Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ministarstvo: Novi zakon uvodi red u prodaju i proizvodnju rakije  (Pročitano 4533 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.132
mob
Samsung Galaxy S2
Прошле године у мом дворишту Smile

Apsolutno sam sigran da si se prijavio za te nove namete i poreze (  Smile ).

Pa niko im ni sada nece braniti, ali ako hoces da prodajes... druga prica...

Neki ljudi kupuju i prasetinu iz gepeka ili torte sa djubrista, pa onda cvile kada zapate trihinelu i salmonelu...

Ili

IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Naravno da ce im braniti, pogledaj susedne zemlje sta se desava od kako su u EU. Nece moci da prave koliko hoce, sve ce morati da se prijavi. Ima to u svakom selu po par likova koji cinkare, za to ih plate. Ali, to je samo pocetak ka daljoj, dubljoj kontroli hrane od strane privatnih korporacija.

Da li vi znate sta pricate? Da ce seljaci, koji decenijama, da ne kazem vekovima zive kuca uz kucu, od sada morati da, ako prodaju (ako i prodaju, jer je na selu jos uvek razmena) hranu/rakiju jedni drugima da izdaju fiskalne racune!? Vi ste ludaci... : ))

Citat
Neki ljudi kupuju i prasetinu iz gepeka ili torte sa djubrista, pa onda cvile kada zapate trihinelu i salmonelu..
To sto se desi je vise izuzetak, statisticka greska, nego pravilo. Trovanje hranom je i do sada bilo kaznjivo, i nema potrebe ni za kakvim Kodeksima Alimentarijusima i sl. globalistickim agendama.
« Poslednja izmena: 14. Jul 2015, 10:37:25 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat
Naravno da ce im braniti, pogledaj susedne zemlje sta se desava od kako su u EU. Nece moci da prave koliko hoce, sve ce morati da se prijavi.
Бугари пеку колко оће.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pecice se  i kod nas...
samo jbg...neki ljudi su posteni...i drze do zakona...i ne bave se nelegalnim stvarima... Smile

sto se tice nekakve kontrole proizvoda...ko ce to da kontrolise...
i kad odnese 1 l..na kontrolu...
moze da ga vrati u kazan i naspe kilu secera i kilu govana i da napravi 5 litara rakije  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.132
Citat
Apsolutno sam sigran da si se prijavio za te nove namete i poreze

А зашто би пријавио кад је нисам продавао? Smile Углавном је подељено родбини, комшијама и осталим сеоским алкохоличарима Smile Ја не пијем, ћале такође али ваља увек у кући имати праву домаћу љуту Smile
А и није било нешто много прошле године...35 литара Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.132
mob
Nokia 6630, valjda

Neki ljudi kupuju i prasetinu iz gepeka ili torte sa djubrista, pa onda cvile kada zapate trihinelu i salmonelu...

O chemu ti to... pa utvrdili smo da to ne postoji i ako postoji to se lechi homeopatijom...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
I to sto kazes... sve ce to varikina izleciti...

Inace, vidi se da su se posteni proizvodjaci rakije toliko potresli ovim zakonom da ga podrzavaju:

Citat
NOVIM ZAKONOM DO POVEĆANJA PROIZVODNJE I KVALITETA JAKIH ALKOHOLNIH PIĆA

"Ovakav način saradnje zakonodavca i privrede daje dodatni kvalitet novom Zakonu" istakla je Dragica Radosavljević, zamenica izvršnog direktora Komore, otvarajući javnu raspravu o  Nacrtu zakona o jakim alkoholnim pićima u Privrednoj komori Beograda.  Pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, Nenad Katanić rekao je da je  Ministarstvo u obavezi da u kontinuitetu donosi  nova zakonska akta i do ulaska Srbije u Evropsku uniju pripremi sve proizvođače za zajedničku  poljoprivrednu politiku EU, istakavši da je Zakon o jakim alkoholnim pićima jedan od  takvih propisa.

Novi zakon predstavlja veliki korak ka usklađivanju proizvodnje jakih alkoholnih pića u Srbiji sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU i ujedno omogućava fizičkim licima da kroz ugovorni odnos, višak destilata prodaju registrovanim proizvođačima za dalju doradu i preradu. Ovim Zakonom se u izvesnoj meri liberalizuje proizvodnja i daje  mogućnost poljoprivrednicima da uz relativno jednostavne uslove i male troškove, voće prerade u rakiju, što je izuzetno važno za Srbiju u kojoj proizvodnja rakije ima vekovnu tradiciju.

Zakon je predstavnicima Grupacije proizvođača rakije Privredne komore Beograda i ostalim zainteresovanim za ovu proizvodnju predstavio rukovodilac grupe za biljnu proizvodnju i preradu biljnih proizvoda Ministarstva poljoprivrede, Milan Ćuprić.

