2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: SCG na SP u Japanu 2006!  (Pročitano 49182 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Zarko Paspalj zabrinut odnosima u KSSCG
Ne okrećite leđa selektoru!

U situaciji kada je Svetislav Pešić odbio mesto selektora, za Žarka Paspalja, bivšeg kapitena reprezentacije Srbije i Crne Gore, kao najbolje rešenje za klupu plavih, u ovom trenutku, predstavljao bi izbor Dragana Šakote, trenera Crvene zvezde.

Stručni savet je juče odluku o svom kandidatu za selektora doneo glasanjem telefonom, faksom i elektronskom poštom!

- Takav način komunikacije je jako neozbiljan jer se radi o krucijalnim stvarima za našu košarku, a niko ne može da me ubedi da članovi Stručnog saveta i pored obaveza u svojim klubovima nisu mogli da pronađu bar jedan dan i da doputuju u Beograd i oči u oči porazgovaraju o svim problemima. Dok ne postignemo jedinstvo u dobrom i u lošem, od napretka nema ništa. Nema tu kriv je onaj, ovaj. Ne brate, krivi smo svi - jasan je Paspalj.
Postoje li trenerski lobiji u našoj košarci?

- Da ih nema, ne bi se o selektoru glasalo faksom. Dakle, lobiji postoje, itekako. Lobiranje u košarci, na bilo koji način, nas je i dovelo do ovde gde jesmo.
Podržavate predlog da Dragan Šakota postane selektor?

- U situaciji kada mnogi ne žele da se prihvate tog posla, smatram da je Šakota odlično rešenje. Međutim, bojim se da će i on imati problema sličnim onima od prošle godine. Još nisam čuo šta je naša strategija za Svetsko prvenstvo u Japanu. Ukoliko se ne usaglasimo oko toga da li je cilj - rezultat ili podmlađivanje ekipe, plašim se da je moguće da posle još jednog takmičenja Upravni odbor i Stručni savet i Dragana Šakotu ostave na cedilu. Godinama unazad smo pokazivali da imamo običaj da okrećemo leđa ljudima koji žele da pomognu.
Možemo li vas ponovo očekivati u stručnom štabu plavih?

- Sve ono što je prethodilo i kako se završilo našim nastupom na Evropskom prvenstvu palo mi je jako teško, preteško. Zbog svega toga sada, iz ovog ugla, ne vidim sebe ponovo u stručnom štabu. Ispada da je sve ono što smo gradili u 12-13 godina odjednom palo u vodu.
Kakvo mišljenje imate o Goranu Kneževiću, predsedniku Saveza?

- Ne poznajem ga, ali čujem sve najbolje o njemu i verujem da će, konačno, uspostaviti harmoniju u košarkaškoj organizaciji. O njegovom dosadašnjem radu je rano da se izjašnjavam, postojao je prazan hod, ali se na kraju sve meri rezultatima A selekcije - zaključuje Paspalj.
D. J. Bužić

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Stručni savet izabrao svog kandidata
Sa Šakotom u Japan

Višednevne najave da bi Dragan Šakota, trener Crvene zvezde, mogao da sedne na klupu plavih dobile su juče i zvaničnu potvrdu.

„Stručni savet Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore je u konsultacijama, u kojima su učestvovali svi članovi najvišeg stručnog tela, odlučio da Upravnom odboru KSSCG predloži Dragana Šakotu kao kandidata za selektora reprezentacije.

U izboru za novog kandidata za mesto saveznog kapitena pokazano je jedinstvo i želja da se novom selektoru maksimalno pomogne pred najznačajnija takmičenja. Posle razgovora sa Draganom Šakotom, u najkraćem roku Upravni odbor će doneti konačnu odluku i izabrati novog selektora“, stoji u zvaničnom saopštenju KSSCG.

Dragan Kićanović, predsednik Stručnog saveta, u razgovoru za „Blic“ je izrazio zadovoljstvo urađenim, ali je već na početku želeo da naglasi:

- Hteo bih da podsetim da ovaj organ nema moć odlučivanja, već je samo u mogućnosti da predstavi svoj predlog, dok je Upravni odbor taj koji donosi konačne odluke.

Kada će biti obavljeni prvi razgovori sa Šakotom?

- Pretpostavljam vrlo brzo. Podsećam da ni ovo nije deo našeg posla i verujem da će odgovorni sve odraditi na najbrži i najbolji način.

