Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Криза "уметности" (или где ми то идемо?)  (Pročitano 13090 puta)
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
Al to da sve je sranje i nema ništa vrednost, i takvi postovi su bili tu, mislim ne vode nigde.
Naravno, to se slazem.................. Inace, musko sam Smile

Ima jako dobrih i lepih izlozbi gde su se ljudi zaista potrudili da prikazu ono sto osecaju, da naprave smislene metafore ali ne pukom upotrebom tj. eksploatacijom odredjenih ljudskih potreba podvijen pod njen licni socioloski problem. Ovo mi deluje kao neki sokantni performas, bez predznaka umetnicki, koji na nesto manje sofisticiranom nivou izvodi jedna luda baba kod mene u parku (urinira na sred ulice). Verovatno i ona ima svoju pricu, mozda joj treba organizovati izlozbu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
ako možeš tako uraditi performans da tog dramu nama predaješ sa istim elanom kako te šokira taj jadna baba, i još nešto stiže kod nama iz takvog poruku, o koju ne znam da li je to lepota ili šta se dešava sa nama...onda nije loša ideja da upotrebiš babu za glumu,

ako još i dobije svoju rakiju i lepo zna da peva bezzubni ustom i da pleše i da priča o jadransku piratima, mislim nije loša ideja Smile Smile

baš ovaj stav nedostaje, da jedan čovek je mogućnost, potencijalnost, i onda postaje to aktuelno kad imamo vreme(egzistenciju) za njemu. manipulacija nikad nije umetnost. Machiavelli nije imao pravo. Uvek su komunikative te stvari koje grade nas.
Iz ovog vida da proba nas umetnik sa tamponom manipulirati, je dosadno, al kad znamo da i taj umetnik zna da to je dosadno...onda već valjda može da počinje funkcionisati i krvavog tampona, kao poruka.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 01:38:44 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Ne dovodim u pitanje da tampon ima poruku i sam kontekst ovog performansa, ali govorim o umetnickoj vrednosti iste. Ja kapiram da ona ima roman u glavi po pitanju ove postavke ali takav lenji stav "sve sam smislila, verujte duboko je" je po mom misljenju magla na kvadrat. Jer svako delo umetnika, umetnost? Ako krenemo tako putem simplifikacije zavrsicemo na belom listu papira kao ultimativnom umetnickom delu, sto je besmisleni paradoks samo po sebi iako o tome mozemo da trabunjamo i filozofiramo danima........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Ima jako dobrih i lepih izlozbi gde su se ljudi zaista potrudili da prikazu ono sto osecaju, da naprave smislene metafore ali ne pukom upotrebom tj. eksploatacijom odredjenih ljudskih potreba podvijen pod njen licni socioloski problem. Ovo mi deluje kao neki sokantni performas, bez predznaka umetnicki, koji na nesto manje sofisticiranom nivou izvodi jedna luda baba kod mene u parku (urinira na sred ulice). Verovatno i ona ima svoju pricu, mozda joj treba organizovati izlozbu?

Nažalost, moram da te obavestim da je ta baba već imala svoju izložbu. Radi se o tome da je jedan umetnik predstavio celu Srbiju kao svoj performans, pa samim tim i ta baba je postala deo toga, a ja mislim da su ona i slične pojave kao što je njeno uriniranje po ulici(poput Miloševića na Gazimestanu, donošenja Ustava, zakona o verskim zajednicama itd.) bili inspiracija umetniku da predstavi Srbiju kao performans na poseban način.

I drugo vanyo, ti mešaš trenutnu uobrazilju sa umetnošću. To što nekome može da padne na pamet kakva ideja ne znači da je u tom trenutku postao umetnik. Umetnost ima svoj kontekst, svoju tehniku, svoj duh.

Imaš recimo reditelje koji su snimali sjajne filmove koristeći u njima obične ljude - jel to sada znači da ja mogu da postavim kameru na prozor snimim babe preko puta i samim tim postajem vrhunski režiser? Ili je problem u tome što nisam profesionalni snimatelj pa ne znam baš najbolje da uhvatim ugao? Neće biti da je umetnost samo osećaj, trenutna uobrazilja i malo tehnike - a ako rad umetnice sa tamponom posmatramo kroz njen osećaj, tumačimo kao trenutnu uobrazilju i koncentrišemo se samo na njenu tehniku, jel to onda znači da mi pogrešno posmatramo ili da umetnica negde duboko greši?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
pa formurilanja jednog pitanja, i to tako treba da stiže kod nama i prokrene nas prema komunikaciju onda  je to umetnost Smile po mene to je bila bazična premisa da slikama vrednost ne može sa novcom opisati, al ako bi bio slikar bio bi ponosan ako vrede mi slike puno. pa prodali su bide za nekoliko hiljadu funti zbog toga jer to je bilo umetnički delo.

