Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosovo i Metohija - zavrsna faza pregovora???  (Pročitano 11601 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 
Kakva okupacija? Da nasa vojska okupira Kosovo?  Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
cek da stavim naocare ne vidim dobro!

Modovi ne moze caps lock a moze ovo!

Nisam ja ovde da ti branim radikale od njihovih izjava koje mozda i nisu njihove.
Njihovo je vise u fazonu to je nase nemamo mi sta da okupiramo! ali dobro...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson k800i i D820
Neznam da li je iko od vas primetio ali Kosovo je dobilo svoju vladu, policiju i vojsku jos tamo neke 1999/2000 a sada je 2007-a. Da li vam to nesto govori? Srbija nema suverenitet nad tim delom teritorije od 1999 godine a sada je 2007-a

Okupaciju je trebalo proglasiti tada ... a sad je vec kasno

Nazalost sstanko ovdje jos uvijek mnogo ljudi nevide realnost....koliko ja znam zamisli to ej Kostunica kada zeli za Kosovo mora prvo da prijavi Kforu da zeli dole pa da dobije prolaz...nikad cuo da se tako putuje kroz svoju teritoriju...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
cek da stavim naocare ne vidim dobro!

Modovi ne moze caps lock a moze ovo!

Nisam ja ovde da ti branim radikale od njihovih izjava koje mozda i nisu njihove.
Njihovo je vise u fazonu to je nase nemamo mi sta da okupiramo! ali dobro...
ma pazi, naravno da radikali imaju potpuno kontradiktorne izjave, ali je bila rtema ovde na bureku pre pola godine o nikolicevim izjavama gde zove ponovo na pokolj-rat koji ne mozemo dobiti...
pozivao je da proteramo stranog okupatora sa KiM-a ako se proglasi nezavisnost. Smile
i rekao jasno: okupacija kosova...

jeste on ret.... ali, to je njegova izjava a ne moja. ja i nisam za okupaciju KiM-a...ja sam za to da nam ga lepo uzmu, da nastavimo isto kao i sada jer se nista u sustini nije ni promenilo sem par sitnica na nekom papiru, i cekamo nasu priliku...kiad mi budemo ugledni clan EU, mocicemo da trazimo i podelu i sve zivo i da uslovljavamo i siptare i turke i sve koji u EU jos nisu...
do tada, mi smo apsolutno niko!
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Najrealnije je da sad krenemo u razgovore oko podele.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 279
Zastava Buchs, Svajcarska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
SonyEricsson W810i
Kud ste se neki uhvatili ko pijani plota da je kosovo vec nekoliko godina prakticki nezavisno, ajmo da potpisemo nezavisnost...

Vidim da i tiger2005 propagira tu tezu, zasto onda nije tudjman po tom principu dao autonomiju krajini? Ni on nije smio od 1990 do 1995 da dodje u knin pa opet nije dao autonomiju krajiskim srbima... ili zasto nece da daju republici srpskoj nezavisnost? i ona ima vec duze vremena svoju vladu i policiju (vojsku je imala)... pa necemo cijelo vrijeme po dvostrukim arsinima.

niko nama ne priznaje niti je priznavao nezavisnost necemo ni mi nikome da priznamo, trebamo cekati bolja vremena (ulazak u eu) za konacno rijesavanje statusa kosova
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
eee, ako to prodje, bice bajno sjajno!!! ceo kop nash i jos par sitnica...
bio bih prezadovoljan, Demokratske strane bi ojacale za 30%...ma milina...
ali, meni i nije bas najreaije DA CE NAM DOZVOLITI...
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Treba biti realan. Njihova pozicija je mnogo bolja nego nasa. To naravno ne znaci da treba neko od nasih da potpise nezavisnost! To nikada! Bojim se samo da nemamo kapaciteta da Kosmet ovakav kakav jeste zadrzimo pod nasom kontrolom. Bolje onda da im bar "iskasapimo" teritoriju.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ukoliko Kosmet dobije nezavisnost, kosovski Srbi će na to reagovati proglašenjem nezavisnosti na severu pokrajine i niko to neće moći da spreči - upozorio je juče za Glas Oliver Ivanović, lider Srpske liste za Kosovo i Metohiju i dodatno zakuvao stvari pred sutrašnji dolazak Martija Ahtisarija. Tek, specijalni izaslanik UN sutra će Beogradu, Prištini i srpskim predstavnicima na Kosmetu dostaviti svoj nacrt, koji ne sadrži jasno određenje statusa, što može uzrokovati burnu i očekivanu reakciju albanskih ekstremista. Tako bi se na Kosmetu zapalila secesionistička borba Srba i Albanaca, koju ni Beograd ni Priština ne bi mogli da kontrolišu.

