Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 01:12:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40545 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
Browser
Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Kako je dobro kada neke stvari prkose našoj  logici koju tako olako uzimamo za apsolutno nepogrešivu.
Dobro podsećanje kako smo mi ljudi uobraženi kada mislimo da je univerzum satkan po našim merilima i ograničeni u smislu spremnosti da prihvatimo da nije sve onako kako želimo da bude.

Neverovatno. Ni jedan pameten covek, naucnik, nece nikad reci da je kosmos pravljen po meri coveka. To su upravo teme vas vernika koji podrzavate egocentricni model, gde je bog eto cuda stvorio coveka po svom liku. Vasa crkva je to tvrdila stotinama godina, a vi ste upravo ti koji tumace realnost tako da odgovara onome sto pise u bibliji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Browser
Firefox 4.0
mob
Samsung S7
JC hoda po vodi novo otkrice i to u Srbiji

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

5593455564e0063c042a34092798118.jpg
(81.26 KB, 640x410)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia v: 070

Nokia 070
mob
Samsung 
Definiši na kog misliš kada kažeš "vas vernika"
Da li misliš na religiozne ljude ili one koji veruju u nešto.
Imaj u vidu da su verovanje i neverovanje dve strane iste medalje (uverenje da je nešto ovako ili onako bez stvarnog i neposrednog saznanja što u krajnjem jedne i druge čini istim).
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Definiši na kog misliš kada kažeš "vas vernika"
Da li misliš na religiozne ljude ili one koji veruju u nešto.
Imaj u vidu da su verovanje i neverovanje dve strane iste medalje (uverenje da je nešto ovako ili onako bez stvarnog i neposrednog saznanja što u krajnjem jedne i druge čini istim).

>> Za većinu osoba religija je organizirani sastav verovanja i bogoslužja koje stavljaju Boga u središte.

Vec sam u proslosti probao da "objasnim" nekom od vas religioznih koja je razlika u akciji i ne - akciji, ali nisam siguran da sam uspeo.

No:

Verovanje je aktivno.

Ne-verovanje je u zargonu (stanje bole me racku za to i to) ili ti, do toga mi je stalo koliko do lanjskog snega u koji se ispisala komsijska macka.

I to verovanje ima razlicita tumacenja: Da li nekome verujes, tj da li mu verujes na rec, ili verujes da postoji ruzicasti jednorog sa kopitama punjenim gelom (asics).
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49869
Zastava Босна
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
@bluesoniq

Brate, kako ti mislis takvom netolerancijom prema vjeri izbjeci sukob sa vjernicima? Pa sutra moze neki musliman u ime Alaha da ti digne u vazduh kucu... Za sta ce da dobije priznanje Alaha i zavrsice u denetu. A ti ces i dalje napadati vjernike i tvrditi da su losi ljudi, jer si eto zrtva vjerskog fanatika.  Smile
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 16:50:56 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
@bluesoniq

Brate, kako ti mislis takvom netolerancijom prema vjeri izbjeci sukob sa vjernicima? Pa sutra moze neki musliman u ime Alaha da ti digne u vazduh kucu... Za sta ce da dobije priznanje Alaha i zavrsice u denetu. A ti ces i dalje napadati vjernike i tvrditi da su losi ljudi, jer si eto zrtva vjerskog fanatika.  Smile

Neki musliman će mu dići kuću u vazduh i da blue ne iskazuje netoleranciju...dovoljno je samo to što nije musliman ili što je ovom neki samozvani prorok kazao da to uradi. Nisu svi vernici loši ljudi, već su samo neke vere strašno loše.
A to kako je Ješua hodao po vodi, Mozes razdvojio more i sl. je dobro poznato ljudima od zanata.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 17:34:19 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Citat
Musliman će mu dići kuću u vazduh i da ga ne napada...dovoljno je samo to što nije musliman ili što je ovom neki prorok kazao da to uradi. Nisu svi vernici loši ljudi, već su samo neke vere strašno loše.
A to kako je Ješua hodao po vodi, Mozes razdvojio more i sl. je dobro poznato ljudima od zanata.

