Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 23:16:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Комунизам и комунисти  (Pročitano 15147 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Komunisti jesu za jednakost,ali nisu da sve predju u gradove i rade u industriji.Tako je mozda bilo za vreme kapitalizma.Kod nas su dobro placeni i radnik u gradu i seljak na selu.A kad neko kao ti, pocne da mi sadi prazi luk i i okopava krompir ispred stambene zgrade na sred opstine Zvezdara,dodje mi da ga posaljem na selo.Tamo se to radi a ne u gradu.Nego vas su kapitalisti naucili da svi bezite u gradove,posto su sela prethodno osiromasili.Eto ti objasnjenja.
pa tebi bi zavideo i onaj dzukac lenjin! Smile Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
pa tebi bi zavideo i onaj dzukac lenjin! Smile Smile
Kamaro24,kako si...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Citat
Ma jel sigurno bilo skolovanje 7 000?!O tome se radi...A ne tu da mi prosipas price 30 evra=60 maraka i DOS na kraju ispadne najbolja vlada Srbije svih vremena!

Zao mi je sto ti i dalje nisu poznate osnovne racunske operacije... oduzimanje, sabiranje, deljenje i mnozenje..
Verovatno se to ne uci u lokalnom ogranku SPS-a...
Vi ucite samo jednu operaciju... otimanje..

Citat
Ja mislim da bi neobrazovanima trebalo zabraniti da budu moderatori.:mrgreen:Komunisti jesu za jednakost,ali nisu da sve predju u gradove i rade u industriji.Tako je mozda bilo za vreme kapitalizma.Kod nas su dobro placeni i radnik u gradu i seljak na selu.A kad neko kao ti, pocne da mi sadi prazi luk i i okopava krompir ispred stambene zgrade na sred opstine Zvezdara,dodje mi da ga posaljem na selo.Tamo se to radi a ne u gradu.Nego vas su kapitalisti naucili da svi bezite u gradove,posto su sela prethodno osiromasili.Eto ti objasnjenja.

Slazem se... zato ti nikad i neces postati moderator...
Dodajmo i tome cinjenicu da u nedostatku argumenata spustas raspravu na primitivni licni nivo, sto je opet posledica politicke indoktrinacije...
Sto se tice prelaska iz sela u grad, mislim da je upravo za vreme komunisticke vlade izgradjeno najvise fabrika, insistiralo se na tome da traktorka zameni konja, a sto veci broj ljudi napusti selo..
Ostatak tvog izlaganja samo govori da si ti neki iskompleksirani Beogradjanin prve generacije koji jos uvek nije sastrugao blato sa cipela...
Gradjani tako ne govore... novopeceni drugovi i drugarice... da...
U ostalom... zar i vase vodje nisu dolazili iz sela bogu iza nogu...  Smile

Citat
A znaci tu smo!Tu te cekam,posto sam te dovoljno isprovocirao da napises kako imas simpatije prema kapitalizmu. Smile Ono u Francuskoj su bila druga vremena.A maksima nije potekla od kapitalista,nego od pobunjenog naroda koji ce godinama kasnije postati ono sto su sada- Komunisti u Francuskoj.A sto se tice odbrane Djindjica,nastavi da ga branis,sad otkrivamo ljudima ko su ti "objektivni" moderatori.Smile

Simpatije prema kapitalizmu?!
Kom kapitalizmu?
Ocigledno da i dalje nisi u toku sa savremenim zivotom...
Kapitalizam je mrtav... odavno....
Zanimljiva je ova teorija da je maksima potekla od pobunjenog naroda... haha...
Za stvaranje slobodarskih teorija potrebno je odredjeno obrazovanje, koje pobunjeni narod nije imao... sto se i dokazalo prilikom rusenja Bastilje i kasnije pogroma francuske aristokratije...
Doduse... kasnije su se u svom besu poklali izmedju sebe, sto se desilo i kod nas posle Titove smrti... dosle su vodje i vodjice koje su mislile da su upravo oni postavljeni od boga... pardon... druga starog...
Sto se tice Djindjica... ja ga nisam branila... samo sam te uputila u nedoslednost tvog razmisljanja... Uspeo si sam sebe da negiras u jednoj recenici...
To retko kome polazi za rukom...

Citat
Bas mi je bilo super 90-ih...Smile Da ja sam Adolf licno,a ti si Eva Braun. Smile

Ne sumnjam da ti je bilo lepo...
Cini mi se da ti je tata orobio koju drustvenu firmu, pa je sincic mogao da se siri dok su ljudi stajali u redu za hleb i mleko..
Spominjanje Hitlera jos je samo jedan dokaz da si ti samo jos jedan izgubljeni um koji tezi losim idolima...

