Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ксенија Пајчин и Каписода пронађени мртви  (Pročitano 91653 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
and now... lock
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pevačica bila u polusagnutom položaju kada je ubijena
Obožavaoci dolaze svakodnevno na Ksenijin grob
A. Ž. Adžić - P. Z. Veličković | 23. 03. 2010. - 00:02h | Foto: S. Đalić | Komentara: 49

Beograd - Porodica i brojni obožavaoci su i juče, dva dana posle sahrane, obišli grob pevačice Ksenije Pajčin, koju je pre nedelju dana ubio Filip Kapisoda, a zatim i sebi oduzeo život. Obožavaoci su palili sveće i ostavljali bukete na nedavno iskopanu humku.

- Ksenija je bila pozitivna osoba. Dinamična, eksplozivna, odisala je pozitivnom energijom. Ne znam šta treba da pukne u nekome pa da osobi koju voli oduzme život. Strašno je sve to... - brišući suze dok pali sveću kaže jedna devojka.

Sveću na grobu najbolje prijateljice juče je upalio i Goran Stojićević Karamela, koji se na Novom groblju pojavio oko 17 časova.
- Ksenijina porodica je očajna. Zbog dnevnih obaveza nisam stigao na groblje da dođem sa njima, ali smo u stalnom kontaktu - priča Stojićević.

On kaže da je zgrožen pojedinim izjavama, ali nije želeo da komentariše reči oca Filipa Kapisode. "Siguran sam da je Filip pucao u afektu, a kad je video šta je uradio, presudio je sebi kao častan čovek", rekao je u petak Mirko Kapisoda.
- Ja sam prijatelj porodice Pajčin i Kostić. U ovoj tragediji bili su dostojanstveni i želim da tako i ostane. Nažalost, činjenica je da je moja drugarica ubijena i nju niko ne može da mi vrati - kaže Stojićević.

Kako saznaje "Blic", Ksenija Pajčin (33), koju je prošlog utorka ubio Filip Kapisoda, pre nego što je ubijena bila je u "polusagnutom položaju". Njeno telo nađeno je u hodniku stana, Filipovo je bilo malo dalje, na ulasku u sobu.
- U prvi mah rane na Ksenijinoj glavi ukazivale su na to da joj je Filip ispalio smrtonosni hitac u potiljak. Ipak jedino obdukcija može da utvrdi da li joj je pucao u čelo ili u potiljak - kaže sagovornik "Blica" blizak istrazi i dodaje da su pored njihovih tela nađene i dve čaure.

Pored Filipove desne ruke bio je pištolj CZ M88, iz koga je ispalio smrtonosne hice u Kseniju i sebe. Magazin "Puls" objavio je u najnovijem broju da se pištolj CZ M88 može kupiti na ulici za 50, 60 evra, pa se pretpostavlja da ga je Filip, koji u Srbiji nije imao oružje, tamo i nabavio. "Puls" takođe piše da je nađen i Filipov mobilni telefon i da je u njemu bilo nekoliko poruka koje je mladi maneken dobio od organizatorke snimanja koje je bilo u nedelju. Ona mu je, prema pisanju magazina, poslala čak sedam poruka, "koje su implicirale bliži odnos od uobičajenog poslovnog".
- Ovo jasno ukazuje na mogućnost da do svađe nije došlo zbog Filipove, već zbog Ksenijine ljubomore - kaže izvor "Pulsa".

Ksenija Pajčin je u nedelju, dva dana pre tragedije, snimala emisiju za novi serijal "Ništa za sakriti". U emisiju je došla sa prijateljima Karamelom i MC Stojanom i trebalo je da od nekoliko muških kandidata izabere predstavnika fan kluba. Filip se, na veliko iznenađenje svih, pojavio na polovini emisije.
- Ušao je Filip i doneo buket ruža. Dao joj je ruže, pozdravili su se i poljubili. Bila je srećna! U emisiji se sve vreme šalila. Ništa nije ukazivalo na tragediju - kaže Sandra Obradović, voditeljka emisije.

