Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:22:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Kršćani, ko je vaš bog?"  (Pročitano 40427 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
(Jedino što ćemo tada verovatno morati da brinemo o bombašima-samoubicama koji su na ulicama jer se neko usudio da nacrta velikog proroka sajentologije - Mr Toma Kruza.)

Smile Smile Smile Smile

Citat
Zato se stalno trude da svima pokažu koliko su oni sami veliki vernici, i koliko su svi drugi glupi, i kako su tuđa verovanja zasnovana na besmislicama. Ali se jako naljute kada se isto to uradi njima i njihovoj religiji.

Baš tako .... ovamo, kao, propagiraju mir, ovo-ono, a ustvari bi nas poklali dok trepneš ....

Neverovatnu zatucanost vidim u toj religiji ja ...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
Sad tvrdis da je svemogucem Bogu nemoguce da jede, ili da trpi batine ?

Bog je savrsen, On je stalan zato sto nema savrsenijeg i zato sto Mu ne prilici da bude manje savrseniji nego sto jeste. Stoga tvrdim da Bog ne jede, ne pije niti trpi batine, On je iznad toga da bude gladan, zedan ili da bude izbatinan, cak sta vise On je iznad svakog nedostatka, daleko od toga da se inkarnise u necemu tako nesavrsenom i slabom kao sto je ljudsko tijelo. Njemu nema slicnog, niti Mu je iko ravan, Jedan je u Svojoj Savrsenosti. To je srz monoteizma, Bozje Jednoce odnosno Tevhida:
1. Reci: "On je Bog– jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!" (Qur`an, Ihlas)

Citat
Uostalom, taj isti Isus je, po hrišćanskom verovanju, činio čuda. Lečio od bolesti dodirom, hodao po vodi, dizao ljude iz mrtvih, vodu pretvorio u vino i na kraju vaskrsao pošto je ubijen. Ko to može osim Boga?

Ako otvoris svoju Svetu Knjigu, primjetices da tamo pise da su mnogi drugi lijecili bolesne i gubave, da su dizali mrtve iz stanja u kojem su se nalazili, da su uvecavali hranu, cak su i hodali po vodi i bivali vaskrsnuti nakon sto su umrli.
Pogledaj onda danas mnoge cudotvorce koji lijece bolesne dodirom i rade mnoge zacudjujuce stvari.
Jesu li i oni bogovi?

« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 22:21:25 od demcan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Nokia krntija
Iceliteljske moći je imalo više njih po verovanju, istina. I to ne znači da su oni bogovi, al su definitivno imali nešto božansko u sebi. Šta, ne znam, ali to svakako nije ljudska odlika.

Al ja ne znam ko je to još vaskrsnuo? Ko je to još dizao ljude iz mrtvih? Ko je to još hodao po vodi?

« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 22:49:48 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6220
Citat
Bog je savrsen, On je stalan zato sto nema savrsenijeg i zato sto Mu ne prilici da bude manje savrseniji nego sto jeste. Stoga tvrdim da Bog ne jede, ne pije niti trpi batine, On je iznad toga da bude gladan, zedan ili da bude izbatinan, cak sta vise On je iznad svakog nedostatka, daleko od toga da se inkarnise u necemu tako nesavrsenom i slabom kao sto je ljudsko tijelo. Njemu nema slicnog, niti Mu je iko ravan, Jedan je u Svojoj Savrsenosti. To je srz monoteizma, Bozje Jednoce odnosno Tevhida:
1. Reci: "On je Bog– jedan!
2. Allah je Utočište svakom!
3. Nije rodio i rođen nije,
4. i niko Mu ravan nije!" (Qur`an, Ihlas)
Onda taj Bog i nije u tako zavidnoj poziciji, ako zbog toga sto je Bog, ti, ja, ili bilo ko moze da odredjuje kakav on sme da bude. Zato je i rekao, parafraziram : " Niko ne sece novu tkaninu da bi zakrpio staru, niti novoj haljini prilici zakrpa od stare", i jos " Ko hoce da me sledi, mora prvo zamrzeti svog oca i majku". Dakle, Isusova poruka je nova, a ko hoce da je razume, mora se osloboditi svih predrasuda i ranijih shvatanja.
Citat
Ako otvoris svoju Svetu Knjigu, primjetices da tamo pise da su mnogi drugi lijecili bolesne i gubave, da su dizali mrtve iz stanja u kojem su se nalazili, da su uvecavali hranu, cak su i hodali po vodi i bivali vaskrsnuti nakon sto su umrli.
Pogledaj onda danas mnoge cudotvorce koji lijece bolesne dodirom i rade mnoge zacudjujuce stvari.
Jesu li i oni bogovi?
Isusova misija bila je demonstriranje ljubavi. Zbog toga ga ponosno priznajem za Boga, cuda su manje bitna. Svoju misiju je zaokruzio stradanjem("Nema vece ljubavi, nego dati zivot za prijatelja"), a na krstu se molio za one koji su ga osudili. Meni je to vece delo, nego hodanje po vodi. Procitaj knjizicu "Sta je Isus pisao po prasini" od Nikolaja Velimirovica, pa ces videti pravu Hristovu poruku.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 23:08:19 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu

Pitam se dali je ovo licno vasa teorija ili je rezultat ukupne hriscanske dogme jer mi je teza o Isusovom izboru zaborava bozanske prirode, apsolutno nepoznata.

