Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 21:08:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kuler..  (Pročitano 858 puta)
10. Okt 2013, 18:16:59
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Ovo nije toliko problem, koliko nedoumica..

Ovako.. posle dosta godina, crkao mi je prednji kuler kod hard diska - koji valjda uvlaci hladan vazduh. Ima tu jos dva kulera koja izbacuju vazduh (gore i u blizini graficke valjda - zaboravih), ali je tu malo skuceno - u svakom slucaju, tu je godinama radio ok.

Pricao sam sa majstorom koji popravlja kompjutere, i kaze da nema potrebe da se menja, jer vecina kompjutera sad imaju samo jedan kuler pozadi, i da bi ovaj prednji samo ubacivao prasinu, itd...

Mene zanima koliko je to tacno, I da li moze da predstavlja problem (da bude veca temperatura) zbog toga sto sad radu samo ova dva kulera? U ovo vreme godine mislim da ne bi bio problem, al' ne znam koliko moze da bude leti..
IP sačuvana
social share

Calmly.. walk down the road.. and into your death..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Majstor ti je dileja.
- Svaki normalan intake (usisni) ventilator ima filter za prasinu.
- Ako imas vece izbacivanje vazduha nego uvlacenje, pravis 'vakuum' u kucistu. Naravno, ne mozes ti nikada da dobijes vakuum, ali stvara se negativan pritisak, sto znaci da ce kuciste da 'usisava' vazduh kroz sve moguce pore. Taj vazduh onda nije filtriran, kao sto bi bio onaj koji uvlaci ventilator.
- Napajanje vec ima jedan izduvni ventilator. Ako moderna kucista imaju jos jedan izduvni, blago njima sa prasinom.

Znaci, zelis da imas blago pozitivan pritisak vazduha u kucistu, tj. da se vise vazduha uvlaci u kuciste ventilatorima nego sto se izduvava. Na ovaj nacin ces dobiti to da ti vazduh izlazi kroz sve rupice na kucistu, sto zadrzava prasinu napolju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Nista nece da crkne bez tog kulera ali slazem se sa savage-om da je daleko od nebitnog.

Jesi li siguran da je crkao? Da mu nisi slucajno iskljucio kablic od napajanja? Probaj prstom malo da ga zavrtis. U krajnjem uvek mozes da izvadis taj kuler i da stavis drugi iste velicine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Hvala Smile Sto se majstora tice, kakvih ima, ovaj je super Smile Najverovatnije cu ga zameniti u skorije vreme.
Jeste crkao, radio je do skoro, i pre par dana ucinilo mi se da se ne okrece (spolja). Otvorio, pogledao iznutra, i ne okrece se uopste.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Hoce oni da prestanu da se okrecu zbog nagomilane prasine. Zato kazem da probas prstom da ga startujes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Hmm, to nisam znao. Sutra cu da uzmem da ocistim, pa cu da probam.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17305
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
Probao sam, jos uvek ne radi. Elem, jedan od ova dva koja sam pomenuo, cini mi se da ima upravo taj filter, sto znaci da i on uvlaci vazduh...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 21:08:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Kuler komp prednji

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.