Ona napominje da je snimanje proteklo u opuštenoj atmosferi, a Ksenija i Filip su delovali srećno i zaljubljeno.
- Otišli smo u restoran, šalili se, smejali. Gledali smo neke Karameline šaljive video klipove - priča Sandra i napominje da je Ksenija, po konceptu emisije, na kraju otišla na večeru sa izabranim predstavnikom fan kluba.
- Sa njima je krenuo i Filip. Ništa čudno nisam primetila - kaže Sandra.
Dva dana kasnije mrtve ih je našla Ksenijina majka Ljubica, po povratku iz posete svojoj bolesnoj majci. Sigurnosna vrata su bila zaključana, i a ključ je ostao sa unutrašnje strane. Hitna pomoć koja je odmah pristigla u Nikšićku ulicu broj 6 na Voždovcu samo je mogla da konstatuje smrt.

„Puls“: Nije imao nameru da puca
Magazin „Puls“ u svom najnovijem broju iznosi novu verziju tragedije u Nikšićkoj ulici broj 6 i objavljuje da se „na osnovu ulazne rane“ može zaključiti da je Filip Kapisoda u afektu pucao u čelo Kseniji Pajčin.
- Iznenađujuće je bilo da je ulazna rana na Ksenijinom čelu veća od izlazne, što je sa ovim tipom municije gotovo nemoguće. Kad se, zbog ugla ulaska metka, odbaci teza da je u stvari pucano u potiljak, jedina mogućnost je da je Filip u trenutku okidanja udario cevkom pištolja u Ksenijino čelo, što je gotovo siguran dokaz da nije imao nameru da puca, već je to uradio u velikom afektu i besu - tvrdi izvor blizak istrazi.

Čekaju se toksikološke analize
Obdukcija tela urađena je na VMA, a izveštaj je prosleđen istražnom sudiji koji je obavio i uviđaj. Rezultati toksikološke analize još se čekaju i takođe će biti prosleđeni istražnom sudiji.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Nalazi obdukcije i policijska istraga doneli su nove detalje o slučaju tragično preminule Ksenije Pajčin i njenog dečka Filipa Kapisode.

Prema nezvaničnim saznanjima lista “Alo”, na rukama Ksenije Pajčin nađene su čestice baruta, što govori da je pevačica držala cev pištolja u momentu kada je Filip ispalio metak u njeno čelo.

Da li je pevačica pokušavala da skloni pištolj neposredno pre tragedije ili ga je nešto drugo u pitanju, možda će ostati nerazjašnjeno.

Parafinska rukavica potvrdila je da je Filip pucao, a na pevačicinom telu obdukcijom nisu otkrivene nikakve povrede. To znači da su spekulacije da je Filip tukao pre ubistva pogrešne, odnosno da nije bilo fizičkog obračuna.

Obdukcijom u telima preminulog para takođe nisu nađeni tragovi narkotika niti alkohola.

Izvor: SrbijaNet
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Sećanje na pevačicu
Ksenijine poslednje pesme na disku
M. Radojković - A. Ž. Adžić | 24. 03. 2010. - 00:02h | Foto: Story | Komentara: 28

Beograd - Emocije oko tragične smrti pevačice Ksenije Pajčin koju je 16. marta ubio njen dečko Filip Kapisoda, a potom presudio sebi, ne stišavaju se. Ksenijina porodica i njeni najbliži saradnici žele da u saradnji sa „Siti rekordsom“ izdaju DVD sa spotovima koje je snimala u poslednje vreme.