Ne nije moja teoriaj nego moja impresija mnogih teorija, ukljucujuci i Hriscanstvo ali i mnoga druga bitnija ucenja.

Nepoznat ti je Hristov zaborav? Mozda se zapitas sta zapravo znas kao 100% tacno o Hristu. Principijelno nista ali mozes da izvuces sledece teze iz njegovog postojanja ako prihvatis njegovo postojanje kao cinjenicu.

- Rodio se kao covek u materijalnom svetu samim tim je kao i svako od nas zaboravio na svoju Bozansku prirodu da bi ispunio zadatak koji je sam sebi zacrtao a taj zadatak je bio da podseti sve nas na nasu bozansku prirodu

- Doziveo je katarzu - prosvetljenje - boziji dodir za zivota na zemlji i izasao iz zaborava i shvatio sustinu svog postojanja

- Rekao je - put u carstvo nebesko vodi kroz mene - sto znaci pratite moj put, radite ono sto ja radim i docicete tamo gde ja jesam (sa kreatorom)

- Drugim recima Bog je sishao medju ljude da bi ih podsetio da izmedju njega i njih nema nikakve razlike - samo ta svesnost oslobadja ropstva iz zaborava.

kao sto vidis Hristova poruka je veoma jednostavna - izaberi ljubav sta god da radis - sve ostalo sto je naslo svoj put u hriscansku dogmu kasnije ima veoma malo veze sa njegovom porukom. Otud kao posledicu imas da dogmatska prica o svetom trojstvu vishe zbunjuje nego sto prosvetljuje. A jos kad tu dodas razne hriscanske pokrete koji ne priznaju trojstvo bozije prirode - juhuuu - lesokovacka muckalica....

E sad prica postaje komplikovanija kada prostudiras gnosticko hriscanstvo koje govori o trojstvu ali na drugi nacin uplicuci dualnost bozije prirode koja ima veze sa emanacijom Boga u materijalnom svetu. Ajd da te ne zbunjujem vishe nego sto vec jesi.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Bog (el illah, ar.) je bice koje je zasluzno da se obozava i koje se obozava djelima, rijecima isl.

otkud znas da je bice, gde si to video  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

bastra od boga data!

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 529
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
ne ide se u crkvu da se trazi Bog vec da se pokaze da cemo slediti filozofiju koja ce nas pribliziti Bogu. Boga niko ne moze videti jer ce stradati. to je jedna od velikih biblijskih istina. kultus je grcka rec koja znaci blizak Bogu. treba da se trudimo da se prokulturimo ne bi li smo bili blizi Bogu. nema potrebe da trazimo svoga Boga jer cemo stradati. i jos nesto. covek ne moze ntii ce ikada biti Bog ma koliko papa pokusavao da u to ubedi svet. cuvajte se Boga. Bog je veliki. zivite po Bogu ali ga ne trazite.
IP sačuvana
social share
Bastra od Boga data!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu

Bog (el illah, ar.) je bice koje je zasluzno da se obozava i koje se obozava djelima, rijecima isl.

otkud znas da je bice, gde si to video  Smile

Ptanje je na mestu - i ja sam se uvek pitao o tome. Pojam bica je doduse malo skakljiv i veoma dubok  (kao i sve skakljive stvari  Smile). Pordazumevati da je ljudsko fizicko telo "bice" je pogresno jer ostavlja se pitanje sta je um i sta je svest. Problem postaje od cinjenice da smo mi svesni svog tela i svojih misli samim tim postoji nesto sto stoji "IZA" uma i tela i posmatra ih. Koncept religije (skoro svake) je da je svest (duh, dusha) nasa veza sa Bogom i da je satkana od iste "materije/energije" kao Bog. Telo je privremeno i umire a um nestaje zajedno sa telom ono sto ostaje po teoloskim verovanjima je svest o iskustvima koje su telo i um omogucile dushi. Svest sama po sebi nikada nije odvojena od Boga niti je van njega nego uvek jeste on. Tako ulazimo u svetu dihotomiju pa da citiram jedan predivan pasus:

I am God.

