Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Крстоносна литија против ''параде'' срама  (Pročitano 11746 puta)
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
mob
Nokia ????
Tacno u stvari... Ima tu i prepotentnosti, gordosti, ali lik je stereotip. To je onaj stav: "JA sam shvatio da Bog ne postoji, sad sam prosvetljen i pametniji sam od vas". Klasika... Smile

Pazi ne bih znao da kazem u koju podvrstu klero-fashisticke omladine ti recimo spadas, s obzirom da su nijanse izmedju vasih grupa toliko male, da se tesko mogu razlikovati. Razlika se ogleda na koji nacin lizete bulje pojedinim svestenicima i kojim. Da li to radite onako uopsteno ukrug, ili ga zavlacite dublje, ti ces bolje to znati da objasnis citaocima.

Ako trolujes, svaka ti cast, mislio sam da si ozbiljan Smile

(u suprotnom si idiot, jer nemas pojma sta je klerofasizam...)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung S8 Plus
Sta se primate ljudi??? Pa ovi koji ovo organizuju nemaju veze za Crkvom. Pre ce biti da je napadaju i doprinose crkvenom nejedinstvu. Sad ce tamo neki "monah" da pozove patrijarha i svestenstvo na neku tamo litiju. Ako je pravi monah, a nije, njegovo je da se moli u manastiru za sebe a i za nas... To vam je isto kao i onaj monah sto je probijao kordone i nosio krst na prosloj paradi pa su posle isprozivali SPC. A on i nije monah, tacnije rascinjen je...

Pravi monasi su u manastiru a ovi koji setaju Beogradom nisu videli monaha. To su sve rascinjeni i samoproglaseni monasi. Samo sto ne postoji mehanizam da im se skine mantija tako da mnogi pomisle da su to pravi monasi.

Ne obracajte paznju na paradu, to bi im bio najveci poraz. Ako imate svoj stav i svoju veru niko vas ne moze uveriti da su prave vrednosti nesto sto nema veze sa zivotom. Ali, Boze moj, demokratija...pustite ih da prosetaju samo ih maksimalno ne primecujte
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Samsung S7
(u suprotnom si idiot, jer nemas pojma sta je klerofasizam...)

Bash olako delis etikete, to je najlakse, evo ti si recimo - blago ogranicen.

Evo jedne definicije:

Klerofashizam = Svetosavski nacionalizam

To je desna politička ideologija koja predstavlja spoj srpskog nacionalizma i pravoslavnog klerikalizma.

Suština svetosavske ideologije je sintagma - jedan narod, jedne religije u jednoj državi. Svetosavski nacionalisti se zalažu za ono što nazivaju srpskim srednjevekovnim vrednostima („bogoljublje“, „viteštvo“, „sabornost“) i za uspostavljanje srpske pravoslavne teokratije na prostoru od „Kupe do Vardara i od Dunava do Jadranskog mora“. Pristalice ove ideologije odbacuju zapadnu kulturu, demokratiju, liberalizam, ljudska prava, republikanske vrednosti, antifašističku tradiciju i ekumenski dijalog.

Fašistički režimi i pokreti su se razlikovali od zemlje do zemlje, ali im je zajednička bilo stavljanje države iznad pojedinca i njegovih prava, politički sistem izgrađen oko jedne stranke i jednog vođe, te korporativni ekonomski sistem kome je cilj bio postići harmoniju između različitih društvenih klasa.

Klerofashizam dakle pretstavlja stavljanje SPC iznad pojedinca i njegovih prava da se slobodno izrazava u svojoj veri odnosno neveri, svako pa i najmanje odstupanje od verskih dogmi je propraceno represivnim nasiljem prema neistomisljenicima. SLoboda govora - kao osnovno pravo pojedica je ugusena ukoliko je okrenuta protiv crkve. Videli smo idiota koji lupa samare ljudima na anti-fashistickoj konferenciji.

Fašizam se često opisuje kao ekstremni oblik nacionalizma, s obzirom da su većina država u kojima se pojavio bile nacionalne države. U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i vjersku netoleranciju, čiji je krajnji izraz bio Holokaust.