ajde da uzmemo jednog radna hipotezu, postoji jedna slikar ko ima više ličnosti, i ako bi on video svoje remek delo onda lakše bi se setio na izgubljene uspomene, da li od toga više bi i značile umetnički te slike....?  
i moj odgovor je to da onda vrede uvek neki umetnički delovi više kad upravo tako su formirane da u tom situaciju pokrenu publikumu na komunukaciju. Klee-ov slike upravo zato su divne jer najverovatnije uvek će pokrenuti gledaoci na uživanju i komunikaciju.

Inače tampon sa naivnostom, da to je dosadno, a to ne zna umetnik...već je performans
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 02:27:45 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34618
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
I drugo vanyo, ti mešaš trenutnu uobrazilju sa umetnošću. To što nekome može da padne na pamet kakva ideja ne znači da je u tom trenutku postao umetnik. Umetnost ima svoj kontekst, svoju tehniku, svoj duh.
Super. Najbolje je da ti meni lepo objasnis sta je umetnost a ne bi bilo lose ni da navedes tvoje vidjenje srpskog jezika gde sam ja ovaj performans uporedio sa trenutnom inspiracijom doticne. Mada ti kao klitoris verovatno najbolje razumes poentu ovog performansa, tako reci iz prve ruke pa ne sumnjam da imas pregst fantasticnih opravdanja vezanih za ovaj fenomen (kontekstne menstruacije). Ovo ostalo si pisao cisto da popunis prostor, verovatno si se i slozio samnom ali ko zna mozda i nisi a mozda je to samo tvoja trenutna uobrazilja? Smile

@onodys Mnogo bre volis tu komunikaciju Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Super. Najbolje je da ti meni lepo objasnis sta je umetnost a ne bi bilo lose ni da navedes tvoje vidjenje srpskog jezika gde sam ja ovaj performans uporedio sa trenutnom inspiracijom doticne

Ne radi se ovde o tome da ja hoću da definišem umetnost jer ne bi nam ta definicija ništa pomogla puno u ovoj raspravi. A i nisam te doslovno citirao, nego si napisao da je to glupost umetnice, da je to neko njeno delo koje nije umetnost, dakle trenutni čin
Citat
Mada ti kao klitoris verovatno najbolje razumes poentu ovog performansa, tako reci iz prve ruke pa ne sumnjam da imas pregst fantasticnih opravdanja vezanih za ovaj fenomen (kontekstne menstruacije). Ovo ostalo si pisao cisto da popunis prostor, verovatno si se i slozio samnom ali ko zna mozda i nisi a mozda je to samo tvoja trenutna uobrazilja? Smile

Nisam ja klitoris nego klićo, a to je dete od klitorisa. A to ostalo i može da bude trenutna uobrazilja jer je ona na forumu dopuštena a u umetnosti nije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Sony xperia
Citat
A to ostalo i može da bude trenutna uobrazilja jer je ona na forumu dopuštena a u umetnosti nije
Da je tako, ne bi sada ovde pisao o krvavom tamponu, i u njemu trazio umetnost. Zato ne diraj tamo gde ti nije mesto.

« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 05:03:15 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Usko povezana religija i umetnost, jesu nekad bili. ALi to da Crkva ponovo odredjuje sta ce biti slikano ko u proslom dobu.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia 
Crkva je u jednom periodu u uređenim državama bila organizacija koja se starala o socijalnoj i kulturnoj osnovi društva. Zato je crkva bila veliki sponzor svih vrsta umetnosti. Danas kad je umetnost prešla u nadležnost države vidimo da to baš i nije ispalo kako treba. Umetnici nemaju više nikakve smernice za svoje delovanje pošto ne postoji arbitar elegancije sa parama koji će reći ovo je umetnost, ovo je zanat, ovo je kić a ovo je škart. S druge strane postoji potrošačka mašinerija koja samo gleda da napravi što veći promet proizvoda.

Međutim publika je nepotkupljiva. Danas vidimo da je čovek koji je prodao samo jednu sliku u celom životu pojam umetnika, a dobro situirani i etablirani politički disident gubi pod zubom vremena.

Što se tiče naivne umetnosti za nju kao i za ostale pravce važi kriterium umetničkog izraza. Ako naivna umetnost stigne do posmatrača i u njemu izazove snežne emocije završila je posao. Kao štop vidimo strip je postao daleko zahtevnija umetnička forma, dizajn takođe, dok su neke klasične forme kao skulptura l art pur l art izgubile na interesovanju publike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.