Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kupam se samo u mesecima koji nemaju r u imenu  (Pročitano 8440 puta)
06. Apr 2011, 02:54:10
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Saveti lekara koji će vas iznenaditi
Pedijatri: Bebe kupati tek svaki četvrti dan
Sonja Todorović | 06. 04. 2011. - 00:02h | Komentara: 0

BEOGRAD - U porodilištima u Srbiji bebe se ubuduće neće više kupati po rođenju. Ni tokom boravka u bolnici to neće biti običaj, već će se tek rođena deca stavljati u tople sterilne komprese.
OU početku je dovoljno zapirati bebu jednom do dva puta nedeljno,
kaže načelnica pedijatrije u „Narodnom frontu“ dr Lidija Avramović

Ovo su novine koje su propisane Vodičem za osnovno i specijalizovano zbrinjavanje novorođenčadi, prvog ovakve vrste u našoj zemlji.

Prema tim preporukama, savetuje se da se deca ne kupaju u prve dve nedelje života, a kasnije roditelji to mogu da rade na svaka četiri dana, saznaje „Blic”.

Vodič je trenutno u štampi i očekuje se da bude gotov do kraja meseca, kada će biti prezentovan stručnoj javnosti. Za sada se ove promene primenjuju samo u pojedinim porodilištima, poput „Narodnog fronta” i porodilišta u Zvezdari.

- Radi se o malim promenama dosadašnjih stavova, ali baziranim na dokazima - kaže za „Blic” prof dr Borko Janković iz Instituta za majku i dete, pisac ovog vodiča.

Blic

Sad ćemo ukinuti potrošnju vode i sapuna, a posle ćemo prestati i pelene da menjamo. Šta fali, jačamo imunitet a i jeftinije je.

Tim bebama koje izađu iz porodilišta sa urinarnim infekcijama i teškim ojedima kože kasnije ćemo naplatiti dodatno lečenje a za 25 godina biće pacijenti za veštačku oplodnju
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 09:42:34 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1154
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
HTC Sensation
Fejspalm na tetrapak...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
pa nista me ne cudi... pre su bebe znale na nosu da piske mnogo pre godine jer su sa 6 meseci smele da sede.

sada vec vaspitavamo retardiranu decu koja nose pelene do 4 godine

Smile Smile Smile  napredna nacija-napredna i decica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
zasto kupati bebu svaki dan?je l se znoji, je l kopa? Smile
slazem se sa doktorkom, potpuno nepotrebno
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
Ja kad sam video naslov pomislio sam da je bf ponovo otvorio temu o ciganima! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Pre svega dete nastaje u vodi, ono do porođaja pliva u vodi i bebina koža nije naviknuta na suvu sredinu nego baš na vodu. Osim toga razne bakterije koje se razvijaju na urinu, stolici i pljuvački daleko više oštećuju kožu bebe nego voda i blag sapun. Treće upravo su mala deca ona koja su najviše ugrožena infekcijama ešerihije koli kao posledice mešanja izmeta i mokraće.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
Prvo ako samo malo mucnemo svojim glavama primeticemo ociglednu razliku izmedju plodove vode i bitisanja napolju. Dakle u vbodi je jedna situacija i dete se hrani preko pupcanika, ne dise ....A druga stvar je kad se dete rodi ...Rascep pluca, prvi iudah bla bla bla. Potpuno 2 razlicite situacije ....neuporedive.
Kako je patronazna rekla :" Dete treba kupati svaki drugio treci dan da se koza ne bi perutala jace, nego da se to postepeno desava, da bi koza detetetova bila kvalitetnija kasnije"
Nepotrebno je to raditi jer je zimi pogotovo problematicno zbog nazeba. I ko se to jos znoji zimi a da ne ide ana aerobik? Hvala bogu samo guzu i pisu oprati, zar treba glavu i usi da kvasis detetu svako vece a napolju , ne znam, -16?
Manite se tih starovremenskih rituala medicinska istrazivanja svakodnevno doprinose nauci i samim tim i coveku. Nije vreme stalo kad ste se rodili.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6156
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Ali da se deca  upste ne kupaju u prve dve nedelje zivota, stvarno preteruju  Smile Smile

IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Ja sam zgrožena ovakvim predlogom kodeksa i lično apelujem na sve porodilje da u slučaju njegovog usvajanja dobro razmisle u kom će se porodilištu starati o njihovoj novorođenčadi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Kako je patronazna rekla :" Dete treba kupati svaki drugio treci dan da se koza ne bi perutala jace, nego da se to postepeno desava, da bi koza detetetova bila kvalitetnija kasnije"

Uf uf patronozne sestre...ma da im je@# ja sve po spisku...(barem u mom gradu) sve bi ih obesio na sred trga.
Nego nije tema da pricamo o kretenima  Smile

Sto se tice doticnog predloga, bas bih voleo da vidim to istrazivanje. Jer ovde ne vidim nikakvu logiku jer sve i da hoces dete ne mozes da kupas u pravom smislu reci. Vise je to samo ispiranje mlakom vodom dok se pupak ne sredi.
Drugo oni nikada ne znaju dal ce dete da se ispovraca po sebi u full-u ili ce povrsno, ili ce da ima stolicu takvu da pampers ne pomogne. Sta treba da je samo zaperemo i to je to...
Ma nama je onaj najbitniji segment medicine, pedijatrija, ginekologija, porodiliste na najmanjem mogucem nivou.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.