Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 03:07:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li bi decentralizacija bila efikasnija kad bi neki drugi grad bio glavni grad?
Da
50.8%  (32)
Ne
41.3%  (26)
Ne znam
7.9%  (5)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kragujevac za prestonicu!!!  (Pročitano 19980 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
to znam...ali nisu svi kao ti,ja...mislim-ne zele svi tu ideju samo iz "lepih"namera...a i sem toga(moje misljenje) sta sad-"Beograd je docekao svoj milion-on vise ne mora da raste..."nije tacno!!! i takdje napominjem da je vecina tih gradova sirom sveta koji nisu  glavni,a veci su od prestonica,u stvari igrom slucaja tako...tj.ti gradovi su nekad bili manji od pretonica,ali su brze napredovali,a znamo da ce Beograd SIGURNO mnogo,mnogo sporije rasti ako se ocerupa...i ne shvatam isto zasto Srbin nikad ne moze da bude zadovoljan onim sto ima?mislim nemojte misliti da mrzim svoj narod-to sam i ucio@malecku da je glupo-i mi jesmo skroman narod,ali uuuvveeell moooraaa neeestoo da buudeee~:"eee,a zasto ja moram ovako da zivim,e,a zasto ja nemam ovo...zasto ja ne zivim onde...? Smile "
znaci-verujem da bi neko to lepo upotrebio,ali vecina njih bi zelela da bude po njhovom i na kraju bi se sve raspalo/oslabilo od cega najvise BEograd...nije Beograd kriv sto ostali zaista-sjajni,stari,lepi,kulturni,tradicionalni,ocuvani,cisti i radni gradovi sirom Srbije nisu milionski...
uvektudje-sladje...  znaci-ne slazem se sa tom idejom(a i vrlo je sebicna i uobrazena po meni...),ali izgleda da se mnogi slazu,i ja ne mgu nista ni ovde na BUreku da menjam,a kamoli u Skupstini-mislim ustavu.administraciji,niti zelim,ali samo kazem: nemojte se cuditi ako vase "mile i dobre" vodje/odbornici/opstionari "slucajno"naprave jos jedan SFRJ-raspad...ili ako ostanete samo sa jednim hektarom zajednice i naselja... Smile Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 03:25:00 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
neverovatno je kako se uvek cudimo zasto nam se zemlja tako raspada,a u stvari je i mi sami cerecimo...dobro,ljudi-jel vi zelite da se vratimo u feudalizam?onaj losiji feudalizam?sta sad-Kragujevac ce biti drzava,Beograd ko jebe,Novi Sad ce biti Polis,Nis ce biti administrativni centar republike Nis...? Smile Smile pobogu,ukoliko ste toliko zapeli da se svi rascepimo,rastanemo,decentralizujemo,ocrnimo Beograd,i osnujemo svoja mala-dddiiiivvnnaaaa-hhiipppyyy-carstva od 30hektara,onda i uradite to,ali se samo posle nemojte cuditi sto smo svi zajedno tako bedni...alo,pa Beograd je i pravljen za prestonicu!!!!ja zivim pored Kalemegdana i svaki dan mu se divim-to je utvrdjenje koje je ovde vise od 1000.godina!!!!kome se ne svidja to sto je Beograd glavni grad-nemam nista protiv njega-neka uzme i neka napravi svoje malo imanje i svoje fantazije...na kraju cemo da zavrsimo ko neki jebeni kauboji/divljaci/skitnice iz kamenog doba/Nuklaernih ratova/katastrofa/Pobesnelog Maksa koji idu okolo u potrazi za nesto malo benzina,struje uvek sa sobom noseci toljagu,pusku ili neku slicnu glupost i gundjati okolo:"jaaaoo,,zasto ovo mora samo u Srbiji da se desi...""Jaaoo,zasto je moralo tako da budee...""ooo,Boozeee,sta sam ti zgresio...?"pa,nisi ti njemu nista zgresio niti je on tebi nesto uradio-sam si napravio sranje svojom sebicnoscu i uobrazenoscu...

nisam skroz upucen u temu,ali cu pojednostaviti i zamoliti vas da me ne shvatitie pogresno i da primite k znaju da je ne mrzim takve ideje i ljude,ali samo se posle nemojte pitati zasto se Istocna Evropa na karti prikazuje/jeste kao nekadasnje mape feudalnih poseda i farmi...  Smile

Ako, kao sto i sam kazes, nisi skroz upucen u temu onda nemoj da izneses toliku kolicinu gluposti jer zbog takvih kao sto si ti koji pre nego sto saznaju o cemu se radi pocnu da kenjaju i napadaju druge ovaj forum i ne moze da dodje do zdrave konverzacije! Ako ti se ne svidja, kazi ne svidja mi se ideja a ne napadaj bez potrebe jer smesno zvucis!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
All  Smile

Oduvek sam zeleo to da kazem  Smile

A sada stvarno, Srbi su izgleda stvarno skloni partikularizmu, ali ovde pocinje da se javlja ogroman jaz izmedju BGa i provincije.
Nije nuzno da se premesta prestonica, ali nesto treba preduzeti, a najvaznija je tu svest ljudi.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
All  Smile