- Ona je imala nekoliko singlova za koje je često snimala spotove i jedino nije uradila spot za pesmu „Brka“. Taj spot smo planirali da snimamo na leto, u junu, negde na Zlatiboru, u prirodi. Ona je za svaki singl uradila spot da se revanšira publici, bukvalno je na svakih mesec dana snimala spotove i uvek smo imali neke super ideje, da bude veselo i zanimljivo. Mi bismo voleli da taj DVD bude znak sećanja na nju. Nismo se vezali za neki datum, ali uskoro ćemo pokrenuti projekat - priča tužnim glasom za „Blic“ Ksenijin prijatelj i stilista Bane Dević, koji je svaki dan u kontaktu sa Ksenijinom mamom i porodicom.
- Drže se, ne znam odakle imaju snage. Ali, njena majka Ljubica je jedna takva veličina koja će svakako gledati da ostane prisebna. Ona je velika žena i mnogo je ljudi voli i sigurno će sve biti u redu. Šta će, mora kako mora - kaže Bane koji još nije došao sebi.
- Svaki dan popijem po jedan lek da me malo smiri. Juče sam počeo da radim. Neću da kažem da je u radu spas, ali Ksenija se negde uvek radovala mom poslu - kaže Bane.

Inače, obdukcioni i toksikološki nalazi Ksenije i Filipa još nisu stigli kod istražnog sudije Dušana Milenkovića u Palatu pravde. Obdukcija je urađena još prošle srede, dan nakon što je Filip ubio Kseniju u njenom stanu u Nikšićkoj ulici 6 na Voždovcu, a zatim presudio i sebi, dok toksikološki rezulatati još nisu završeni.
Kako rezultati obdukcije nisu saopšteni, u javnosti se i dalje spekulise da li je Kapisoda pucao Kseniji u potiljak ili čelo. U međuvremenu istražuje se i od koga je i kada Kapisoda nabavio pištolj iz koga je ispalio smrtonosne hice u Kseniju Pajčin i sebe. Sagovornik „Blica“ blizak istrazi rekao je da je prvi utisak uviđajne ekipe na mestu tregediji bio da je Kapisoda prislonio pištolj Kseniji Pajčin na potiljak, pucao, a da je izlazna rana od metka bila na čelu. Ipak, obdukcija treba da pokaže kako je pucao Kapisoda. Test parafinska rukavica pokazao je i da je na Ksenijinim rukama bilo tragova barutnih čestica.
Mrtvu ćerku i njenog mladića našla je Ljubica Kostić Ksenijina majka, 16. marta uveče u stanu u Nikšićkoj. Sigurnosna vrata su bila zaključana, a ključ je ostao sa unutrašnje strane. Hitna pomoć koja je odmah pristigla u Niškićku ulicu 6 na Voždovcu, samo je mogla da konstatuje smrt.

Danijel Alibabić: I dalje ne verujem
Pevač Danijel Alibabić, koji je sa Ksenijom imao duet „Supica“, koji će se verovatno naći na DVD-ju koji se priprema, kaže da je i dalje van sebe.
- Sve što se desilo je katastrofa. Sve mi je potpuno nestvarno. Ne mogu da se pomirim sa tim da je nema, svaki čas očekujem da mi stigne poruka od nje, da je sve OK. Biće valjda bolje… - iskren je Danijel Alibabić.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Kako vreme odmiče, javnost se stalno upoznaje sa novim detaljima iz života tragično preminule pevačice Ksenije Pajčin. Tako je sada Press objavio da je prva ljubav fatalne denserke izvršio samoubistvo 1999. godine, pucajući sebi u slepoočnicu.

D.P., mladić sa kojim se zabavljala u srednjoj školi, pre 11 godina je okončao svoj život igrajući “ruski rulet”.

“Ksenija i D. P. zabavljali su se na početku srednje škole. Bila je to prava klinačka ljubav. No, veza nije dugo trajala, jer je Ksenija vrlo brzo ušla u svet šou-biznisa. Pre 11 godina nesrećno je okončao život. Izvršio je samoubistvo pucajući sebi u slepoočnicu u igri „ruski rulet"! Ksenija je za tu nesreću saznala tek nekoliko godina kasnije, jer nisu bili u kontaktu”, otkrio je izvor lista “Press”.

