Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:33:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40611 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Citat
prorok muhamed pod uticajem i inspiracijom demonskog entiteta najveceg stepena od koga je i dobio ta znanja,a koji mu se predstavio kao dzibril

Opet  Smile

Sta kaze Kur`an o "demonskom entitetu najveceg stepena":
“I reci: ‘Tebi se ja, Gospodaru moj, obraćam za zaštitu od priviđenja šejtanskih, i Tebi se, Gospodaru moj, obraćam da me od njihova prisustva zaštitiš!’”

“Kada hoćeš da učiš Kur'an, zatraži od Allaha zaštitu od šejtana prokletog.”

“Šejtan je, zaista, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva pristaše svoje da budu stanovnici u Džehennemu.”

“O sinovi Ademovi, neka vas nikako ne zavede šejtan kao što je roditelje vaše iz Dženneta izveo, skinuvši s njih odjeću njihovu da bi im stidna mjesta njihova pokazao! On vas vidi, on i vojske njegove, odakle vi njih ne vidite. Mi smo učinili šejtane zaštitnicima onih koji ne vjeruju.”

“O sinovi Ademovi, zar vam nisam naredio: ‘Ne klanjajte se šejtanu; on vam je neprijatelj otvoreni.’”

“Šejtan vas plaši neimaštinom i navraća vas da budete škrti, a Allah vam obećava oprost i nagradu Svoju; Allah je neizmjerno dobar i zna sve.”

“On im obećava i primamljuje ih lažnim nadama, a ono što im šejtan obeća samo je obmana.”

"Ali, srca njihova su ostala tvrda, a šejtan im je lijepim prikazivao ono što su radili.”

“On doista nema nikakve vlasti nad onima koji vjeruju i koji se u Gospodara svoga pouzdaju.”

“Ti nećeš imati nikakve vlasti nad robovima Mojim, osim nad onima koji te budu slijedili, od onih zalutalih.”

“Onome ko se bude slijepim pravio da ne bi Milostivog veličao, Mi ćemo šejtana natovariti, pa će mu on nerazdvojni drug postati.”

i

".. i Kur'an nije prokletog šejtana govor, pa kuda onda idete?!"

p.s. Dobar video.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 01:17:43 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
sta da ti kazem batice sem da jos jednom ponovim ono sto sam rekao odavno da verujem da ce svaki iskreni muslimanski vernik takodje biti spasen,ali i dalje verujem da je istina jedino u hristu,evo za tebe jedan od najboljih serijala o globalnoj satanistickoj zaveri dolazi iz islamske kuhinje,po meni su ga napravili veoma racionalni vernici iako se ti mozda sa tim nebi slozio zbog znatnog pojavljivanja hriscanskih fundamentalista u istom,u ovom prvom se konkretno pojavljuje rodzer monro

« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 01:28:43 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Ne znam brate i Hrist je bio u pustinji i opstio je tamo sa necastivim i izasao iz pustinje "kao novi covek" - mozda je i on pustio necastivog u sebe pa sirio istinu kasnije. Zajebano.... Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Citat
Ti kažeš nije, drugi kažu jeste...svemoćni bog koji zna kako da se izrazi ne stvara konfuziju u glavama svojih vernika.

Kaze se Zulkarnejn. Odredjeni broj uleme smatra da se radi o Aleksandru M. iz razloga sto je bio veliki osvajac. Takodjer, ime Zulkarnejn znaci Posjednik dva roga - dvorogi, a znamo da je na novcicima za vrijeme njegove vladavine on prikazivan sa dva roga.
Na drugoj strani, vecina uleme, ucenjaka smatra da se ne radi o Makedonskom jer nam historija govori da je on bio mnogobozac, i ja zastupam njihovo misljenje.
Medjutim, to nije ni vazno jer mi crpimo pouke iz Kur`anskog govora o dogadjajima u kojima je ucestvovao, a u tom govoru se ne stavlja u centar njegovo ime, niti nas Kur`an poducava da se sad raspravljamo o njegovom imenu.
Nema, dakle, nikakve konfuzije.

