2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarkaska reprezentacija Srbije - Mokini orlici...  (Pročitano 71865 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 18631
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
                                      Dovešću Srbiju do zlatne medalje

Marko Jarić, prvi plejmejker reprezentacije Srbije, ne beži od uloge ključnog igrača na Evrobasketu u Španiji, koju mu je javno nametnuo selektor Zoran Slavnić.

Košarkaš Minesote slaže se da plejmejker mora da predstavlja pokretačku snagu jedne ekipe, ali i obećava da će se s velikim zadovoljstvom uklopiti u Mokinu viziju kolektivnog duha i timske igre.

Kako komentarišete Slavnićevu izjavu da se uspeh Srbije dolazi samo „uz timski opredeljenog Jarića“?
- Ovde sam došao s ciljem da pobeđujem, a dobro sam svestan da to ne mogu da ostvarim sam. Za uspehe je potrebno svih 12 igrača, a ja ću uraditi sve ono što se od mene bude zahtevalo. Ako na nekoj od utakmica bude bilo potrebno da napadam - probaću da dajem što više poena. Ukoliko se ispred mene postavi prioritetni zadatak da asistiram, neću toliko šutirati na koš, trudiću se da imam što više korisnih dodavanja. Ako zatreba pomoć u skoku - biću tu. Dakle, popunjavaću rupe što više mogu i biću motor ekipe, trudiću se da ekipa dobije energiju u svakom momentu.

Kako sve to za sada izgleda na terenu?
- Još uvek se tražimo. Odrastao sam gledajući generacije koje su devedesetih osvajale zlatne medalje. I, uvek je jugoslovensku košarku krasila lepa igra, a to smo izgubili u poslednjih nekoliko godina. Reprezentacije koje na poslednjim velikim takmičenjima osvajaju zlatne medalje počele su da se dodaju, da igraju lepu i atraktivnu košarku. Pokazalo se da to donosi rezultat. I mi moramo da se vratimo takvom načinu igre. Imamo kvalitet, možemo tako da funkcionišemo i tome moramo da težimo. Želimo da imamo što više kontranapada, da budemo agresivniji, ali i opušteniji na utakmicama. Ostalo je još dve nedelje do početka Evropskog prvenstva, a to je dovoljno vremena da se sve iskleše, da se slože kockice.

izvor: Blic
« Poslednja izmena: 18. Avg 2007, 00:30:57 od sarmagedon7 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Cruise
Jarić: Učiniću sve za uspeh na EP

Plejmejker srpske reprezentacije Marko Jarić izrazio je uverenje da naš tim može na Evropskom prvenstvu u Španiji da se vrati na "pobednički put", sa kojeg je skrenuo nakon Svetskog prvenstva u Indijanopolisu 2002. godine.

"Znam samo jednu stvar, a to je da sam došao u reprezentaciju kako bi pobedjivali. Ipak, ne može samo jedan igrač da donese trijumf, ali mogu da obećam da ću u Španiji dati svoj maksimum.Davaću koševe, ali ako od mene budu zahtevali, neću nijedan šut da uputim i samo ću da asistiram tokom cele utakmice. Mogu i da skačem i da popunjavam rupe, učiniću sve za ekipu", rekao je Jarić, a prenosi zvanični sajt FIBA.

Nakon osvojenog zlata na SP u Indijanopolisu, reprezentacija SCG nije uspela na velikim takmičenjima da zabeleži ozbiljniji rezultat, ali Jarić veruje da nova generacija mladih igrača, sa nekoliko iskusnijih košarkaša, može da donese uspeh.

"Slažem se sa selektorom Slavnićem da je plejmejker najvažniji igrač u ekipi. Mnogo stvari zavisi od njegovih partija, ali ne treba zaboraviti da u timu imamo jednog od najdominantnijih centara u Evropi Darka Miličića. Ako odigra pametno kao što ume, Miličić može da bude tas na vagi koji će da donese pobedu. Uz njega imamo i najboljeg strelca u Evropi Milana Gurovića, koji ume da ubaci i po 40 poena, kao i mladog Miloša Teodosića. Mislim ovaj tim može da pruži veoma dobre partije u Španiji", istakao je Jarić.