Zvezdan Slavnić, sin poznatog košarkaša Zorana Moke Slavnića, još jedan je Ksenijin dečko sa tragičnom sudbinom. On je u martu 1998, ispred diskoteke „Četiri sobe", ubio Olivera Jovanovića, a priča se da je razlog za sukob bila upravo Ksenija. On je osuđen na devet i po godina robije, a kazna je smanjena na osam, no trenutno se nalazi u zatvoru zbog dilovanja droge.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Astrolog Rada Stanisavljević otkrila je za Press da je položaj zvezda tragično nastradalog para jasno ukazivao na nesreću, ali i da se ona nije mogla sprečiti. Horoskop  Ksenije Pajčin najavljivao je na iznenadnu smrt, dok je Filipov ukazivao da može nenamerno da ubije dragu osobu.

“Zvezde su sve rekle, ali tragediju je teško bilo sprečiti. Ksenijino polje smrti je u znaku Vodolije, što znači iznenadni prekid života. Zvezde pokazuju i da je bila sklona naglim prekidima veza i svađama”, objasnila je za Press Rada Stanosavljević.

Ona dodaje da je njihov susret bio sudbinski i da je Filipa upoznala na radu u inostranstvu (Crna Gora), možda na nekoj promociji ili koncertu. Prema horoskopu, veoma teško je mogla da se odluči na brak. Pored Filipa, koji je bio Ovan/Vodolija, nije imala budućnost.

“Uz sazvežđe u Filipovom horoskopu zaista ide loša sudbina, u kojoj čak i nenamerno može da ubije dragu osobu, ili da za njenu smrt bude na neki način odgovoran. Položaj Marsa u njegovom znaku, lako može da ukazuje i na preteranu upotrebu sile, naročito prema ženama. Filipov horoskop ukazuje smrt pored partnera, koji umire ranije”, kaže astrolog.

Ona dodaje da su imali konfuziju u komunikaciji, te da je Ksenija mogla da oseti šta se sprema.

“Imala je veliku količinu energije, brze reakcije i misli. Međutim, Filipov podznak pada tačno u njeno polje smrti”, zaključila je za Press astrolog Rada Stanisavljević.   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Boban Bajković, bivši dečko ubijene pevačice, prvi put posle tragedije progovorio za Alo!
Ksenija nije mrtva zbog naše veze!
Četvrtak - 25.03.2010

Golman Crvene Zvezde Boban Bajković oglasio se za „Alo!“ prvi put posle tragične smrti njegove bivše devojke Ksenije Pajčin i najboljeg prijatelja Filipa Kapisode.

Iako se u medijima spekulisalo da je prisustvo pokojne pevačice na Bajkovićevoj rođendanskoj proslavi veče pre tragedije i bio povod za svađu nastradalog para, mladi sportista tvrdi da se tog dana nije ni čuo ni video sa Ksenijom.

- Ma, nema to nikakve veze sa mnom. Nit sam se čuo s njom niti mi je bila na rođendanu. Nisam video ni čuo Kseniju i Filipa odavno, danima pre toga. To sve što se piše po novinama me ne interesuje. Kad vidim, samo zatvorim. Razumite me, ne mogu da pričam o tome, mnogo mi je teško - uzdahnuo je Bajković.
Bajković i Filip inače su odrasli zajedno u Cetinju, a život im je kasnije ukrstio puteve i u srpskoj prestonici. Senku na dugogodišnje prijateljstvo bacio je Ksenijin prelazak u golmanov zagrljaj posle raskida sa Kapisodom. Kako se u to vreme pisalo, mladi maneken je i „kumovao“ toj vezi, upoznavši svoju tadašnju devojku sa svojim dugogodišnjim drugom.
Bajkovićeva bivša devojka Anamarija Kikoš je nedavno izjavila za „Alo!“ da joj se fudbaler poverio kako je vezu sa Pajčinovom počeo na Filipov nagovor.

