2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarkaska reprezentacija Srbije - Mokini orlici...  (Pročitano 62888 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303
Znam sve je to ok sto se on javio i to ali nisam siguran da je on dobar igrac za nasu reprezentaciju,a plus sto je bio povredjen tako da ne znam koliko bi nam pomogao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung X 680
Reprezentacija bez Uroša Tripkovića

Uroš Tripković neće moći da se pojavi na prozivci reprezentativaca Srbije pred Evropsko prvenstvo u Španiji zbog povrede, navodi se u zvaničnom saopštenju KK Partizan na internet stranama beogradskog kluba. Tripković je, navodi se u saopštenju, želeo da igra za reprezentaciju ali je poslednja lekarska kontrola koja je urađena u utorak pokazala da će bek Partizana i reprezentacije morati da pauzira još tri nedelje.

U saopštenju objavljenom na sajtu www.kkpartizan.co.yu navodi se da "Uroš Tripković i pored velike želje, na žalost neće biti u prilici da se priključi pripremama seniorske reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Španiji.

Kao što je poznato 27. juna, dr Boris Petrović i dr Sead Malićević su na osnovu magnetne rezonance dijagnosticirali da Tripković ima dve stres frakture na oba ramusa pubične kosti i osteitis simfize.

Na osnovu dijagnoze našem igraču naloženo je strogo mirovanje, predložene su promene u ishrani i suplementaciji, kao i tretman koji imaju organski vezan kalcijum."

U saopštenju se objašnjava da se "zbog želje da igra za reprezentaciju Tripković sa dr Petrovićem i dr Malićevićem dogovorio da se pred početak priprema obavi kontrolni pregled. Na osnovu novog nalaza sa magnetne rezonance dr Boris Petrović je zaključio da je poboljšanje krajnje neznatno i naložio još najmanje tri nedelje strogog mirovanja uz adekvatne terapije."

Zoran Slavnić tako, najverovatnije, ostaje bez još jednog od osamnestorice kandidata, a u saopštenju KK Partizan se kaže da su "Uroš Tripković i KK Partizan, u skladu sa višedecenijskom praksom tog kluba u saradnji sa selektorima o nalazima medicinskih stručnjaka odmah obavestili Zorana Slavnića."

Tripković je igrao za reprezentaciju Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Slavnić rekao agenciji Beta je da mu je žao što Uroš Tripković zbog povrede neće moći da igra na Evropskom prvenstvu, ali je istakao da je bio spreman i za to.

"To je viša sila i tu se ništa ne može. Mogu samo da žalim što nismo imali tu sreću da se oporavi na vreme. Bio sam spreman i na to, jer mi je i ranije objavio tu povredu i naknadne preglede", rekao je Slavnić.

Selektor je kazao da će tim biti slabiji bez beka Partizana.

"Tripković ima svoju težinu, nije on pozvan zato što ga neko voli, već zato što ga ceni. Ali, šta ja mogu sad osim da idem dalje", rekao je Slavnić.

Košarkaš je rekao da mu je "stvarno žao", ali da ne može ništa da se promeni.

"Žao mi je što neću biti sa reprezentacijom i sa svojim drugarima. Lepo smo se uklopili i družili ono malo vremena što smo proveli
zajedno. Stvarno mi je krivo, ali ne mogu ništa da promenim, jer moram da mirujem", rekao je Tripković Beti.

On je objasnio da je mirovanje neophodno, jer bi u suprutnom naprsle kosti mogle da puknu ili bi povreda prešla u hroničnu.

"Zato moram da mirujem. Čuo sam se sa Mokom, on je i ranije znao za moju povredu i rekao je da razume. Biću spreman do početka sezone, ali ne znam da li ću se oporaviti za pripreme Partizana", rekao je Tripković.

Reprezentacija počinje pripreme 19. jula u Kovilovu.

Izvor:B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6454
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung galaxy s3
Ma da mi ne idemo uopšte na prvenstvo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ovaj život je biznis da popizdiš

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia n73
e ozbiljno...taman ustedimo pare
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung X 680
Ugovoren duel Srbije i Crne Gore

Košarkaška reprezentacija Crne Gore prvu zvaničnu utakmicu odigraće protiv Srbije. Selektor crnogorske reprezentacije Duško Vujošević potvrdio je da je ugovoren duel ekipa nekadašnjih članica zajedničke države, koji će biti odigran 16. avgusta u SC "Morača" u Podgorici.

