Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 19:26:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kroz Republiku Srpsku  (Pročitano 92809 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
@ qqqwww,

Теби прво морам скренути пажњу да ја нисам женског рода, бар се види у мом профилу, а име ника је од познате генерације Италијана, који су били свјетски прваци у фудбалу 1982.
Па сам покушао Зоф, већ се неко регистровао, тако, па Ђентиле, исто, и упалило је као Досена, а колико ми је та екипа била кул, памтим још увијек готово цио састав прве поставе, Зоф, Ђентиле, Досена, Антоњоли, Кабрини, Коловати, Ширеа, Конти, Роси, Грацијани, Бетега!  Smile

И на твоје излагање се може односити ово што сам већ реплицирао, предходном члану, у горњем посту, кажем ја сам вјеруј ми најмање за те подијеле, али оне су неминовне, а таман смо се били рјешили, оних опскурних Тинтора,Кличковића, Остојића, Мандића и остале бораније из гарнитуре ратног СДС-а, и неки период живјели растерећени од криминала, нажалост са СНСД-ом, он се вратио на велика врата, првенствено преко оног фашистоидног Рајка Васића, тај човјек је срамота за РС, он је гори него чеда јовановић у Србији!
Онда што је трагично вратило се насиље на улице, убиства, зар нисмо помислили да је то завршено поратним окршајима, а оно убиство Милана Вукелића у сред Бањалуке! Само зато што се није повиновао законима грађевинске мафије!?
Жалосно, а тек на истоку, сав шљам и кримос се закачио за СНСД, и тако  пропали бизнисмени, сада перу своје пропале пројекте, кроз државну касу, и још гледају да се докопају општинских буџета!?
Ма не могу о томе ни да причам, мука ми је од те "нове демокрације", "младих лавова" СНСД-а! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia E50
Vlada RS neće da Britanac zameni Lajčaka
Sreda, 18. februar 2009. 22:02    

Vlada Republike Srpske (RS) smatra da bi imenovanje novog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH bilo kontraproduktivno po stabilnost države i nastavak procesa evropskih integracija, izražavajući snažno protivljenje mogućnosti da na to mesto bude imenovan kandidat koji dolazi iz Velike Britanije."

"S obzirom da je zatvaranje OHR-a neophodno da BiH dobije priliku da se kandiduje za članstvo u EU, imenovanje novog visokog predstavnika ne bi predstavljalo ohrabrujući signal za evropsku perspektivu BiH", saopšteno je iz vlade RS.

Ukoliko do imenovanja ipak dođe, vlada RS smatra neprihvatljivim da na mesto visokog predstavnika dođe osoba koja bi pokušala da deluje izvan mandata koji je jasno definisan aneksom 10 Dejtonskog sporazuma i da se bavi pitanjima koja nisu navedena u uslovima i ciljevima Saveta za imeplementaciju mira.

"U tom smislu, a poučeni pristupom koji je u BiH imao bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun, vlada RS izražava snažno protivljenje mogućnosti da na mesto visokog predstavnika ponovo bude imenovan kandidat koji dolazi iz Velike Britanije", navodi se u saopštenju

Takvo imenovanje bi bilo loša poruka za stabilnost BiH i njena nastojanja da se kreće ubrzanim putem ka EU, ali i upozorenje RS da su mogući "novi ataci na njen, Dejtonskim sporazumom definisan položaj i ovlašćenja".

Vlada RS smatra da je neophodno izvršiti konačnu transformaciju OHR u Kancelariju specijalnog predstavnika EU i omogućiti lokalnim političkim liderima da preuzmu punu odgovornost za rešavanje unutrašnjih pitanja.