- Pitala sam Bajka: „Jesi li normalan, šta ti to treba, ona je bivša devojka tvog najboljeg drugara, odrasli ste zajedno“, na šta mi je on samo rekao: „Ma, ne brini, Filip me je zamolio da mu je „skinem“... zato što se zaljubio u neku klinkicu“ - rekla je tada Anamarija.
Ovi informaciju, međutim, Bajković u jučerašnjem razgovoru nije ni demantovao ni potvrdio.

Karamela: Majka Ljubica se prepolovila

Najbolji prijatelj pokojne Ksenije Pajčin Goran Stojičević Karamela ne prestaje da plače ni posle skoro deset dana od velike tragedije. Kaže da zna da mora da nastavi da živi, ali je toliko navikao na Kseniju da po ceo dan sedi sa njenom majkom Ljubicom i čeka da njegova drugarica bane na vrata.
- Ne mogu da se smirim, da spavam, toliko sam tužan i očajan, a znam da moram da nastavim da živim bez Ksenije. Po ceo dan sam kod Ljubice koja se prepolovila, nema više od 50 kilograma, sedimo zajedno, pričamo o Kseniji i čekamo da uleti i unese radost - kroz plač priča Karamela.
Kaže da nikada više neće naći takvog velikog čoveka kakva je Ksenija bila.
- Drugarčina, laf, sve svoje stvari je delila svima oko sebe, uvek je sama plaćala račune i svoje, ali i tuđe, jednom rečju bila je ljudina - kaže imitator, koji je poslednje dve godine svuda nastupao sa Ksendžom.

Sandra: Filipu poslali SMS zbog cveća

Navodna žestoka svađa između Ksenije Pajčin (33) i Filipa Kapisode (23) zbog SMS-a u kom ga jedna devojka iz produkcijske kuće „Beoton“ poziva „da se vide, kada može“ zapravo je imala lep epilog. Iako su mediji ovih dana spekulisali o voditeljki, ali i organizatorki iz „Beotona“ čije su poruke navodno bile i okidač za tragediju, sami akteri ove priče za „Alo!“ otkrivaju pravu pozadinu.
- Prvo, nije istina da sam se ja dopisivala sa njim, jer ni nemam njegov telefon. Ksenija je gostovala u našoj emisiji „Ništa za sakriti“ 14. marta, dva dana pre tragedije. Želeli smo da joj priredimo iznenađenje, tako što će je Filip obradovati sa buketom cveća na kraju emisije. Da bi bilo iznenađenje za Kseniju u pravom smislu te reči, kontaktirali smo sa Filipom. Zato ga je naša menadžerka Marija i pozvala da se vide - objašnjava za „Alo!“ Sandra Obradović, voditeljka „Beotonove“ pomenute emisije, poslednje koju je Pajčinova snimila.
Priču Ksenijinih drugarica da je pokojna pevačica poludela kada je videla poruke i poručila mu „da slobodno ide, ako mu ona nije dovoljno dobra“, Sandra nije mogla da nam potvrdi.
- I ako je bilo nekih nesporazuma, njegovo cveće i pojavljivanje u emisiji jasno govori da se sve lepo završilo. Nas dve smo se čak i dopisivale posle emisije. Sumirale smo utiske, bila je raspoložena i savetovala me kao da se ponašam u vezi sa aferom zbog koje su me tih dana provlačili kroz štampu. Rekla mi je da na tračeve ne treba da se osvrćem, da treba da dignem glavu gore i ne dozvolim da me to mnogo dotiče - priseća se Sandra, koja napominje da nikakvih poruka na dan ubistva od ženskog dela „Beotona“ Filipu nije bilo, „što i policija može proveriti u njegovom telefonu“. Te otuda, po svemu sudeći, ni Filip nije bio Kseniji neveran.

