Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kupovina PC-a  (Pročitano 2279 puta)
26. Jun 2005, 17:57:29
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
mob
SonyEricsson K800i
Za par dana kupujem nov PC.
1. Kućište: Chieftec midi tower kućište all black 410W w/USB w/FireWire
2. MB:  Asus A8N-E Socket 939 NForce4 Ultra
3. CPU: AMD Athlon64 3200+ (939)
4. RAM: 2 X DIMM 512MB, 400MHz DDR Kingston - Da li je bolje uzeti 512MB kvalitetnije memorije?
5. HD: Maxtor, 160GB 7200RPM, UltraATA133, SATA - Da li je Western-ov disk bolji?
6. GK: GigaByte GA-NX66T128VP, FX 6600GT, 128b, PCIEx16, 128MB, ViVo, DVI-I
7. ZK: SB Creative Audigy 2 5.1
8. CD: LG CD DVD-Rom 16x/40x Black ; LG CD-RW 52x/32x/52x Black - Neću da uzimam DVD-RW!
9. Monitor: Samsung 710T DVI 12ms - Koliko je 711T bolji?
10. Tastarura i miš: Microsoft Black Value Pack OEM 14 hot keys, MultimediaKeys + Intelli Optical Mouse, Black Color
11. Floppy: Sony Black
12. Zvučnici: Creative Inspire 5.1 T5900 - Ovo me naročito interesuje, da li do 120E imaju bolji zvučnici?
13. Multifunkcionalni uređaj: HP OfficeJet 5510 All-In-One - Da li je Canon u toj cenovnoj klasi bolji?
14. UPS: 800VA Mustek PowerMust 800+

Ako bi ste mogli da mi kažete koliko je ovo isplativa konfiguracija? Koliko sam ja gledao ovo je negde oko 1700E.
Prvenstveno, PC ću koristiti za igrice i slušanje muzike!
« Poslednja izmena: 26. Jun 2005, 20:12:34 od Dragan, Beograd »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
4. RAM: 2 X DIMM 512MB, 400MHz DDR Kingston - Da li je bolje uzeti 512MB kvalitetnije memorije?
Malo je memorije kvalitetnije od kingstona, a u sustini 2x512 kingstona je bolje od bilo cega ...

Citat
8. CD: LG CD DVD-Rom 16x/40x Black ; LG CD-RW 52x/32x/52x Black - Neću da uzimam DVD-RW!
Useo bih ja.. male su to pare a mnogo korisna naprava

Citat
12. Zvučnici: Creative Inspire 5.1 T5900 - Ovo me naročito interesuje, da li do 120E imaju bolji zvučnici
Altec lancing, proberi model, mislim da ima 3-4 modela do 120e.
Po meni su i oni osnovni od 70e altec (ne pamtim oznake:() odlicni sto se zvuka tice, ali su malo vizuelno...

Citat
13. Multifunkcionalni uređaj: HP OfficeJet 5510 All-In-One - Da li je Canon u toj cenovnoj klasi bolji?
Meni je od lowend uredjaja lexmark majka za sada.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
mob
SonyEricsson K800i
Gledajući zvučnike video sam par komada koji su mi OK, po specifikacijama.
1. Altec Lansing 5100 ima 100W ukupne snage 2x4-inch long-throw woofers, znam da je bolje imati 2 vufera, ali mi se čini da su isuviše mali.
2. Creative Inspire T5900 imaju 4x8w+20w+24wSubwoofer (ne znam koliko ima inči). Takođe vizuelno su lepši.
3. Genius SW 5.1 Home Theatre. Oni su najači po snazi (120W) i jedini skroz drveni, ali mi Genius ne deluje kao dobar proizvođač zvučnika.
4. Logitech X-620 sa 71.2W snage. Sateliti su 5cm, a subwoofer 20,3cm.

Što se tiče multifunkcionalnih uređaja, HP-ov košta nešto ispod 180E, koji Lexmark-ov je bolji u toj cenovnoj klasi.

Kada sam rekao kvalitetniju memoriju, mislio sam da li je bolje uzeti 512MB HyperX PC434 Kingston memorije, ili 1GB obične Kingston PC400 memorije, slična je cena? Takođe, video sam da mnoge firme na Corsair memoriju daju ''doživotnu garanciju'', da li je ona zaista toliko dobra? Npr. 512MB Corsair TwinX CL2 košta isto koliko 1GB Kingston PC400 CL3 memorije. Šta označava ta brzina CL2 ili CL2.5 ili CL3?

Stvarno hoću da kupim računar koji će lepo raditi i sa kojim ću biti miran godinu dana!

