Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Космополите, интернационалисти, мондијалисти...  (Pročitano 20183 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
ропејцем Smile
Ја своју уштеђевину држим у динарима. Smile

a dinar ima zlatnu podlogu ....  Smile . i dinar i evro i dolar su valute zasnovane na poverenju .

Citat

Што се тиче идеала једнакости, није реч о насилном уједначавању, већ о једнаким шансама. Једноставно, белац и црнац конкуришу за посао, ко је бољи, пролази. Иначе сам против "афирмативних акција" и "позитивне дискриминације".

bez pozitivne diskriminacije , broj zaposlenih crnaca bi se sveo na nekoliko u hiljadu ,isto kao i u srbiji broj roma.

tuzna je chinjenica da su i crnci i romi chak i sa pozitivnom diskriminacijom i dalje samo "socijalni teret" - odnosno korisnici (uzurpatori) socijalne pomoci  i generator kriminala i anti-socijalnog ponashanja (sitne kradje , vandalizam , nehigijena ... ).

chak i u juzno-africhkoj republici  , gde crnci odavno imaju vlast i gde je sve vishe i vishe nasilja nad belcima i njihove diskriminacije (pod firmom te pozitivne diskriminacije) - i dalje vecinu mesta tamo gde je potrebno tehnichko znanje drze belci - jednostavno prirodne razlike su nepremostive .

p.s. da odgovorim dukiju - prema bugarima uvek treba biti oprezan , znaju da zabiju noz u ledja  Smile ...

« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 00:48:39 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Ja sam pripadnik Nacional-Komunizma sto mu dodje mesavina Hitlerovog nacionalizma i sovjetskog komunizma.

Ne dozvoliti ni globalistima ni anti-globalistima da uniste ono sto je osnovno ljudskom rodu a to je pripadnost necemu kao sto je pleme, rod,narod,nacija jer u tim njihovim demokratijama je nemoguce biti jednak jer je temelj demokratije kapitalizam, a meni je drazi komunizam makor to bila i jednakost u siromastvu ali je makar jednakost..
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Motorola Fire X311
zar ti stvarno misliš da su u komunizmu svi bili jednaki,postojalo je nešto što se zvalo 'crvena buržoazija'.
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
Земунац,

A да ли оновремену Бугарску, Румунију или Грчку, па и мало касније Естонију, сматраш Европом? Или си поборник да су само Западна и Средња Европа Европа? И није ли помало лицемерно да се за неке вредности залажеш тако што их кршиш? Ипак ниси Распућин.

Ako govorimo o istoriji, pre 100+ godina nijedna balkanska zemlja nije bila u potpunosti "evropska", već su te države bile na putu da se od otomanskih vijaleta (u kulturnom i civilizacijskom smislu) reformišu u države onovremenih evropskih standarda.

Već sam rekao, i tada i danas, geografska Evropa nije isto što i Evropa u smislu civilizacijskih, društvenih i kulturnih standarda. Albanija je geografski oduvek u Evropi, ali nisam siguran da je Albanija "evropska" zemlja po svom identitetu.

Što se tiče mog odnosa prema zakonu, to ti je po onoj narodnoj "s' kim si, takav si".

E muka mi je od tebe, stvarno si neandreatalac.

Da li je po tebi i Engleska u Evropi u kulturnom i civlizacijskom smislu, da li si upoznat kako su maltretirali crnce u Juznoj Africi i to pre samo 20 godina, a inace i vecina naroda u USA koji su bili pioniri naseljavanja je bila iz zapadne Evrope a oni su potamanili ni vise ni manje 1.000.000 ej jedan milion kakav primer civilizacijsko-kulturoloskog ponasanja.
I nedavno ta divna civilizacija je sejala kasetne bombe i osiromaseni uranijum po Srbiji.
Naravno i divna Nemacka koja je ne tako davno bila direktno odgovorna za vise od 50.000.000 miliona zrtava , to ti je zesci primer kulture i civilizacije.
I divna Francuska koja je mudro sprovodila kulturu po Africi i na silu nametnula svoj jezik, zesto domet civilizacije.

Da ne zaboravimo i danas bezobzirno izrabljivanje korporacija sa sedistima u toj tvojoj civilizacijskoj Evropi siromasnog stranovnistva po Aziji i Africi.

Nemoj da lupets vise jer najvise zla u istoriji ljudskog roda je doslo od te tvoje civilizacijske Evrope, koja je ni manje ni vise najveci krivac danasnjih ljudskih patnji i stradanja, tako da su oni za mene obicna divljacka horda koja ne moze da prismrdi Balkanskim narodima.
IP sačuvana
social share
Srbi oprastate svojim neprijateljima, zaboravljate svoje zrtve, Srbi istorija se ponavlja

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 896
Zastava Kanada
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Motorola 
zar ti stvarno misliš da su u komunizmu svi bili jednaki,postojalo je nešto što se zvalo 'crvena buržoazija'.

