2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarkaska reprezentacija Srbije - Mokini orlici...  (Pročitano 61507 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hvala je Bogu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
Zastava obrenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson v 600i
Дефинитивно, Мока није крив. Он јесте очајан тренер, али, криви су они што су му поверили функцију селектора.
Hoces da ti zavrsim ti da budes?

bolje bi prošli  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Au al ima smarača i debila pa to je strasno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
Jebote, sad sam nas'o ekipu sa Evropskog kod nas i u Spaniji, pa da uporedimo

Eurobasket 2005

Marko JARIC   B   198   1978   Minnesota Timberwolves (NBA)
Vule AVDALOVIC   B   191   1981   Pamesa Valencia (ESP)
Igor RAKOCEVIC   E/A   191   1978   Real Madrid (ESP)
Vladimir SCEPANOVIC   E   198   1975   Panathinaikos (GRE)
Dejan BODIROGA   A   204   1973   Lottomatica Roma (ITA)
Milan GUROVIC   A   207   1976   Estrella Roja
Vladimir RADMANOVIC   A/AP   208   1980   Seattle Supersonics (NBA)
Dejan TOMASEVIC   AP   208   1973   Panathinaikos (GRE)
Dejan MILOJEVIC   AP   200   1977   Partizan Belgrado
Darko MILICIC   P   212   1985   Detroit Pistons (NBA)
Zeljko REBRACA   P   212   1972   Los Angeles Clippers (NBA)
Nenad KRSTIC   P   213   1983   New Jersey Nets (NBA)

Eurobasket 2007

4   Milos Teodosic   G   1.95   19.03.1987   Valjevo (SRB)   FMP Zeleznik
5   Branko Cvetkovic   F   2.00   05.03.1984   Gracanica (BIH)   Akasvayu Girona
6   Vuk Radivojevic   G   1.97   30.07.1983   Beograd (SRB)   Alta Gestion Fuenla.
7   Zoran Erceg   F/C   2.11   11.01.1985   Pakrac (CRO)   FMP Zeleznik
8   Dragan Labovic   F   2.05   20.04.1987   Prokuplje (SRB)   FMP Zeleznik
9   Stefan Markovic   G   1.91   25.04.1988   Belgrade (SRB)   Hemofarm
10   Marko Jaric   G   1.98   12.10.1978   Belgrade (SRB)   Minnesota Timberwolves
11   Darko Milicic   C   2.12   20.06.1985   Novi Sad (SRB)   Memphis Grizzlies
12   Nemanja Aleksandrov   F   2.09   10.04.1987   Beograd (SRB)   Red Star Belgrade
13   Novica Velickovic   F/C   2.05   05.10.1986   Beograd (SRB)   Partizan Belgrade
14   Milenko Tepic   F   1.98   27.02.1987   Novi Sad (SRB)   Partizan Belgrade
15   Milan Gurovic   F   2.04   17.06.1975   Novi Sad (SRB)   Prokom Trefl Sopot

Al opet mi nije jasno kakko nismo nista uradili na EP kod nas sa takvm igracima Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jedni su došli  prezasiceni bez i malo emocija prema državnom grbu,druge su godine sustigle!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
MOGU DA ODEM ALI BAŠ NEĆU !

Selektor nacionalnog tima otvorio dušu za SPORT.
Više mi je preko glave da ja sadim, a drugi skupljaju plodove mog rada.
Mogu da podnesem ostavku u trenu, kao što sam i došao na ovu funkciju
, ali tu sam da izvedem ovu mladost na pravi put – beskompromisno je
poručio nekadašnji plavi as

Teški momenti... Tada treba biti veliki... Selektor reprezentacije Zoran Slavnić nije na “ružičastoj listi” u Srbiji ovih dana. Razlog je poznat, neuspeh na Evropskom prvenstvu u Španiji. To ga ne pogađa, jer zna da je radio pošteno i kako treba.

Koja je zaista geneza lošeg epiloga, odnosno koliko smo dobili podmlađivanjem plavih a koliko izgubili što nećemo na Olimpijske igre. Moka je pristao da otvori dušu za “Sport”.

Po nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu, bez obzira na debakl u Španiji, ni kada je najcrnje, ne može da nema svetla. Naportiv.

- Izašli smo na pravi put i zato sam bio tu da izvedem ove mlade. Zato i nisam dao ostavku, jer znam da sam ovim igračima u budućnosti mogu nešto da napravim. I neću to da prepustim nekom drugom. Neka me smenjuju ti što bolje znaju košarku, da vidim ko će to da me smeni... Što se tiče selektora, to je najmanji problem. Važno je kuda će da ide ova zemlja. Dosta je meni da ja budem remorker, ili da ja sadim a da drugi sakupljaju te plodove. Zato nisam dao ostavku, a zato što je takvo moje moralno stanje. Ko god me poznaje zna da bih ja dao ostavku u sekundi. Došao sam na funkciju selektora na brzaka, na brzaka mogu i da odem. Ali, neću. Dosta su drugi skupljali kajmak od plodova mog rada.