E da, DVD-RW neću da uzimam.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2005, 19:30:52 od Dragan, Beograd »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
1. Altec Lansing 5100 ima 100W ukupne snage 2x4-inch long-throw woofers, znam da je bolje imati 2 vufera, ali mi se čini da su isuviše mali.
2. Creative Inspire T5900 imaju 4x8w+20w+24wSubwoofer (ne znam koliko ima inči). Takođe vizuelno su lepši.
3. Genius SW 5.1 Home Theatre. Oni su najači po snazi (120W) i jedini skroz drveni, ali mi Genius ne deluje kao dobar proizvođač zvučnika.
4. Logitech X-620 sa 71.2W snage. Sateliti su 5cm, a subwoofer 20,3cm.
A sta fali Altec Lansing 251E? Kostaju 80e a cuju se bolje od svih sem mozda, ali samo mozda od Creative, tu je mrtva trka. To koliko nesto ima vati nema neke preterane veze, imas Jazz koji ima boga oca vati pa nije ni za ku...

Citat
Što se tiče multifunkcionalnih uređaja, HP-ov košta nešto ispod 180E, koji Lexmark-ov je bolji u toj cenovnoj klasi.
Prvo, za te pare mozes da kupis odvojeno dobar skener i dobar crno beli laser ili extra color ink jet.
Drugo, imas lexmark X1180 koji je 80e i koji ti resi posao jer i ekstra stampa i sasvim lepo skenira, ili X5250 [koji sam ja hteo uzeti al nije bilo] uz koji dobijes reebok ranac i original encartu 2005 na dvd za 90e u ComputerHouse-u

Citat
Kada sam rekao kvalitetniju memoriju, mislio sam da li je bolje uzeti 512MB HyperX PC434 Kingston memorije, ili 1GB obične Kingston PC400 memorije, slična je cena?
Za 99% korisnika neuporedivo je bolje imati 2x512.

Citat
Takođe, video sam da mnoge firme na Corsair memoriju daju ''doživotnu garanciju'', da li je ona zaista toliko dobra?
Dobra.. da, izuzetno.. toliko dobra.. pa...

Citat
Šta označava ta brzina CL2 ili CL2.5 ili CL3?
What is DDR memory CAS Latency?

CAS Latency is the time needed (clock cycles) to address the data column. CAS is the Column Address Strobe. Thus CL2.5 is quicker than CL3. (2.5 < 3) But, once the first piece of data is processed the rest of the data is processed at equal speeds. Latency only affects the initial burst or fetch of data.
RAS is the Row Address Strobe. Abbreviated RAS, a signal, or strobe, sent by the processor to a DRAM circuit to activate a row address. DRAM stores data in a series of rows and columns, similar in theory to a spreadsheet, and each cell where a data bit is stored exists in both a row and a column. A processor uses RAS and CAS (column address strobe) signals to retrieve data from DRAM. When data is needed, the processor activates the RAS line to specify the row where the data is needed, and then activates the CAS line to specify the column. Combined, the two signals locate the data stored in DRAM.

Citat
E da, DVD-RW neću da uzimam.
Za godinu dana ce to biti standardno, pa ces hteti ne hteti to morati da uzmes a kako je daleko jeftinije dati sada 50-60 eura na to i biti miran i sto se tice dvd i cdr i cdrw i dvdrw bar 2-3 godine kolika je garancija, ne vidim zaista ni jedan razlog za takvu izjavu, narocito ako se uzme u obzir recenica:
Stvarno hoću da kupim računar koji će lepo raditi i sa kojim ću biti miran godinu dana!

Inace, bices ti miran i sa duplo jeftinijom i slabijom masinom godinu dana, posto ne delujes kao lik koji se profi bavi racunarima.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
mob
SonyEricsson K800i
Ne bih se složio sa tobom. Imam Jazz J9940 (200W) zvučnike priključene na SkyVision DVD player i meni savršeno odgovaraju za DVD i DiVX filmove.

Zašto bi Altec Lansing sebi pravio konkurenciju jeftinijim i boljim zvučnicim, mislim na 251E i 5100?

Za odvojene štampač i skener nemam mesta, zato mi treba all-in-one! Takođe, pre bih uzeo color ink-jet, nego crno-beli laser!

Samo da zaključim, ti misliš da bi ovo bila dobra konfiguracija, samo bi ti pre uzeo Lexmark-ov uređaj umesto HP-ovog. Takođe, ako bi uzeo DVD-RW preporuči koji model da uzmem i koji još uređaj (običan CD Player).
« Poslednja izmena: 26. Jun 2005, 22:20:14 od Dragan, Beograd »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ne bih se složio sa tobom. Imam Jazz J9940 (200W) zvučnike priključene na SkyVision DVD player i meni savršeno odgovaraju za DVD i DiVX filmove.
Vidis, ti zvucnici su ubedljivo najgori 5.1 zvucnici koje sam ikad probao (nisam probavao kme, msindustrial i sl gluposti).
Dakle ti zvucnici su go ku... E sad, sto divx ni nema 5.1 zvuk, a sto ga reeeetko koji dvd ima, to je druga stvar.

Citat
Zašto bi Altec Lansing sebi pravio konkurenciju jeftinijim i boljim zvučnicim, mislim na 251E i 5100?
Zasto imas mercedes koji kosta 20 000 eura i 250 000 eura. Cak i isti model jako moze da varira sa cenom a da razlike budu kozmeticke prirode.
251E je mator model, ne bas atraktivnog spoljasnjeg izgleda, ali zato radi kao bombona.