Ponovo se razgovara sa trenerom koji već ima posao u klubu. Delite li mišljenje mnogih da to nije dobro za nacionalni tim?

- Nisam u poziciji da donosim sud na tu temu, jer sama moja reč ne može odlučivati. Takođe, smatram da vođenje kluba pored reprezentacije ne mora biti teret na leđima selektoru.

Već smo „zagazili“ u februar, a prvog čoveka struke još nemamo. Da li će novi selektor imati dovoljno vremena da pripremi sebe i reprezentaciju do SP u Japanu?

- Ne treba da paničimo, nsimo u cajtnotu kao što neki to žele da predstave. Do sredine avgusta, kada počinje Svetsko prvenstvo, ima još dosta vremena. Stvari treba raditi korak po korak. Da prvo izaberemo šefa stručnog štaba, a onda će na red doći razgovori sa kandidatima za nacionalni dres, pripremama i svim ostalim pitanjima koja prate reprezentciju pred početak svakog velikog takmičenja - završio je Dragan Kićanović.

Predrag Bojić, direktor KSSCG, nije mogao da precizira kada će doći do sastanka Upravnog odbora, ali je rekao da očekuje da će se to desiti do kraja nedelje, najkasnije u ponedeljak. Ujedno, Bojić je potvrdio da će se sa Šakotom razgovarati već danas i da je uveren da će trener Zvezde dati pozitivan odgovor.

Podsetimo, Šakota se u Srbiju vratio na početku ove sezone, posle decenije ipo rada u Grčkoj, a bio je pomoćni trener reprezentacije dok je selektor bio Željko Obradović (OI 2004 i EP 2005).

Niko od članova Stručnog saveta, pa ni sam predsednik Dragan Kićanović, nisu mogli (ili želeli) da saopšte rezultate telefonskog glasanja niti da nam saopšte ko su bili protivkandidati Šakoti.
S. Vrakela

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Članovi Stručnog saveta o selektoru
Neka Šakota da ostavku u Zvezdi

Posle odustajanja Svetislava Pešića, novi adut naših vrhunskih stručnjaka koji se nalaze u ovom telu jeste Dragan Šakota, aktuelni trener Crvene zvezde.

Ranko Žeravica, nekad trofejni stručnjak, član ove organizacije u Savezu, tvrdi da nije optimista i da će od Šakote tražiti da kao profesionalac predvodi plave.

- Neozbiljno je da se selektor bira putem telefona ili i-mejla, nije to pravi način. Da je sastanak bio u Beogradu, verujte da bi bilo mnogo diskusije i glasanja. Pesimista sam, pošto nemamo nikakvu analizu stanja u državnom timu. Samo subjektivno možemo da mislimo o reprezentaciji, ali sigurno da za posrtanje na poslednjem EP nisu krivi igrači, mada ni oni nisu bili kolegijalni, nisu se izjasnili na napade bivšeg selektora. Šakota verovatno o tome i o stanju u ekipi zna mnogo više od nas, pa očekujem da se i sam ozbiljno posveti tom problemu. Insistiraću od njega da iznese ideje i program, jer nije izabran samo da bi bio izabran, takođe, tražiću da bude profesionalac, a ako se već odlučio da nastavi život u Beogradu, onda je najbolje za njega da napusti Crvenu zvezdu i posveti se samo reprezentaciji.

Žeravica iznosi interesantan predlog.

- Mi, članovi Stručnog saveta KSSCG, pitamo se za mišljenje samo kad treba izabrati selektora, i to u većini slučajeva kroz subjektivan utisak. Pravi se mnogo grešaka, pa se pitam da li treba i da li možemo da funkcionišemo na ovaj način? Ja nisam zaboravio, ako drugi jesu, da smo, između ostalog, i zbog takvog načina rada jako loše prošli na poslednja tri velika takmičenja - dodao je Žeravica.

Dražen Dalipagić, legenda naše košarke, tvrdi da se ne odriče svojih principa.

