Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Komitet SAD podržao genetsku modifikaciju - CRISPR tehnika  (Pročitano 13549 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
E zbog svih ovih gore pobrojanih stvari sam ja oprezan kad se radi o tim radikalnim novim tehnologijama. Nemam ja problem sa nekime ko pravi novu vrstu ugljeničnog vlakna ili motora. Šo se mene tiče samo napred! Imam problem sa alavim mozgovima koji bi da u prenaseljenom nestabilnom svetu razvijaju nešto što može da dovede do milijarde nezaposlenih.
to će jednostavno biti trenutak za uvodjenje socijalizma. nemoj da se potresaš

I imam problem sa ovima koji bi da omoguće manipulisanje ljudskim genima, a da uopšte ne razmišljaju koliko lako to može da se zloupotrebi i otrgne kontroli.
pa oni prvi o tome razmišljaju jer su najupućeniji u to što rade. razmisle i kažu ajmo!
ajmo ako ništa drugo pre ostalih!
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Pa čekaj, ti si mene prvi pitao ''da li je ikad upotrebljeno nuklearno oružje od 1945?'' Ja ti odgovaram da nije upotrebljeno u ratne svrhe, ali jeste upotrebljeno nad živim ljudima radi testiranja njegovih efekata. I pritom su uništavani životi stotina hiljada ljudi. Znači ti kažeš kako će sve ovo sa genima da se iskontroliše i sredi kao što je bilo sa nuklearnom tehnologijom. Ja ti kažem da neće. Jer kao što niko nije odgovarao za sve te nuklearne svinjarije, neće odgovarati ni za svinjarije ove vrste.

Citat
Направиш свој софтвер, скинеш неки други...

Aha, oće to. Posebno kad ti automobili budu pravljeni sa integrisanim AI/VI koji ti ne da bilo šta petljaš. A voleo bih da vidim tog čoveka koji će moći da zezne takav sistem a da ovaj to ne primeti i ne ubije vozilo kao odgovor na pokušaj zloupotrebe i povrede ugovora.
« Poslednja izmena: 18. Feb 2017, 16:40:41 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa čekaj, ko je prvi pominjao nuklearna oružja? Ti. Ti si mene pitao ''da li je ikad upotrebljeno nuklearno oružje od 1945?'' Ja ti odgovaram da nije upotrebljeno u ratne svrhe, ali jeste upotrebljeno nad živim ljudima radi testiranja njegovih efekata. Znači ti kažeš kako će sve to da se iskontroliše i sredi kao što je bilo sa nuklearnom tehnologijom. Ja ti kažem da neće. Jer kao što niko nije odgovarao za sve te nuklearno svinjarije, neće odgovarati ni za svinjarije ove vrste.

dobro. nikom ništa onda. idemo dalje

u progres i bolju budućnost obezbedjenu novim znanjima i tehnologijama!  Smile
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Pa čekaj, ko je prvi pominjao nuklearna oružja? Ti. Ti si mene pitao ''da li je ikad upotrebljeno nuklearno oružje od 1945?'' Ja ti odgovaram da nije upotrebljeno u ratne svrhe, ali jeste upotrebljeno nad živim ljudima radi testiranja njegovih efekata. Znači ti kažeš kako će sve to da se iskontroliše i sredi kao što je bilo sa nuklearnom tehnologijom. Ja ti kažem da neće. Jer kao što niko nije odgovarao za sve te nuklearno svinjarije, neće odgovarati ni za svinjarije ove vrste.
Чињеница да ти, ја и планета постојимо и даље говори да је контрола могућа.

Citat
Aha, oće to. Posebno kad ti automobili budu pravljeni sa integrisanim AI/VI koji ti ne da bilo šta petljaš.
Покушао је Мајкрософт па је попио казну.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Ajmo ispočetka.

Planeta postoji jer nije došlo do nuklearnog rata. Do nuklearnog rata nije došlo jer je više strana bilo svesno da kad poleti jedna nuklearka, lete sve i cela planeta odlazi u tri lepe. Znači država SAD je imala 10.000 nuklearki, država SSSR je imala 20.000 nuklearki, država Kina je imala 200 nuklearki, država Indija je imala 100 nuklearki.

