2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kosarka: SCG na SP u Japanu 2006!  (Pročitano 49039 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
Na pomolu kraj selektorske dileme

Šakota i Duda preuzimaju plave

Po povlačenju Svetislava Pešića, koji se premišljao tačno mesec dana i čelnicima KSSCG konačno saopštio da nije spreman da ponovo sedne na klupu plavih, „Blic“ saznaje da je prvi čovek koji je kontaktiran da vadi kestenje iz vatre proslavljeni stručnjak i autoritet nad svim autoritetima u našoj košarci - Dušan Ivković.

Prema saznanjima do kojih smo došli, Goran Knežević, predsednik nacionalnog saveza, odmah nakon što je saznao za Pešićevu odluku, telefonom je pozvao trenera moskovskog Dinama i „zamolio“ ga da na neki način konkretnije pomogne plavima u prevazilaženju velikog problema, 200 dana pre početka Svetskog prvenstva u Japanu. Zbog obaveza s ruskim klubom, za koji ga vezuje dvogodišnji ugovor, Ivković je, prema istom izvoru, odgovorio da nije u mogućnosti da se kao prvi strateg reprezentacije vrati na mesto s kog je ostvario velike uspehe, ali da je u svakom slučaju spreman da se u dobroj meri uključi u rad budućeg stručnog štaba. Zaključujemo: Ivković kao savetnik ili prvi asistent kada za to dođe vreme, dakle početkom jula kada je u planu i prozivka svih kandidata za nacionalni tim.

Sledeći Kneževićev (logičan) potez bio je da kontaktira Dragana Šakotu, trenutno prvog stručnjaka Crvene zvezde, koji bi se u takvoj postavci, zahvaljujući znanju i iskustvu, ali i prijateljstvu sa Dušanom Ivkovićem izgrađenom u dugogodišnjem radu u Grčkoj, najbolje snašao u stvaranju tima i dobre atmosfere za Svetski šampionat. Kao jedan od najjačih Šakotinih aduta, u odnosu na sve ostale kandidate koji se pominju u javnosti, dobro je poznata saradnja sa igračima koje je izbacio u košarkašku orbitu i koji ga izuzetno cene - Predragom Stojakovićem, Markom Jarićem i Milanom Gurovićem. Istina, Šakota za sada izbegava odgovore na pitanja šta bi bilo kad bi bilo, ali nije tajna da se i Crvena zvezda, čiji je trener, zdušno zalaže da konačno neko iz njihovih redova dobije prestižnu titulu - selektor. U nastaloj pat poziciji koju je stvorio Svetislav Pešić, ni Partizan sa Duškom Vujoševićem ne želi da ostane po strani.

Zbog lobiranja, koje kod nas u startu imaju prefiks nečeg negativnog, još na startu selektorske trke u zaostatku su, recimo, poznati treneri Zoran Slavnić i Vlade Đurović.

Najkasnije za nedelju dana verujemo da će biti poznato ime ili imena ljudi koji će povesti plave ka Japanu ali, kako stvari sada stoje, u odbranu svetske titule krenućemo s tandemom Dragan Šakota - Dušan Ivković.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
Joj odbrana svetske titule...
kako to žalosno zvuči, izraz me podseća na box meč a mi smo za dve kategorije lakši od ostlih protivnika (ima da nas nokautiraju za čas).
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Realno gledano.. ako se sastavi dobar tim uz par vrhunskih pojedinaca.. ako se spreme maksimalno... mogu opet da oderu koga hoce ko 98me...
Ali.. nesto ne verujem da ce se skupiti.. i ne verujem da ce se Duda upetljati u to...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
Ma ovi naši nekako mi ne izgledaju "gladni" medalja i pobeda.

A ni ja neverujem da će Duda da se umeša. Pa, toliko ima prljavštine oko izbora (neizbora) Stankovića i svega da prašina prvo treba da legne...
IP sačuvana
social share
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
ODBIO SMS-OM
Svetislav Pešić prvo porukom obavestio čelnike KSSCG da ne može da bude selektor

Svetislav Pešić je odluku o odustajanju od mesta selektora najpre saopštio SMS-om! Trener Lotomatike je posle sastanka sa Klaudijom Totijem, predsednikom kluba, shvatio da nema dovoljno vremena da se u potpunosti uhvati u koštac sa problemima u reprezentaciji. Tako je posle Bore Stankovića još jedan čovek "za koga su svi", ostao bez funkcije.

- Selektorski posao je vrlo odgovoran i traži apsolutnu posvećenost, a uprkos mojim očekivanjima, nisam uspeo da uskladim termine. Nisam ni toliko dobar trener da mogu na brzinu da spremim reprezentaciju za SP. Ko misli da može da sedi na dve stolice, neka izvoli. Pred EP u Istanbulu bila je drugačija situacija, bio sam slobodan i, da je sada tako, ne bi bilo problema - rekao je Svetislav Pešić.