Vidiš, kad ja napišem: ''Slobodan Milošević, predsednik SPS-a, je nedovoljno odlučnom politikom, inspirisanom jugoslovenskim učenjem o bratstvu i jedinstvu, omogućio izdajničkim Muslimanima da osnuju svoju državu''. - možeš da se složiš sa ovim ili da budeš tvrdoglavo dete i da kažeš da to nije istina, ali tebi je jasno o kome se radi. Ali kad ''tvoj'' bog napiše nešto on nije sposoban da ti nedvosmisleno objasni o kome se radi. Zapitaj se zašto.

Takodjer sto se tice zalaska Sunca, govori se o svojevrsnoj iluziji koju je Zulkarnejn dozivio prilikom dolaska do mjesta o kojem se govori.
Postoji misljenje da je Zulkarnejn vidio zalazak Sunca za obalom Atlantskoga okeana što mu je dalo utisak kipućega, blatnjavoga izvora, ili je, pak, vidjeo kako Sunce zalazi za plameni, dimni krater vulkana.

To što ti misliš, nije ono što piše i tvoje klimavo objašnjenje to i potvrdjuje.
Ne piše: ''Odakle je video zalazak Sunca'' ili ''Gde mu se učini da Sunce zalazi'' već ''Gde Sunce zalazi''.
A takvo mesto ne postoji...i ne ''batrgaj'' se više, ne možeš da se izvučeš iz ovoga.

Ja se molim Bogu jevreja, krscana, muslimana i tvom Bogu, Bogu Jednome Koji je sve stvorio.
To sto su Jevreji i i krscani izmjenili zapisani tekst Knjiga koje im je objavio, sto su pripisali Bogu ono sto Mu ne dolikuje, to je bilo glavnim razlogom da se objavi univerzalna Knjiga Kur`an koja nije vezana za samo jedno mjesto i vrijeme.
Ja ti dadoh primer da Kuran svojim zahtevima smatra prethodne svete knjige neizmenjenim.
Ali dobro...daj link ka stranici koja pokazuje šta je sve izmenjeno...da čas proučim i isečem ti i taj argument. 

Citat
Citat
Branioci Kurana od skoro tvrde da ''dehaha'' vuče koren iz reči ''duhiya'' što navodno znači nojevo jaje.
Ali...Duhiya nije koren, već je imenica izvedena od reči ''dahawa'' i ne znači nojevo jaje, već označava mesto u pesku gde noj ostavlja jaje...a taj deo je ravan jer ga noj rasprši nogama. Dakle zemlja je po Kuranu ravna.

Pitaj ti Arapa ili covjeka koji govori taj jezik sta podrazumeva kad kaze "dehaha".

Moram da ga pitam da li je to podrazumevao i pre 1974.

Citat
30i ajet 79e sure je objavljen u Mekki desetinama godina prije nego su muslimani postali cuvarima Grcke kulture ili prije nego su znali za Egipcanska znanja. Ajet je objavljen kada su se par desetaka ranih muslimana borila za goli zivot u Mekki i kojima nije padalo na pamet ovo sto ti kazes da su Egipcani i Grci znali.

Pomešao si nešto...blago prethodnih kultura je arapski svet sačuvao od Hrišćanstva i čuvao ga sve do pojave Islama. Tada počinje progresivni pad i arapskog sveta. Zašto? Taj bog koji je jevrejski, ali mu ne smeta da mu se mole i drugi narodi, je bog neznanja i obmane.

Citat
Kur`an nije izmijenjen, u to nemoj sumnjati, upravo iz razloga navedenih u rijecima @Makros-a.
I sigurno se nece izmjeniti do kraja svijeta.
To tvrdiš ti, ali te nauka demantuje.
Inače...Jevreji su imali još strožiju praksu prepisivanja svojih svetih knjiga.

Citat
Reč sekta se može primeniti na svaku organizaciju koja se izdvoji od veće, glavne.
Vi ste samo izdvojeni tumači želje YHWH.
Izvini, imas li ti svoju sektu, svoga Boga?

