Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komunizam - najsavrseniji vid drzavnog ustrojstva !!!  (Pročitano 12361 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Slazem se da komunizam kao takav verovatno nije moguce ostvariti; ali postavljam pitanje, nije li to ideja kojoj svi treba da tezimo?
U komunizmu za one koji nemogu da privredjuju brine se drustvo. Od plata radnika se odvaja deo za penzioni fond, da bi sutra tim radnicima drugi odvajali za penziju (a ne uvodjenjem 2. i 3. stuba privatnog penzijskog osiguranja).
Za decu i bolesnike brinu se clanovi njihove porodice i takodje drustvo (besplatno skolstvo i zdravstvo). I za sve ostale poslovno nesposobne stara se drustvo.
Ako se neslazete samnom navedite mi sistem koji je savrseniji i zbog cega???

Ovo mi je upalo u oci. Sistem koji ti predlazes se rusi istog trenutka cim jedan covek prekrsi neko od pravila koja bi morala da postoje.

Sa prakticnije strane, sto se tice izdrzavanja starih bolesnih itd - ne zelim da placam tudje lecenje. Umesto da na silu odvajam deo licnog dohodka za razne socijalne pomoci, ja bih radije da dobijem moj novac u ruke pa da sam odlucim kome i koliko cu dati. Bolji i pravedniji sistem.

Jos jedan problem - utopijsko drustvo koje predlazes ne bi imalo resenje za lenstine i neradnike. Kako bi to trebalo resiti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
"Prekljinjem vas, braco, ostanite verni Zemlji i ne verujte onima koji vam govore o nadzemaljskim nadama!
Trovaci su oni, znali to ili ne.
Preziraci zivota su oni, odumiru sami zatrovani, i zemlja ih je sita: pa neka se pociste sa sveta!
Nekad je ogresenje o Boga bilo najvece ogresenje, ali Bog je umro, a sa njim su umrli i ovi gresnici.
Gresiti se o Zemlju sad je najstrasnije, i utrobu nedokucivog postovati vise nego smisao Zemlje!"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ovo vise pripada religijskom forumu. Necu tolerisati nimalo govora uperenog protiv vere (ili ateizma na kraju krajeva) na ovom delu foruma. Iducu poruku slicne sadrzine brisem.

Da li je Bog mrtav saznaces kad umres. Pazi samo da se ne iznenadis!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Taj sistem se ne namece, on dolazi sam po sebi u humanom drustvu.
Ti i u bilo kom drugom sistemu placas lecenje i to mnogo vise i to samo za sebe. Ideja je da ti odvajas deo plate za ljude kojima je potrebno lecenje, samim tim odvajas i za sebe (ako tebi sutra bude potrebna pomoc); i finansijski to izadje znatno manje. (valjda znate o problemima zdravstvenog osiguranja u kapitalistickim zemljama).
Ako imas dovoljno zasto nebi izdvojio jedan deo za one koji to nemaju (covek je humano bice). Fasisti su pokusali nesposobne da eliminisu.