Prvi čovek Kuće košarke Goran Knežević, koji je prethodnih dana bio na "vrućoj liniji" sa trenerom Lotomatike, kaže da je preksinoć najpre dobio SMS poruku nepovoljne sadržine.
- Pešić mi je preksinoć najpre SMS-om javio da ne može da prihvati ulogu selektora, a kasnije smo se čuli telefonom. Osnovni razlog zbog kojeg je odustao je to što ne može da uskladi sve obaveze prema klubu. Hteo je u potpunosti da se posveti reprezentaciji, a očigledno je da to fizički ne bi bilo moguće. Od Pešića očekujem i pismeno objašnjenje - rekao je Knežević.

Predsednik KSSCG je odmah održao sastanak sa Draganom Kićanovićem, predsednikom Stručnog saveta, i direktorom Saveza Predragom Bojićem.
- Dogovoreno je da se odmah stupi u kontakt sa članovima Stručnog saveta i da se obave konsultacije. Nisam siguran da ćemo u tome uspeti do početka meseca, ali do 10. februara na dnevni red sednice UO moramo da stavimo pitanje selektora.

Pošto većina članova najumnijeg tela naše košarke radi u inostranstvu, postoji mogućnost da selektora dobijemo elektronskom poštom.
- Pokušaćemo da pronađemo slobodne termine za sastanak. Ukoliko to ne bude moguće, ne preostaje nam ništa drugo nego da se dogovaramo pismenim putem - smatra Knežević.

Pored Zorana Slavnića, ovih dana u javnosti se pominju još neke alternative za mesto selektora plavih, a to su Duško Vujošević, Dragan Šakota i Luka Pavićević. Član Stručnog saveta Duško Vujošević kaže da u Savezu nije postojao "plan B".

- Ne razmišljam o angažovanju u reprezentaciji i ne želim da se opterećujem. Nije postojao "plan B", bar ne kao plan. Zauzet sam programom svog kluba i kroz rad sa mladim igračima želim da doprinesem reprezentaciji što više mogu. Možda je Japan, uz par pojačanja, prilika za podmlađivanje. Naša reprezentacija mora da se vrati na veliku scenu da nam se ne bi desilo da ostanemo mali. Bili smo zadovolji što je Pešić prihvatio kandidaturu jer je imao punu podršku i struke i javnosti - rekao je Vujošević.

Dražen Dalipagić: Greška napravljena u startu

Dražen Dalipagić, član Stručnog saveta, priznaje da je u samom početku napravljena greška jer je odmah trebalo razmišljati o drugoj opciji.
- Greška je bila što je istaknuto samo jedno ime, a niko nije razmišljao o mogućnosti da Pešić odbije, a upravo to se na kraju dogodilo. Trebalo je ostaviti mesta za još neke solucije, umesto što smo imali samo jednog kandidata. Kao što je poznato, sa Pešićem su se i ranije vodili razgovori. Na sastanku Stručnog saveta samo je potvrđena njegova kandidatura, što je minulim uspesima i zaslužio. Ali, zar nismo mogli da kažemo - u redu, tu je Pešić, ali ako odustane, imamo spremljenu i drugu varijantu. Ovako, moramo sve ispočetka - rekao je Dalipagić.
PEŠIĆ PATRIOTA, ALI NEMAČKI
Zoran Slavnić nije iznenađen potezom trenera rimske Lotomatike

Zoran Slavnić, jedini protivkandidat Svetislavu Pešiću za klupu plavih, nije iznenađen potezom trenera Lotomatike. Prvi komentar legendarnog Moke posle vesti iz Rima je da je Pešić "sada pokazao da je patriota, ali nemački". Slavnića su predložili Dražen Dalipagić i Ranko Žeravica, obrazlažući da je on, između ostalog, veliki motivator, koji bi svojim harizmom pokrenuo letargični plavi tim. Međutim, jednoglasno je odlučeno da klupa reprezentacije bude ponuđena Pešiću.

- Pešić je sada pokazao da je patriota, ali nemački - bio je prvi Slavnićev komentar Pešićeve odluke.

Slavnić smatra da je Savez morao ranije da razmišlja o alternativnoj opciji i da to saopšti. Legendarni as i dalje zastupa opciju da je reprezentaciji potreban selektor profesionalac i da Japan nije mesto za podmlađivanje tima.
- Njima je bitno da zadovolje svoju sujetu i ne verujem da će neko van tog kruga doći u obzir. Neverovatna je količina sujete koja vlada u među velikim trenerskim imenima. Od kandidata za mesto selektora fizički smo figurirali samo Pešić i ja, jer su me predložili Dalipagić i Žeravica. Imam 57 godina i realno mogu da procenim svoje mogućnosti. Zaista ne znam čega su se uplašili, možda toga da Moka slučajno ne napravi uspeh u Japanu? - zapitao se Slavnić.

On kaže da je moguće da postoji i "plan B", ali da on nije za javnost jer je neozbiljan.
- Pa zašto odmah nisu saopštili da ozbiljno razmišljaju i o alternativnoj opciji? Sada je prilika da predsednik Saveza Goran Knežević lupi rukom o sto i predloži svog kandidata, kao što je to uradio Miodrag Babić, koji nas sa svojim kandidatom nije baš usrećio. Ako je Babić imao to pravo, ne vidim razlog da ga nema i sadašnji predsednik - rekao je Slavnić.

