Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 06:01:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komunizam bolji nego EU  (Pročitano 15219 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 122
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Koliko moze jedna Jugoslavija biti komunisticka(socijalisticka) kad je pravena sas kapitalistickim novcama.Svi komunisti sta su e cukali u grudima danas su privatnjaci sa svojim fabrikama i furaju svoji licni interese .Placje skace no i zivotan standart skace vrtoglavo tako da isto ti je.Tu citam da kapitalizam prave bolje zivot.NE,ljudi pravu bolje zivot.Jer ljudi stvaraju na zemju planeti.Ne politicari,bankari,ekonomisti .To su lazne kapitalisticke profesije jer sa mnogo propagande ti mislish da bez njih nemozes u zivotu.A ustvari oni cicaju samo tvoju krv.Jer mnogo zapadnjackim zemalja imaju komunisticke manire ali nisu svesne.Koliko moze biti jedan kapitalisticki projekat kvalitetan.Nikad jer dok tehnologija zasnovana na profitom nikad nece biti dobra.Dali na jednom avtomobilsku industriju se isplati proizvoditi automobile koji tesko se kvare,tesko se krse u saobracajkama,automobili koji sami misle.Odgovor je ne jer ako nesto tvoje avto se pojebe ides i kupes delove koje kostaju i do 2000 eura.Ti kupujes od dilere ali i te delove poteknuju iz maticne fabrike.Na svetu josh pred 20 godina je razvijena tehnologija bazirana prirodnim elemenata(voda,sunce,vetar) ali svi naftni kompanije su ugasile te ideje jer nemogu prodavati nesto sto je nepresusno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
A u osamdesedtim i nije bilo nekog potkazivanja, vec je to bilo preliliberarno, vidi se po knjigama, muzici, filmovima...

U devedesetim je takođe bilo gomila knjiga, muzike i filmova, pa su i devedesete preliberalne?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pa ja ljudi ne znam šta vam je jeste li vi poludili.hvalite komunizam(socijalizam) jer ne znate kako je to bilo.
Ja sam ga živija i to što pričate je neistina.U osamdesetim je inflacija bila ogromne,nestašica običnih stvari(kava,struja,benzin..)Plaće male,otac mi je bija obični radnik i teško smo živjeli.Po robu išli u Trst,putovali su na godišnji preko sindikata,jeli konzerve na plaži.kidali nam profesori križe sa lančića,....Ranije godine su po slobodama bile još gore.Partija odlučivala o svemu,zaposlenje,stipendija,studentski dom....
Ne pričajte o oniom što ne znate.Za politički vic si mogao ić u zatvor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
A u osamdesedtim i nije bilo nekog potkazivanja, vec je to bilo preliliberarno, vidi se po knjigama, muzici, filmovima...

U devedesetim je takođe bilo gomila knjiga, muzike i filmova, pa su i devedesete preliberalne?
Citat

Jasno da su bile liberalnije nego osamdesete, al sto je bio Sloba i rat tu niko  nije mogao pomoci.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
pa ja ljudi ne znam šta vam je jeste li vi poludili.hvalite komunizam(socijalizam) jer ne znate kako je to bilo.
Ja sam ga živija i to što pričate je neistina.U osamdesetim je inflacija bila ogromne,nestašica običnih stvari(kava,struja,benzin..)Plaće male,otac mi je bija obični radnik i teško smo živjeli.Po robu išli u Trst,putovali su na godišnji preko sindikata,jeli konzerve na plaži.kidali nam profesori križe sa lančića,....Ranije godine su po slobodama bile još gore.Partija odlučivala o svemu,zaposlenje,stipendija,studentski dom....
Ne pričajte o oniom što ne znate.Za politički vic si mogao ić u zatvor.

Da malo repliciramo

I moji roditelji su bili obični radnici,plate su im bile kiloke tolike ali znam da sam u Trst išao 2 puta godišnje da kupim  Leviske ili ST patike,lakosta majice i sl(seća li se ko robne marke POP84),delove za elektroniku.Preko sindikata smo isli na more avionom preko Dubrovnika ili Splita,
Cale i keva su išli u banju  u Madjarskoj za par kutija žvaka i par kila vegete.Mi klinci za par farmerki ceo zimski raspust provedemo u Češkoj i još ostane kinta(još i karaš onu koja dodje na probu farmerki u sobu),
Tada u Beogradu snabdevanje prodavnica je vršeno uglavnom noću( kao i pranje ulica i iznošenje smeća),mleko i ostale preradjevine su slobodno stajale pred vratima prodavnicama i nije bilo toliko kradja jer su svi imali barem za hleb i mleko.
Koliko god pekara da je bilo radile su i noću.(seća li se ko noćnih povrataka sa koncerata ili žurrki pa kucneš na prozor pekare a pekar donese vruću panju i u većini slučajeva nam ne naplati osim ako uzimamo burek ili peciva)
Novine su slobodno ostavljane na pultovima trafika i ko god ide ranije na posao uzme novine i ostavio pare na pultu.(seća li se ko radnog vremena od 06-14)

Nestašica benzina o kojim govorite su se dešavale posle titove smrti pre toga je nije bilo,nestašice kafe su veštački izazivale veletrgovinske kuće tipa centroprom,frank i slične.( sa recimo 5 kg prošvercovane kafe mogli smo da isplatimo kompletan put do Trsta i nazad).