Nemam svoju sektu. Ja se ni od koga nisam odvajao.
Ali sam mislio da osnujem Vaginalističku crkvu...tako da su vaše zgodne sestre i drugarice dobrodošle.
Molitva 5 puta dnevno!
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 09:23:55 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia C5-00
Ко су ти "Кршћани"? Ја никад нисам чуо за њих  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
To su ljudi koju su krsteni ali nisu osuneceni. Smile Smile

Uzgred budi receno - malo davite bre sa tom pricom moj kuran je veci od tvog. Imate istog boga a ne znate ni sta vam je napisao u tim vasim svetonosnim knjizurinama. Kuci bre na citanje balavurdijo.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Ali sam mislio da osnujem Vaginalističku crkvu...tako da su vaše zgodne sestre i drugarice dobrodošle.
Molitva 5 puta dnevno!
Sta god da si i sta god da predstavljas na ovakav nacin, sve je ravno nuli (0)
Citat
To što ti misliš, nije ono što piše i tvoje klimavo objašnjenje to i potvrdjuje.
Ne piše: ''Odakle je video zalazak Sunca'' ili ''Gde mu se učini da Sunce zalazi'' već ''Gde Sunce zalazi''.
A takvo mesto ne postoji...i ne ''batrgaj'' se više, ne možeš da se izvučeš iz ovoga.
Nema ovde nista nejasno ali ako trazis direktan odgovor u Kur'anu neces ga naci jer da je tako Kur'an nebi bio "nepresusan izvor". Jedan od sustine price o Zulkarnejnu jeste da je osvojio cijeli tadasnji svijet i da nije mogao dalje jer je i na istoku i na zapadu naisao na okean tj. osvojio je zemlju iz koje je mogao gledati da sunce izlazi i zemlju odakle je gledao da sunce zalazi ali posto je pred sobom imao samo okean usled zakrivljenosti zemlje a ona se na moru primjecuje na oko 20 km.cini mi se, njemu se cinilo da ono zalazi za vodenu povrsinu. Kako je lijepo receno da mu se samo "ucinilo" jer se ostavio prostor za savremeni odgovor na ovo pitanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.19
Citat
Molitva 5 puta dnevno!
Sta god da si i sta god da predstavljas na ovakav nacin, sve je ravno nuli (0)
1. Znam i šta je nula i kojim se simbolom obeležava.
2. Moraš da objasniš zašto je ravno nuli (0)...sve vreme daješ paušalne komentare.
3. Moja ubedjenja i mogu da budu ravna nuli, a ipak na većem stupnju od tvojih negativnih i usmerenih ka negiranju istine.

Očigledno nisam trebao da pominjem ništa seksualne prirode pripadniku religije smrti.

Citat
Citat
Nema ovde nista nejasno ali ako trazis direktan odgovor u Kur'anu neces ga naci jer da je tako Kur'an nebi bio "nepresusan izvor". Jedan od sustine price o Zulkarnejnu jeste da je osvojio cijeli tadasnji svijet i da nije mogao dalje jer je i na istoku i na zapadu naisao na okean tj. osvojio je zemlju iz koje je mogao gledati da sunce izlazi i zemlju odakle je gledao da sunce zalazi ali posto je pred sobom imao samo okean usled zakrivljenosti zemlje a ona se na moru primjecuje na oko 20 km.cini mi se, njemu se cinilo da ono zalazi za vodenu povrsinu. Kako je lijepo receno da mu se samo "ucinilo" jer se ostavio prostor za savremeni odgovor na ovo pitanje.

Pošto govoriš Srpski pa neću da te pitam da li ti umeš da pročitaš i razumeš ono što piše.

''Kad stiže do mjesta gdje Sunce zalazi, učini mu se kao da zalazi u jedan mutan izvor i nađe u blizini njegovoj jedan narod''.
Ovaj prevod je ostavio tvoj drugar po zabludi.

Moraš li da budeš tako bezobrazan da me teraš da ti ponovim...nema mesta gde Sunce zalazi?
Kada je prevodiocima skrenuta pažnja da Sunce ne zalazi u izvor, oni su promenili taj deo prevoda zaboravljajući na početak rečenice.
I koliki su to izvori kod tebe u selu, kad ti okean izgleda kao izvor?

Sad mi kaži ko je Zulkarnejn, pa da vidimo koliko je sveta stvarno osvojio i upišemo još jednu grešku tebi i Kuranu.

« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 13:54:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.60
Zakacio se ko lud na batinu za Zulkarnejna i ajet o narodu koji je on zatekao na Zapadu.