Najubedljiviju pobedu u dosadašnjem delu priprema Srbija je ostvarila protiv evropskog šampiona Grčke, a Jarić je naveo da "orlovi" samo pobedama nad favoritima mogu do kontinentalnog trona.

"Svi timovi koji učestvuju na šampionatu su veoma dobri. Francuska ima šest ili sedam NBA igrača, Italija nikad nije bila jača nego sada, a Turci su u usponu. Tanka linija kvaliteta razdvajaće pobednike i gubitnike u Španiji, a dosta toga zavisiće i od inspiracije", smatra Jarić.

Plejmejker srpskog tima izjavio je da ekipa mora da poseduje samopuzdanje, jer će samo tako i rivali početi da se plaše Srbije.

"Protiv Grka u Strazburu pokazali smo da imamo karakter, uprkos tome što nismo favoriti zbog prethodnih nekoliko velikih takmičenja na kojima nismo imali rezultate. Ako na teren izadjemo puni samopuzdanja, onda će i protivnici da počnu da nas se plaše, kao u stara dobra vremena", zaključio je Jarić.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Манекен се тотално уживео у улогу... А овај Славнић има скривене пориве према истом изгледа (или можда нису ни скривени) колико га диже у небеса...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Samsung 
Ne bih išao u Španiju da sumnjam u naše „zlato”

Kapiten košarkaške reprezentacije Milan Gurović, dan uoči odlaska na „Efesov kup” u Izmiru, govori zašto je optimista. – Od meča s Rusima najviše zavisi

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Gurović, jedan od naših igrača koji su najviše puta u sezoni nadmašili granicu od 30 poena, sprema se da „rešeta” i protivnike na 35. evropskom prvenstvu u Španiji (3-16. septembra). Ipak, uoči sutrašnjeg polaska reprezentacije na „Efesov kup” u Izmiru, ističe da je „kolektiv naše najjače oružje” i da su „svi u Slavnićevom timu spremni da se podrede ekipi”. Optimizam je odavno napustio mnoge ljubitelje košarke u Srbiji, barem kada je u pitanju seniorska selekcija. Armiju pesimista pokušavaju da razuvere, pre svih, Gurović, Jarić, Miličić i selektor Slavnić, koji su iz svog rečnika odavno izbrisali reč „predaja”. Kapitena smo pitali na čemu bazira svoj optimizam, a on je odgovorio:

– Podmladili smo tim. Osim Jarića i mene sve su to mladi igrači, željni dokazivanja, uglavnom 20-21 godina. Dobro je što se selektor opredelio za podmlađivanje, jer je to ulaganje za lepšu budućnost srpskog tima. Sa iskustvom iz Španije ovi igrači će steći još veće samopouzdanje. Na šampionat ćemo otići rasterećeno, pošto nemamo šta da izgubimo. Uz malo sreće možda bismo mogli i do zlata.

U Košarkaškom savezu Srbije (KSS) mnogi bi bili zadovoljni da se reprezentacija plasira u kvalifikacije za Olipmijske igre u Pekingu 2008, za šta je neophodno barem sedmo mesto?

– Sedmo mesto! Taman posla kada bismo razmišljali o sedmom mestu. Jarić i ja smo već rekli da je cilj zlato. I selektor Slavnić je veliki optimista. Da sumnjam u ovaj tim ne bih ni išao u Španiju, već bih iz nekog kafića pratio Evropsko prvenstvo.

Da li ste uspeli da prenesete optimizam na novajlije?

– Već sada je vidljivo da nam je to pošlo za rukom. Svi oni su nosioci igre u svojim klubovima pa samim tim imaju značajno iskustvo. Teodosić je vrhunska klasa, Aleksandrov će, siguran sam u to, u narednoj sezoni biti otkrovenje... Svi su dobri, da se ne ogrešim o nekoga...