Citat
Za odvojene štampač i skener nemam mesta, zato mi treba all-in-one!
Kupi policu za 10 evra i svi ce biti srecni i zadovoljni.

Citat
Takođe, pre bih uzeo color ink-jet, nego crno-beli laser!
Za bilo sta ozbiljnije od par strana nedeljno stravicno pogresna izjava, za par strana, ok.

Citat
Samo da zaključim, ti misliš da bi ovo bila dobra konfiguracija
Preskupa , realno.
Dobra svakako, ali realno, za dosta manje para mozes da uzmes masinu koju isto tako neces da izmuzes bar godinu dana.

Citat
samo bi ti pre uzeo Lexmark-ov uređaj umesto HP-ovog
I slabiji procesor, i manje rama (za svoj komp uzeo bih 2x512, za nekog kome treba za gaming 2x256 u dual modu), i bar 2-3 hard diska, i nikad ne bih davao pare na TFT (cak mi apsolutno nije jasno kako ces da izvuces i 30% te grafike na TFT-u), i ne bih uzimao gforce... al to sam ja. Ti radi sta god hoces, tvoje su pare, ti ces pizdeti kroz 6 meseci kao sto sam ja pizdeo nakon sto sam dao priblizno istu kolicinu novca za jako lepu konfiguraciju prosle godine.. fakat ona je i sad zver, cak i cena nije mnogo pala zahvaljujuci pdv-u, ali mogao sam glat 400e manje dati i imati priblizno iste rezultate, tj dati iste pare a uzeti dosta jacu masinu, mozda ne na papiru, ali u realnim uslovima svakako.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
Što se tiče memorije .. ako si mislio na neke sa extremnim setovanjima .. zaboravi ..
takoreći obična memoija je sasvim dovoljna .. ako ti nije bita overclok .. a pošto si pazario jak procesor ..
overclok ti nije potreban i memorijaje sasvim normalna .. i ja sam napravio isti izbor ..

TFT je TFT .. i tu nema priče .. ima i pozitivnih i negativnih strana ..
ali ipak CRT je po meni i dalje bolje rešenje .. doduše za igrice ti i nije potrebno ništa veće ..
ostaje pitanje kako će uticati odziv monitora na izgled igrice .. 

IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Za cenu tft-a sam ja uzeo 2x22' crt profi trinitron flat polovnjake.. ko nece polovno, sasvim je dovoljno da kupi jedan crt 21'... fakat, zauzima mesta, ali to se zove monitor a ne neka tft igracka.. kome treba za tipkanje tekst to je super, za surf, chat.. za gledanje filmova, igranje, grafiku, animaciju smrt... iako 12ms lepo radi.. nije za uporediti.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
mob
SonyEricsson K800i
To SerbianFighter: Ne razumem te. Ja ne bih ni postavljao ovu temu, da ne želim da čujem tvoje mišljenje i tvoj predlog, nego bih otišao u prodavnicu i kupio šta ja hoću! Da je preskupa, znam i sam. Lično želeo sam da čujem tvoj i predloge drugih moderatora šta bi promenili.

Stvar je ukusa, da li bi neko pre uzeo X700Pro ili 6600GT (kao i AMD ili Intel). Koliko ja znam nijanse su male.

Za socket 939, 3200+ je najslabiji procesor, mislim da se ne isplati uzimati 734 socket niti procesore za Socket A (trenutno imam 2600+ Barton i NForce 2). Zašto misliš da za igrice ne treba 1GB ram memorije?

Za štampu i planiram samo par strana.

Mislim da je na TFT-u lepša slika, takođe mislim da odziv od 12ms je sasvim dovoljan za igrice.

Ovako nešto bih uzeo, da ne bih morao da promenim ceo PC za godinu dana, već eventualno neke sitnice!
« Poslednja izmena: 26. Jun 2005, 23:23:21 od Dragan, Beograd »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3021
mob
Nokia n80-1
754
TStvar je ukusa, da li bi neko pre uzeo X700Pro ili 6600GT (kao i AMD ili Intel). Koliko ja znam nijanse su male.

Za socket 939, 3200+ je najslabiji procesor, mislim da se ne isplati uzimati 734 socket niti procesore za Socket A (trenutno imam 2600+ Barton i NForce 2). Zašto misliš da za igrice ne treba 1GB ram memorije?

Ima razlike pogotovu zbog 64'bitnih instrukcija .. i naravno cene ..
Podnožje je 754 ne 734 ..
Da sam ja na tvojoj sadašnjoj konfiguraciji .. ostao bih i dalje .. bar što se procesora tiče ..
Zamenio bih karticu za neku ausuovu A9999 .. uzeo veći monitor .. i naravno pazario neki hladnjak koji bi uspeo da ohladi
procesor kako treba .. podrazumeva se overclok istog ..
IP sačuvana
social share
Svi za jednog - jedan za sve! Te noći kad me stignu potere, kurve sudbine .. sa dva lica ..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.