"To je proces koji je omogućio pravovremeno usvajanje budžeta BiH za ovu godinu, otklonio nedoumice vezane za popis stanovništva i doveo do konačnog dogovora o pitanju Brčko distrikta", kaže se u saopštenju i dodaje da je zbog toga ovo "idealan trenutak" da se donese odluka o transformaciji međunaordnog prisustva u BiH i prilika koja se ne sme propustiti.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Od kad sam ja rekla da Britanac ne valja kao rešenje. Mnogo bolji je Talijan ako već mora neko.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
Istočni deo RS treba da se veže ekonomski za Srbioju i tako povuče napred, logično. Logično je i to da treba sarađivati i koristit mogućnosti za ekonomsku korist od federacije. Eto pogledaj recimo Federacija je uvoznik hrane. Zašto Srbi ne proizvode hranu za tržište Federacije na onaj način kako to rade Hrvati recimo Lijanovići nego to otvoreno unutrašnje tržište olako prepuštaju Slovencima.

Није логично.
Из више разлога, први је што је на источни дио РС, наслоњен логично западни дио Србије, који је у још горем стању! Прибој је пропао исто као и Рудо, ако не и још горе, Лозница, Љубовија, Бајина Башта, Мали Зворник...очај, једва вежу крај с крајем, и код њих је проблем централизација у Београду!
Други битан фактор је што је то ипак административно друга држава, па тако исте услове имамо као и остали, тј. царине, акцизе, гранични прелази, фитофатолози, ово, оно,... Нема од тих послова ништа, кад мислимо на везивање за Србију, свако то подразумијева са Београдом, логично, везивање за Београд је чиста селидба и одлазак на много дужи боравак у престоници Србије!
Нико не може живјети једном ногом у Рогатици, а другом у Београду!
Тако да овај простор остаје празан!
Не знам да ли неко сматра да ли би наш живот био икако одржив на истоку РС, тачније у овом простору Сарајевско-Романијске, па и горње Подринске регије, да нам није те трговине са федерацијом!
Све производе наше, одавде, дрвних сортимената, прозора, врата, паркета, подова, грађевинске столарије, до оних пољопривредних производа, млијека, кромпира, меса, стоке, воћа, поврћа, затим шумског љековитог биља, купинастог воћа,... све то прогута сарајевски кантон, и сви послови услужних дјелатности, су стриктно овисни само о Сарајеву!
Е па сад замисли, ту ситуацију, продајеш и радиш са Сарајевом, а порез и регистрацију фирми, или пољопривредних домаћинстава и фарми, уплаћујеш у Бањалуци!?
Зар није нелогично!
Зар се не може ту укључити Влада из Бањалуке, у откуп тих неких производа, мало поправити потражњу, што би био добар подстрек производњи!?
Док јавним предузећима газдује Влада из БЛ, ми се сналазимо како знамо и умијемо, само да би опстали овдје!
Зар није логично да нам се добит од тих јавних предузећа, од шумарства и водопривреде остави на локалу, да сами распоређујемо, а онда би се створила и могућност развоја и тих терцијалних послова, трговина, угоститељство и друге услужне дјелатности на локалу!
Централизација финансија у једном мјесту, није уопште добра ствар за очување РС, по мени, у Бањалуци, би требао бити само Премијер и Предсједник РС, а сва министарства дислоцирати на подручје читаве РС!
Министарство пољопривреде логично у Бијељину, шумарство и туризам у Српско Сарајево, енергетике у Требиње, спорт у Добој, културу и саобраћај у Приједор,...
То би већ личило на добро организовану РС, овако личи на ништа!
Зграда Владе у Бањалуци, коштала око 250 милиона марака, сад се гради зграда РТРС-у, ко зна колико ће се  ко ту уградити, и колико ће то коштати, а најненормалнија је најава изградње градског стадиона у БЛ, који ће коштати 51 милион марака!
Па да ли су они нормални, или мисле да нас тотално униште?Овдје се лагано гасе једно по једно предузеће, јер се не може пословати од разних доприноса, даџбина, пореза, такси,... ко ће то да толико пуни буџет, ево тек што су га усвојили, одмах су кренули у ребаланс буџета!?
Примјера бахатости ове власти је превише, тако да их не би набројао ни на сто страница овог форума, и није мој циљ пљување власти, да бих и ја имао шта рећи, него чисто да се зна, да није све тако како пишу "независне" и бивши Глас Српске!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49855
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy S24
Dodiku prijeti SIPA. Kako je moguće da ni jednom jedinom rečenicom u dnevniku RTRS-a to nije spomenuto.  Smile
« Poslednja izmena: 19. Feb 2009, 20:35:21 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
[
Ми овдје исто знамо радити као и људи широм РС, ко каже да је СДС деструктиван, прво би требао да добро проучи примјер успјешности једног Миће Мићића, као најуспјешнијег начелника у РС, а човјек је из СДС-а!
Затим Обрен Петровић из Добоја, такође из СДС-а, а баш те двије општине имају забиљежен највећи привредни раст!