"Drago mi je što nam je Srbija izašla u susret da se meč odigra u Podgorici i tom meču prilazimo ozbiljno. Okupićemo se ranije, 8. avgusta, kako bismo postavili određene principe i ponašanja u igri. Nadam se da će „Morača“ biti ispunjena do poslednjeg mesta, a ovo svakako neće biti samo revijalan susret, koji je u tom smislu bitan da se krene sa aktivnošću te vrste, nego to će biti i određena priprema za oficijelna takmičenja koja nas čekaju naredne godine", rekao je Vujošević, a prenosi "Blic".

Direktor Košarkaškog saveza Srbije Predrag Bojić rekao je, međutim, za B92, da je dogovor o prijateljskoj utakmici Srbije i Crne Gore za sada samo na nivou selektora, ali da će KSS, ukoliko je potrebno, pomoći u organizaciji te utakmice.

Meč protiv Crne Gore poslužio bi selektoru Zoranu Slavniću kao dodatna provera pred početak Evropskog prvenstva u Španiji, koji je zakazan za 3. septembar, a termin bi trebalo da odgovara srpkom timu, s obzirom da bi se utakmica u Podgorici igrala u pauzi između dva pripremna turnira, u Francuskoj i Turskoj.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
HTC Touch Cruise
Slavnić za MONDO: Vratićemo se korenima!

Sa početkom priprema košarkaške reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Španiji, zakazanim za 19. jul, Zoran Moka Slavnić definitivno će postati čovek u misiji. Novi selektor Srbije zacrtao je sebi podmladjivanje nacionalnog tima i povratak starim vrednostima u igri kao dva cilja od kojih neće odustati ni po koju cenu.

Slavnić je u prvom delu intervjua za MONDO, dan uoči prozivke u Kovilovu, obećao da će dati sve od sebe da ostvarivanje tih ciljeva ne ide nauštrb rezultata i željenog plasmana na Eurobasketu.

"Cilj nam je da odemo na Olimpijadu u Peking, a to znači da u Španiji budemo medju prvih sedam. To nam je ludačka želja, a sve preko toga je san. Na svakom EP desi se poneko iznenadjenje i naravno da ja sanjam da to ovog puta budemo mi".

Kako ćemo igrati?

"Po mom karakteru i mentalnom sklopu, hrabro i agresivno. Trudiću se da vratimo stare vrednosti, da maksimalno razvijemo talenat i individualne vrednosti, ali da istovremeno ne izgubimo disciplinu. Da se vratimo korenima i svemu što nas je nekada krasilo. Španija, Italija i druge zemlje nekada su igrale po šablonu, pa su počele da uče od nas. U medjuvremenu su se stvari preokrenule, pa sada mi igramo po šablonu, a oni otvoreno i fajterski. Ako treba da nam na EP oderu kožu, zaista ćemo je skupo prodati".

Da li ćemo biti sposobni i spremni da se suprotstavimo Špancima, koji su već usavršili tu igru, ili da u grupi igramo protiv Grčke i Rusije, veoma ozbiljnih ekipa?

"Kada odemo dole, imaćemo sudar sa istinom. Čist kvalitet na kvalitet, pa ćemo videti ko više vredi. Mislim da ćemo imati respektabilan tim, atmosferu i želju. Videćemo koliko mladi mogu da pruže, ali podmladjivanje je naša ideja vodilja. Jedanput smo morali da krenemo. Žao mi je što kasnimo sa tim četiri godine i što moramo da platimo ceh. Ja bih voleo da taj ceh bude što manji".

Duško Vujošević je još tada, 2003, tvrdio da je posle Indijanapolisa bilo vreme da se obavi smena generacija, ali da nije dobio podršku za to.

"Mene niko ne može da koči! Ja stojim iza tog koncepta i sprovešću ga po svaku cenu".

Hoću šut i kontranapad

Bili ste najglasniji kritičar igre koju je reprezentacija demonstrirala na prethodnih nekoliko velikih takmičenja. Šta konkretno zamerate svojim prethodnicima?

"Igrali smo sporo, neinventivno, netalentovano. To je sve stvar filozofije trenera, jer mi bar imamo talentovane igrače. Hoću šut, puno kontranapada... Jedna Španija i Argentina upravo su preslikale našu nekadašnju igru. Sada ćemo i mi opet igrati tako".

Malo je čudno da se toliko ne slažete sa Željkom Obradovićem, jer je upravo on jednom rekao kako mu "Mokina organizovana improvizacija" predstavlja maltene ideal košarkaške igre?