Da ali u malom broju, ne kao u kapitalizmu postoji 10% jako bogatih a ostalo sve sirotinja koja se izrabljuje.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
Nokia E50
Lakse malo...
Obrati paznju na ponasanje i ne pisi postove za redom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 106
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
nisam se odavno javljao, ali zainteresovan sam komentarima na ovu temu, pa da počnem......

radi se o sljedećem,

ko je rak gdje i kako

sve zemlje su potpisale sprazum sa Bali-ja, to znači i USA....

TATA auto Indija proizvodi motorno vozilo B kategorije po cijeni od 2-3 hiljade dolara sa potrošnjom od 6 litara na 100 KM, Indijaca je 700 miliona, a standard im toliko raste zbog outsourcinga razvijenih zemalja da polako postaju neisplativi za outsourcing...... globalizacijski faktori ih nisu dotakli jer im je životni standard stanovništva i dalje izuzetno nizak (znači da im vozilo iz EU ili USA niko ne može prodati osim prerađeno polovno vozilo koje radi na LPG, ili čak SUV prerada na struju sa baterijama inclusive itd)....

kina ima problem takođe, tehnologija proizvodnje motornih vozila odnosno prevoznih sredstava im nije na nivou koji bi mogao izdržati ovu cijenu nafte (maple motorss, GWM, itd...) iako je u pitanju jaka zemlja pa bi se realno mogao očekivati preokret na tom planu.....

obje zemlje broje 2 milijarde stanovnika, a veliki su uvoznici hrane (što zbog neplodnosti zemlje, što zbog prevelike eksploatacije zemlje, klimatskih uvjeta i bezbroj drugih faktora), međutim KINA je već tome doskočila kontrolom rasta populacije ali o tom nekom drugom prilikom.....

USA i EU, proizvode i izmislili su puno stvari na koje se svi mi oslanjamo u svakodnevnom životu kao na nešto što je potpuno normalno i čak se i zezamo sa tim.... što se tiče hrane koliko sam upoznat nisu gladni, nego čak imaju problem sa pretilim stanovništvom, a 70% vozila im mogu funkcionisati na struju u roku od 5 godina nakon donošenja odluke......

znači postoje oni koji žive u blagostanju a mi svi sa ovog foruma smo kolko toliko dio njih, i postoje oni koji bi željeli da žive kao mi ali im geografski položaj to ne omogućava.....

iz tog razloga je pokret globalizacije i pokrenut, te se otvaranjem tržišta i svjetskom trgovinom pokušalo i nastoji se omogućiti uslove života dostojne čovjeka svakom čovjeku na planeti.....

kao što ne postoji besplatan ručak osim u javnoj kuhinji tako i naftu prodaju od arapa do afrikanaca amerikanaca, rusa, europljana, venezuela svi svakome, tako i hrana ima svoju cijenu (proizvodnja je u centralnoj sjevernoj Americi, Južnoj Americi, centralnoj Europi i centralnoj Aziji.......

distribucija ljudskih života, resursa je dio priče iz prošlosti čovječanstva (staljin i Kulaci, Komunizam Socijalizam), socijalizam je plemenita ideja ali neprovodiva iz razloga što vlast muti čovjeku um pa želi da živi preko granica koje su uspostavljene itd....

znači dragi moji i drage moje, oni koji imaju znanje volju i infrastrukturu su prilagodljiviji novim uslovima života u većoj mjeri od onih koji to nemaju te sa tim u vezi a bez pozivanja na darvinizam izvodim zaključak da u ovoj čitavoj priči apsolutno niko nije rak, nego je NEKO SRETNIJI VREDNIJI I MUDRIJI od nekga drugoga, te samim tim se lakše prilagođava situacijama u koje ga postave posljedice djela koje smo svi mi činili......

da stvar učinim još jasnijom ne postoje paraziti u smislu paraziti su treba ih eksterminisati,
jer svaka medalja ima dvije strane samo što je ponekad jedna strana malo sjajnija od druge (primjer bankara), ALI TO SU I DALJE DVIJE STRANE jedne apsolutno iste medalje......

svijet je okrutan jer se svako od nas prvo brine za sebe pa tek onda za svoje bližnje a o daljnima se rijetko ko stigne pobrinuti (Bill Gates je fin primjer čikice koji je ostvario i to)....

te s tim u vezi bolje je prihvatiti se tekovina moderne civilizacije a ne huškaških laži poput rasizma jer to stigmatizira indiuviduu kao netolerantnog člana društva a čak je i kažnjivo....

umoran sam, nastaviti ću kasnije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
bez pozitivne diskriminacije , broj zaposlenih crnaca bi se sveo na nekoliko u hiljadu ,isto kao i u srbiji broj roma.