Hahahaha, i još malo haha... E sad me razočara, i kao čovjeka i kao komunistu  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
Dodiku prijeti SIPA. Kako je moguće da ni jednom jedinom rečenicom u dnevniku RTRS-a to nije spomenuto. Smile

Питаш се како? а ја се сломих објашњавајући чији је приватни медиј такозвана РТРС!?

И оно чега сам се највише прибојавао, десило се, бахатост Додика ће нас скупо коштати, сад кад је отворио причу о промјени дејтонског уговора, он ће постати марионета у рукама странаца, који су га и овако пустили низ воду, пријава је требала бити поднесена одмах чим је прве паре мазнуо, а не сад кад се то нацифрало на 145 милиона?
Ко ће те паре вратити опљачканом народу? нико!
Ако шта може да уруши РС, то је политички криминал, који је у експанзији!
Непоштивањем судова и институција РС, Додик је дао алиби за разне Транспаренси И., СИПА, суд и тужилаштво БиХ!
Бошко Чеко је поднио извјештај, у коме је јасно стајало, неправилности око јавних набавки и тендерске документације у изградњи зграде Владе, криминал и крађа у изградњи ауто-пута БЛ-Клашнице!
А сад ће се у тај пакет додати и РТВ дом, ЧЕЗ и рафинерија!
Такав криминал немогуће је опрати, а поготово сакрити!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
[
Ми овдје исто знамо радити као и људи широм РС, ко каже да је СДС деструктиван, прво би требао да добро проучи примјер успјешности једног Миће Мићића, као најуспјешнијег начелника у РС, а човјек је из СДС-а!
Затим Обрен Петровић из Добоја, такође из СДС-а, а баш те двије општине имају забиљежен највећи привредни раст!

Hahahaha, i još malo haha... E sad me razočara, i kao čovjeka i kao komunistu  Smile

Smile
ајде ти комунисто, камо среће да имамо више поштених људи као што је Мићо Мићић, сви би ми живјели ко у Швицарској, а не као сад у овој кеси од државе!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Ne znam za Miću, smijao sam se ovom boldovanom, jer smo zbog takvih u ovakvoj kesi od države...

P.S. Nisam komunista  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
Ne znam za Miću, smijao sam se ovom boldovanom, jer smo zbog takvih u ovakvoj kesi od države...

P.S. Nisam komunista Smile

Мићићу су товарили све могуће финансијске инспекторе, и ревизоре, да би га срушили на локалним изборима, и докопали се прилично моћног буџета бијељинске општине, преко пропалог СНСД-овог бизнисмена Бобара, али му ништа нису могли наћи, свака марка уредно евидентирана, сви биланси сведени на чистину, једноставно човјек позитиван примјер како се управља новцем локалне заједнице!
А данас је мало таквих!
За Обрена не могу тврдити исто јер га мање познајем, мање сам чуо о њему, али да је општина Добој позитивна у привредном расту, то је бар јасно и документовано!
Општина Добој је котирана међу најразвијеније општине у РС!
------------
Nova rang-lista razvijenosti opštinaObjavljeno u kategoriji:Ostalo dana 25.11.2008
BANJALUKA, Na rang-listi razvijenosti opština u Republici Srpskoj /RS/ za 2009. u razvijene opštine spadaju Banjaluka, Bijeljina, Gacko, Gradiška, Doboj, Lukavica, Laktaši, Pale, Prijedor, Prnjavor, Teslić, Trebinje, Zvornik i Ugljevik.
« Poslednja izmena: 20. Feb 2009, 14:33:35 od dosena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 81 82 84 85 ... 87
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 19:26:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.