B. Majdarević - B. P. - B. Jelovac - J. Petrović

Izvor: Alo
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Mirko Kapisoda, otac manekena koji je ubio svoju devojku
Nemamo snage da zovemo Ksenijinu porodicu
A.Ž. Adžić, P.Z. Veličković | 25. 03. 2010. - 00:02h | Foto: Z. Raš | Komentara: 11

Beograd - Nismo stupili u kontakt sa Ksenijinom porodicom. Nemamo snage za to. To što se desilo je tragedija i za nas i za njih - rekao je juče za „Blic“ Mirko Kapisoda, otac manekena Filipa Kapisode koji je 16. marta u stanu u Nikšićkoj ulici 6 ubio svoju devojku, pevačicu Kseniju Pajčin, a zatim i sebe.

Mirko ne želi da priča o vezi svog sina i Ksenije Pajčin, uz napomenu da je „nije dovodio kući i da su oni znali da je ta veza prolazna“.
- Ne znam odakle mu pištolj. Nikada nije mario za oružje, za njega je ono bilo strano. Iako smo Crnogorci i za nas se priča da volimo oružje, ono Filipa nije zanimalo, niti je na Cetinju imao pištolj - kaže Mirko Kapisoda i dodaje da njegov sin „nije bio konfliktan tip“ i „nije odgovarao na provokacije“.

Mirko kaže da je posle tragedije „cela porodica ubijena“ i da ne znaju kako da Filipovog mlađeg, 15-godišnjeg brata Marka uteše. Uz porodicu su stalno prijatelji i rođaci, koji pokušavaju da pruže utehu.
- Telegrame saučešća dobili smo od Mire Škorić, Nenada Čanka, Sani Armani, sa kojima je Filip bio u kući „Velikog brata“. Mira Škorić nam je rekla da nije mogla da dođe na sahranu. Filipu je ona od svih ukućana bila najdraža. Po izlasku iz kuće odlazio je kod nje na ručak, na slavu, ćerkin rođendan - kaže Filipov otac.

Obdukcioni i toksikološki nalazi Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode ni juče nisu stigli kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, koji bi zatim trebalo da ih prosledi i porodicama. Obdukcija je urađena još prošle srede, dan nakon tragedije u stanu u Nikšićkoj ulici na Voždovcu, a toksikološka analiza koja se radi na Vojnomedicinskoj akademiji još nije završena. U međuvremenu istražuje se i od koga je nabavio pištolj.
Goran Stojićević Karamela, najbolji Ksenijin prijatelj, kaže za „Blic“ da se još niko od nadležnih nije javio njenoj najbližoj porodici.
- Svakoga dana sam kod njih i još nisu dobili rezultate. I juče su dolazili ljudi kako bi im izjavili saučešće i posećivali su Ksenijin grob. Mnogo im je teško, trudimo se da im budemo podrška - priča Karamela.

Iako je poslednjih dana često ulazio u sukob preko medija sa pojedinim javnim ličnostima zbog izjava vezanih za Ksenijinu smrt, Stojićević kaže da se o novinskim tekstovima ne priča u kući njene porodice.
- Ksenijina majka Ljubica ne želi da daje izjave niti čita štampu. Prijatelji i rođaci koji su svakodnevno kod nje ne prenose joj šta se piše jer bi to bilo posipanje soli na ranu. Njena porodica želi da ostane dostojanstvena u svom bolu, a mi smo tu da ih zaštitimo koliko možemo od brojnih neistina - kaže Goran Stojićević.
Karamela dodaje da je u planu objavljivanje DVD-ja sa njenim spotovima.
- Sav novac sakupljen od prodaje ići će u humanitarne svrhe - kaže Karamela.

