Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 12:23:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste krsteni?
Da
Ne
Ne znam
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Krstenje kod dece....  (Pročitano 37323 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Pa pogledaj ovako, ima jedna anegdota koju sam cuo na casu Filozofije i ide ovako, koliko mogu da se setim to jest.

Dosli Katolicki popovi u Afriku i poceli da propovedaju veru, i govore oni Afrikancima da je bog ovakav i onakav, i da ce svi zavrsiti u paklu ako ne budu se povinovali hriscanstvu i tako tome.
Na kraju ih je upitao seoski vrac, "Da mi niste rekli da taj vas bog postoji, da li bi se on ljutio na mene?"
Popovi su ga pogledali i rekli, "Pa naravno da ne bi."
Na to je vrac odgovorio, "Pa zasto ste mi onda rekli da postoji?"

Ако се погледа оно што је написано о тој вери, може се и прочитати да ће свима бити пружена шанса... Час наводног краја се не зна, али се зна толико да он неће стићи, док и последње племе, или човек на свету не чује за Христа, и не добије прилику..
Не улазим ни у полемику, ни у истинитост, нити, што би неки рекли небулозност, већ ти само скрећем пажњу на оно написано  Smile

Иначе, све позитивне особине подразумевају и бескрајну праведност, а правдност, ни по чијем критеријуму не може бити иста награда за некога ко се много више трудио од другога.. Тако није ни на земљи, не видим зашто би тако било на небу...
Праведни судија никако не може бити онај који изговори ово -"Ти си био добар, ниси крао, ниси убијао, ниси варао, нећеш ићи у затвор", а онда каже другом -"Ти јеси убијао, ти јеси крао, ти јеси варао, али ни ти нећеш ићи у затвор, јер зашто бих ја испоштовао онога који закон поштује и који се о њега не оглушује..."
Нешто не видим да би земаљска правда била игде оваква,  а искено мислим да када би била таква да не би била правда, некако јој се само име коси са таквим сценаријом...  Smile

Е сад, у полемику око постојања Бога не улазим, ушао сам само у очигледност концепта правде, јер мислим да се сви можемо сложити да правда подразумева консеквенце за лоше, и награду за добро...

Нигде се нисам осврнуо на постојање Бога, јер у те дискусије не улазим...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2011, 19:39:27 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Помоз Бог браћо Срби !!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Nepoznat
Browser
Internet Explorer 9.0
mob
Samsung 
Е у животу нисам видео већу  жабокречину , од ових твојих коментара !!! Ту човек не би могао ни да се удави , колико су плитки !!!
Jel' si i ti primetio da ništa nisi odgovorio nego si prešao na paušalne uvredljive komentare?
Meni lično ne smetaju, potvrdjuju to da nisi upućen u sopstvenu religiju.  Smile

Мислиш научио си десетак фраза , па си попио сво знање овога света !!!
Jadno je tvoje znanje i pamet kad u raspravi može da te dovede u poziciju u kojoj si sad neko ko je naučio samo desetak fraza.
[/quot

Стварно нисам мислио да ћеш се препознати у мојем писанију , ал ето баш си ме изненадио !!!
Прочитај прво шта си ти писао и ту тражи узрок оваквог одговора !!!
Колико видим тебе само занима расправа а не тема !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Стварно нисам мислио да ћеш се препознати у мојем писанију , ал ето баш си ме изненадио !!!
Jel' tebe plaćaju po poruci, nezavisno od sadržaja, pa samo pišeš prvo šta ti padne na pamet?
Citiraš me, a onda kažeš da si iznenadjen što ti odgovaram.

Napisao sam ti zašto nisi u pravu i naveo ti primere.
Ti si napisao da sam ja lažov i nisi naveo nikakav argument.

Знаш како каже стара народна изрека : Џаба књига , ђе памети нема !!!
To izgleda važi za Bibliju i tvoje poznavanje i razumevanje iste.

Кад се човек сведе на иће и пиће , по чему се разликује од животиње ??? 
Ne razlikuje se, samo eto neke od nas žive u slobodi, a neke su dresirane za cirkus poput tebe.

Od svega što si napisao, jedino je ovo delimična istina, ali već sam ti objasnio zašto ti za sada nisi dovoljno kvalifikovan za raspravu. Dakle, Bibliju u ruke, pa polako.

