Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2026, 10:27:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Коме смета СПО?  (Pročitano 66563 puta)
Hronicar svakodnevice

iza sedam gora, iza sedam mora....NADJA!!! xeexexe

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
 Smiley 1 Smile pa pravo da ti kazem i nisam mislila da se ikako deklarisem, posto, cim kazes kako mislis, odmah ljudi imaju neke predrasude, znas i sama. ali kad vec pitas.... ono sto mislim da je bitno ipak, jeste to da spo moze da smeta ljudima koji zive u velikim zabludama, izdemagogisanim mediokritetima kakvih je, naravno, uvek i svuda najvise.... mogu samo da kazem da nama najmladjima  Smile spo ne smeta nimalo, i to nije samo prazno naklapanje, znam zasto to govorim, mogu vam dati i jedan primer: na poslednjim izborima, kada je moja generacija prvi put bila u mogucnosti da glasa, od nas 16 koliko nas je bilo u razredu, 3 je glasalo za spo, a jos dvoje njih se lomilo, da li da glasa za spo ili za neku drugu opciju. cak i da je u tom nasem razredu izlaznost bila 100% (sto naravno, nije bila ni blizu...) mislim da je jasno da je spo-u pripao prilicno veliki procenat. dakle, svidjalo se to nekima ili ne, spo nikako nije mrtva stranka, a dokaz za to smo mi, mladi, koji smo svoje stavove i misljenja mogli da formiramo ipak u nekoj vrsti demokratije (ako uzmemo da sam ja 2000.g. imala 12 godina, taman vreme kada covek postaje svestan sta se oko njega desava) ja se izjasnih. cekam odgovore  Smile
IP sačuvana
social share
Pa da, mi smo biljke, a ne ljudi, ili bolje reci, vise biljke nego ljudi, a iz zemlje gde smo rodjeni, izbija sva nasa snaga, pa ako zemlju napustimo, nismo vise biljke, a ni ljudi, nego laki otpaci, koje zivot baca tamo amo prema vetru prilika.

Ne volim samo tebe, ti to znas, ne volim ni samo Djinu, sutra ili preksutra volecu i slikacu druge slike.  Necu se kajati ni za jednu ljubav koju sam ikada osecao, kao ni za mudrost ili glupost koju sam zbog nje pocinio.  Tebe mozda volim zato sto si slicna meni.  Druge volim jer su sasvim drugacije no sto sam ja.

Umetnost je znacila: iza svake stvari otkriti Boga.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
funkcioneri, clanstvo, ili mozda program spo-a?
Вођа СПО је Вук Драшковић.Вук Драшковић је толико пута овај народ преварио,слагао и шта више радио против њега заједно са доказаним Србомрсцима.Чланови СПО се никада нису одрекли свог вође или барем довели у питање његову политику.Шта ту сад није јасно?  Smile
СПО је започео живот поносно истичући свој епитет Србски!Али,не лези враже,недуго затим је почео да ради против тог истог народа,јер којим то идеалима може да се оправда долазак неоусташа у облику зенги у Београд и њихова сарадња са Кнелетом,Гишком,Белим,Мајмуном,Жућом ради рушења тог истог Београда,Србске,а не 'рватске престонице.
Остатк програма СПО и не вреди коментарисати,он се толико пута мењао да данас више личи на програм угашеног ГСС!Некада је у том програму било говора о уједињењу свих Срба,а данас о Европским интеграцијама,грађанским правима.Некада је Вук потезао границе Србије и шире од свог кума,а данас слави одлазак једне по једне Србске земље!
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 13:13:25 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
znaci problem je sto je clanstvo ostalo uz vuka? a sa druge strane oni koji napustaju svoje lidere nazivaju se izdajnicima, preletacima itd, zar ne? + koliko ja znam, vuk, odnosno predsednik stranke nije jedina institucija u stranci i nije jedini koji odlucuje kakva ce se politika voditi. ne znam zasto se smatra da jedna stranka treba slepo da se drzi stavova koje je imala u vreme osnivanja, mislim da je i cistacica jednom objasnila da je sasvim normalno da se stavovi prilagodjavaju trenutnom stanju, odnosno da se menjaju prema onome sta je u datom trenutku najbolje za narod i drzavu. ali to je vec sve izvakano i ko to dosad nije shvatio ne vredi mu vise ni objasnjavati. najbolje od svega je, sto ce, kad se jednom pokaze (a pokazace se, kao i uvek, istorija sve uvek razjasni) da je vuk zaista vukao prave poteze za srbiju, e tad ce svi oni sto ga sad pljuju najglasnije vikati da su ga uvek podrzavali. ali tako to ide....
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 14:56:22 od nadja88 »
IP sačuvana
social share
Pa da, mi smo biljke, a ne ljudi, ili bolje reci, vise biljke nego ljudi, a iz zemlje gde smo rodjeni, izbija sva nasa snaga, pa ako zemlju napustimo, nismo vise biljke, a ni ljudi, nego laki otpaci, koje zivot baca tamo amo prema vetru prilika.