- Svako je imao svoj predlog, nisam bio ni za, ni protiv Šakote, tvrdio sam i tvrdim i danas da je najbolje rešenje bio Zoran - Moka Slavnić, sjajan motivator, čist prema svima, u ovom trenutku slobodan da profesionalno sedne na klupu plavih. On je bio taj, pravi! Ovako, ispunjena je životna želja Šakoti, pa sad neka mu je bog u pomoći. U nekim propisima KSSCG zaista stoji da se i na ovakav način (telefon, i-mejl) može birati selektor, bio sam protiv toga, smatrao sam da to nije u redu, zahtevao drugačije, ali je Kićanović zamolio da bude ovako. S obzirom na to da smo na poslednja dva velika takmičenja prošli katastrofalno, Šakoti želim mnogo sreće, biće mu i te kako potrebna - rekao je Dalipagić.
I. V.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Borislav Stanković za „Blic“
Sramotimo i sebe i FIBA

Borislav Stanković, nesuđeni predsednik KSSCG, podržava Dragana Šakotu kao kandidata za selektorsku klupu, ali je ujedno i potpuno razočaran načinom na koji je Stručni savet doneo ovu važnu odluku.

- Sve što se već duže vreme dešava u savezu uopšte mi se ne dopada. Mnoge stvari mi liče na otaljavanje posla, na kupovinu vremena. Radi se potpuno obrnutim redosledom. Biramo selektora a da pri tom uopšte ne znamo kakav je njegov program. Nismo to znali ni kada je Svetislav Pešić najpre bio predložen, ne znamo ni sada. Valjda vam je jasno zašto sam posle EP u Beogradu zastupao mišljenje da je bilo potrebno da, uz odlazak selektora i predsednika KSSCG, i kompletan Stručni savet podnese ostavke. To se nije desilo, ali smo zato doživeli da se savezni kapiten bira telefonskim putem, na jedinstven način u svetu. Neozbiljno - naglašava Stanković.
Šta vas najviše buni kada je reprezentacija u pitanju?

- Najpre, kakve su Šakotine obaveze u Crvenoj zvezdi. Kakav će biti odgovor njegovog kluba. Još nismo čuli ni zašta će se on angažovati. Hoće li biti dugoročno rešenje, bar do olimpijskog turnira u Pekingu 2008. ili biramo selektora samo za Svetsko prvenstvo u Japanu. Došao je trenutak da se izvrše radikalne promene. Sve su to složena pitanja koja se ne rešavaju telefonskim putem. I da se razumemo, Dragan Šakota je dobar stručnjak, ali su i njemu neophodni podrška i jedinstvo u košarkaškoj organizaciji, da mu se u sred posla ne podmeću klipovi.
Koliko očekujete od plavih u Japanu?

- U startu sam imao ogradu od našeg nastupa na Svetskom prvenstvu. Jedina dobra stvar je ta što ćemo samo pojavljivanjem u Japanu automatski obezbediti učešće na Evropskom šampionatu u Španiji. Međutim, ovim našim eksperimentima, kada smo daleko od sastavljanja najjačeg tima, vređamo sebe ali i FIBA organizaciju. Ponovo dolazimo u situaciju da rušimo teško stečeni ugled u svetskoj košarci.
D. J. Bužić

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Selektor Grčke u razgovoru za „Blic“

Janakis: Šakota, teško tebi!

Panajotis Janakis, selektor šampiona Evrope, reprezentacije Grčke, u razgovoru za „Blic“ pričao je o aktuelnom trenutku srpskocrnogorske košarke i izboru Dragana Šakote na mesto selektora košarkaša SCG.

Janakis, koji istovremeno obavlja dve funkcije, selektorsku i trenersku u ekipi Marusija, slaže se da je Dragan Šakota čovek koji može da donese preokret u rezultatskom smislu i povrati sjaj plavih na velikoj sceni.

- Dragan Šakota je uradio veliki posao dok je bio u Grčkoj. On jako dobro poznaje sve košarkaše i probleme koje vaš tim trenutno ima. Jasno je da ima talentovane igrače i siguran sam da može da napravi jak tim. Dobro je rešenje za mesto selektora. Poznato je da je pristalica žestokog rada i uveren sam da može da postigne velike rezultate - kaže Janakis.

Jedan čovek na dve funkcije. Upravo je selektor Grčke primer kako i to može dobro da funkcioniše. Šakota je trener crveno-belih, a sada će poput svojih prethodnika i grčkog kolege i on imati dva zadatka.

- To uopšte nije ista stvar. Jedno je voditi klub, a drugo reprezentaciju. U oba slučaja se traži uspeh i mislim da nema mnogo sličnosti. Meni to za sada polazi za rukom, mada je objektivno teško raditi na dve strane i objediniti funkcije, a da se može reći da ste uspešni. Dakle, stvarno je teško sedeti na dve stolice, ali imate i uspešne primere za to - kaže trener Marusija.