Oduvek sam zeleo to da kazem  Smile

A sada stvarno, Srbi su izgleda stvarno skloni partikularizmu, ali ovde pocinje da se javlja ogroman jaz izmedju BGa i provincije.
Nije nuzno da se premesta prestonica, ali nesto treba preduzeti, a najvaznija je tu svest ljudi.
to da...i ja nisam onaj okoreli snob koji zna samo za BG-imajte to u vidu...nego mi se smucilo da se stalno nesto baca na racun Beograda i da se pravi netreperljivost ka njemu...u stvari-Kragujevac me s tim smara,ali bar nesto rade,nego je Canak i negovi hipici od Novosadjana koji pricaju gluposti i fantazije...mislim-hipici,posto likovi ocgledno zive u zabludi i misle da ce sami,bezsrbije-nisam rekao "Beograda" ziveti srecno i uspesno...ja licno bih voleo da vidim ledja ovim lenstinama u skupstini i da se lepo tornaju odavde,ali onda se setim eto,kako je Beograd bio tolike godine predstavnistvo vlade,a sad odjednom-sta...?ja nisam rekao da mrzim nekoga,ali zna se hronologija SFRJ...od republike,ai kraljevine,sa 6.drzava i 3-4 autonomne oblasti,ukupno 10,spali smo na jednu ocerupanu republiku,i dve autonomne oblasti od kojih je jedna vec izgubljena-mislim,rat je jedino moguce resenje,a druga se pravi vazna i prepametna...e,toga se ja plasim...nase ljubavi prema otudjivanju i sebicnoscu... Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 03:59:05 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Децентрализација државне управе је добра ствар, у сваком случају.

Али, објасни ми, које су то 3-4 аутономне области (осим ако не рачунаш Трст)?

Која је то аутонмна област изгубљена (осим ако не рачунаш Трст)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
па била је САО Крајина ... Српска Аутономна Област ... вероватно је мислио на то ...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
hheemmm... Smile Smile pa,mislio sam i to i-"od onolike drzave se pretvorismo u oivo..."mislio sam u onom delu vise kao 10regiona...shvatio si poentu...
ii,ajde-reci cu da sam prenaglio malo... Smile mislim-ne slazem se sa tom idejom,ali ocu da kazem da znam da sam mozda bio previse ostar i Shone je u pravu...
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 12:38:12 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
чињеница је да би нпр главни град требао да буде Крагујевац а престоница нпр: Београд, БЕоград не мора да буде на папиру главни град али ће он то реално бити: центар спортских дешавања, културних, бла бла ....
Администрација је оно што треба изместити из БЕограда  и природно је да се све то прбаци у КГ из више разлога: да се развије КГ, који је прелеп српски град са богатом историјом и традицијом а који је данас сиромашан, да глани град буде у цнетру Србије, ако узмеш мапу видећеш да је КГ и географски центар Србије...дакле због тога треба да КГ буде главни град, има још разлога али да не давим!
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
slazem se...
1.Kragujevac jeste lep grad...
2.da-i ja bih voleo da proteram ove zajbante iz Skupstine
3.iako mi je ovako bolje,jesi u pravu i da bi Beograd ostao centar zbivanja...eh,da je i Kragujevac milionski grad... Smile mislim-lakse bi bilo svima...cak i sam postupak premestanja...mislim,iako se ne slazem,realno znam da bi bilo u nekim stvarima dobro...(u ovom delu posta cu pricati samo o realizaciji-nevezano od mog misljenja)ali,cudno mi je(jesu to zgrade-samo se promeni namena,ali opet...)ovde bi onda ostale mnoge,mnoge zgrade prazne...a,eto-naprotiv u Kragujevcu bi morale da se grade nove...mislim ocu da kazem-ma kakve da su nam ideje/misljenja-jedno je sugurno-Beograd(dosad)je ko-stvoren za prestonicu,a Kragujevac bi morao da se iscedi da bi napravili sve drzavne institucije...znaci-sad ne govorim protiv Kragujevca-naprotiv,kazem da bi primio veliki,veliki teret koji bi ga mozda posle uzdigo,ali tokom gradnje/premestanja dobro namucio...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Пази овако:

У Крагујевцу сада живи око 250 000 људи, пре  40 година и наглог "развоја" затсаве ту је живело око 50 000 људи, онда је дошао комунизам и направио заставу у коју је угурао сво околно сеоско становништво тако да су сад села остала пуста (критично) и сви су били срећни јер су радили пуном паром ишли у заставина одмаралишта на море за мале паре,онда је држава отишла у курац , онда су дошли Срби из Крајине па бомбардовање па Срби из КиМ и оде све у курац, па сада тамо имаш страшно пуно незапослениХ; а Републичка каса је пуна пара толико да се отимају око ње сви живи: ништа не би фалило Крагујевцу да се гради, да се отворе нова радна места јер би била потребна гомила људи да ради у бирократији а маса људи не би из БГ дошла у КГ да ради то па би се запошљавали крагујевчани, затим би се градило, па би се дигле цене квадрата у центру, па би људи продавали станове и отишли опет да живе у селима и сл...дошле би амбасаде, кг би био пун странаца, никли би нови хотели (у КГ тренутно постоји само један хотел) итд и сл...народ је тамо жељан рада јер су Крагујевчани и житељи околних села по природи врло вредни, можда највреднији у Србији, али џаба им када немају где да раде ... затим би и дошао неки прави инвеститор да дигне заставу на ноге...ланчана реакција, завршио би се аутопут Баточина -Крагујевац па би био за сат и по времена у Крагујевцу из београда. можда би и никао неки аеродором ... То је најпотребније Крагујевцу од свих градова у Србији !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 03:07:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.