Ne volim samo tebe, ti to znas, ne volim ni samo Djinu, sutra ili preksutra volecu i slikacu druge slike.  Necu se kajati ni za jednu ljubav koju sam ikada osecao, kao ni za mudrost ili glupost koju sam zbog nje pocinio.  Tebe mozda volim zato sto si slicna meni.  Druge volim jer su sasvim drugacije no sto sam ja.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Evo malo kako to gospodin nekad levicar nekad desnicar po orincipu leva ruka desni dzep i obrnuto !

VUK PUK'O!
Poslanici SPO optužuju Draškovića za samovolju i trošenje 136.000 evra!
BEOGRAD - Sedamnaest republičkih i saveznih poslanika Srpskog pokreta obnove uputilo je pre nekoliko dana protestno pismo lideru ove stranke Vuku Draškoviću i optužilo ga za donošenje odluka protivno Statutu SPO-a i nenamensko trošenje 136.000 evra dobijenih od Ministarstva finansija na ime broja poslanika! Poslanici SPO-a upozorili su Vuka i na "katastrofalno" materijalno stanje lokalnih odbora po Srbiji i na pad motivisanosti članstva.

U pismu do kojeg je došla redakcija Kurira, Vuk Drašković i njegova supruga Danica se optužuju da su samovoljno, po principu "rođačkih i prijateljskih veza", popunili 500 mesta u republičkim organima, ustanovama i upravnim odborima, koja, po sporazumu vladajuće koalicije, pripadaju SPO-u. Pismo je potpisalo svih 13 poslanika ove stranke u Skupštini Srbije, tri u Skupštini SCG, kao i ministar trgovine Bojan Dimitrijević.

Vuk sve sam bira

Pored ministra Dimitrijevića, pismo Draškoviću potpisali su i potpredsednici SPO-a Veroljub Stevanović i Vojislav Mihailović, republički poslanici Bogoljub Pejčić, Radoslav Jović, Nikola Jovanović, Sanja Čeković, Tomislav Kitanović, Staniša Stevanović, Milan Ninić, Slobodan Živkucin, Radovan Teodorović, Radojle Bukvić, Blagica Kostić i poslanici u Skupštini SCG Ninoslav Stojadinović, Aleksandar Pajović i Slađana Radovanović.

"Odborima SPO-a naloženo je da za jedno poslaničko mesto predlože više kandidata, s tim da ćete Vi odlučivati ko će biti na listi i eventualno izabran za poslanika. Iako je to protivno Statutu stranke i demokratskim načelima odlučivanja, nemamo ništa protiv da Vi birate kako hoćete i koga hoćete, ali je valjalo da se prethodno raspitate kakvo je stanje u odborima", stoji u obraćanju potpisnika pisma Vuku Draškoviću.