"Izgleda da je imao selektivnu amneziju, pa je u medjuvremenu okrenuo ćurak".

Da li kritikovanjem Obradovića automatski kritikujete i filozofiju pokojnog profesora Nikolića?

"Ja nisam kritikovao, samo sam komentarisao igru reprezentacije. Dozvolićete da svaki trener ima svoju filozofiju. Zna se ko je bio Aca Nikolić, ali uz svo uvažavanje njega i njegovih sledbenika, moja filozofija je drugačija. Moja filozofija je Mirko Novosel, pa vi sada sami poredite, ja ne bih dalje pričao na tu temu".

Šta kao bivši plejmejker očekujete od igrača na toj poziciji?

"Od njih sve počinje, oni su apsolutne gazde na terenu. Oni su spona terena sa klupom. Što se bolje razumemo, što nam je sličnija filozofija, lakše ćemo saradjivati. Kod mene plejmejker ima apsolutnu slobodu u kreaciji igre, ali to ne znači 'silovanje' u napadu. On je tu da pravi igru i taj koji bude stvarao igru, kod mene će i da prodje".

Plejmejkere ste odavno podelili na kreativce i "VKV radnike"?

"Ne bih baš tako rekao, ali sama klasa nalaže podelu. Ja znam mnogo dobrih plejmejkera. Po meni, odličan plejmejker podrazumeva kreativnost i po tome se igrači na toj poziciji i razlikuju. Djordjević, Sretenović, Pavićević, Saša Obradović - to su bila četiri plejmejkera, ali svi su bili jako različiti... I tu ne mislim na različitu visinu".

Napredovao sam dok nisam radio!

Treneri i igrači koje "potkačite" u medijima, često krenu u kontranapad pitajući Vas gde ste bili u poslednjih deset godina i šta ste to osvojili, pa da im držite lekcije. Zašto osim kratkotrajnog rada u Atlasu 2004. godine niste imali klupski angažman još od sredine 90-ih?

"Dobro, to je bila posledica mog sudara sa ponudama, koje nisu bile na nivou mojih ambicija. Ali nisam video da me je neko napao na stručnom polju. Šta je ključno pitanje u ovoj raspravi - 'da li znaš' ili 'gde si'? Mogli su da kažu da ne veruju u mene kao stručnjaka, i to baš pojedinci koje sam ja stvorio. Ne bih imao ništa protiv, prihvatam da me neko ne ceni kao stručnjaka. Gde sam bio deset godina? Tu, samo nisam mogao od vas da dodjem na red, od vas koji ste nas doveli dovde! Dva tela ne mogu u isto vreme da budu na istom mestu".

Da li ste posle tolike pauze i Vi malo ispali iz forme, što se tiče vodjenja utakmica, donošenja odluka u stresnim situacijama, dramatičnim završnicama? Koliko će Vam vremena biti potrebno da se vratite?

"Trebaće mi 12 sekundi! Pa ja sam u tim situacijama učestvovao godinama! Kada naučiš da dobro voziš bicikl, ne možeš to da zaboraviš. Ustvari možeš, ako počneš da živiš drugim životom. Pošto sam sportista i antialkoholičar, na mene pauza nimalo nije uticala. Čak sam se oporavio i mnogo napredovao ovih godina dok sam manje radio. Usavršavao sam se, gledajući kako ne treba da radim! To je bila odlična edukacija".

Niste čest gost na seminarima koje organizuje domaće Udruženje trenera?

"Idem samo tamo gde mogu nešto da naučim. Idem na ono životno, a to su utakmice. Gledaš igru, prihvataš ono što je dobro i odbacuješ ono što ne valja. Zna se gde se uči".

Kažu da su retki treneri koji umeju da obave kvalitetnu pripremu i da dobro vode ekipu na samoj utakmici, a jasno je da su reprezentaciji potrebni upravo takvi. Smatrate li da posedujete ta dva kvaliteta?

"Na terenu se za vreme utakmice osećam kao riba u vodi, jer barem 5-10 sekundi pre svih vidim šta će da se dogodi. Upravo zato govore da mi je to glavni kvalitet. Ali zato što ne nosim naočare i sive pantalone i nisam ozbiljan, neki kažu 'Moka je šmeker, ali nije za ozbiljan rad'. Kako to? Pa mene je moj put odavno odveo u stvaraoce, nisam to birao. Postoje treneri stvaraoci i oni koji osvajaju. Ja sam ekstremno zadovoljan putem stvaraoca, jer iza mene stoji dosta imena kojima sam bar malo pomogao, a postali su svetski asovi".

