Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Криза "уметности" (или где ми то идемо?)  (Pročitano 14122 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
A sta je sa Religijskim, socijalno-socioloskim gledistima ??

Što se tiče prvog, treba da damo odgovor na pitanje kako se savremena umetnost posmatra kroz religiju sa jedne strane, a sa druge kakav crkva ima stav prema modernoj umetnosti i kakav stav ima moderna umetnost prema religiji i crkvi.

Tu sa jedne strane imamo ikone, crkvenu gradnju u savremenim uslovima, ali to nije tema. Tema je kakav je stav crkve prema performansima, konceptima i najkraće rečeno crkva je ponekad predmet raznih performansa i kritičkog preispitivanja i tu imamo podelu medju popovima. Jedni smatraju takav odnos prema crkvi opravdanim i delom se slažu da je to deo umetničke slobode. Sa druge strane neki crkveni velikodostojnici smatraju da to nije umetnost pa su čak preduzimali i tužbe protiv kreatora tih performansa. Naravno, napravili su grešku jer su nesvesno postali deo tih performansa.

Što se tiče socioloških gledišta, tu možemo posmatrati odnos društva i kulture, a pre svega mesto raznih umetničkih pokreta u društvu ili performans kao sredstvo kojim se služe razni društveni pokreti. Zaključak je da je performans u društvu deo alternativne umetnosti, da ne pripada takozvanom "mejnstrimu" a sa druge strane mnoge feminističke, mirovne i drge grupe i pokreti se služe performansom u svom radu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Religija ne treba da se mesa sa bilo kakvim umetnickim delom, niti idejom.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Tužno je to da umetnost gradi nas, našu individualnost, a vera uništava...Vera zato agonizira danas i nije ginuo kad je trebalo, pre sto godina, jer umetnici su napravili toliko vrednost za veru, kroz punog stoljećima, skojom može toliko dugo agonizirati i pomagati u uništavanju ljudse živote.
a sad dali je bitnija ženski tampon....to mislim zanimljivo za uništavane muškarcima, koji isto nisu primetili da žive iz tog umetnosti koju su kradili vladajućeg snage, da ne primeti da nisu žive Smile Smile

a sa tom tamponom zajedno žene su žene a i bez toga Smile Smile Smile Smile nijo o tamponu fazon. inače nije ni loša ideja, samo već 2000 puta su napravili isti fazon i jednostavno je dosadno Smile

Raven Dark već ja sam pisao nešto slično što ti tražiš tu je Smile
« Poslednja izmena: 15. Jan 2009, 23:18:56 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Religija ne treba da se mesa sa bilo kakvim umetnickim delom, niti idejom.
Напротив, треба. Иначе се добија пука уметност ради уметности. Нека од највећих уметничких дела су врло уско повезана са религијом и религијским темама.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Da tako je, ali prema tome svaka umetnost koja nema svoju realnu upotrebnu vrednost ne treba da postoji?

Inace apropo teme, ovo je cist idiotizam za paljenje i ekspoatisanje nemastovitih kvazi-poznavalaca oivicenih u danasnjem standardu da po svaku cenu moras isticati devijantnost kao cist kontraski stav prema svemu uobicajenom. "Ja sam razlicit, jesam stvarno e cujte me ljudi!" Koga boli qrac  Smile Ne moram da budem peder ili feministkinja da bih bio razlicit. Jos kad cujem da ti treba roman, poznavanje morzeove azbuke i sanovnik da provalis kretenski tampon, koga ima bar 5 hiljada u obliznjoj trafici, onda mi dodje da prodam stan i svu imovinu kao donaciju prosirenja Laze Lazarevica i zaista ucinum dobro delo i pomognem mucenim "umetnicima". Za atelje. Ovo "delo" ne nosi pricu, prica nosi "delo"............Moda kao i svaka, kolekcija jesen-zima krvav tampon............. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
tuor de frustracija Smile al to blago veze nema sa umetnostom samo sa primitivizmom Smile
stvarno zašto ste toliko negativistički prema umetosti? Ako uzmemo to da umetnost stvara, a teror uništava onda rešena je pitanja.
A to sa sublimacijom na psihićima ne važi, jer oni ne promene ništa iz id-ski razaranju, kao na primer hirurzi, al narvano ni za hiruzima nije uvek istina da stvaraju...
Al video sam već medicinske ljudi ko poznaju umetnost. Smile al da li to pomaže ih u radu...et cetera Smile

meni iz ovog aspekta zanimljiva tampon, da jedna prazna provokacija, dali dobije svoju značenju, ili isto se ponaša i ovaj topik kao ostali,kao tuor dr frustracija
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 00:52:57 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
LG Frizider
Citat
stvarno zašto ste toliko negativistički prema umetosti?
Kojoj bre umetnosti onodys!? Sta je stvorila ova umetnost? Ovo "delo" ne nosi pricu, prica nosi "delo" koncetrisi se na ovaj deo mog posta, lakse je nego da ti sad nasiroko objasnjavam moj nacin i stil pisanja (koje je ocigledno pokrenulo tebe da napises svoju omiljenu rec "frustracija")............
Citat
meni iz ovog aspekta zanimljiva tampon, da jedna prazna provokacija, dali dobije svoju značenju,
Ma to sto mi mlatimo na forumu jeste nekakva ali ne preterano bitna paznja, vaznije je da je umetnica dobila pare za glupost i gomila odusevljenih koji klicu "to umetnice, reci im!"
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 00:59:30 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
da , hvala da si reagovao(la) Smile primetio sam što pišeš.  Smile Meni je sad zanimljivije kritički stav, koja bi znala nešto vredno izvedeti iz topika. Ne znam da li si video da Kokota je stavio sliku o svoju bratov performansu,mislim tu je pitanja da napravimo sud o umetnički delima. a kao i ti pišeš bolje sa tom zajedno živeti, i od toga motivisano nešto uraditi. to bi bilo pozitivistička gledanja. Al to da sve je sranje i nema ništa vrednost, i takvi postovi su bili tu, mislim ne vode nigde.
Al ako već si počela razmisliti ti možeš iz tog manipulaciju stići do toga šta i vredi nešto, baš tako da opišeš šta ti voliš Vanyo Smile

ima u tome puno da frustarcija kod mene je aktuelna, al ja sam mislio da taj pojam važi i na tog načinu kako tu barataju ljudi, odnosno nisam jedini ko doživi frustraciju Smile
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 01:04:38 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
MacOS X
Browser
Mozilla Gecko 20081217
mob
Nokia 
Onodys, ti tako mozes da pricas samo zato sto ne stvaras pa ne znas kako je...
Za svako umetnicko delo moras da se pomucis, i svaki proces stvaranja je, pre svega, fizicki mukotrpan, zbog tog zanatskog dela koji svaka umetnost nosi.

Pricas napamet sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Hvala Osma Smile za reagovanje! sex ne može ništa da promeni, najmanje umetnička delanja. Sa tom radom sebe ..bla bla bla upoznaš i još više bla bla bla i tako napraviš vrednost. Za tome potreban cela egzistencija. Nekako tu u postovima baš taj Eros nedostaje meni. Smile ako mislimo na krvavog    tamponu Smile Smile Smile Smile Smile
i u regovanje to mi nedostaje kao što sam pisao, porodica i ljubav sa tome Smile zajedno.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2009, 01:21:48 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.209 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.