Trener Crvene zvezde ostavio je dubok trag u periodu dok je radio u zemlji aktuelnih evropskih prvaka.

- U Grčkoj košarci je poznat po tome što je bio trener AEK-a koji pre njega nije osvojio titulu u domaćem šampionatu punih deset godina. Mislim da je to jedan od najboljih rezultata uopšte u njegovoj karijeri - kaže selektor Grčke.

Kadrovski problemi oko toga ko će igrati za plave posle debakla na EP 2005 tema su i dalje, ali poznato je da Šakota ima dobre odnose sa svim kandidatima za reprezentaciju i da to može da bude startni plus.

- On je veoma dobar, recimo, sa Stojakovićem. Doveo ga je u Grčku, poznato je da i sa Jarićem ima veoma jake veze, jer mu je bio trener. Oba igrača su uspela da naprave karijeru i u NBA ligi. Stojaković je izrastao u dobrog košarkaša, mislim da je i Šakota imao veliki udeo u toj priči. Peđa je svakako jedan od najbitnijih igrača za tim SCG. Za uspeh na Svetskom prvenstvu trebaju vam igrači koji su spremni da preuzmu punu odgovornost, koji su koncentrsani i imaju veliku želju da postignu dobar rezultat. Vidite samo kako igrači iz Evrope, Argentine pa sve češće i Brazila igraju u NBA ligi. Oni očigledno imaju veliki respekt prema toj želji da se pobeđuje i to je put da se osvajaju trofeji na velikim takmičenjima - kaže Janakis.

Podmlađivanje tima ili odlazak u Japan sa proverenim snagama svakako je jedna od dilema koja se nalazi pred čelnicima KSSCG i Šakotom. Janakis kaže da je reč o individualnom osećaju, i da je u tom slučaju bitan karakter trenera.

- Verujem da Šakota bolje zna šta je potrebno vašem timu u ovom momentu. Bolje poznaje karakter igrača, sve zavisi od njegovog osećaja. Svakako treba razmišljati o budućnosti, ali ako želite brzo dobar rezultat, onda pretpostavljam da je bolje imati miks više generacija - kaže Janakis.

Grčka je na impresivan način osvojila evropsku krunu u finalu protiv Nemačke u Beogradu. Papanikolau i drugovi su demonstrirali sjajan osećaj za kolektiv i timsku igru, to je osnovna snaga Grčke.

- Mi nismo imali problema sa igračima. Imamo mlad tim sa jakim karakterom. To su problemi koji mogu da se reše, ali mora sa uložiti dosta energije - poručio je na kraju razgovora za „Blic“ selektor grčke reprezentacije.

IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
SonyEricsson K800i
http://www.kurir-info.co.yu

Intervju: Duško Ivanović
Šakota je ok

Trener košarkaša Barselone smatra da novi selektor plavih može da napravi dobar rezultat jer veruje u njegovo iskustvo i znanje

Duško Ivanović, jedan od najboljih trenera Evrope i košarkaški pandan Franku Rajkardu, u intervjuu za Kurir kaže da je Dragan Šakota dobro rešenje za selektora Srbije i Crne Gore. Strateg slavne Barselone, koji zbog pravila ACB lige nije ozbiljno uzet u obzir za klupu plavih, tvrdi da nije razmišljao o sebi kao selektoru, ali je po tom pitanju ipak ostao hipotetički nedorečen.

- Posle odustajanja Svetislava Pešića iz poznatih razloga, mislim da je Šakota dobro rešenje. On je iskusan trener, koji će, verujem, da napravi dobar rezultat. Bio je Obradovićev i Ivkovićev pomoćnik na velikim takmičenjima, tako da zna kako izgleda rad u reprezentaciji - kaže Ivanović.

Mnogi tvrde da je Šakota jedan od retkih kandidata koji ima dobar odnos sa svim potencijalnim reprezentativcima i da bi u plavi dres mogao da vrati i Peđu Stojakovića?
- Lično, ne bih sastavljao reprezentaciju po tome ko je kome prijatelj i kakav odnos imam s nekim igračem. Zvao bih najbolje, one za koje mislim da bi trebalo da igraju. Sigurno je da Šakota zna šta treba činiti i da ima koncepciju.

Poznato je da ACB liga trenutno ne dozvoljava angažovanost u nacionalnim selekcijama. Da li ste razmišljali o selektorskoj klupi, imate li uopšte takve ambicije?
- Trenutno stvarno ne razmišljam o reprezentaciji. Ako se jednog dana poklope kockice...