Pešić: Da su svi kao ja...

Svetislav Pešić, koji je preksinoć odbio selektorsko mesto, tvrdi da je svojom odlukom zapravo povukao patriotski potez.
- Da su svi patriote kao ja, u ovoj zemlji ne bi bilo problema. Smatram da sam povukao odgovoran potez jer ne bi bilo fer da prihvatim neki posao a da ne mogu da ispunim obaveze, što tek ne bi bilo patriotski - rekao je Svetislav Pešić.

(P. G.)
Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Unbelievable!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1481
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
HTC Diamond 2
slazem se sa Sf-om da mozemo da odigramo jako dobro ako se skupe i motivisu,  uz naravno dobre pripreme, ali tesko da tjemo protiv Amera nesto uraditi ako im ode onaj tim kojim se sada spekulise!
IP sačuvana
social share
U spin me right round, baby right round like a record, baby right round round round...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Bivši učenik osnovne škole

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2344
Zastava Budimpešta
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia 6610
Ma ko ce da skupi ove smekere u teretanu 2 mjeseca, nije ni Zlatibor za njih, za njih je neka vukojebina pored Majdanpeka, gdje nema kafica i riba...
Proslo je vrijeme vrijednih ljudi Tomasevica, Bodiroge, Savica, Topica i ostalih postenih igraca.
IP sačuvana
social share
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
mob
Samsung 
Ma sve je stvar motivacije, pa i NBA starovi sa takvim laganim pripremama prolaze loše,
na to lako ćemo
IP sačuvana
social share
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
Previse je moljenja i igraca i trenera, ocigledno ima previse i sujeta i smicalica, sve u svemu nas najveci problem je organizacija i nacin razmisljanja dok se tu ne promene stvari nece biti napredka, moze nesto na srecu i oooo-ruk kao u Indijanapolisu, al to je na kratke staze, dugorocno gledano reprezentacija nam je u qrcu!
Po meni prvo treba raspisati konkurs za trenera (mada je sad verovatno za to kasno), jer je nasa reprezentacija ipak aktuelni svetski prvak i svako ko je trenira cini sebi uslugu jer ako ostvari neki rezultat (a sa nasim igracima to je realno) to ce mu biti najbolja preporuka za dalji rad u bogatim evropskim klubovima, gde ce dobiti i pare i mogucnost da napravi pravu karijeru. Taj konkurs bi trebao da bude otvoren i za trenere strance, ima dobrih stranih trenera kojima bi mozda bila i veca cast i koji bi se cak i vise lomili za mesto selektora nase reprezentacije od ovih nasih razmazenih. Znaci ko se prijavi, taj i zeli da radi sa reprezentacijom, nema moljenja i glupiranja, i taj covek bi trebao da bude profesionalac, znaci da ima platu (javno objavljenu kolika je), i da tokom godine gleda igrace u nasoj ligi i u inostranstvu ukljucujuci i NBA, da stupa u kontakt sa igracima da razgovara sa njima i da ih upoznaje sa svojim planovima i nacinom rada. Pa kada dodje vreme za reprezentaciju on poziva sve igrace za koje misli da su potrebni i daje im rok do kog treba da se izjasne, ko nece ne mora, nema ubedjivanja i moljakanja, ko hoce taj vec zna sta ga ceka pocev od priprema pa do takmicenja...
Reprezentacija je izgubila svoje dostojanstvo, vise nije atraktivno biti reprezentativac, u drugim sportovima ljudi se upinju da budu u reprezentaciji pa makar i nemali kvalitet za nju samo da bi se posle bolje prodali...
Plejmekeri: Vujanic (ako se oporavi), Bojan Popovic, Marinovic, Avdalovic, Zoroski, Milenko Tepic...
Centri: Krstic, Milicic (ako se ne glupira), Askrabic, Jova Stanojevic, Nikolic, Raicevic, Milojevic, Suput, Mile Ilic, Petar Popovic...
Bekovi: Tripkovic, Savanovic, Bogavac, Jorovic...
Znaci ovo su samo ovako nabacana imena, mozda sam nekog zaboravio, mozda neko i nije za reprezentaciju, al da ga jebes ako ovi igraci ne bi ginuli i ako se od njih ne bi mogla sastaviti dobra reprezentacija + ako dodje neko od zvezdica Rakocevic, Stojakovic...
I naravno jasno reci sta je cilj, ulazak u 8 ulazak u 5 ili sta vec, pa da se ne ocekuje previse, vec da budemo realni, e pa onda za koju godinu iz svega toga moze da se rodi neka nova zlatna generacija!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Bivši učenik osnovne škole

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2344
Zastava Budimpešta
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia 6610
Moze, ali ako se vec pravi ekipica za ubuduce, odmah izbaciti sve preko 28, znaci Jovo, Miloje, Bogavac i slicni nista. I ja sam da se ide tim putem, pa nek se uce klinci novi, sta i Divac je sa 19 pravio duplu protiv Rusa, pa vidi sta poslije toga ispade...
IP sačuvana
social share
Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.