Nezadovoljni "katastrofalnim" materijalnim stanjem u gotovo svim odborima, potpisnici protestnog pisma obaveštavaju lidera SPO-a da stranka nema gotovo nikakve izglede da pređe cenzus na predstojećim republičkim izborima. Kako se navodi u pismu, odbori SPO-a se ne finansiraju iz stranačke centrale, već se "dovijaju na čudesan način" i iz skromnih priloga osiromašenih članova pokrivaju osnovne troškove za svoj rad.

Vuk bez komentara

Vuk Drašković nije juče hteo da za Kurir komentariše pismo koje su mu uputili njegovi poslanici.
- Ne, ne, ništa, ništa za Kurir... - kratko je rekao Drašković pre nego što je prekinuo vezu.

Zbog toga je, stoji u pismu, na vrata nekih odbora već "stavljen katanac" zbog neplaćenih telefonskih računa i komunalnih usluga.

Gde su naše pare?

"S druge strane, iako centrala stranke o tome ćuti, putem medija saznajemo da je na ime broja poslaničkih mandata Ministarstvo finansija uplatilo stranci 136.000 evra, a da se ne zna ko raspolaže tim parama i gde se taj novac nalazi", navodi se u pismu.

U pismu se od lidera SPO-a zahteva da dobijeni novac na ime poslaničkih mandata odmah rasporedi i prosledi najugroženijim odborima, da u roku od tri dana budu obavešteni ko su raspoređeni "kadrovi" SPO-a i po kom su kriterijumu kadrirani na mesta u republičkim organima uprave, ministarstvima i upravnim odborima javnih preduzeća.

"Obaveštavamo Vas, takođe, da smo ovo pismo uputili svim okružnim i opštinskim odborima Srpskog pokreta obnove", navodi se na kraju pisma upućenog lideru SPO-a Vuku Draškoviću.

D. VRANEŠ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Џукеле ће ме докусурити...

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5780
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Alcatel OT 800 Tribe
Citat
Koje pitanje ti je važeće? Vidiš da sam sebe demantuješ, upetljo si se u svoje izmišljotine pa neznaš šta pričaš. Prvo se lepo informiši o tome šta je Vuk radio devedesetih godina pa onda pričaj.

Nisam ja sebe demantovao, samo vam kazem sta je radio, a vi ga kanonizujete. I naravno sve greske zanemarujete pod parolom "Kao da je to nesto mnogo naudilo Srbiji"...  Mis'im stvarno...
Odakle ti to da ja izmisljam informacije. Da nisi visoki funkcioner u stranci pa znas o cemu se radi. Ako nisi, onda se verovatno informises kao ja (preko novina, TV-a itd.). A kome cemo vise verovati, da li Kuriru, Presu, Novostima, RTS-u i sl. to je vec diskutabilno.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2007, 16:22:35 od milton43 »
IP sačuvana
social share

Speed kills, drive 2cv and live forever.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Evo još malo o štetocini ! Dajte i vi nešto ljubitelji "tovara" (magaraca) a ne da tastaturate bez veze !

BEOGRAD - Vuk Drašković, koji je u srpski folklor uveo široko raširena tri prsta kao simbol srpstva i pravoslavlja, u ranoj mladosti je bio zakleti protivnik crkve i vere! Da je tako, najbolje svedoči tekst objavljen u nedeljniku NIN 26.11.1972. godine, koji je Drašković napisao kao dvadesetpetogodišnji novinar, na početku karijere. Kako se iz teksta pod naslovom "Politika na verski način" može zaključiti, Drašković je potpuno bio na liniji tadašnje vladajuće socijalističko-samoupravne ideologije.

Braneći temelje i Ustav samoupravnog socijalizma, Drašković je u tekstu objavljenom na nepune dve strane ukazivao na to da "Srpska pravoslavna crkva, ali i ostale verske organizacije veoma često izlaze izvan okvira i nadležnosti propisanih Ustavom".