Poslednji problem se svodi na sve ono sto sam pricao. U normalnom drustvu, humanom, sa ljudima koji osecaju - nema potrebe ni da se krade i dominira ni da se neradi i lencari (nerad i lenjost su takodje bolesne opsobine - neuroticne), a i saosecaju se sa da drugim clanovima zajednice (nemaju bolesnu potrebu da drugi rade za njih)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
citirao sam Fridrih Nice-a !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.52
Pa i ateizam je vera.Nemoj ga brisati,Nije to govor protiv vere,vec protiv Boga.On veruje i to je ocigledno,samo veruje u zemlju sa velikim Z.Meni je licno drago da postoje ljudi kojima nije samo do para,koji traze neki visi smisao.E,sad,sto se ne slazemo to je druga stvar,ali mislim da ce to doci na svoje mesto.Samo treba osetiti toplinu u srcu,onu bezrezervnu ljubav koju sam pominjao.Kad osetis da ti se covek obradovao samo zato sto te vidi,sto si tu.Tesko je to prepricati,bolje se uveriti sam,a mislim da je to najbolje iskusiti sa ljudima koji zive pravoslavno,u ljubavi jedni s drugima.Onda padaju sva nasa promisljanja,sve nase "logike" i sva nasa sumnjicavost.Kad ljubav govori,srce cuti i slusa...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 86
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Iako nisam hteo da ucestvujem u ovoj temi broj onih koji citaju ovu temu me je nagnao nato.
Pitanje za autora je sledece:
Koliko mozdano-energetskih pulsacija imas u duhovnom svetu naravno bez vremena i prostora mislim na unutrasnji svesni nivo odnosno Alfa stanje?
Jer mislim da je kod tebe nesto drugacija cifra odnosno da si ti tu dosta napredovao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 208
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nerazumem u potpunosti, ja sam psiho-fizicka (celina) bice, te se stoga nemogu deliti na duhovno ili fizicko bice.
Mislis na Alfa mozdane talase???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
@tralalala
Pa nije valjda da puka hemija odredjuje nase postojanje u svetu.Kazes da je nas opstanak baziran na sebicnom motivu.Evo da jos jednom pitam-gde je tu ljubav?Odnosno kako tumaciti onu ljubav koja ne trazi nista zauzvrat?

Hemija svakako, zajedno sa biologijom, geologijom, geografijom i fizikom odredjuje kako funkcionisu tvoje celije.

Kao sto rekoh, nijedna jedinka pa ni ljudska (ili bolje da kazem: narocito ne ljudska, jer je svesna svoje prolaznosti!) ne moze da voli sve ostale jedinke, moze samo da ih sve tolerise, i upravo zato je komunizam samo bajka.

Naravno, svako voli nekoga -- svoju decu skoro svi, roditelje, muza/zenu, bracu/sestre vecina itd.), ali komunizam se ne bavi ustrojstvom malih celina, nego metautopijski (i kao toposi i kao tropos) podrazumeva citavo covecanstvo.

Nije moguce ni da jedno drustvo bude komunisticko -- bez drzave (tj. novca, vojske, itd.) -- a da drustva u okruzenju jos uvek organizovana u drzave (koje jos uvek imaju novac i vojsku) ne odluce da to drustvo iskoriste za svoje potrebe (svejedno da li da ga eksploatisu, ili i recimo u buducnosti ako nekomunisti budu nesto humaniji nego ljudi do sada -- samo za svoju zabavu), kao sto je uostalom cinjeno sa nekomunistickim drsutvima Amerike od 16. veka, a takoreci juce sa Bushmanima.

A koliko je lakse to iz nekomunizma uciniti nekome u komunizmu (dakle nekome bez drzave/vojske/novca)!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Stara prica o komunizmu - eto taj komunizam je savrsen kao poredak, ali su ljudi "neuroticni" pa se tom savrsenstvu ne mogu prilagoditi. Odabrani koji su predodredjeni da budu "lekari" koji ce "neuroticne" "leciti" a tim odabranima zbog toga mora pripasti sva vlast u komunistickom drustvu. Vlast u kapitalizmu pociva na vlasnistvu nad dobrima, a u komunizmu imamo direktnu i apsolutnu vlast rukovodilacke klase nad podcinjenima, do nivoa fizicke eliminacije, odstranjivanje "neuroticnih" Ja sam malo stariji i znam koliko je bilo ljudske patologije medju tadasnjim clanovima Kom-partije a ta patologija se u ovom drustvu jos uvek itekako oseca.

Najveci zlikovci u proteklim ratovima su upravo bivsi clanovi Kom-partije (kod svih zaracenih strana) Njihova zlikovacka komunisticka priroda je samo cekala pravu priliku za krvavi pir.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.