Kako se to slaže sa ovom sadašnjom i budućom situacijom, gde će par kompanija u Americi, i eventualno poneka u Kini, imati mogućnost da prave robote sa neograničenim potencijalom; i mogućnost da menjaju ljudske gene i time stvaraju nadljude i/ili generacije nakaza?

Gde je tu ravnoteža? Gde je tu raspodela moći? Gde je tu Mutual Assured destruction?  Znači ne može da se upoređuje krhki mir hladnog rata sa svetom u kome će par korporacija diktirati i nadgledati sve. Ne može ni u kom slučaju. Jer iako su ovi za vreme hladnog rata razvijali to da bi se dokopali moći, radili su nešto od čega bi cela država imala moć. A mi ovde pričamo o korporacijama koje ne poznaju granice, niti razum, niti moral, nego im je u glavi jedino profit i ništa više. I takvim korporacijama se daje moć i mogućnost da prave novu rasu čije ponašanje niko ne može da predvidi, i da se igraju sa genima ljudi?

I to mora da se uradi baš sad, ovog momenta, ove sekunde... zašto?  Smile  Smile  Da ne leti možda neki asteroid prema Zemlji, pa nam trebaju roboti da nas evakuišu na drugu planetu? Ili je možda populacija Zemlje desetkovana, ostalo nas je samo 50.000 po svetu, pa nam trebaju radikalne rizične tehnologije genetskog inženjeringa da bismo se postarali da populacija počne opet da nam raste?  Smile  To je kao kada bi neko živeo u kući koja prokišnjava i propada, a zapeo je da od Golfa 2 napravi Ferari. Alo, jebo pravljenje spejs šatla od Golfa, prvo sredi kuću pa tek onda sve ostalo.  Smile  Smile

Покушао је Мајкрософт па је попио казну.

Big deal. Sačeka se par godina, da se slegne prašina a i da AI postane prihvaćeni deo svakodnevnice i za par godina urade isto bez ikakvih posledica. To je već odavno oproban scenario u svim sferama industrije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Gde si Pajdo, šta se radi?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
sa uzivanjem cu gledati ovu optimizaciju univerzuma od strane pomahnitalih humanoida...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 628
Нуклеарне електране јесу, добробит које су донијеле је већа од штете.

zasto su nemci ugasili sve NE?

koliko je meni poznato voda je neophodna kako bi hladila reaktore a ta voda mora da se ispusta negde.....

takodje Rusi vade sve nukelarne podmornice koje su prvobitno potpili misleci da ce na dnu okeana manje zraciti....
« Poslednja izmena: 18. Feb 2017, 18:37:16 od IdiDada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Kako se to slaže sa ovom sadašnjom i budućom situacijom, gde će par kompanija u Americi, i eventualno poneka u Kini, imati mogućnost da prave robote sa neograničenim potencijalom; i mogućnost da menjaju ljudske gene i time stvaraju nadljude i/ili generacije nakaza?

Gde je tu ravnoteža? Gde je tu raspodela moći? Gde je tu Mutual Assured destruction?  Znači ne može da se upoređuje krhki mir hladnog rata sa svetom u kome će par korporacija diktirati i nadgledati sve. Ne može ni u kom slučaju. Jer iako su ovi za vreme hladnog rata razvijali to da bi se dokopali moći, radili su nešto od čega bi cela država imala moć. A mi ovde pričamo o korporacijama koje ne poznaju granice, niti razum, niti moral, nego im je u glavi jedino profit i ništa više. I takvim korporacijama se daje moć i mogućnost da prave novu rasu čije ponašanje niko ne može da predvidi, i da se igraju sa genima ljudi?
Ако Рус одлучи да му је приоритет, улагаће. Или Индијац, или Бразилац. Нико ти не држи нож под грлом.

Нуклеарне електране јесу, добробит које су донијеле је већа од штете.

zasto su nemci ugasili sve NE?

koliko je meni poznato voda je neophodna kako bi hladila reaktore a ta voda mora da se ispusta negde.....

takodje Rusi vade sve nukelarne podmornice koje su prvobitno potpili misleci da ce na dnu okeana manje zraciti....
Нису још угасили, до 2022 је рок. Имају јак анти-нуклеарни покрет и странку зелених па су из неког разлога одлучили да је здравије да ложе угаљ који је гори по околину. Вода заврши као пара.

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.