Da li se nešto promenilo otkada ste se vratili iz Španije.

- Ništa u smislu onoga za šta smo bili spremni da može se desi. Gledam sad EP na TV i došao sam do zaključka da ni kod mnogo boljih timova ne cvetaju ruže. Italija, Turska i još jedna ekipa, a to su jake reprezentacije, gledaće Peking i Olimpijske igre preko razglednice, baš kao i mi – priča Moka.

Selektor plavih smatra i da mu nije jasno zašto se posle EP podigla tolika prašina.

- Ne vidim u čemu je tolika frka. U stvari, vidim da je to ponovo borba nekih grupacija da dođu na vodeće funkcije u Savezu. To je nama svojstveno i za to sam bio i pripremljen. Kada sam bio predložen da budem selektor, to je bio tamni vilajet. Ako odbiješ, kajaćeš se, a isto će biti i ako pristaneš. Možda je trebalo tada da razmišljam glavom, a ne srcem, ali rekao sam da se tada moj životni san ostvario.

Kritike stižu sa mnogo strana?

- Ima nešto simptomatično što ovih dana izlazi u novinama. Razni ljudi se javljaju, oni koji imaju težinu i oni koji nemaju. Od ovih prvih, svaka kritika može da se uvaži ili sasluša, a ove druge sam nazvao šljamom i portparolima nekih većih ljudi koji nisu izašli u javnost. Da raščistimo jednu stvar: ponavljaju da smo sada dotakli dno, a dotakli smo ga pre nego što sam postao selektor. A da se ne bi desilo da ponovim greške prethodnika i da bude duplo golo, a zna se šta to znači u dominama, da nema ni rezultata, ni podmlađivanja, ja sam to uradio. Reprezentacija je upravo krenula novim putem podmlađivanja, što nije učinjeno još 2003. u Švedskoj, jer znam da je tada Duško Vujošević to hteo, ali mu je postavljen uslov da ide sa onim timom sa kojim je na kraju i išao. Tada nismo ni podmladili tim, ni napravili rezultat.

Selektor Slavnić bez daha nastavlja da je imao kuraži da ubaci mladost, svestan rizika.

- Ja sam, to uradio preko noći, tri igrača iz Gorice, plus Marković koji je bio zlatni u Novom Sadu. Onda Aleksandrov koji pripada toj generaciji, plus Veličković, Erceg, Radivojević i, naravno, Miličić, na koga se svakako računalo, a i on je slično godište.Napravili smo krupan koraka ka nečemu što do sada nije urađeno. Što se tiče rezultata, a to sam već rekao, na istom sam brodu sa njima i zajedno snosimo svu krivicu. Ali znali smo da je jako teško da napravimo rezultat i podmladimo ekipu. Na to sam bio spreman.

Posle toga ide priča o autoritetima, koju su plasirali španski listovi “As” i “Marka”, i na to stižeodgovor:

- Nisam hteo da dam intervju, zato su svašta pisali. Kod koga sam izgubio autoritet? Pa, zar ja treba da ispoljavam autoritet na Guroviću od 32 i Jariću od 29 godina, koji su se odazvali. Time su kod mene dobili kredibilitet i morao sam da odustanem od nekih svojih porincipa i danas se ne kajem zbog toga. Iskazali su ogroman patriotizam i želju da pomognu, a koliko su pomogli to smo videli, ali su kod mene bili amnestirani od bilo koje kritike, jer su me dolaskom ljudski osvojili.

Nažalost, imali smo samo dva iskusna košarkaša, a to očigledno nije bilo dovoljno.

- Pa, ja sam molio Gurovića da dođe, jer nam je bio potreban. Nije odigrao na nivou, i on to zna. Rekao je odmah da je on glavni krivac. Ne, ne postoji glavni krivac! Postojala je želja, a kada se ona tako iskaže, ti si, kao čovek, matiran. Zato sam ja bio ljudski zadovoljan odazivanjem Jarića i Gurovića, pa će sa moje strane biti amnestirani bilo koje vrste kritike. A autoritet u vođenju ekipe? Pa o čemu oni pričaju?! To su samo stvari koje loši ljudi žele da podmetnu i kažu kako nije bila dobra atmosfera i kako se nije radilo. Ne, radili smo fenomenalno i igrači su bili vrhunski pripremljeni. Problem je što su preterano bili mladi i što su kratko bili zajedno. To su glavni uzroci što nismo prošli bar u drugi krug.