I čemu tri uzvičnika? Vrištiš ili si uzbudjen kao tinejdžerka?

Uzgred, da li neko zna kakva je bila praksa ranih hrišćania po tom pitanju? Da li su krstili malu decu ili su čekali da porastu?
Ovo je najbolje i najvažnije pitanje.
Ne slažu se svi da li je u prvom veku n.e. krštenje dece bio običaj. Neki veruju da nije, dok drugi kažu da jeste i to pravdaju stihovima iz Novog Zaveta (Dela: 16:15 npr). Ako prihvatimo da su tada vernici bolje poznavali svoje svete spise (za razliku od nekih danas  Smile ), možemo zaključiti da su oni obred krštenja dece smatrali svojom verskom obavezom ( a verovatno su na to gledali i kao na zamenu za jevrejsko obrezivanje).
« Poslednja izmena: 17. Apr 2011, 23:07:00 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Dakle bog koji kažnjava je jedna interpretacija, bog koji voli druga, bog koji prašta treća, bog koji sudi četvrta, više bogova, manje bogova, inkarnacija, ili vaskrsenje sve su to različite vere i teško je govoriti uopšteno u ime svih njih.

Sad razumem šta si hteo da kažeš kad pitaš da li je bolje nebiti vernik ili biti pa nebiti.
No to ni u kom slučaju ne znači da je sam čin krštenja uzrok nečijem ne bivanju vernika u kasnijim danima, jednostavno to je unutrašnje stanje i raspoloženje svakog čoveka ponaosob , nevezano za sam čin inicijacije.

Milioni komunista su bili kršteni ljudi, znači njih u njihovom stavu ateističkom ili agnostičkom ništa nije sputavalo to što su bili kršteni kao deca.

Od dece je smešno da se očekuje da sve razumeju, daca ne razumeju ni zašto moraju da jedu , pa se njare kad im se daje hrana na vreme a oni nisu gladni, deca ne razumeju ni zašto treba da dobiju bocu jer to boli, mislim smešno je od dece očekivati da sve razumeju.

Opet krštenje neuporedivo manje boli(zapravo ne boli uopšte) od recimo islamske inicijacije , pa nešto nisam video neko preterano buntovanje u islamskom svetu protivu sunećenja.

Ja ne bih uopšte slao malo dete da ima seks , jer je to gnusno.

To poređenje je neprimereno iz bezbroj razloga...

Evo jedno pitanje za tebe, da li bi otvorio zdravstvenu knjižicu za dete ili bi sačekao da ono poraste pa da samo odluči da li hoće da se leči ili ne ?
Ili u vezi pričešćivanja, da li bi hranio svoje dete ili bi sačekao da ono odraste pa nek samo izabere da li hoće da jede ili ne ?
Za religiozne ljude krštenje i pričešće imaju ovaj značaj, krštenje za duševno zdravlje a pričešće za život večni za život duše.
Niko ko je religiozan ne želi svom detetu da uskrati ono što ni sam sebi nije uskrati, zapravo to niko ne želi.Iz tog razloga ljudi uvode svoju decu u svoje kultove jer njih smatraju dobrima i to dobro žele da daruju i svojoj deci.Niko na svoju decu ne gleda kao na vanzemaljce koji su tu popadali odnekud, pa da ih tretira kao strana bića , svako pre svega ima mnogo osećanja za svoju decu i želi im najbolje. To je osnov ljudskosti.
Svakako kad deca odrastu da će nezavisno od onoga kako su vaspitana ili u kom su kultu odrasli( ili bez njega kao u doba komunizma) moći sama da procene da li hoće ili neće nešto .
Druga je priča verski fanatizam kod pojedinih religijskih grupacija koji ne dozvoljava napuštanje istog kulta.
No opet to se ne odnosi na mene jer ne pripadam takvom kultu.

Dakle govorim isključivo o hrišćanstvu i krštenju dece.
Jer to je ova tema.