Barselona igra odlično u ACB ligi, u Evroligi ste izborili plasman u Top 16. Četvrtfinale Kupa kralja donosi pravu "bombu" - meč sa Realom?
- U Kupu kralja žreb je hteo da već u četvrtfinalu igramo "klasiko" protiv Madriđana. Međutim, ako želiš da osvojiš ovaj trofej, a on u Španiji ima veće značenje nego što se pretpostavlja, moraš da pobediš sva tri rivala ma kako se oni zvali.

Poznato je da s trenerom Reala Božom Maljkovićem imate poseban odnos. Ima li pre ili posle međusobnih duela malo zadirkivanja?
- Ne, nikada. Maljković i ja smo prijatelji i ne bih želeo da se nešto pogrešno protumači.

Pre nekoliko dana poraženi ste u svojoj dvorani od milanskog Armanija, Aleksandra Đorđevića? Da li u njemu vidite trenerski talenat?
- Bio je veliki igrač i ne vidim nikakvu prepreku da postane veliki trener. Bio je vrlo inteligentan plejmejker, kojem neće trebati mnogo da to pretvori u trenerski kvalitet.

Koliko pratite Budućnost, vaš klub sa početka karijere? Podgoričani su trenutno hit prvenstva, imaju supertalentovan tim.
- Pratim, kako da ne. Drago mi je zbog njih. Oslanjanje na mlade je pravi put.

Znamo da je Boža Maljković bacio oko na Vladimira Dašića, da li vi ili Zoran Savić kibicujete nekog iz Budućnosti?
- Ha, ha, nećemo o tome.

Vujanića vredi čekati

Koliko vas je poremetila povreda Miloša Vujanića? Tek što se vratio na parket, ponovo je stradalo koleno.
- Kada smo potpisivali ugovor sa Milošem, znali smo da je njegova povreda takva da ne može da bude odmah sanirana. Međutim, on je košarkaš kog vredi čekati i plan je bio da u januaru postane jedan od naših glavnih igrača. Nažalost, ponovo se povredio, što je dosta uticalo na našu igru. Praktično, igramo bez pravog plejmejkera. Ali, Miloš je izvanredan karakter.

Partizan nije imao sreće

Predstavnik Srbije i Crne Gore u Evroligi zabeležio je samo dva trijumfa. Partizan je mnogo oscilirao - od očajnih izdanja do sasvim solidnih igara?
- Imali su crno-beli i nekoliko odličnih utakmica, posebno sam iznenađen kako su odigrali u Malagi. Radi se o vrlo talentovanom timu. Kada su tako mladi igrači u pitanju, oscilacije su realne. Takođe, košarka je sport u kome vam je potrebno i malo sreće.

[Edit by karanm: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 05. Feb 2006, 19:36:28 od karanm »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Šakota i zvanično postaje selektor, šta dalje

Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore u utorak bi trebalo da verifikuje predlog Stručnog saveta i zvanično promoviše Dragana Šakotu u novog selektora plavih.

Kako piše „Blic“, sa aktuelnim trenerom Crvene zvezde trebalo bi da bude sklopljena saradnja na „dve plus jednu“ reprezentativnu akciju. Provereni stručnjak tako bi sedeo na klupi nacionalnog tima na Svetskom prvenstvu u Japanu, kao i na Eurobasketu u Španiji sledećeg leta, uz mogućnost da se ciklus zaokruži sa Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, naravno, ukoliko selekcija SCG obezbedi učešće na tom turniru.

Prvi stručnjak Zvezde je zbog gostovanja svog kluba u Sofiji, u okviru osmine finala ULEB kupa, odložio medijsku promociju za jedan dan krajem nedelje. Očekuje se da će Šakota tom prilikom izaći pred javnost barem sa preliminarnim konceptom plana priprema za Svetsko prvenstvo i strategijom eventualnog podmladjivanja, o kojoj se priča već godinama.

Predrag Bojić, direktor KS SCG, rekao je da na adresu Kuće košarke u Sazonovoj 83 uveliko stižu pozivi za pripremne turnire i prijateljske utakmice i da će se u konsultacijama sa Šakotom plavi odlučiti za jedan od poziva, koji su došli za isti termin (22. jul), od strane Francuza i Italijana. Izvesno je učešće reprezentacije na turniru u Singapuru, neposredno pred početak Mundobasketa.
Na novom selektoru je i da odluči ko će mu biti saradnici u stručnom štabu. S obzirom na Šakotine klupske obaveze, ostaje da se vidi ko će preuzeti ulogu „putnika i pregovarača“ sa asovima iz NBA i evropskih liga, koju je za vreme drugog mandata Željka Obradovića obavljao proslavljeni reprezentativac Žarko Paspalj.