Citat
Turajlicka i jeste Gay aktivistkinja i podrzava sve proteste "nevladinih organizacija"(organizacija vlade i zemalja EU) Smile A posto smo konstatovali da si pristalica liberalnog-kapitalizma,skini zastavu SFRJ sa petokrakom.To tebi ne treba.

Nevladine organizacije... hm... obozavam vas koji pojma nemate o javnom pravu, pa lupate takve gluposti... ali... nema veze... voda nosi sve vase neznanje...
Sto se tice zastave SFRJ, to nema nikakve veze za komunizmom, liberalizmom, kapitalizmom...
To ti nikad neces razumeti...

Citat
Pa nemojte onda da se ljutite dok gledate advokate odbrane preko TV-a o cemu pricaju.O tome je pricao i Duci Simonovic pa mu je zabranjeno da se pojavljuje na TV-u dozivotno.On je o tome govorio par dana posle ubistva.

Zadatak advokata odbrane je da brani svog klijenta... i uz odredjena ogranicenja, slobodan je da iznosi razne teorije...
Te teorije u praksi... najcesce.. nisu tacne...

Citat
Zato vi ne volite pesmu Danke Deutchland!

Hitler, Danke Deutchland....
Zasto jednostavno ne skines masku i ne nalepis svastiku na celo... mislim da bi ti sjajno pristajala...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svedska moze posluziti kao primjer ali samo ako se situacija realno sagleda.To znaci da su Svedjani ojacali drzavu u kapitalizmu,pa onda kada su postali dovoljno bogati poceli su razvijati socijalne programe koji naginju socijalizmu,ali ne i komunizmu jer komunizam je utopija,komunisti se zalazu da svi imaju isto sto nije pravedno jer zasto bi neko sa cetri razreda osnovne skole i neki magistar imali isto,a da ne spominjem to sto su se zalagali za jednakost a sebi obezbjedili zivot kao u filmu a narodu mrvice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi.

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 4472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Vi ucite samo jednu operaciju... otimanje..

Smile Smile Smile  Smile

Ulepsa mi dan, Anea...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Zao mi je sto ti i dalje nisu poznate osnovne racunske operacije... oduzimanje, sabiranje, deljenje i mnozenje..
Verovatno se to ne uci u lokalnom ogranku SPS-a...
Vi ucite samo jednu operaciju... otimanje
Vazno je da su tebi poznate(ali samo tebi),posto je vec svima jasno kada je bilo jeftinije skolovati se-za vreme socijalizma ili danasnjeg divljeg kapitalizma.Ti nikako ne mozes da se dogovoris sama sa sobom da li sam ja SPS-ovac,pristalica NKPJ-a,ili Fasista.  Smile Stalno mi lepis neke etikete i jos "nas" optuzujes za otimanje.Pa eto ja optuzujem i vas demokrate za otimanje pljackanje,politicka ubistva,izrablivanje,klevete...Ma nece vas oprati ni Sava ni Dunav,a pokolenje ce vam pluvati u slike zbog toga sta ste im ostavili u nasledje.

Citat
Slazem se... zato ti nikad i neces postati moderator...
Dodajmo i tome cinjenicu da u nedostatku argumenata spustas raspravu na primitivni licni nivo, sto je opet posledica politicke indoktrinacije...
Sto se tice prelaska iz sela u grad, mislim da je upravo za vreme komunisticke vlade izgradjeno najvise fabrika, insistiralo se na tome da traktorka zameni konja, a sto veci broj ljudi napusti selo..
Ostatak tvog izlaganja samo govori da si ti neki iskompleksirani Beogradjanin prve generacije koji jos uvek nije sastrugao blato sa cipela...
Gradjani tako ne govore... novopeceni drugovi i drugarice... da...
U ostalom... zar i vase vodje nisu dolazili iz sela bogu iza nogu...
Hvala.Ne zelim da postanem moderator na ovom forumu,jer su ovde moderatori oni sa nizm koeficijentom inteligencije i tu je mesto gde ti pripadas.Zato ovaj forum ilici na cirkus,pa meje vec jednom niko79 opomenuo zbog davanja takvih kvalifikacija.   Smile Hoces da diskutujem ozbiljno sa tobom,a izvaljujes gluposti po kojima kapitalizam tezi izjednacavanju sela i grada,a komunizam ne.Jel si ti isla u skolu i ucila istoriju?!U komunizmu je seljak dobro ziveo i nije se micao sa sela.Kapitalisti su pravili fabrike i izrabljivali ljude usled cega su se oni pobunili.Dolazilo je do unistavnja masina,unistavanja postrojenja,strajkova...U komunizmu,a narocito u SSSR-u otimano je od klase kapitalista i ekspoatatora i poboljsan zivotni standar sitnih seljaka.Oni su tada imali svoju zemlju i nisu morali da rade kao robovi,koji nikada nikakvu perspektivu nisu ni imali.Izgleda da ti ne razumes moje izlaganje o seljacima,za koje mogu da kazem sve nejbolje.Oni su potrebni u socijalistickom drustvu koliko i gradjani.Ja samo ismevam ljude poput tebe, koji beze od sela,da bi po svaku cenu dosli u grad.Pa onda te svoje seoske navike prenesete i u gradove jer inace ne znate ni da se ponasate.Ja pravim razliku izmedju postenog seljaka i novokomponovanog malogradjanstva koji je prodao kobilu da bi dosao u grad po svaku cenu.Osiromasenje sela i izgradnja gradova-doktrina kapitalizma(nauci sad to kada u skoli nisi).