Kao što rekoh bezbrojni su razlozi za , a vrlo je malo ozbiljnih razloga ako ih ima protiv krštenja dece, i kao što rekoh bez obzira šta mi ovde pričali ljudi će jednostavno nastaviti da krštavaju svoju decu, jer su to pre svega njihova deca.

p.s. da li ovde postoji pp i kako se koristi , ne mogu da skontam nikako ?
Milioni interpretacija za koje svi govore da su samo one realne i ispravne, i zbog istih bi ubili drugoga.

Ma ne kazem da je sputavalo, nego kazem da sam cin krstenja nema poentu ako osoba koja se krsti nema pojma sta taj cin podrazumeva. E sada ja smatram da u verskom ogranicenju ljudi koji su bili vernici su na mnogo nizem stupnju od onih koji tek mogu biti, to jest od onih koji nikada nisu bili.
Islam je vera ludaka i jos gorih fanatika, oni su zaostali sa prostorom i vremenom jedno 1000 godina ako ne i vise.  Da dodje do toga da se izabere ili Islam ili Hriscanstvo izabrao bih Hriscanstvo jer u trenutnom formatu nije ludo kao Islam.

Ne mozes da poredis zdravlje i potrebu sa verom. Jesti, piti i biti zdrav je mnogo vaznije za opstanak od vere u bilo koju religiju.  Jer da ne jedes i da ne pijes umro bi brze, sa religijom i bez religije mozes da zivis, dakle nisi rodjen sa tom potrebom.  Rodjen si ili da kazem vise si treniran da moras da se uklopis negde iako to nije uvek tacno. Ima ljudi koji su ziveli 50-60 godina bez ikoga svoga.

Vezano za seks, ja ti pricam stare tradicije pojedinih kultura, u kome su deca (13-14) godina a mozda i mladja stupala u sexualne odnose zarad vere, politike i takvih gluposti.  Da li bi mi to trebali da radimo (da se krstimo) samo zato sto tradicija to nalaze?

Moras da imas odredjen broj poruka pre nego sto mozes da saljes privatne poruke,  kada napunis kvotu, bice na donjem delu posta "Privatno"
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Помоз Бог браћо Срби !!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Nepoznat
Browser
Internet Explorer 9.0
mob
Samsung 
Jel' tebe plaćaju po poruci, nezavisno od sadržaja, pa samo pišeš prvo šta ti padne na pamet?
Citiraš me, a onda kažeš da si iznenadjen što ti odgovaram.

Napisao sam ti zašto nisi u pravu i naveo ti primere.
Ti si napisao da sam ja lažov i nisi naveo nikakav argument.

Знаш како каже стара народна изрека : Џаба књига , ђе памети нема !!!
To izgleda važi za Bibliju i tvoje poznavanje i razumevanje iste.

Кад се човек сведе на иће и пиће , по чему се разликује од животиње ??? 
Ne razlikuje se, samo eto neke od nas žive u slobodi, a neke su dresirane za cirkus poput tebe.

Od svega što si napisao, jedino je ovo delimična istina, ali već sam ti objasnio zašto ti za sada nisi dovoljno kvalifikovan za raspravu. Dakle, Bibliju u ruke, pa polako.

I čemu tri uzvičnika? Vrištiš ili si uzbudjen kao tinejdžerka?

Uzgred, da li neko zna kakva je bila praksa ranih hrišćania po tom pitanju? Da li su krstili malu decu ili su čekali da porastu?
Ovo je najbolje i najvažnije pitanje.
Ne slažu se svi da li je u prvom veku n.e. krštenje dece bio običaj. Neki veruju da nije, dok drugi kažu da jeste i to pravdaju stihovima iz Novog Zaveta (Dela: 16:15 npr). Ako prihvatimo da su tada vernici bolje poznavali svoje svete spise (za razliku od nekih danas  Smile ), možemo zaključiti da su oni obred krštenja dece smatrali svojom verskom obavezom ( a verovatno su na to gledali i kao na zamenu za jevrejsko obrezivanje).

