Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koncept Velike Srbije - lik i delo prof. dr. Vojislava Seselja  (Pročitano 47312 puta)
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Takodje kada bi se veci de stanovnistva koji zivi u hrvatsko, bosni i hercegovini, i u makedoniji nacionalno osvestio, na tim prostorima bi onda ziveli uglavnom Srbi. npr. Stanovnici u bosni muslimani su promenili veru tj presli iz pravoslavne u islam i to je njihovo pravo ali  posto oni promenili veru zbog turaka nisu mogli da budu srbi muslimani, vec su se nazivali samo muslimanima a to nije nacila, sve do tita oni su sebe nazivali muslimanima dok se bisu prozvali bosancima odnosno bosnjacima. . . Takodje nije slucajni da u hrvatskoj vecina i to nekih 70% prica stokavskim narjecjem sto je srpsko narecje a hrvatskim narjecjem odnosno cakavskim prica samo 20% a mozda i manje i to u predelu zaorja!!! Dakle kada bi se svi ti narodi nacionalno osvestili Hrvata, Makedaonaca, novopecenih Crnogoraca, Bosnjaka, ostalo bi jako malo, Svi bi bili Srbi Pravoslavci, Srbi muslimani, Srbi Katolici. . . Ako su promenili veru nisu mogli dapromene i naciuju a vera je je privatna stvar pojedinca i u to k=niko ne treb  da se mesa niti da se trudi da ispravlja!!!

Hej, lakše malo.
Ti prvo treba da znaš šta je to narod. Narod je kad neka grupa ljudi ima posebne: običaje, jezik, narodnu nošnju, istoriju... Narodi mogu stvarati i od drugih naroda. Ti kad bi beograđanima nametnuo španski jezik, Francusku nošnju, poljske običaje, i kad bi ih ukrstio sa Rumunima i prekrstio u muslimane, beograđani više ne bi bili Srbi.
Crnogorci jesu nastali od Srba, ali su oni po određenom protokolu postali poseban narod. Makedonci su u velikoj meri mešavina: Turaka, Srba, makedonskih Slovena, Albanaca, Grka i Bugara.
Narodnost se bira, ja ako hoću mogu da budem Eskim. To je i sam Šešelj rekao da svako ima pravo da se nazove kako hoće.
Ako hrvatski Srbi odluče da budu Hrvati, onda oni to jesu.
Hrvati pričaju štokavskim zato što je njihov književni jezik zapravo Srpski. Književni jezik u Hrvatskoj u AU je bio Srpski, ovi ga nisu imali. Ako ćemo po jeziku, zašto je onda piroćanski naglasak sličan bugarskom?
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 460
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson Т550и
Citat
Ti prvo treba da znaš šta je to narod.
Za narod si upravu donekle , narod cak i nemora da ima iste obicaje. . . Narod je skup ljudi nebitno kog porekla. Ja sam pricao o naciji a to je nesto drugo. Mozez ti sebe kao srbin da prozoves i bantu crnac i bices to po narodnosti, ali si po nacionalnosti Srbin idalje. . . Nacija i narod nisu isto. . .
Citat
Ako ćemo po jeziku, zašto je onda piroćanski naglasak sličan bugarskom?
Naglasak imaju slican zato sto zive blizu njih i sa njima. . . Ali priocanci imaju stokavsko narjecje, dok hrvatima (vecini) i npr. nislijama se razlikuje naglasak ali pricaju stokavskim!
IP sačuvana
social share
Сви ће Срби као Југовићи, за крст часни на Косово ићи! Да одбране земљу благодатну, за крст часни и слободу златну!...
Edit by Belgrade: Regulisana velcina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Hrvatska republika Herceg-Bosna HRHB

Zodijak
Pol
Poruke 2914
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Takodje kada bi se veci de stanovnistva koji zivi u hrvatsko, bosni i hercegovini, i u makedoniji nacionalno osvestio, na tim prostorima bi onda ziveli uglavnom Srbi. npr. Stanovnici u bosni muslimani su promenili veru tj presli iz pravoslavne u islam i to je njihovo pravo ali  posto oni promenili veru zbog turaka nisu mogli da budu srbi muslimani, vec su se nazivali samo muslimanima a to nije nacila, sve do tita oni su sebe nazivali muslimanima dok se bisu prozvali bosancima odnosno bosnjacima. . . Takodje nije slucajni da u hrvatskoj vecina i to nekih 70% prica stokavskim narjecjem sto je srpsko narecje a hrvatskim narjecjem odnosno cakavskim prica samo 20% a mozda i manje i to u predelu zaorja!!! Dakle kada bi se svi ti narodi nacionalno osvestili Hrvata, Makedaonaca, novopecenih Crnogoraca, Bosnjaka, ostalo bi jako malo, Svi bi bili Srbi Pravoslavci, Srbi muslimani, Srbi Katolici. . . Ako su promenili veru nisu mogli dapromene i naciuju a vera je je privatna stvar pojedinca i u to k=niko ne treb  da se mesa niti da se trudi da ispravlja!!!

Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Neke drzave imaju svoju mafiju,a nasa mafija ima svoju  drzavu"

Edit by Belgrade: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Za narod si upravu donekle

Ne, nego u potpunosti sam u pravu.

Citat
, narod cak i nemora da ima iste obicaje
Ne mora iste ali slične svakako.
Citat

Ja sam pricao o naciji a to je nesto drugo. Mozez ti sebe kao srbin da prozoves i bantu crnac i bices to po narodnosti, ali si po nacionalnosti Srbin idalje. . .
Nacija je državljanstvo! Ti si na ovoj temi govorio da Srbija ima pravo da se proširi baš zbog NACIJE. Bosanski Srbi pripadaju bosanskoj naciji, Srbi iz Hrvatske su hrvatska nacija.

Citat
Nacija i narod nisu isto. . .
Dobro jutro, to ti i govorim. Čak sam o tome temu napisao.

Citat
Naglasak imaju slican zato sto zive blizu njih i sa njima
Zato Hrvati pričaju i štokavski, zato što su blizu Srbima, a i srpski im je bio književni jezik do pre 80 godina.
Vidiš kako sam sebi uskačeš u stomak.

Citat
Ali priocanci imaju stokavsko narjecje, dok hrvatima (vecini) i npr. nislijama se razlikuje naglasak ali pricaju stokavskim!
I Bugari isto tako.
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Sve u svemu projekat velike Srbije je neostvarljiv:

1. Nema istorijsko opravdanje
2. Vodi u rat sa minimum četiri država, od koje su dve u NATO-u, a druge dve u avgustu ulaze u NATO.

Jedno pitanje:
Ako Sloveni (Rusi) nisu autohtoni na Čukotki, nego neka mongolska plemena, da li onda Čukotka ima pravo da se odcepi od Rusije? Da li to pravo imaju Čečeni, koji su autohtoni u Čečeniji? Da li to pravo ima Tibet?
Po toj logici, ne samo da Tibet, Čukotka, Čečenija..., imaju pravo na odcepljenje, nego i Banat i jugoistočna Srbija.
Ko je bio u Dalmaciji pre Slovena? Eeeeee. Sami sebi uskačete u stomak.
Opet kažem, idi u Rusiju i reci Putinu i Medvedevu da treba da daju Čukotki nezavisnost. Pa se vrati da pričaš kako je bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
Prvo, ne pisi postove zaredom, imas dugme izmeni.

Eeeeee. Sami sebi uskačete u stomak.

Ko to mi?
Ne vredi da se trudis da delujes kao separatista na ovom forumu. Axez je tako pokusao i zavrsio u aleji slavnih koji su popili ban.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Prvo, ne pisi postove zaredom, imas dugme izmeni.

Eeeeee. Sami sebi uskačete u stomak.

Ko to mi?
Ne vredi da se trudis da delujes kao separatista na ovom forumu. Axez je tako pokusao i zavrsio u aleji slavnih koji su popili ban.

Kakav separatista o kome ti pričaš čoveče? Šta ja da odcepim od koga? Grad Negotin od Srbije? Daj ne budi detinjast.
Kad sam rekao vi, mislio sam na one koji zagovaraju ideju Šešeljeve velike Srbije.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2008, 12:45:53 od chubby1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
Dok ne savladas opciju moracu da ti brisem postove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Dok ne savladas opciju moracu da ti brisem postove.
Postove sam napisao onako kako sam napisao radi lakše preglednosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
LG Nexus 5
[Off topic obrisan!]

@torcidajeuvijekuzteb i murinhoo

Odskakucite sa ove teme i ne mracite ovde.

Citat
jeben van majku četničku, zbog takvih gubite kosovo a sutra i vojvodinu. Vjerojatno su Hrvati klali 91 po vukovaru i našoj suverenoj REPublici HRVatskoj

Proustasama je zabranjeno koriscenje foruma...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 59
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.