Ćuprić je precizirao da se donošenjem Zakona, između ostalog, reguliše proizvodnja i kvalitet jakih alkoholnih pića na jedinstven način, a u skladu sa Uredbom EU 110/2008, kako po pitanju samih definicija jakih alkoholnih pića, njihovih podela i geografske oznake, tako i po pitanju kategorija, deklarisanja, starenja i dr.

Kako je rečeno na prezentaciji Zakona, sva rešenja koja su predložena novim Zakonom, vode smanjenju troškova proizvodnje, rastu konkurentnosti proizvođača, povećanju proizvodnje i kvaliteta a time i izvoza jakih alkoholnih pića iz Srbije. Novi Zakon treba da olakša razvoj čitavog sektora i omogući nove investicije.

"U toku je javna rasprava o Nacrtu ovog zakona koji će na jedinstven način da reguliše oblast proizvodnje, prometa, kontrole kvaliteta kao i postupak registracije geografske oznake za jaka alkoholna pića“, izjavio je predsednik Grupacije proizvođača jakih alkoholnih pića u Privrednoj komori Beograda, Ivan Urošević. On je istakao da su predstavnici ove Grupacije aktivno učestvovali u izradi zakona koji bi trebalo pre svega da smanji sivo tržište i poveća bezbednost i kontrolu jakih alkoholnih pića. "Sada će svako ko želi moći da se bavi proizvodnjom ovih pića u zakonskim okvirima", dodao je Urošević. Članovi Grupacije proizvođača rakije su naglasili da je novi zakon bolji od postojećeg, da će podržati njegovo usvajanje i eventualne manje primedbe dostaviti Ministarstvu.

Izvor: link
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
proizvodjaci alkoholnih pica...koji vec imaju i domace trziste i strano trziste..oni to podrzavaju.-.
jer ce i obican seljak da za svoju slavu kupuje rakkiju od njih... Smile

ali ne podrzava seljak..kojem u domacinstvu da izgura godinu dana.,..treba  minimum 50 litara rakije...
a sveki litar preko 20l..dozvoljenih...morat ce da plati duplo vise nego sto sada vredi...

iako kod takvih seljaka koji generacijama peku rakiju u svom dvoristu..rakija je bolja i cisca i zdravija pet puta od
rakija od velikih proizvodjaca... Smile

te rakije ne mogu da se porede... Smile

imas domacinstva seoska..ciji domacin.. ne bi dao svoju rakiju ni za 50 maraka po litru... Smile

Smile
« Poslednja izmena: 14. Jul 2015, 14:35:04 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134

E al ti je logika, neki ljudi..... rade razne glupe stvari, ali sve to i do sada je bilo nelegalno. Aj u deset marke da to seljaci nece postovati i bice mrtvo slovo na papiru.  Smile
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 14. Jul 2015, 08:52:20
  Možda sam ja neko ko ima nešto livada, njiva, voćnjak i kazan za pečenje rakije pa me zato to zanima.
Ovo svakog treba da zanima.

Citat
To što su sela prazna nije od+vde ni tema ni moja krivica kao što nije moja krivica što svako ko peče rakiju ima svoj recept koji je najbolji na svetu. Taj problem može da se reši ovim propisom protiv koga za sada nemam ništa, za kasnije ću videti.
To je taj mentalitet "gledaj svoja posla" i "nije moja krivica", a ovi pokupovase i unistise sve. Kada te sateraju u misiju rupu, da li ces i onda da kazes "nije moja krivica"?

Lopovi i zlocinci kradu i unistavaju, a mi pevamo "nije moja krivica"...

Seljaci vekovima peku rakiju, bez ikakvih problema i sad se nasla bagra koja ce i to da regulise, e pa nece da moze.

Ti propisi su deo agende Kodeksa Alimantarijusa, odnosno privatizacije hrane, privatizacija proizvodnje tehnologije hrane, zemljista.

Enološke stanice su postojale pre navedenih agendi i kodeksa. Isto se odnosi i na veterinarske stanice u kojima se vrši analiza sira, mesa i svega ostalog što seljak prodaje. Ne znam za druge gradove i sela ali kod nas je sasvim normalno da se kod klanja u privatnoj režiji veterinaru odnesu uzorci mesa na pregled.Veterinaru ili čovi koji ima trihineloskop i time se bavi. Niko nije osiromašio za rebro i malo mesa koje se testira na trihinelu.

Isti slučaj bi trebao da bude sa rakijom koja se prodaje.

Leskovčanin umro jer je pio otrovnu rakiju

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/334750/Leskovcanin-umro-jer-je-pio-otrovnu-rakiju

Bolje sprečiti nego lečiti.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.