Najveća ljubav dala čitulju
Slavica Slavnić, majka Zvezdana Slavnića, za koga je Ksenija tvrdila da je njena najveća ljubav, nije želela da priča o vezi svog sina sa pevačicom. Zvezdan Slavnić, sin košarkaša Zorana - Moke Slavnića, bio je u vezi sa Ksenijom davne 1998. godine kada je ispred lokala „Četiri sobe“ ispalio smrtonosne hice u jednog mladića. Trenutno je u zatvoru nakon što je uhapšen zbog sumnje da je trgovao drogom.
- Ne želim da pričam o tome, niti kako je Zvezdan podneo vest o tragediji, o Ksenijinoj smrti. Videli ste da je dao čitulju - kazala je majka Ksenijine najveće ljubavi.

Apel nevladine organizacije
Nevladine organizacije za ženska ljudska prava zatražile su da se zaustavi medijski linč Ksenije Pajčin, koja je prošlog utorka ubijena u svom stanu u Nikšićkoj ulici. U saopštenju se navodi da tekstovi sa detaljima privatnog života mladog para nešto su što se ne sme nikako drugačije predstaviti nego kao ubistvo, a odgovornost za ovaj čin nikako ne sme biti podeljena između žrtve i počinioca.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Apple 15
„Blic“ objavljuje detalje nalaza obdukcije
Prislonio pištolj Kseniji na čelo i pucao
A. Ž. Adžić | 26. 03. 2010. - 00:02h | Komentara: 48

Filip Kapisoda (23), kako su pokazali nalazi obdukcije, držao je pištolj na čelu Ksenije Pajčin (32) nekoliko trenutaka pre nego što je ispalio smrtonosni hitac. Barutne čestice nađene na njenoj ruci ukazuju na to da je ona najverovatnije pokušavala da odgurne oružje, ali u tome nije uspela jer je Filip tada povukao okidač i ubio je, saznaje „Blic”.
Ksenija Pajčin

Nakon što je ubio Kseniju, Filip je stavio cev pištolja sebi u usta i pucao. Koliko je prošlo vremena između ubistva i samoubistva niko sa sigurnošću ne može da tvrdi.
- Vreme smrti može da se odredi približno na osnovu nekoliko faktora. Ukoliko su tela nađena ubrzo posle zločina, vreme smrti se može odrediti sa velikom preciznošću, ali niko to ne može da učini precizno u minut - kaže za „Blic” sagovornik iz policije.

Pretpostavka je da nije prošlo mnogo vremena od ubistva do momenta kada je Filip presudio sebi. Komšije posle zločina takođe nisu mogle da preciziraju kada se tragedija odigrala. Neki od njih su izjavljivali da su tek naknadno, kada su saznali za tragediju, zvuke koje su čuli povezali sa hicima koje je ispalio Filip.
Prema saznanjima „Blica”, kada je 16. marta uveče u stan u Nikšićkoj ulici 6 došla uviđajna ekipa, Ksenija, koja je ležala tik pored ulaznih vrata, na sebi je imala majicu i jaknu. Na osnovu garderobe i položaja tela pretpostavlja se da je htela da izađe napolje. Filip je, međutim, bio u majici kratkih rukava, što ukazuje na to da nije nameravao da napušta stana.

Obdukcijom je utvrđeno da na njihovim telima, osim rana od metaka, nije bilo drugih povreda, na osnovu čega se zaključuje da između njih nije bilo fizičkog obračuna.
Šta se tačno dešavalo tih poslednjih trenutaka pre nego što je Ksenija krenula ka vratima, može samo da se nagađa. Pojedini njihovi prijatelji tvrdili su da su se njih dvoje duže vreme svađali zbog Filipove ljubomore i posesivnosti. Kseniji prijatelji su u izjavama za medije tvrdili da joj je Filip već duže vreme slao preteće poruke, jer je ona htela da ga ostavi, a izneli su sumnju da je planirao i da fizički naudi pevačici. Njihovi prijatelji tvrdili su da je njihova ljubav bila velika, kao i da je Filip dva dana pre tragedije u stanu u Nikšićkoj ulici Kseniji doneo buket cveća kada je gostovala u televizijskoj emisiji. Međutim, njihove porodice posle tragedije nisu želele da pričaju o vezi mladog para. Dok je Mirko Kapisoda rekao da „Filip nije dovodio Kseniju kući i da je porodica znala da je ta veza prolazna”, Ksenijina majka Ljubica nije bila u stanju da priča o tome.