Citat
Simpatije prema kapitalizmu?!
Kom kapitalizmu?
Ocigledno da i dalje nisi u toku sa savremenim zivotom...
Kapitalizam je mrtav... odavno....
Kapitalizam mrtav?!  Smile Gde ti zivis?Daj mi malo tvoj mozak da se odmorim.Ocekujes da se ne sprdam sa tobom, a izvaljujes ovakve gluposti.Mi sreco zivimo u potrosackom drustvu gde vladaju zemlje G8.

Citat
Zanimljiva je ova teorija da je maksima potekla od pobunjenog naroda... haha...
Za stvaranje slobodarskih teorija potrebno je odredjeno obrazovanje, koje pobunjeni narod nije imao...
Nadam se da se salis u vezi ovoga sto si izjavila. Smile  Sledi kontra-pitanje-Ko je onda izmislio maksimu:" sloboda jednakost bratstvo" ako ne narod?!Da nisu mozda vanzemaljci... Smile

[quoteSto se tice Djindjica... ja ga nisam branila... samo sam te uputila u nedoslednost tvog razmisljanja... Uspeo si sam sebe da negiras u jednoj recenici...
To retko kome polazi za rukom...
Citat
Ne ne... jasne su tvoje simpatije prema njemu i DS-u,LDP-u i "demokratskim" opcijama.Nece niko da se naljuti sto ti takve podrzavas,ionako ste vi moderatori ovde napravili svoju partijsku celiju DS-a i LDP-a...Naravno nisam zaboravio i ostale demokratsko-kapitalisticke opcije. Smile

Citat
Ne sumnjam da ti je bilo lepo...
Cini mi se da ti je tata orobio koju drustvenu firmu, pa je sincic mogao da se siri dok su ljudi stajali u redu za hleb i mleko..
Spominjanje Hitlera jos je samo jedan dokaz da si ti samo jos jedan izgubljeni um koji tezi losim idolima...
Jeste,ja sam burzuj najveci,kako si samo pogodila.  Smile Toliko imam para da cu da kupim ovaj forum sa sve moderatorima i onako svi zajedno da promovisemo kapitalizam.  Smile
Daj uozbilji se vec jednom,ne znas nista o meni zato bi bilo najbolje da cutis i da ne dajes takve kvalifikacije.Da je stvarno tako kao sto kazes,ja bi sad ziveo na Karibima i ne bi se zalagao za socijalizam.Ali i kada dodje taj dan i bolji zivot kao nekada, i dalje cu da prezirem luksuz.Ali cu se uvek boriti protiv nejednakosti i ljudi koji su alavi na novac.Materijalizam-osnova kapitalizma-materijalne vrednosti iznad svega!Zao mi je sto si pristalica svega toga.Ali dobro posto nikada to neces ni ostvariti,verovatno ces da umres nestrecna zbog toga.Bogate se samo ljudi u vrhu,a vi ste samo obicni pijoni koji se bore za njihove interese.