Prava pojedinca u fašizmu su skroz ukinuta, a nasilje je bilo institucionalizirano kao oruđe unutrašnje, pa i vanjske politike. Bila je dozvoljena samo jedna stranka, a sloboda štampe i izražavanja nisu postojale.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.21
mob
Nokia ????
A na osnovu cega si ti zakljucio da sam ja klerofasista? Ja JESAM za ekumenski dijalog, ali kad se katolici pokaju, jer ne moze neko da ima inkviziciju, da spaljuje ljude koji tvrde da je zemlja okrugla, da bira pape po uticajnosti porodica iz kojih dolaze (od kojih je najmladji imao 11godina). Kapiras? Jesam za pomirenje kad oni priznaju da papa nije bezgresan, tj. nepogresiv, kako oni vole da naglase. Ostalo ne zasluzuje komentar...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 
Citat
Ja JESAM za ekumenski dijalog, ali kad se katolici pokaju
Латини су старе варалице.
Нема никаквог дијалога, сем преко нишана!
Citat
Sta se primate ljudi??? Pa ovi koji ovo organizuju nemaju veze za Crkvom. Pre ce biti da je napadaju i doprinose crkvenom nejedinstvu. Sad ce tamo neki "monah" da pozove patrijarha i svestenstvo na neku tamo litiju. Ako je pravi monah, a nije, njegovo je da se moli u manastiru za sebe a i za nas... To vam je isto kao i onaj monah sto je probijao kordone i nosio krst na prosloj paradi pa su posle isprozivali SPC. A on i nije monah, tacnije rascinjen je...

Pravi monasi su u manastiru a ovi koji setaju Beogradom nisu videli monaha. To su sve rascinjeni i samoproglaseni monasi. Samo sto ne postoji mehanizam da im se skine mantija tako da mnogi pomisle da su to pravi monasi.

Ne obracajte paznju na paradu, to bi im bio najveci poraz. Ako imate svoj stav i svoju veru niko vas ne moze uveriti da su prave vrednosti nesto sto nema veze sa zivotom. Ali, Boze moj, demokratija...pustite ih da prosetaju samo ih maksimalno ne primecujte
Будиста из СПЦ!
Зато смо ту где смо. Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 16:19:21 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Ja JESAM za ekumenski dijalog, ali kad se katolici pokaju
Citat

Будиста из СПЦ!
Зато смо ту где смо. Smile

Koji deo ti nije jasan?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Nokia 
Citat
Koji deo ti nije jasan?
Нема шта мени да буде (не)јасно!
Живи свој живот, иди (понекад) на литургију, запали коју свећу, пости (Велики Петак, ев. Бадње вече),а остатак времена се понашај ''као да Бога нема''!!! Као и осталих неколико стотина хиљада, лажних патриота!
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Samsung S8 Plus
Citat
Koji deo ti nije jasan?
Нема шта мени да буде (не)јасно!
Живи свој живот, иди (понекад) на литургију, запали коју свећу, пости (Велики Петак, ев. Бадње вече),а остатак времена се понашај ''као да Бога нема''!!! Као и осталих неколико стотина хиљада, лажних патриота!

Za tvoju informaciju ja sam svaki dan u crkvi zato sto tamo radim...Postim svaki post(ceo) i prisutan sam na svakoj liturgiji...Volim svoju zemlju(bar onaj normalni deo)...Opet, koji deo ti nije jasan(konkretan odgovor)?

Citat

Ovo su bas hriscanske reci  Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 19:53:03 od GoxyMaster »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.163
mob
Nokia 
Citat
Za tvoju informaciju ja sam svaki dan u crkvi zato sto tamo radim...
Одлично!
Не чудиме што браниш интересе ''Цркве'' јер си у њој запослен!
О плаћеној јерархи немам никакво мишљење!
Citat
Ovo su bas hriscanske reci 
То су речи какве непријатељ заслужује!
А вама би било боље да вас уче како су се Св. Петар Цетињски, игуман Мојсије, поп Јоксим Минић, прота Матеја, Војвода Момчило, Војвода шабачки Лука, Војвода Богдан Зимоњић и многи из рода Србског! Не позивом на агапе ни на њихову савест (јер је злотвори немају), него Србски: ''УДРИ ВРАГА НЕ ОСТАВ МУ ТРАГА''!!!!
 Smile Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2011, 20:31:56 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

IC XC NI KA

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 552
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
Motorola ROKR E1

Jeste...samo se sakrivajte iza krsta...to ce vam pomoci garantovano.
Umesto da svi priznamo da onim postoje, da ih vec jednom prihvatimo kao bracu i sestre jer nam to jesu.

Kakav licemerni bogohulni post, sa još licemernijim pokušajem da se nešto objasni tj spusti lopta.
Braće i sestre su pedofiličari, nekrofili, narkodileri etc etc. A?
Najbolji primer je jedna serija, američka za divno čudo, sa epizodom o borbi protiv pedofilije. I na kraju, isuviše dobro uhvaćeni pedofil objašnjava situaciju i sve svodi NA ISTO zato što to i jeste govorivši:
homoseksualci su izborili svoja prava i dozvoljavate im da rade šta hoće, neće mnogo proći tako ćemo i mi tražiti svoja i izlaziti na ulice da protestvujemo, jer niste ni svesni koliko nas ima....
IP sačuvana
social share
Рeчe безумник у срцу своме: Нема Бога. Пс.(13;1)
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.