2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 139 140 142 143 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarkaska reprezentacija Srbije - Mokini orlici...  (Pročitano 61319 puta)
Zvezda u usponu

zato sto nemam pametnija posla...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1994
Zastava French Polynesia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Motorola V3xx
KSS:Stručni savet razrešen dužnosti

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije (UO KSS) jednoglasno je na sednici u Kući košarke usvojio predlog predsednika Stručnog saveta Ranka Žeravice da se svi članovi tog tela razreše dužnosti. Članovi Stručnog saveta, pored Žeravice, bili su Božidar Maljković, Svetislav Pešić, Duško Vujošević, Dražen Dalipagić, Ratko Radovanović i Zoran Slavnić.

UO KSS raspravljao je i o selektoru muške seniorske reprezentacije i odredio četvrtočlanu komisiju u sastavu Borislav Stanković, Predrag Danilović, Nebojša Čović i Dragan Kapičić, koja će pripremiti uslove za izbor novog šefa stručnog štaba državnog tima.

Najavljeno je, takodje, da će biti raspisan konkurs i da će novi selektor biti izabran na period od pet godina.

izvor: b92.net/sport
« Poslednja izmena: 26. Sep 2007, 17:03:37 od zecic »
IP sačuvana
social share

Nek ne igra ko se lomi, kom ne kuca srce celicno... Do pobede. Uvek uz Partizan.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1994
Zastava French Polynesia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Motorola V3xx
Karadžić kudi Moku: Kakvo podmladjivanje?
Sreda, 26. septembar 2007. 09:51

Reprezentacija Srbije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji pre tačno tri nedelje, ali usled neizvesne sudbine selektora Zorana Slavnića, igra i rezultat nacionalnog tima na tom takmičenju i dalje se nalaze u žiži.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić ne slaže se sa Slavnićevim tvrdnjama da je reprezentaciji podario "sedam igrača za budućnost", pošto je, prema njegovom mišljenju, većina tih igrača na EP imala krajnje sporednu ulogu. Karadžić smatra da posle velikog neuspeha treba ispitati rad selektora.

"Nije dovoljno na jedno takmičenje odvesti mlade igrače. Oni treba nešto i da pokažu da bismo pričali o podmladjivanju. Tako isto smo mogli da pošaljemo i kadetsku selekciju", kaže Zvezdin šef struke za "Sportski žurnal".

"Naši mladi igrači u Španiji nisu imali težinu, sve vreme su bili u drugom planu. Osim Miloša Teodosića, koji je na jednoj utakmici imao zapaženu ulogu, svi ostali nisu se ni videli".

Karadžić je naglasio da se u našoj reprezentaciji vidi potpuno odsustvo koncepcije i da je ugled srpske košarke u svetu ozbiljno ugrožen.

"Na protekla dva takmičenja imali smo ogroman broj debitanata. To najbolje pokazuje da nemamo nikakvu koncepciju. Isto važi i za pitanje selektora. Nekada se znao red, uvek je prvi pomoćnik nasledjivao kormilo. Planiralo se na duge staze, sada se radi stihijski", ističe Karadžić i izmedju redova provlači kandidate za Slavnićevog naslednika.

"Pre svega, selektor mora da bude profesionalac i po tom pitanju ne sme da bude kompromisa. Miroslav Nikolić, kao i ja, ima veliko reprezentativno iskustvo, kako u radu sa A selekcijom, gde je bio pomoćnik Željku Obradoviću, tako i sa mladjima. Vlada Vukoičić je radio sa Šakotom, osvojio je evropsko zlato sa mladima..."

Odluka o sudbini Zorana Slavnića trebalo bi da padne u sredu, na zajedničkom sastanku Upravnog odbora i Stručnog saveta Košarkaškog saveza Srbije.

izvor: mtsmondo
IP sačuvana
social share

Nek ne igra ko se lomi, kom ne kuca srce celicno... Do pobede. Uvek uz Partizan.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Није тако црно, ја сам се већ уплашио да ће Мока да остане селектор...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
Jebote, ne mogu da verujem da ce selektora da biraju preko konkursa. Znaci svi mi sa foruma bi mogli da se prijavimo za taj konkurs i da nas izaberu za selektora Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Причаш глупости Џони дечаче...  Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1994
Zastava French Polynesia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Motorola V3xx
daj pa ne bi mogli, ipak ima neki standard...  Smile
ma samo kada ode ovaj lajavac, ima oma da nam svane!!!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
Ozbiljno bre pricali na RTS-u, selektor se bira preko konkursa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1994
Zastava French Polynesia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Motorola V3xx
ma naravno da ide na konkurs, ali imaju neke standarde po kojima biraju selektora: znanje, reputacija, rezlutati, licenca u krajnjem slucaju...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303

Slavnić: Miličić nije trenirao pošteno
Cetvrtak, 27. septembar 2007. 22:48

Smenjeni selektor košarkaša Srbije Zoran Slavnić, u izveštaju sa EP u Španiji podnetom Stručnom savetu i UO KSS, naveo je da su reprezentativci u pojedinim trenucima igrali plašljivo, nekonkretno i sebično i da su te činjenice osnovni uzrok debakla.