Toksikološki nalazi, koji se rade na VMA, još nisu gotovi, a pretpostavlja se će oni tek za desetak dana biti dostavljeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu koji vodi slučaj. U međuvremenu policija istražuje od koga je Filip Kapisoda nabavio pištolj iz koga je ispalio smrtonosne hice u Kseniju i sebe. Za sada se zna da je oružje proizvedeno u fabrici oružja u Kragujevcu, ali ne i kojim putem je došlo do Filipovih ruku. Filipov otac Mirko je pre dva dana u izjavi za „Blic” rekao da „ne zna odakle njegovom sinu pištolj”.

Goga Sekulić bila u policiji
Kako „Blic” saznaje, Goga Sekulić je policiji prijavila da ju je 16. marta, dok je trajao uviđaj u stanu u kome je Filip ubio Kseniju pa sebe, vređala jedna devojka. Sekulićeva, međutim, nije želela juče da priča o tome.
- Na temu Ksenijine i Filipove smrti je stavljena tačka. Nemam komentar. Sa ljudima koji su se oglasili u javnosti i blatili moje ime videću se na sudu, jer je njihovo ponašanje u ovom tragičnom trenutku veoma ružno. Ne želim da ih imenujem - kratko je rekla pevačica Goga Sekulić, bliska prijateljica Filipa Kapisode.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Centar za socijalni rad u Beogradu i nevladine organizacije za ženska prava širom Srbije optužili su policiju za smrt Ksenije Pajčin, jer smatraju da su oni posle prvog napada morali da reaguju i odrede Filipu Kapisodi pritvor od 48 sati, kao i da mu zabrane prilaz pevačici.

Predstavnici NVO takođe kritikuju Ksenijine prijatelje i rođake, jer sada svi govore kako je njihova veza bila opsesivna, a niko nije prijavio nasilje nad njom, piše Press.

Dok policija tvrdi da nije bilo osnova za privođenje, jer niko nije prijavio nasilje, predsednica Udruženja žena “Peščanik” Snežana Jakovljević smatra da su organi reda vrlo površno obavili svoj posao.

“Bez obzira na to što ona nije optužila Filipa za nasilje kada je došla policija, trebalo je da procene da se radi o visokorizičnoj situaciji. Po Krivičnom zakonu, za razvaljena vrata na pevačicinom stanu trebalo je da napišu Filipu prekršajnu prijavu, a po članu 142 da ga pritvore na 48 sati i prijave ga javnom tužiocu, zbog pretnji i procene da je žrtva u opasnosti”, kaže za Press Snežana Jakovljević.

Rukovodilac savetovališta za brak i porodicu Centra za socijalni rad Vera Despotović-Stanarević kaže da je Ksenija možda bila uplašena, pa zbog toga nije smela da prijavi Filipa, dok je stajao pored nje. Upravo zbog toga smatra da je policija morala da odreaguje.

Iz MUP-a poručuju da nije bilo osnova za privođenje Filipa Kapisode.

“Vrata nam je otvorio Filip, koji je imao ogrebotinu na licu. Kada smo ušli, Ksenija je sedela u fotelji u dnevnoj sobi i bila je loše raspoložena. U tom trenutku se nisu svađali, niti tukli. Rekli su nam da su se žestoko posvađali, ali da je to bila ljubavna svađa i da se oni vole... Obećali su da se to neće ponoviti i izvinili se zbog ponašanja. Napisali smo prekršajnu prijavu, ali u tom trenutku nije bilo osnova za Filipovo hapšenje”, kaže policijski izvor Pressa. 

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.