Popularni Moka ne želi da svaljuje krivicu na one koji iz raznih razloga nisu obukli nacionalni dres.

- Da se od šest igrača koje sam pozvao došla samo dvojica, bilo koja, danas možda ne bismo sedeli ovde i razgovarali nego bismo još bili u Španiji. Ne postoji izvlačenje bilo koje vrste. Spremnost igrača je bila maksimalna. Sve je bilo maksimalno tokom priprema. A kada je došao EP, Gurović i Jarić nisu bili u top formi, a mladi su bili okovani tremom, neki su dali više a neki manje. Čak smo i u toj kombinaciji te dvojice starijih sa mladima dobili par igrača na koje u budućnosti moramo da računamo. Niko od nas nije ni rekao da ćemo dobiti nove Đorđeviće, Daniloviće i Divce, ali sam ubeđen da sa ovim mladim sastavom i uz pomoć starijih možemo da napravimo vrlo jak tima profila Grčke, bez velikih zvezda, ali respektabilan sastav.

Da li ste imali “rezervnu varijantu” ako kola krenu nizbrdo?

- Apsolutno sam bio spreman i znao sam šta može da se desi. Ako pogledate sve moje izjave unazad, kada sam govorio da ako bude hemije između trojice (Gurović, Jarić, Miličić) i u odnosu na ostalih devet, možemo da budemo ekstremno opasni, što smo i pokazali u pripremnom periodu u tri navrata. U suprotnom – pucamo kao porcelan. Naravno, nisam očekivao niti smeo da razmišljam na nećemo ući u drugi krug. Doživeli smo brzu smrt, a ekipe poput Italije, Turske i još nekih, zadesiće duga i traumatična smrt. Mi smo uradili ono što smo mogli, a poraz od Izraela je bukvalno samo jedna refleksija teško oštećenog tima sudijskim odlukama dan pre toga, jer nisu mogli to da prebole i na to su se stalno vraćali. Neuspeh kao neuspeh će da stoji, a ovi revnosnici što vade podatke da u istoriji nikada nije bilo gore, pitam koje i čije zemlje? Pa mi smo nova država i novi Savez.

Od neuspeha u Španiji, mnoga velika trenerska imena su iznela stav.

- Svi ozbiljni, a tu, pre svega, mislim na Žeravicu, Pešića i Mljjkovića, rekli su svoje, a samo ljihov stav me je i zanimao. Oni su me jednoglasno izabrali, ne zato što su hteli da podmetnu nešto, nego zbog toga što poznaju moju energiju i sposobnost uključivanja mladih na scenu. Zbog toga su mi i dali podršku, jer su znali da smo svi u istom brodu. Taj brod ne tone, nego je tek isplivao, ali još nema snagu u motorima da stigne u toj “regati” na neka mesta koja ova zemlja želi. - provejava optimizam u rečima Zorana Slavnića.

D. KONTIĆ    14.09.2007 17:49:02 Komentari ( 0 )  |  Dodaj komentar   

Dosta je meni da ja budem remorker, ili da ja sadim a da drugi sakupljaju te plodove. Zato nisam dao ostavku, a zato što je takvo moje moralno stanje. Ko god me poznaje zna da bih ja dao ostavku u sekundi. Došao sam na funkciju selektora na brzaka, na brzaka mogu i da odem. Ali, neću. Dosta su drugi skupljali kajmak od plodova mog rada

Ovaj nije kriv ovaj je lud
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
Jebote, mi nismo ni svesni sta nas tek ceka Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Дефинитивно, Мока није крив. Он јесте очајан тренер, али, криви су они што су му поверили функцију селектора.
Hoces da ti zavrsim ti da budes?

bolje bi prošli  Smile Smile

Горе не би било сигурно.  Smile

Шта каже Мока, неће да оде. Најебасмо начисто.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Sep 2007, 21:53:52 od Davidovac »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
njega više mitraljezom nemožeš oterati Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Znate sta mene brine u celoj situaciji sa ovim neuspehom ?
neuspesi nasih kosarkasa nisu od juce. Sada se pojavljuju oni koji su o svaku cenu trebali da pomognu ali su mudro cutali i sklanjali se od reprezentacije .Pre svega mislim na neke bivse zvezde nase kosarkaske reprezentacije.
Posle bitke svi su generali. Sada je najlakse pametovati a zasto ti "dusebriznici" nisu pomogli makar savetom Moki ili nekom od igraca.
Ne mogu da ih shvatim i ne podrzavam njihove nastupe po medijima ali nazalost - sada su u pravu.A gde su bili pre ???
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
MOGU DA ODEM ALI BAŠ NEĆU !
Šta sad ovo znaci?Ma ako treba ima da leti ko iz katapulta!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.