Није вера у цитирању Светог Писма , нити верника чини то што ће прочитати као какав роман , већ творење вере тј  живљење по законима Божјим !!!Знаш како се каже : Неће бити спасен онај који говори Господе ,Господе , већ онај који спроводи Божју вољу !!!  Неко чита Свето Писмо да напоји душу водом живом , а неко ради забаве !!!
Већ 2000 година и више покушавате да омаловажите Хришћанство , и шта сте успели  ???
Хришћана  никад више није било него данас и биће их све више  !!!
Што се тиче Крштења , крстило се пре , крсти се и данас , и крстиће се и убудуће !!!
Даће Бог !!!
« Poslednja izmena: 18. Apr 2011, 21:41:31 od cb 34 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Није вера у цитирању Светог Писма , нити верника чини то што ће прочитати као какав роман , већ творење вере тј  живљење по законима Божјим !!!Знаш како се каже : Неће бити спасен онај који говори Господе ,Господе , већ онај који спроводи Божју вољу !!!  Неко чита Свето Писмо да напоји душу водом живом , а неко ради забаве !!!
Већ 2000 година и више покушавате да омаловажите Хришћанство , и шта сте успели  ???
Што се тиче Крштења , крстило се пре , крсти се и данас , и кртиће се и убудуће !!!
Даће Бог !!!

Zivljenje po zakonima bozjim pre dve hiljada godina... Ok znaci ja treba danas da se sporazumevam dimnim signalima mesto interneta jer bog tako zahteva.
Niko ne sprovodi bozju volju pa cak ni svi propovednici, apostoli para apostoli ili sta ti ja znam, svi su zgresili i svi su se zajebali dakle nema poente uopste ni pokusavati.

Uh bas sam ozedneo od sve ove price, zato cu da procitam Nojevu Barku i pricu o potopu, kako je pijanica sagradila brod, putovala godinu dana i jedan dan i vratila se na isto pocetno mesto odakle je i posla.  Svaka cast, Magelan bi mu zavideo
 Smile Smile
Da znas da je zabavno, ako mi ikada zatreba Satanisticka inspiracija samo treba otvoriti Bibliju, ipak je "bog" najveci baja u kraju  Smile

Hriscansvo omalovazava sebe.
Hriscana ima sve manje, braca Islamisti polako ali sigurno sustizu sa svojih 1.5 biliona

Dace bog gace
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Nikad nije bilo više deklerativnih hrišćana, ni manje onih pravih.

Sa druge strane ni broj muslimana nije bio nikad veći a ujedno su i religija sa najvećim stepenom rasta.

Slično je i sa hindusima.

Isto važi i za ateiste.

Dakle povećanje broja vernika ne znači ništa i uglavnom je posledica rasta celokupne svetske populacije.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Помоз Бог браћо Срби !!!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Nepoznat
Browser
Internet Explorer 9.0
mob
Samsung 
То ко је какв верник , зна се ко је надлежан да просуђује , а остало баш и нисте схватили , ал то је ваша лична ствар !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Није вера у цитирању Светог Писма , нити верника чини то што ће прочитати као какав роман , већ творење вере тј  живљење по законима Божјим !!!
Pa, jel' probijaš svom robu uši šilom, jel' ubijaš žene koje se deklarišu kao veštice?

Koliko to više? Znaš li ti uopšte kad je formirana hrićanska sekta?
Ovo da će ih biti još više ti je već objašnjeno.

Што се тиче Крштења , крстило се пре , крсти се и данас , и крстиће се и убудуће !!!
Naravno da hoće, to ne dokazuje ništa...ako veruješ u te budalaštine, imaš mogućnost da vršiš ritual i nad svojom decom.

То ко је какв верник , зна се ко је надлежан да просуђује...
Ko je zadužen i imaš li neki dokaz da potvrdiš tu svoju tvrdnju?

...а остало баш и нисте схватили , ал то је ваша лична ствар !!!
A ti si sve tako rečito, podrobno i nepobitno objasnio, a mi nikako da ukapiramo.
Ni sva inspiracija Duha Svetog ne pomaže da dopreš do naših tamnih srca.
Ali, šta si mogao i da očekuješ od onih koji ne veruju u zmije i magarce koji govore, ravnu zemlju i da ima ljudi koji su živi 2000 godina.
« Poslednja izmena: 19. Apr 2011, 08:58:06 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
То ко је какв верник , зна се ко је надлежан да просуђује , а остало баш и нисте схватили , ал то је ваша лична ствар !!!
Ko? Drugi hriscani?  I nemoj slucajno da mi kazes bog, jer ako je on zaduzen ko daje ostalima onda za pravo da palamude?
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 12:23:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.