- Naša pozicija je uvek bila da nema promene granica i podele, ali teško da će iko u Srbiji moći da se suprotstavi odluci severnih opština. To će biti velika opasnost za srpsko stanovništvo južno od Ibra, ali ako albanskoj strani bude dopuštena nezavisnost, Srbi koji na severu pokrajine čine većinu, svejedno će odmah reagovati, i proglasiće samostalnost - upozorio je Ivanović i istakao da bi ovo bilo izuzetno loše rešenje. On je dodao i da bi "Albanci mogli dobiti zeleno svetlo za nasilan prodor, sličan onom u Hrvatskoj 1995. prilikom vojnih akcija 'Oluja' i 'Bljesak', pa bi posledica bila masovni egzodus Srba" južno od reke Ibar.

Ivanović je, ipak, pozvao predstavnike Srba sa Kosmeta da se sutra "suzdrže od bilo kakvog komentara, dok se Ahtisarijev predlog pažljivo ne razmotri i u koordinaciji sa srpskim pregovaračkim timom ne zauzme verovatno zajednički stav". Od susreta Tadić - Ahtisari, Ivanović ne očekuje nikakav dogovor, već samo usmeno pojašnjenje sadržaja.

- Tu dogovora ne može da bude. Ne treba ishitreno davati odgovore, već prvo videti dokument i dati konstruktivne primedbe, pre svega na decentralizaciju koja je za Srbe od velikog značaja - rekao je Ivanović.

On je pozdravio Tadićevu odluku da primi specijalnog izaslanika i prozvao odlazeću vladu da se krije, zato što je nespremna da nastavi pregovore.

Međutim, politički analitičari i eksperti za Ustav kažu da je vlada posle izbora u tehničkom periodu formiranja i da ne može donositi najvažnije odluke.

- Ovako krupnu i tešku odluku ne mogu doneti ni Tadić ni Koštunica, ni vlada već samo novokonstituisani parlament, odnosno predstavnici koje je izabrao narod. A narod se već na referendumu za Ustav izjasnio kakva je odluka za Kosmet - objasnio je juče za Glas analitičar Miloš Knežević.

Najave iz severnih opština, istakao je Knežević, računaju na podelu Kosmeta, te se ovakvim izjavama razigrava varijanta podele i osluškuje stav Srba iz pokrajine u slučaju deklaracije albanske nezavisnosti.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
De Guht: Evropa ne želi da ponizi Srbiju
Šef belgijske diplomatije Karel de Guht razgovarao je sa najvišim srpskim zvaničnicima o rešavanju statusa Kosmeta, Hagu i evroatlantskim integracijama.

Premijer Srbije Vojislav Koštunica na sastanku sa svojim gostom naglasio je da je Kosmet sastavni i neotuđivi deo teritorije Srbije i istakao da se Srbija zalaže za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta država.

De Guht je u razgovoru sa šefom diplomatije Vukom Draškovićem istakao uverenje EU da Srbija ima evropsku budućnost i poručio da Unija nema nameru da ponizi Srbiju u vezi s pitanjem Kosova. On je rekao da je rešenje statusa Kosova „političko pitanje kome je potrebno političko rešenje“, i dodao da je značajno da se nastave pregovori.

U saopštenju iz kabineta predsednika Borisa Tadića navedeno je da je De Guht preneo podršku Belgije evropskoj perspektivi Srbije i rekao da očekuje da nova, demokratska vlada vrlo brzo uspostavi punu saradnju s Hagom, što bi omogućilo nastavak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.
blic

PODELA!
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.