Što se toga tiče, postoji, naravno, i druga opcija. Kao Obradovićev najbliži saradnik tokom akcija za Olimpijske igre u Atini i poslednje Evropsko prvenstvo, Šakota će se možda opredeliti za promenu kursa i raskid sa praksom višemesečnog moljakanja kandidata za plavi dres.

Podsetimo, Obradović i Paspalj su posle kraha u Novom Sadu sugerisali da uručivanje poziva potencijalnim reprezentativcima ubuduće predje isključivo u nadležnost sekretarice KS SCG.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
SonyEricsson K800i
07/02/2006 | Izvor: B92
Šakota i definitivno novi selektor!

Izvršni odbor Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore prihvatio je predlog stručnog saveta da novi selektor reprezentacije bude trener KK Crvena Zvezda Dragan Šakota.

Šakota će po povratku iz Bugarske potpisati trogodišnji ugovor, kada će se i obratiti javnosti povodom svog izbora za selektora nacionalnog tima.

Novi selektor će ostati profesionalno angažovan u Crvenoj zvezdi, a u savezu će raditi honorarno.

Predsednik IO KSSCG Goran Knežević rekao je okupljenim novinarima da je ideja da Šakota predvodi tim do Olimpijskih igara u Pekingu, a u slučaju da se "plavi" ne plasiraju u Peking, moguće je da će ugovor sa Šakotom biti rasjkinut i ranije.

Ostatak stručnog štaba još uvek nije poznat, a Šakota će ga odrediti po povratku iz Sofije.

Cilj naše košarkaške reprezentacije posle Svetskog prvenstva je što bolji plasman na Evropskom šampionatu u Španiji, zbog sistema kvalifikacija za dalja takmičenja.

Samo šampion sveta iz Japana obezbediće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Sa prvenstva Evrope 2007. u Peking idu dve najbolje selekcije. Timovi plasirani na pozicije 3-6 idu u kvalifikacije, koje se igraju u junu 2008. Koliko će posao u njima biti težak govori podatak da četiri evropske i osam ekipa iz ostatka sveta igraju za tri mesta na OI.

U slučaju da se plasira na OI naša selekcija automatski bi izborila mesto i na Evropsko prvenstvo 2009. u Poljskoj, pa bi dobar nastup u Španiji sledećeg septembra obezbedio našoj košarci tri mirne sezone, bez stresa kvalifikacija.

Priredili: Željko Čačija, Vladimir Novaković
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
HTC Touch Cruise
Šakota bez Radmanovića u Tokiju?
Cetvrtak, 9. februar 2006. 13:33

Prema pisanju američke štampe, Vladimir Radmanović neće nastupati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore sledećeg leta.

Trener Sijetla, Bob Hil izjavio je za "Šarlot Njuz Tribjun" da mu je naš reprezentativac i krilni centar Soniksa rekao da će odmoriti ovog leta od igranja u Evropi, što bi ujedno značilo da "Radman" neće igrati na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Hil i Radmanović započeli su razgovor na tu temu zbog najnovije Vladine povrede stopala, za koju u Sijetlu sumnjaju da je nastala tokom priprema reprezentacije prošlog leta.

Trener Sijetla objasnio je novinaru lokalnog lista da se u Evropi "iscrpljuju igrači na treninzima tokom leta, sa dva do tri treninga dnevno".

"Tamošnja košarka je mnogo drugačija od ove koju mi igramo. Ima mnogo više fizičkog kontakta, na ivici prljave igre, tako da je šansa da se igrač povredi mnogo veća. Ali nisam baš siguran da je to ono što se desilo Vladi", rekao je Bob Hil.

Vladimir Radmanović bio je član reprezentacije SCg koja je pre šest meseci doživela fijasko na EP u košarci u našoj zemlji. Posle prvenstva i svih potresa koji su zahvatili srpsku košarku i reprezentaciju, od "plavog dresa" već su oproštaj najavili Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Željko Rebrača, Vlado Šćepanović i Dejan Tomašević.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

PartizanForever!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3497
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
SonyEricsson 
Samo Miloje da igra i bicemo pravac.
Garantujem.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.391 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.