Interesantno je da ce svako svoj religiozni sistem oprati sto je vise moguce. Ja na to imam samo da dodam da su sve vere (religije) podjednako opasne. Zato sto su napravljene od ljudi, za ljude, i cim odredjena grupa svestenika te religije dodje u posed moci, jeretici, nevernici i ostali bivaju nabijeni na kolac.

@bluesoniq

Brate, kako ti mislis takvom netolerancijom prema vjeri izbjeci sukob sa vjernicima?

Izvini, a zasto bi bilo ko imao toleranciju prema veri?

Sta je to sto vas i vasu ideologiju izuzima od kritickog stava?

Zasto niko ne sme da komentarise to o cemu vi raspredate?

Zasto je vama dozvoljeno da pricate o cemu god hocete, da kudite, da kritikujete, a nama (nevernicima, slobodoumnim misliocima) se pripisuje ne-tolerancija?

Ko vama daje pravo da kritikujete naucnika Darvina?

Jel znate, sta je tu u stvari dobro po vas, sto se nijedan ateista, nevernik niti bilo koji drugi slobodoumni mislilac nece dici vasu kucu i trzni centar pride sa bombom oko pojasa samo zato sto je neko pljuvao Darvina. Zato i imate muda da pljujete po njemu.

Drugo ako nesto kritikujem, kako istovremeno mogu to da cenim? To je svojevrstan apsurd, zar ne?
Mislim ako vec kritikujem taj model misljenja, taj model ponasanja, taj sistem na kraju krajeva, kako mogu da bude istovremeno i tolerantan prema njemu.

Tvoja skrivena poruka je zapravo: "Sta sad ovaj ima na prica protiv naseg sistema verovanja, nama to smeta, nama religioznim osobama, koje ne trpe da se njihov sistem kritikuje".

Pazi, ajde mozda nisam upoznao tu metodologiju diskusije, jel mozes da mi primerom pokazes kako se nesto kritikuje a istovremeno se pokazuje tolerancija prema tom sistemu?
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 17:38:04 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ako nisi spreman za toleranciju prema religioznim ljudima, namaš pravo tražiti da oni budu tolerantni prema tebi i tvojim uverenjima.

Uzgred, religiju si nazvao organizovanim sistemom verovanja, slažem se sa tim.
Šta je sa neorganizovanim verovanjem?
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49869
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S24
@bluesoniq

Svaka batina ima dva kraja. Sto vise kritikujes Alaha, prije ce doci u tvoju kucu. Zasto prosto ne batalis vjernike kad ne znas fino sa uvazavanjem da razgovaras?

« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 18:29:51 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
@bluesoniq

Svaka batina ima dva kraja. Sto vise kritikujes Alaha, prije ce doci u tvoju kucu. Zasto prosto ne batalis vjernike kad ne znas fino sa uvazavanjem da razgovaras?

Ti bash znas ko ce da mi dodje u kucu, sikter bre. Mislim da sam bio dovoljno jasan u prethodnom postu sta znaci kritika a sta uvazavanje.

Ako nisi spreman za toleranciju prema religioznim ljudima, namaš pravo tražiti da oni budu tolerantni prema tebi i tvojim uverenjima.

Uzgred, religiju si nazvao organizovanim sistemom verovanja, slažem se sa tim.
Šta je sa neorganizovanim verovanjem?

Ja nemam uverenja takve vrste da nisu podlozna kritici, po tome se i razlikujemo mi koji nismo vernici sa vama.

Neorganizovano verovanje? Pa sta sad da radimo sa time? Neko veruje da u svojoj garazi cuva nevidljivog ruzicastog jednoroga koji je nematerijalan i cija su kopita punjena gelom. Ne mozemo bas svako to verovanje uzimati za ozbiljno.
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 22:35:26 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 01:12:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.