Hoćete li sada i Vi malo da osvajate?

"Voleo bih! Niije baš momenat, ali ako budemo ozbiljno radili i ako se budemo pridržavali koncepcije koju je Stručni savet izneo na našem glavnom sastanku... Jasno je koji put vodi ovu zemlju prosperitetu. Onda moramo da budemo svesni odricanja na početku, da bismo na kraju uzeli plodove. Dobro seji, pa ćeš dobro i da žanješ, to je to".

Drugi deo intervjua sa Mokom Slavnićem objavićemo u četvrtak, 19. jula...

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1094
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Milne Srbine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Slavnić za MONDO: Čekam Pavlovića!

Selektor Srbije Zoran Moka Slavnić u četvrtak uveče u Kovilovu obaviće prozivku kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji (3-16. septembra).

Sa prvobitnog spiska, na kojem su se nalazila 32 igrača, u konkurenciji ih je ostalo tačno duplo manje, a Slavnić u razgovoru za MONDO kaže da će prvih dana raditi samo sa devetoricom.

"Igrači će dolaziti u etapama. Gurović i Miličić dobili su odmor do 23. jula, Teodosić, Tepić i Labović do 24, a Stefan Marković doći će po završetku omladinskog prvenstva sveta u Novom Sadu. Najveća nepoznanica je Aleksandar Pavlović, kog čekamo da potpiše novi ugovor u NBA ligi", rekao je Slavnić.

Da li ste zadovoljni igračima koje ćete imati na raspolaganju?

"Bilo je otkaza na koje nismo računali, ali za neke smo znali da mogu da se dese i to sam rekao. Zasad je takvih bilo pet. Pavlović može da nam se priključi u bilo kom trenutku, to je nešto na šta ne možemo da utičemo i to podrazumevam kao opravdan izostanak. Rekao je da će doći čim sredi svoj status, ja ga držim za reč. Od 16 igrača na EP će ići 12 i to će biti zaista najbolji. O onima kojih nema, nema smisla ni pričati".

Mislite li da ste u prethodnih mesec dana uspeli da pronadjete ravnotežu izmedju zdravih i trulih kompromisa?

"U samom startu je bilo jasno gde treba načiniti kompromis, odnosno ustupak. Mladima koji su igrali i igraju za razne druge reprezentativne selekcije moram da dam malo duži odmor da bih posle mogao da ih koristim. Jedino gde nije došlo do dogovora, to je u slučaju Vujanića i to je završena priča. Ponudjeno mu je ono što je najrealnije, on to nije mogao da prihvati i više nije bilo mesta kompromisu".

Nikoga se niste olako odrekli?

"Ne, taman posla. Moje pitanje je bilo vrlo jasno i postavio sam ga svima - da li želiš da igraš za reprezentaciju Srbije? Onaj ko je rekao da, a imao je problem bilo koje vrste, bio sam spreman da mu 'široko' učinim, jer znam da su ti ustupci potrebni. Što se tiče onih koje nisam uzeo, a vodila se polemika oko Popovića i Marinovića, to su dobri igrači, ali u mojoj viziji su neke druge varijante i ideje. Neko je morao da otpadne sa prvobitnog spiska od 32".

Šta je sa igračima koji smatraju da su nepravedno zaobidjeni?

"Meni je to pozitivna stvar. Na EP ne može da ide više od njih 12 i meni je žao zbog toga. Postoje igrači za koje je glupo da budu pozvani, pa da otpadnu, jer su već učestvovali u akcijama reprezentacije. Neki su se javljali i sami, kao Aškrabić i Varda. Milo mi je zbog toga, jer to znači da im je stalo da igraju. Ja sam birao samo po dva kriterijuma - one koji zaista imaju težinu i one koji su perspektiva. Izmedju ne postoji. Aškrabića nikad ne bih ni zvao da bude rezerva, pa nije morao da izjavljuje da neće".

Neki više neće biti pozivani

Na drugoj strani, neki sa spiska tražili su i pronašli razloge da ne dodju?

"Eto, to su dva pogleda. Sve igrače poštujem i voleo bih da mi svi koje sam izostavio dokažu da sam se prevario. Oni nikada neće biti izbrisani, bar dok ja budem selektor. Oni drugi koji su tražili prevashodno svoj interes, više neće biti pozivani".

Zašto ste kao poslednje "sito" za ulazak u A tim odredili baš univerzitetsku selekciju? To takmičenje i nije baš poznato po atraktivnosti i renomeu.