I am the Goddess.

I am the Supreme Being.  The all of Everything.  The Beginning and the End.  The Alpha and Omega.

I am the Sum and the Substance.  The Question and the Answer.  The Up and the Down of it.  The Left and the Right, the Here and the Now, the Before and the After.

I am the Light, and I am the Darkness that creates the Light, and makes it possible.  I am the Goodness Without End, and the “Badness” which makes the “Goodness” good.  I am all of these things – the All of Everything – and I cannot experience any part of My Self without experiencing All of My Self.

And this is what you do not understand about Me.  You want to make Me the one, and not the other. The high and not the low.  The good, and not the bad.  Yet in denying half of Me, you deny half of your Self.  And in so doing, you can never be Who You Really Are.

I am the Magnificent Everything – and what I am seeking is to know Myself experientially.  I am doing this through you, and through everything else that exists.  And I am experiencing My Self as magnificent through the choices I make.  For each choice is self creative.  Each choice is definitive.  Each choice represents Me – that is, re-presents Me – as Who I Choose to Be Right Now.

Yet I cannot choose to be magnificent unless there is something to choose from.  Some part of Me must be less than magnificent for Me to choose the part of Me which is magnificent.

So, too, is it with you.
I am God, in the act of creating My Self.
And so, too, are you.

This is what your soul longs to do.  This is that for which your spirit hungers.
Were I to stop you from having what you choose, I would stop My Self from having what I choose. For my greatest desire is to experience My Self as What I Am.  I can only do that in the space of What I Am Not.

And so, I have carefully created What I Am Not, in order that I might experience What I Am.

Yet, I Am everything I create – therefore I Am, in a sense, What I Am Not.

Seek to understand this.  There is nothing that I am not.  Therefore, I Am what I Am, and I Am What I Am Not.

THIS IS THE DIVINE DICHOTOMY

This is the Divine Mystery which, until now, only the most sublime minds could understand.  I have revealed if for you here in a way that more can understand.

God
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu
Prevod:

Jas am Bog
Jas am Boginja
Ja sam superiorno bice. Sve u svemu. Pocetak i kraj. Alfa i omega.
Jas am suma i sustina. Pitanje i odgovor. Gore i dole. Levo idesno. Ovde i sad. Pre i posle.
Jas am svetlo i ja sam tama koja stvara svetlo i cini je mogucom. Jas am dobrota bez kraja i lose koje cini dobrotu dobrom.  Jas am sve ove stvari – sve u svemu – i ne mogu iskusiti bilo koji deo sebe a da ne iskusim celog sebe.
I ovo je ono sto ne razumete o meni. Zelite da me napravite da budem jedno a ne drugo. Visoko ali ne nisko. Dobro ali ne lose. Ali u negiranju polovine mene vi negirate polovnu sebe. I radeci to vi nikada ne mozete biti ono sto zaista jeste.
Jas am velicanstveno sve – i ono sto trazim je da upoznam  sebe kroz iskustva. Ovo radim kroz vas i kroz sve ostalo sto postoji . Ja prozivljavam sebe kao velicanstvenog kroz izbore koje pravim, jer svaki izbor je samo-kreativan. Svaki izbor je definisan. Svaki izbor predstavlja mene , odnosno ponovo predstavlja mene onakvim kakav zelim da budem upravo sad (u ovom trenutku).
Ipak, ja ne mogu da izaberem da budem velicanstven ako nemam mogucnost izbora. Deo mene mora biti manje velicanstven da bi drugi deo izabrao da bude velicanstven.
Otud ovo sve vazi i za vas.
Jas am Bog u delanju kreiranja samog sebe
A i vi ste to takodje.
Ovo je ono za cime vasa dusha zudi. Ovo je ono cime se vas duh hrani. Tamo gde bi vas zaustavio u izboru, zustavio bih samog sebe da imam ono sto izaberem. Jer najveca moja zelja je da sikusim sebe onakvim kakav zaista jesam. Ja mogu ovo da postignem jedino u prostoru onoga sto nisam.
Otud sam pazljivo stvorio Ono Sto Nisam da bih moga izkusiti Ono STo JESAM.
Ipak, ja jesam ono sto kreiram pa sam u tom smislu takodje i ono sto NISAM.
OVO JE UZVISENA DIHOTOMIJA
Ovo je uzvisena misterija koju do sada su samo kristalni umovi mogli da shvate. Ja je razotkrivam vama na nacin da je vishe vas moze razumeti.
BOG
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Bosch ima centrifugu
Na kraju odgovor na Munkino pitanje sa pitanjem:

Sta vidis kad se pogledas u ogledalo? Ili da citiram svoj potpis:

Ono sto trazis je onaj koji trazi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:22:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.