Moka se zahvalio igračima i naveo da su svi osim Darka Miličića pošteno trenirali. Ipak, Slavnić mu u izveštaju to nije zamerio, već mu je odao priznanje, kao i svim igračima koji su se odazvali. Dnevni list "Press" ekskluzivno objavljuje najbitnije delove tog izveštaja:

"Pripreme su bile zakazane još pre mog imenovanja, tako da ja nisam mogao da ih menjam. Ukupno 42 dana su zaista malo za jednu novu ekipu. Na treninzima su prednjačili Gurović i Jarić, ali i većina mladih igrača. Atmosfera je bila radna i poletna sa manjim istupima pojedinaca, i to zbog umora. Tolerancija je bila minimalna što je i normalno, jer smo prvi put zajedno.

Slavnić je, utakmicu po utakmicu, analizirao uzroke debakla.

"Rusi: Igrali smo diskretno, oni ne preterano dobro, ali tas na vagi bila su slobodna bacanja koja smo šutirali 31:18. Trema mladih igrača je uzela danak, sudijske nepravde, kao i nedovoljno dobra igra ove trojice, odveli su nas u poraz.

Grčka: Bila je naša lična karta. Protiv njih smo pokazali da možemo da igramo sa svakim, samo pod uslovom da me prate do kraja i da veruju u ono što smo im pripremili na taktičkom planu. Da nije bilo "oružane pljačke" od strane sudija, mi bismo drugačije pisali istoriju naše košarke. Izgoreli smo u tuzi i nepravdi.

Izrael: Bio je praktično dobijen meč, jer smo u dvadesetom minutu vodili sa 45:33, ali ipak poluvreme završili sa devet poena razlike. Sećanje na prethodnu utakmicu nas je razjedalo. Bolno, ali istinito. Glavni igrači su priznali svoju krivicu, suze, neverica i tuga su izbijali na njihovim licima. Dali su u ovom trenutku sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno."

Slavnić u izveštaju navodi da je tim formirao onog dana (20. juli) kada je definitivno saznao da neće igrati pet igrača koji su bili pozvani još u prvoj rundi: Radmanović, Vujanić, Rakočević, Perović i Pavlović.

Radmanović je imao kamp u to vreme i nije mogao da prihvati moj poziv. Učinio sam sve da mu objasnim da kamp za decu ne može da bude preči od igranja za svoju zemlju, ali nisam uspeo, jer je njegova ljutnja na Savez i novinare preovladala.

Vujanić je tražio da ima svog privatnog trenera za kondiciju. Prihvatio sam da on odradi taj njegov posao sam sa svojim trenerom, da nam se priključi, ali on to nije prihvatio. Dok sam ja trener Srbije, niko ne može da u reprezentaciji ima svog trenera. Rakočević je odložio zbog umora, iako sam mu ja pored regularnih 37 dana davao još deset dana za oporavak.

Perović je prefrigano saopštio da hoće da se spremi za NBA i to niko ne može da promeni.

Pavlović je rekao da će igrati za Srbiju, ali nikada nije rekao kada.

Sa sastavom sa kojim smo otišli na EP priželjkivao sam i više, sanjao da budemo medju prvih sedam. Gurović, Jarić, Miličić, trojka sa najvećim rejtingom, dala je sve od sebe, došla na pripreme bez uslova (za razliku od onih pet), pokazali su da osećaju patriotizam i trenirali (osim Miličića) neverovatno pošteno. Zato im se i ovog puta zahvaljujem što su bili sa nama, a ne na Havajima i trošili svoj krvavo zaradjeni novac. Zbog te žrtve prema zemlji morao sam da odstupim od mojih principa, jer su nas ljudski zadužili. Nisu igrali kako umeju, ali da su možda imali veću podršku mladih, možda se ne bi vratili posle prvog kruga.

"Sve tri utakmice bile su različite i sve tri smo izgubili na drugačiji način. Bili smo nekonkretni, u pojedinim momentima plašljivi, sebični, (da je Jarić dao samom Radivojeviću loptu na zicer, ja sada ovaj izveštaj ne bih ni pisao). Ali takav mi je posao, da jedna lopta govori da li sam dobar ili loš trener. Ja sam ponosan što će ova zemlja imati u narednih pet-šest godina tim koji će nastupati na sceni i ako ne bude novih igrača kao što su bili Đorđević, Danilović ili Divac, biće to strašan kolektiv koji će nam priuštiti još mnogo radosti. Priče o nedisciplini, autoritetu, taktici i osećanju igre ne stoje, jer to svako zna u Stručnom savetu. On me je izabrao, pa, drage kolege, ako mislite da sam nešto nestručno odradio, slobodno recite sada ili nikada.