Da se vratimo na ajet, glasi ovako:

حَتَّى إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ
Hatta iza belega magribesh shemsi.. - A kada dodje do zapada Sunca.. ili preciznije:`A kada mu se ukaza zapad Sunca`

Znaci "zapad Sunca" je u Korkutovom prijevodu prevedeno kao "mjesto gdje zalazi Sunce" sto ovaj jedva doceka da vidi kao gresku Kur`ana.

Citat
Kada je prevodiocima skrenuta pažnja da Sunce ne zalazi u izvor, oni su promenili taj deo prevoda zaboravljajući na početak rečenice.
Znalo se da je rijec o iluziji koju je dozivio Zulkarnejn stotinama godina prije ovog prijevoda Kur`ana, lahko je dokazat govorom ucenjaka islama.
Kod muslimanskih6 ucenjaka niko nije shvatao ovaj ajet bukvalno, tj da Sunce zalazi u izvor.

Citat
Pomešao si nešto...blago prethodnih kultura je arapski svet sačuvao od Hrišćanstva i čuvao ga sve do pojave Islama.   

Koga od muslimana briga za upisivanje drevnih znanja u knigu Kur`an da bi nekog doveo u zabludu, a zivot, imetak i cast mu u opasnosti od strane mekkanskih mnogobozaca.

Citat
To tvrdiš ti, ali te nauka demantuje.

Ovo mozes da okacis macku o rep.

Islam ima nauku koja proucava Kur`an (Tefsir) i koja se razvijala od samog nastanka islama.
Ta nauka vec hiljadama godina proucava iste ajete,dalje Hadiska nauka govori o istim ajetima, svake godine muslimani uce Hatmu- cio Kur`an, muslimani imaju na stotine hiljada hafiza koji znaju cio Kur`an napamet, svi imaju jedan te isti Kur`an itd itd..

Jos jednom, znaci: pricu o nesacuvanosti Kur`ana mozes okaciti macku o rep.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2011, 15:39:30 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 202
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Molitva 5 puta dnevno!
Ne podnosim, ali mi je jasno da nemogu zabraniti ovakav vid izrazavanja, ali sa druge strane nikako se ne uklapa u koncept tvoga misljenja da nemislis zlo Islamu i muslimanima.
Zasto moras dokazivati svoje znanje na nacin da omalovazavas drugog i tudja shvatanja i imam osjecaj kao da mislis da svi muslimani lupaju glavom o zid i bez ikakvog dokaza vjeruju
Kur'an(Besim Korkut):
86. Kad stiže do mjesta gdje Sunce zalazi, učini mu se kao da zalazi u
jedan mutan izvor i nađe u blizini njegovoj jedan narod. "O Zulkarnejne," -
rekosmo Mi - "ili ćeš ih kazniti ili ćeš s njima lijepo postupiti?"
Citat
Moraš li da budeš tako bezobrazan da me teraš da ti ponovim...nema mesta gde Sunce zalazi?
Nemoras da mi ponavljas nista, da pojma nemam o nicemu bar mi je jasno ovo sto kazes ali moras razumjeti Da je Kur'an knjiga za sva vremena. Moras sagledati istoriski trenutak u kome se Zulkarnein nalazio i ovo navedeno ima smisla, jer za njega je postojalo mjesto gdje se nije moglo dalje i to je na slikovit nacin opisano u Kuranu.Zamisli sebe zatocenog na pustom ostrvu, to bi bilo tvoje mjesto gdje sunce izlazi i zalazi, prenesi na Zulkarneina osvoio je cijeli svijet, bio je prakticno na ostrvu i nije mogao dalje. Cak sta vise kazivanje o Zulkarneinu se ne protivi naucnim podacima da su kontinenti nekada bili jedna cjelina.
Moras se sloziti samnom da nebi bilo zanimljivo da je jos prije 1400 godina kada je Kur'an objevljen, u njemu objavljeno sve onako kako je u danasnjoj stvarnosti jer je i nekada postojala stvarnost i postojace stvarnos koja nece biti slicna ovoj, Alah dz.s je onaj koji sve zna i kur'an kao njegoa rijec mora zadovoljiti svaku stvarnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 00:33:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.