Šta je najjače oružje srpskog tima?

– To je jak kolektiv. Svesni smo da nemamo 10 košarkaških ubica i da nam je jedina šansa kolektivna igra. Svako od nas mora da se podredi ekipi.

Da li pratite pripremne mečeve ostalih reprezentacija?

– Španija, po običaju, dobro igra u pripremnim susretima, a Litvaniju je opet savladala i to s više od 20 poena razlike. Najviše pratimo Ruse koji će u Granadi biti s nama u grupi, a od tog meča mnogo zavisi. Iako ruska reprezentacija u dosadašnjem delu pripreme ne blista, pošto je izgubila od Letonije i Litvanije, a jedva pobedila Češku, nema sumnje da će biti vrlo neugodna. Siguran sam da imamo bolji tim od njih, ali to treba dokazati na parketu.

Naši juniori su osvojili „zlato” u Madridu, ali su ih Španci optužili za nameštanje, što podiže tenziju pred seniorski „Evro 2007”?

– Siguran sam da naši juniori nisu nameštali rezultat. Svaka im čast jer su napravili veliki podvig. Uzeli su zlato, naljutili Špance i ostavili nas da „izginemo”... Srećom, mi igramo bolje kad je pritisak ogroman. Imajući u vidu to šta sam sve doživeo od publike u Srbiji, ono što me čeka u Španiji biće med i mleko.

Srpski tim je u ovim pripremama odigrao osam mečeva. U Bormiju (Italija) je zabeležio četiri pobede i poraz, a u Strazburu pobedu i dva poraza.

--------------------------------------------------------------------------

U četvrtak protiv Kine

Naši košarkaši sutra putuju u Izmir (Turska), na „Efesov kup”, turnir koji je tradicionalno generalna proba za evropska prvenstva. Učestvuju Srbija, Kina, Poljska (A grupa), Turska, Hrvatska i Letonija (B grupa).

Prvog dana, u sredu, igraju Poljska – Kina, Turska – Letonija, u četvrtak se sastaju Kina – Srbija, Turska – Hrvatska, a u petak Srbija – Poljska, Hrvatska – Letonija.

U polufinalu, u subotu, sastaće će se prvi iz A sa drugim iz B i prvi iz B sa drugim iz A, dok će se trećeplasirane ekipe srtesti u borbi za peto mesto. Utakmica za treće mesto i finale su u nedelju.

A. Miletić
[objavljeno: 20.08.2007.]
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

arogantan sam i uglavnom bezobrazan

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1172
Zastava doboj republika srpska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson D750
dobri su momci nema veze koji je iz kojeg kluba, važno je da su svi kao jedan
IP sačuvana
social share
partizan u srcu, zvezda ciganima ali čergašima.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Mokini "moskitosi" preslišali Kineze 

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na Efes kupu u Izmiru. Ubedljivo je savladana Kina sa 96:76 (26:16, 27:14, 21:19, 22:27).

Bez svoje prve zvezde Jao Minga, koji je na svadbenom putovanju, Kinezi nisu bili dorastao rival Mokinim "moskitosima". To je naročito bilo izraženo pod obručima gde su naši centri potpuno dominirali, a koliku premoć su "plavi" imali u reketu najbolje ilustruje podatak da su zabeležili čak 21 skok više od protivnika (38-17).

Selektor Zoran Slavnić od početka utakmice šansu je ukazao Miletu Iliću, koji se još oporavlja od povrede skočnog zgloba, a uz njega u startnoj postavi našli su se još Aleksandar Rašić, Vuk Radivojević, Branko Cvetković i Zoran Erceg.

Ta petorka "plavih" nešto slabije je započela duel, što je rezultiralo vodjstvom Kineza 11:4. Medjutim, nakon tajm-auta koji je zatražio Slavnić stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto. Tek za nešto više od minuta "moskitosi" su serijom 8:0 preokrenuli rezultat, a zatim su se do kraja četvrtine "odlepili" na 26:16.