(MONDO)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сада све испливава као и увек  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303

Srpska košarko, kako i sa kim dalje?
Petak, 28. septembar 2007. 10:53

Stručni savet Košarkaškog saveza Srbije je raspušten, selektorska stolica ostala je upražnjena, a dva dana nakon "istorijskog" sastanka u Kući košarke ni ne nazire se ko bi mogao da stane na kormilo zalutalog broda i vrati ga na nekadašnje staze uspeha.

Bora Stanković, počasni predsednik KSS i član novoformirane komisije, zajedno sa Draganom Kapičićem, Predragom Danilovićem i Nebojšom Čovićem, optimistično gleda u budućnost, smatrajući da se uvek mora bez onog koga iz bilo kojih razloga nema.

"Komisija će pokušati da dobije najbolje ljude za Stručni savet, mada neki sigurno neće želeti da se prihvate takve obaveze, što je i do sada bio slučaj. Mislim da sve može uspešno da se završi do kraja oktobra, osim izbora novog selektora. Ne mora to da bude Duda Ivković ili Željko Obradović! Nadam se da ima mladjih, željnih dokazivanja, a Savez će pokušati da obezbedi adekvatne uslove. Sa reprezentacijom može da se stekne ugled, pa da se onda dobiju finansijski atraktivnija mesta", rekao je Stanković na "tribini" dnevnog lista "Sport".

Nekadašnji selektor Dušan Ivković podržava radikalan potez Upravnog odbora, jer smatra da je sve bolje od tapkanja u mestu.

"Za razliku od nekih ranijih perioda, kada se vodila politika nezameranja, organizacija je ovog puta načinila prvi korak, možda ne najbolji, ali su se pokrenuli, obećavaju nešto novo. Slažem se da selektora nikada ne treba ostavljati na cedilu, ali Stručni savet je već duži period slabo radio, uključujući i period kada sam ja bio njegov član. Nije se vodilo računa o interesima srpske košarke, a objektivni i subjektivni razlozi su - druga stvar", ističe Ivković.

Trener Partizana i član raspuštenog Stručnog saveta Duško Vujošević ne krije ogorčenje što je na to telo praktično prebačena kompletna odgovornost za neuspeh na Eurobasketu u Španiji.

"Činjenica je da Stručni savet u dužem periodu, a ne samo u poslednjih šest meseci, nije radio u punom sastavu. Ali nepobitno je da je služio i za 'pranje' odredjenih odluka i kao alibi, kada je to odgovaralo, što nije u redu. Sve odluke aminuje Upravni odbor, pa valjda bi oni trebalo da imaju najveću odgovornost? Ne može da postoji amnestija za neke, a da struka bude maksimalno kriva. Uostalom, zar nije Stručni savet samo savetodavno telo", pita Vujošević.

Nebojša Čović priznaje da postoji odgovornost UO, ali...

"Kada sam svojevremeno predlagao jasnije definisanu verziju Statuta, to nije prošlo. E pa, molim lepo! Nisam pristalica kolektivne odgovornosti, svako bi trebalo da odgovara lično za svoje doprinose i rezultate. UO postavlja Skupština KSS i to je mesto na kojem može da se raspravlja o odgovornosti tela", ističe Čović i kategorično dodaje:

"Sa ovakvim rezultatom na EP, svi bi iz Saveta trebalo da kažu hvala i dovidjenja, pa da se onda traži nova šema funkcionisanja organizacije. Lako je davati izjave, samo ne primećujem da se hvataju obaveza. Pametni ljudi gledaju napred. Ne smemo da zaboravimo da imamo oko 40 sjajnih mladih igrača, koji će biti osnova reprezentacije. Ispred nas je novi olimpijski ciklus, a pre toga nekoliko kontrolnih tačaka".

Ratko Radovanović, takodje član bivšeg Saveta, misli da to telo snosi najveću odgovornost. On insistira da se konačno urade neke stvari o kojima se priča već godinama.

"Važno je da se napravi dugotrajan plan oživljavanja naše košarke, da se zna čije su i koje obaveze i prava. Krajnje je vreme da osnujemo profesionalnu ligu, nezavisnu od KSS. Kada se napravi kvalitetan lanac odgovornosti i prava, nema šanse da pukne".

(MONDO, foto: MN Press)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 139 140 142 143 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.