tiče, ima nešto slično i u Novom Zavetu (da, čitao sam ga) kad žena koja nije Jevrejka moli Isusa da joj izleči dete. A on joj kaže da je on došao da otkrije istinu narodu Izraela a ne nevernicima. Tek kada ona kaže: "Ali i psi dobiju koju mrvu kada hrana padne sa stola gospodara." on joj pomogne.
E, sada, pitam ja vas religiozne: Pa, zar nije trebao odmah da joj pomogne i izleči dete bilo koje vere da je bilo. I zar Abraham nije trebao da nahrani čoveka bez obzira da li je vernik ili nevernik.
Takve su vaše religije - samo sebe i slične sebi gledate i volite, a drugi su otpad.

I posle, ti mene nazivaš ekstremnim i netolerantnim...

Naravno da sam ekstreman jer ja ne bih pitao koje je vere neko ako mu treba pomoć.
Naravno da sam netolerantan, kada mi se smuči zbog uništene biblioteke u Aleksandriji, spaljenih veštica, pobijenog naroda šrom planete, kamenovanja, sečenja ruku i glava, bombaša samoubica - a sve u ime Hrista, Jehove, Alaha.

Što se tiče korišćenja široke četke i proglašavanja svih religiznih za fanatike, hteo bih da ponovim ono što sam napisao pre par strana - Vernici su u stanju da otvorenog srca i hrabro odbace gluposti koje je Čovek napisao i da poštuju pravila Morala onako kako bi svako trebao.
Religiozni ljudi, sa druge strane, slepo slušaju vodje svojih religija i imaju svoje vidjenje morala, a svako ko ne misli kao oni mora da nestane.

Za prve ima mesta u budućnosti, za druge nema - i oni će se sami za to pobrinuti izmedju sebe.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Za prve ima mesta u budućnosti, za druge nema - i oni će se sami za to pobrinuti izmedju sebe.

Svaka čast na trudu za napisani tekst. Samo opet ono staro "dokazivanje" i "bacanje pene" .

Napredak nauke nije doneo nikakav napredak ljudske svesti.

Ok, nauka ide svojim tempom razvoja i razvijala se ne linearno već eksponencijalno. Jedno veliko otkriće u bilo kojoj grani nauke obično "povuče" za sobom i reviziju drugih nauka, i donese nove teorije i otkrića.

Koliko dobrog su nam donela neka otkrića iz oblasti atomske energije, toliko ako ne i više nam to otkriće stoji kao Damoklov mač iznad glave.

Pa zar ti stvarno misliš da su samo verski fanatici u stanju da vođeni svojim fanatizmom u stanju da unište svet. Neki ateista takođe može dati isto naređenje.

Ne postoji nikakva zakonitost koja kaže da ateista mora biti moralan i okrenut nauci i napretku. Ateista može biti napr. psihopata, serijski ubica koga i ovako zabole za neku tamo "Božiju kaznu".

Suviše si napravio oštru podelu. 

Da li će neko biti moralan i okrenut napretku zavisi isključivo od individue.   

Šta da radimo sa religioznim fizičarima, matematičarima, književnicima, itd...... , razmisli malo.

Prodavci oružja, droge, pedofili i ostala ljudska gamad su po tvojoj definiciji svi religiozni. Ne budi smešan.

Svaka čast na trudu ali nisi ni približno u pravu.

P.S.

Pa zar ti misliš da ja koji sam na prvom mestu duhovan ne želim napredak nauke, i da svakom trubim o mojim verovanjima i ubeđujem u nešto.

Duhovnost (religija) je čovekova intimna stvar, i kao takva ne primorava tebe niti bilo koga da sluša (čita knjige) o toj tematici.   
« Poslednja izmena: 09. Jun 2010, 20:05:25 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 15:19:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.