Јеси сигуран за црнце... Имаш нека истраживања?
Што се тиче Рома, то је тачно, у Србији и нема позитивне дискриминације, па их је толико запослено, и то углавном у градској чистоћи.
Него не знам што су ти они толики проблем... Пар страница раније си на овој теми као коментар прекомерне потрошње ресурса и еколошких последица помињао неке Роме који примају социјалну помоћ (где, у Србији?!)
Можда "мислиш" да су Роми посекли кишне шуме и загадили планету издувним гасовима?! Smile Smile

Citat
znači dragi moji i drage moje, oni koji imaju znanje volju i infrastrukturu su prilagodljiviji novim uslovima života u većoj mjeri od onih koji to nemaju te sa tim u vezi a bez pozivanja na darvinizam izvodim zaključak da u ovoj čitavoj priči apsolutno niko nije rak, nego je NEKO SRETNIJI VREDNIJI I MUDRIJI od nekga drugoga, te samim tim se lakše prilagođava situacijama u koje ga postave posljedice djela koje smo svi mi činili......

То би имало смисла када потрошња ресурса не би погодила целу планету.
Изађите из својих климатизованих просторија, па се уверите у размере проблема.
Иначе, можда победе природно-тржишни механизми - у свету Мед Мекса. А ту ће опстајати ко је мање размажен. Логика ми говори да су то пре они који ни до сада нису имали кола Smile

Ja sam pripadnik Nacional-Komunizma sto mu dodje mesavina Hitlerovog nacionalizma i sovjetskog komunizma.

Ne dozvoliti ni globalistima ni anti-globalistima da uniste ono sto je osnovno ljudskom rodu a to je pripadnost necemu kao sto je pleme, rod,narod,nacija jer u tim njihovim demokratijama je nemoguce biti jednak jer je temelj demokratije kapitalizam, a meni je drazi komunizam makor to bila i jednakost u siromastvu ali je makar jednakost..

То се зове национал-бољшевизам брате.
Добра је то идеја, само је њен главни експонент Лимонов одавно погубио све компасе & здрав разум.
А ово је најјаче што сам успео изгугловати

Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 08:42:42 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Значи, Земунац, под европским вредностима сматраш искључиво западно и средњеевропске вредности? А на крилима тих вредности (а основна европска вредност, из које даље све проистиче, је, слажеш ли се, колонијализам) отпочела су два светска рата, Наполеонови ратови и извршено је неколико геноцида и затирања читавих народа. Један од узгредних производа европских вредности је и комунизам.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Значи, Земунац, под европским вредностима сматраш искључиво западно и средњеевропске вредности? А на крилима тих вредности (а основна европска вредност, из које даље све проистиче, је, слажеш ли се, колонијализам) отпочела су два светска рата, Наполеонови ратови и извршено је неколико геноцида и затирања читавих народа. Један од узгредних производа европских вредности је и комунизам.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Међутим суштинске разлике између шовинизма и космополитизма нема јер су централни појмови космополитске позиције – појмови “човечанства” и “општељудске цивилизације” ипак појмови који скривају одређени партикуларни културно-историјски и етнички садржај. Тај садржај је романо-германска цивилизација, па се космополитизам у крајњој линији може свести на романо-германски шовинизам. Једина разлика је што код шовинизма имамо веровање у супериорност уже групе (нација), а код космополитизма веровање у супериорност шире европске (романо-германске групе).

По Трубецкоју, космополитизам и шовинизам потичу из истог, егоцентричног става. Егоцентрична психологија, по којој појединац “несвесно себе сматра центром васионе, врхунцем свих створења, најбољим, најсавршенијим од свих бића”, вреднује се негативно у социјалном животу, а развијена у екстремном облику сматра се болешћу.

Но, како онда објаснити космополитизам као шовинизам међу другим народима – Словенима, Арапима, Турцима, Индусима, Кинезима или Јапанцима. Узрок, по Трубецкоју треба тражити у хипнотичко учинку речи “човечанства” и “општељудске цивилизације” на интелигенцију других народа, што је, у крајњем, последица научно-техничког развоја и јаза који је у једном моменту настао између романо-германске и осталих цивилизација. Тако егоцентризам прераста у ексцентризам – стављање центра ван себе!

Европеизација иде с врха на доле, тј. захвата прво социјални врх, аристократију, урбано становништво, посебне професије, а затим постепено остале слојеве народа. Веменом, процес имитирања и усвајања туђих културних ведности и цивилизацијских тековина доводи и до губитка самопоштовања, те народ који настоји да се европеизује учи да “презире своје, самобитно, национално”. Све ове последице стичу се у “проклетству заосталости”, који сталном тежњом да се “достигне” туђи ниво развоја доводи до смене “историјских скокова” и “застоја” у унапред изгубљеној трци:”Историја европеизованог народа састоји се од тих сталних смена кратких периода брзог ‘прогреса’ и више или мање дугих периода ‘застоја’.” Међутим, у случају од ослобођења од овакве наметнуте матрице, национална самосвест ће бити руковођена максимама спознај самог себе и буди то што јеси.

Извор: Зора Новог дана

п.с. Унапред скрећем пажњу - "космополитизам по Трубецкоју". То је дакле појам како га он дефинише, доста успешно (на основу описа знамо о чему говори). Ја бих то назвао мондијализам или европоцентризам. Разлике су дате у почетном тексту.
« Poslednja izmena: 27. Jun 2008, 10:18:40 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.