Citat
Nevladine organizacije... hm... obozavam vas koji pojma nemate o javnom pravu, pa lupate takve gluposti... ali... nema veze... voda nosi sve vase neznanje...
Sto se tice zastave SFRJ, to nema nikakve veze za komunizmom, liberalizmom, kapitalizmom...
To ti nikad neces razumeti...
Naucime molim te o tome.Izgledas mi pateticno kada mi zalepi etiketu kako sam neznalica,a ne dajes mi odgovor na to.Ja tebi dajem odgovor na sve,a tvoje kvalifikcije me bas ne doticu.Sva sreca pa ljudi prate ovu nasu diskusiju i citaju sta pisem ja,a sta pises ti.Od mene odgovori i argumenti,a od tebe razne kvalifikacije i lepljenje etiketa.   Smile
Zastavu SFRJ ne bi trebao da stavlja neko kome petokraka nije u srcu.Ako tebe za SFRJ veze vreme kada su tvoji imali privilegije,a za vreme Slobe te privilegije izgubili,onda shvatam tvoju mrznju prema vremenu od 90-ih pa do 2000.  Smile

Citat
Zadatak advokata odbrane je da brani svog klijenta... i uz odredjena ogranicenja, slobodan je da iznosi razne teorije...
Te teorije u praksi... najcesce.. nisu tacne...
Jaooooojjjjjjj!  Smile Padas na ispitu krivicnog prava.Bolje se ne upustaj u pravne neuke,molim te.  Smile
Advokat moze da iznese na sudu sta god hoce,pod uslovom da ne vredja.Cak i one najneverovatnije teorije,tuzilastvo i sudije moraju da slusaju i da ga ne prekidaju.Posle se ocenjuje da li je to tacno ili ne...A ne kao u ovom slucaju-Svi mediji,skoro svi politicari i javno mnjenje na strani tuzilastva!Ako se to zove objektivnost,onda ja ne bih nista da dodajem.Sami po sebi su smesni ljudi koji tako nesto odobravaju. Smile Ja se pitam kako ti uopste mozes da budes nepristrasna kada tako razmisljas?!Sto si bre ti neka naivna devojka....  Smile

Citat
Hitler, Danke Deutchland....
Zasto jednostavno ne skines masku i ne nalepis svastiku na celo... mislim da bi ti sjajno pristajala...
Eto!Jel sam ja rekao da ti nemas izgradjen stav ni o cemu...  Smile Dogovori se sa sobom vec jednom,da li sam ja fasista,nacional-socijalista,komunista,socijalista...   
 Smile Smile

Bas mi se svidja da diskutujem sa tobom. Eeee moji moderatori...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
Jel si ti isla u skolu i ucila istoriju?!
znaci to su te ucili u skoli!
rekao sam ja da je skolstvo u srbiji veliki problem!
kako su samo isprali mozak ovom cheliku, drenjini i td.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 173
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije tacno da se seljaci nisu micali sa sela u komunizmu. Evo nas primer. Najveca glupost koja je moga da se dogodi je da se dozvoli seljacima da paralelno rade u fabrikama i da se bave poljoprivredom. Na jednoj strani dobio si nezapolsene u gradu, a na drugoj one koji idu u fabrike da se odmaraju od rada na polju i primaju platu. Eto, to do danas nazalost nije pormenjeno.
IP sačuvana
social share
" Ako znamo da smo za druge demoni zbog toga sto smo bili u svakom problemu, ako znamo da smo paradigma svakog zla u Srbiji, onda treba da shvatimo da nas cekaju kako bi nas unistili u prvom trenutku nase slabosti. I nemoj da mi govoris da to razumes. Pokazi. Nemoj da cutis kada lazu o tebi. Reci ne! Sto puta. Kad god otvore usta. Pogledaj sta su od mene napravili." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije tacno da se seljaci nisu micali sa sela u komunizmu. Evo nas primer. Najveca glupost koja je moga da se dogodi je da se dozvoli seljacima da paralelno rade u fabrikama i da se bave poljoprivredom. Na jednoj strani dobio si nezapolsene u gradu, a na drugoj one koji idu u fabrike da se odmaraju od rada na polju i primaju platu. Eto, to do danas nazalost nije pormenjeno.
I to kaze lik koji ima nadimak "Makijaveli"  Smile Nemoj da diskutujes o necemu sto ne znas...U socijalizmu vazan faktor su svakako seljaci,jer od njih smo dobijali sirovine koje su u gradskoj industriji preradjivane i dobijali su se gotovi proizvodi.
Toga u kapitalizmu nema.U kapitalizmu postoje ljudi na selu,koji su velikoj manjini jer se motivisu da rade u gradovima.Ovi sto su ostali na selu su na nivou robova i rmbace za gradjane.Tako danas imamo kapital koji je skoncentrisan u BG-u dok je plata na jugu Srbije 3000 dinara.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
ekonomski bi se taj period mogao opisati kao period najgorih populistickih investicija!
poljuprivreda je u tom trenutku bila nasa komparativna prednost i da je kapitalizam opstao, mislim da bi mi danas bili ono sto je holandija!

ovako smo usli u industrijalizaciju i to na najgori moguci nacin, totalno nepromisljeno!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 23:16:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.