Na početku druge deonice Moka je promenio celu petorku i na parket poslao Jarića, Tepića, Gurovića, Aleksandrova, i Miličića. Uslovno rečeno naša prva postava povećavala je prednost iz minuta u minut i na poluvreme otišla sa suficitom od 23 poena (53:30).

U nastavku šansu je dobio i Stefan Marković, a do kraja susreta bio je to samo lakši trening za "plave", koji su na momente i egzibicionom igrom rutinski održavali visoku prednost, koja je najviše iznosila 25 poena.

Svih 12 igrača koji su igrali upisali su se u strelce, a najefikasniji su bili Cvetković i Erceg sa po 16 poena, Aleksandrov koji je postigao 13 i Ilić sa 12 poena.

Kod Kineza najbolji je bio mladi krilni centar Ji Djijanlijan, koga su na nedavnom NBA draftu Milvoki Baksi izabrali kao šestog pika. On je zabeležio 17 poena.

"Napredujemo iz dana i dan, to je evidentno. Ipak, tek treba da pokažemo koliko zaista vredimo. Prethodnih godina imali smo nekoliko loših nastupa na velikim takmičenjima, pa je zato ono što sledi u Španiji važno i za nas na terenu, ali i za našu košarku. Podmladili smo tim, za sada su se momci zaista dobro pokazali, nadam se da će tako biti i na Evropskom prvenstvu", izjavio je Marko Jarić posle duela sa Kinom.

Govoreći o predstojećem Eurobasketu, Jarić je ocenio da u Španiji neće biti izrazitog favorita i da će mnogo reprezentacija konkurisati za najviši plasman.

"Svi će tamo biti favoriti. I mi, i Turci, a i Nemačka, Španija, Grčka, Italija... Favorita je mnogo, svi se oslanjaju na dosadašnje iskustvo, mlade snage i zaista veliki broj NBA igrača. Rekao sam već, i ponoviću, u Evropi sada stvarno svi znaju da igraju košarku. U Španiji svako može da bude i prvi, ali i dvanaesti", zaključio je Jarić.

Naredni meč na Efes kupu, poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije igra u petak od 17 sati protiv Poljske.

Danas se igra i jedan meč u grupi B, a sastaju se Turci i Hrvati.

Prvog dana u našoj grupi Poljska je ubedljivo savladala Kinu 83:66, dok je u grupi B domaćin Turska nadigrala Letoniju 74:68.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
Citat
Dovešću Srbiju do zlatne medalje

daj bar budi realan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Н.У.С.К.Н.В.П.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 198
Zastava Борча Центар 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tatoo
ma sa obzirom ko nam je kapiten repke... Smile
ima bas daleko da stignemo Smile

"pi8ko milane...."
IP sačuvana
social share
ЗОРАН ВУЈОВИЋ-ВУЈКЕ 1988-2008

Не заборави никад, да цео живот ми смо провели с'тобом, и нашу верност према теби, доказивали из дана у дан! Знај да на овоме свету, не постоји нико ко ће да спречи, да са Југа се ори, Партизане волим те ја!
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak
Pol
Poruke 29583
OS
Windows XP
Browser
Mozilla
ma sa obzirom ko nam je kapiten repke... Smile
ima bas daleko da stignemo Smile

"pi8ko milane...."

dokle cete deliti reprezentaciju na zvezdu i partizan  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Н.У.С.К.Н.В.П.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 198
Zastava Борча Центар 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC Tatoo
dok god je vi delite...sta je to zvezda uradila u basketu u prethodnih nekoliko godina,pa ima vise reprezentativaca?
IP sačuvana
social share
ЗОРАН ВУЈОВИЋ-ВУЈКЕ 1988-2008

Не заборави никад, да цео живот ми смо провели с'тобом, и нашу верност према теби, доказивали из дана у дан! Знај да на овоме свету, не постоји нико ко ће да спречи, да са Југа се ори, Партизане волим те ја!
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.