Sto se tiče ozbiljnijeg kriminala nesto samo kroz maglu se sećam par ubistava,bomba u 20.oktobru i jos par nekih.Jedino čega je relativno dosta bilo to su pronevere po firmama i slične rabote ali sve je to toliko bezazlenu u odnosu na danas.

Školu sam upisao onu koju sam želeo.Fax sam upisao onaj koji sam želeo(potpuno besplatno) kakva bre partija.

I sto je najbitnije.Koga god znam iz moje generacije svi rade u struci,ono za šta su se školovali a današnje generacije za jedno se školuju a drugo rade.

Ukratko tako je bilo mada nekima odavde deluje malo utopistički baš kao i mojoj deci kad im pričam o prošlim vremenima ali se nadam da ima ovde i malko starijih da kolkko tolko potvrde moje pisanije( bw  nisam ja ni tako mator 45 mi je leta)

Ne kažem da je komunizam bolji od kapitalizma shodno temi ali tvrdim da je ono vreme bilo bolje od ovoga pa kako god krstili ova ili ona vremena.

p.s. dok je Muje i Hase pa još i Crnogoraca Rusa i Amerikanaca nije bilo potrebe za političkim vicevima mada jke i toga bilo (Ljuba Moljac,Minimax,pa čitava plejada satiričara,"Satirikon")
« Poslednja izmena: 27. Maj 2009, 23:19:52 od ljubac »
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
LJubac
mi smo generacija pa podjednako pamtimo.Razlika je vjerojatno što su mene kao vjernika i osobu iz "neprijateljskog"kraja drukčije tretirali nego tebe.Meni i mojoj obitelji nisu bile dopuštene te blagodati komunizma kao tebi.Što si god napisao je uglavnom je točno i ništa nisi demantirao,
-Zašto si išao u Trst kad je u komunizmu bilo dobro?
-rodbina ti išla u Češku i mađarsku,zašto nisu išli u Švicarsku.Išli su u još gori jad.
-kruh i jogurt i novine vidim svako jutro ispred trgovina ,nitko ne uzima ni danas.
-nestašice su bile nije važno kada ni tko ih je izazvao.
-poslao sam puno molbi za posao i svugdje na natječaju se tražila moralno-politička podobnost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
LJubac

-Zašto si išao u Trst kad je u komunizmu bilo dobro?

Pa i Nemci idu u Poljsku u kupovinu i da toce gorivo, bar oni koji su blizu granice, a gde je bolje, proceni sam  Smile

LJubac

-rodbina ti išla u Češku i mađarsku,zašto nisu išli u Švicarsku.Išli su u još gori jad.

Pa i Nemci su isli u turizam na Jadran a malo manje na azurnu obalu, racunica je u pitanju, gde cu se bolje provesti za manje para

LJubac

-poslao sam puno molbi za posao i svugdje na natječaju se tražila moralno-politička podobnost.
Ta "moralno-politicka" sposobnost je bila veza i vezica koju ti ocito nisi imao, zalosno al je bilo tako (mozda se ocuvalo to do danas), veza, kumstvo, rodjaci su ti bili vrlo bitni u zivotu da bi napredovo
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Od deset zena, devet je ljubomorno.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 643
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson W580i
Komunizam bolji nego EU?---eeem ne znam kakva je tu razlika postavite ubicu i djavola koji je bolji???---ili npr. ko je bolji hitler ili NATO???---jos 100000 primjera a jasno nam je da ne valja nijedno EU nas bombarduje tacnije NATO koji je pod okriljem EU a komunizam smatramo kao vid u kome smo svi ravnopravni, a ne vidite li mozda da se na balkanu stvorio novi vid komunizma u kome ti*o (cenzurisem jer ne zelim da izgovorim tu gadost) Srbe baca na dno dok hrvatima poklanja sve sto zele i ostalim nacijama takodje...imamo tu one koji kazu jao ti*o je bio zakon on nas je spasio i njegovi partizani i oni ljube ovo ti*ovu sliku

a imaju oni koji ljube Drazinu sliku koji podrzavaju Veliku Srbiju i njenu ideologiju koji zive samo za jedinstvenu drzavu koja se moze stvoriti bez etnickog ciscenja kao hrvatska   

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

kjnhjhkjnm.jpeg
(2.08 KB, 81x88)
ddd.jpeg
(3.33 KB, 132x100)
IP sačuvana
social share
Niko ne zna sta zene hoce ... pa ni one same
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zakon je tu da bi bio prekrsen

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 590
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
BlackBerry 8800
a imaju oni koji ljube Drazinu sliku koji podrzavaju Veliku Srbiju i njenu ideologiju koji zive samo za jedinstvenu drzavu
To su najveci bolesnici od svih.Pa ko normalan moze dovesti Drazu i vs zajedno.
« Poslednja izmena: 11. Avg 2009, 20:05:20 od fitosept »
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 372
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6280
Komunizam ce ponovo doci!! Samo je pitanje vremena! Kapitalizam moze da se srusi sam od sebe a komunizam ne!!

Komunisti s prezirom odbijaju prikrivanje svojih pogleda i namera. Oni izjavljuju otvoreno da se njihovi ciljevi mogu postici samo nasilnim rusenjem čitavog dosadašnjeg društvenog poretka. Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom. U njoj proleteri nemaju šta da izgube osim svojih okova. A dobice čitav svet!!

K. Marks i F. Engels
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 06:01:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.137 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.