"Vrlo je prosto. Za mladu reprezentaciju mogu da igraju momci od 19-20 godina, a na Univerzijadi mogu i sa 23 i 25. To je poslednja provera da li igrač može da pomogne A timu i da li zaista vredi. Ako tu vidimo da nije perspektivan i dovoljno dobar, onda nemamo više šta da tražimo. Možda sada Univerzijadi dajemo nešto veći značaj jer će 2009. biti održana kod nas, ali inače je glavni razlog godište. Naravno, to ne znači da u reprezentaciji ne može da se debituje i sa 27 godina".

Nemanji Aleksandrovu ste dali povlašćen status, od mladih igrača jedino on nije morao da učestvuje u bilo kojoj drugoj akciji ovog leta.

"Aleksandrov je imao tešku povredu i smatrao sam da bi bilo preterano da učestvuje na dva takmičenja. Bio mu je potreban odmor, ali to je ustvari bio specijalni rad na jačanju kolena. Smatrao sam da takav talenat i potencijal treba da bude na probi u A selekciji. Tražimo način da još nekoga iz mlade reprezentacije ubacimo u pripreme posle ovakvog uspeha. Teoretski je spisak još uvek otvoren, naročito posle povrede Tripkovića".

Šampionima iz Gorice svaka čast na patriotizmu i zalaganju, ali da li je normalno da oni provedu gotovo godinu dana u takmičarskom procesu?

"Nije. Neće ni oni provesti. Dobili su dodatnih sedam dana odmora, mada znam da bi im trebalo i više. Ako ta mladost ne može sada da iznese to opterećenje, onda pričamo o različitim stvarima. Njima je ovaj poziv jedna velika nagrada. Dešavalo se da se posle osvajanja medalja i trofeja u mladjim kategorijama dogodi prekid, da se te generacije izgube i da ih posle nema u seniorima. Ja to želim da promenim, pogotovo što mislim da treba da idemo na podmladjivanje i to će se i desiti".

Šta ako se neko od njih povredi? Da li ste svesni mogućih problema sa klubovima?

"Igrač može da se povredi bilo gde. Mogu da se povrede i Jarić, Miličić, Gurović. Postavite to pitanje Novickom, Gasolu i Parkeru, koji igraju po 82 utakmice u sezoni, i to bez plej-ofa, a trče na pripreme reprezentacije. Garbahoza povredjen dolazi na pripreme Španaca. Ja sam rekao našim igračima - sanjajte tu četvoricu".

Španske patriote i kapiten Gurović

Iz perspektive selektora, koliko se promenio odnos prema dresu i klima oko reprezentacije u odnosu na prošla vremena?

"Nije samo moja generacija bila tipična po tome što je molila da igra. I generacije posle nas su bile takve, Divac, Paspalj, Djordjević, Savić, Danilović, Bodiroga, odazivali su se vrlo redovno. Mislim da smo u poslednje vreme ipak nešto promenili, da smo im malo objasnili šta znači igranje za svoju zemlju i da ne postoji veća čast od toga".

Pomenuli ste dvojicu španskih igrača. Kako njima polazi za rukom da uvek igraju u najjačem sastavu?

"Čist patriotizam! Nastupom u reprezentaciji samo može da se dobije, ne može da se izgubi. Mladi tako stvaraju ime. Prvo udješ u nacionalni tim, pa tek onda ideš napolje. Španci su sve ostvarili i opet se odazivaju selektoru. Šta može da im bude motiv osim patriotizma? A ovde se sve okrenulo. Nekad smo mi prednjačili u tome, ljudi su krili povrede samo da bi igrali za reprezentaciju, a sad Zapad to radi. Nećemo više tako".

Pitanje za kraj - zašto ste Milana Gurovića unapred odredili za kapitena, odnosno čim je pristao da igra? Da li je bilo ispravnije da se kapiten nametne prirodnim putem?

"Kada je igrač tog kvaliteta ujedno i najstariji, onda tu nema priče. Inače više volim da kapiten bude plejmejker. Da nema Gurovića, to bi sigurno bio Jarić. Ja sam samo jedne sezone bio kapiten u Zvezdi, a igrao sam 15 godina. U reprezentaciji su to bili Ćosić ili Rato Tvrdić. Nije se vodilo računa ko je bolji, Tvrdić ili ja, samo ko je stariji".

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1094
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Pali odavde ovo je za navijace reprezentacije,imas svoj kutak.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.