- "Pravoslavni misionari", očigledno žaleći za nekakvom "velikom Srbijom", nostalgično zaključuju: "Neće nam pomoći ni ova uska Srbija u kojoj smo sada omeđeni i gde samo izgleda da smo jedinstveni, pa time sebe uzalud zavaravamo". Na drugom mestu se kaže: "Sveti Sava je simbol narodnog jedinstva svih Srba" - citirao je Drašković i odmah izvukao zaključak da "Srpska pravoslavna crkva na taj način najdirektnije napada osnovne postulate samoupravnog socijalizma".
Veću sliku možete videti klikom na nju

Razvojni put

Vuk Drašković je novinarsku karijeru počeo u Tanjugu posle revolucionarne 1968. godine, a ubrzo je završio u dopisništvu u Zimbabveu. Iz ove afričke zemlje Drašković se vratio sa knjigom "Moj prijatelj Robert Mugabe", posle čega se zaposlio u kabinetu Mike Špiljaka, tadašnjeg sindikalnog funkcionera. Pošto je Špiljak početkom osamdesetih vraćen u Zagreb iz Beograda, Drašković je napustio sindikat i započeo svoj preobražaj književnim delima "Nož" i "Sudija".

U svom tekstu, Drašković ne samo da pokušava da Titovu Jugoslaviju odbrani od uplitanja SPC već u svom stilu primećuje i sa žaljenjem konstatuje da je "poražavajuće veliki procenat religioznih"! Da bi to potkrepio, izneo je podatke istraživanja odnosa građana prema religiji iz 1964. godine.

- Istraživači su tada došli do poražavajućeg podatka da je 70,3 odsto anketiranih odgovorilo da je religiozno, dok je broj ateista jedva iznosio 29, 3 procenta - konstatovao je Drašković, a u nastavku teksta utešno objasnio da ove cifre "ublažava pokazatelj da je izuzetno visoka stopa religioznosti pre rezultirala iz neukosti i neškolovanosti anketiranih nego iz njihovih ubeđenja".

Dana bez teksta

Zbog nemogućnosti da od Vuka Draškovića dobijemo objašnjenje za obrt u njegovom poimanju društva i crkve, Kurir je juče pozvao njegovu suprugu Danicu. Međutim, čim je čula zbog čega je zovemo, odmah je prekinula vezu.

Najzad, Drašković se bavi i budžetom centralne kase SPC, ukazajući na to kako se u nju sliva veliki novac, sa sve iznosima, nabrajajući na koji način i kakvim aktivnostima verske organizacije zarađuju novac, a završni udarac im zadaje konstatacijom da je "najpre ilegalno, a zatim i potpuno javno crkva razvila svestranu aktivnost vrbovanja i dovlačenja dece na časove veronauke."! "Reči "vrbovanje" i "dovlačenje" govore same za sebe.

- Sve bogomolje u opštini Zvezdara odjedanput mogu da prime 10.000 građana ili duplo više nego sve prostorije društveno-političkih organizacija. Verske organizacije utrošile su prošle godine 190 miliona starih dinara za obavljanje svojih aktivnosti, a društveno-političke organizacije opet duplo manje - jadikovao je Drašković.

Zbog takvog stanja, on je na kraju teksta poručio da je neophodna akcija.
- Eto, tako izgleda politika na "verski način", koja očigledno postaje sve aktivnija, pa joj se većom aktivnošću mora i suprotstaviti!

Misao Stipe Šuvara

Novinar Drašković u tekstu se pozvao i na govor Stipe Šuvara na otvaranju seminara "Religioznost, klerikalizam, omladina i zadaci SK", održanom u Zagrebu. Kako je citirao, Šuvar je tom prilikom rekao da "pažljiva analiza pisanja novina i časopisa koje izdaju verske organizacije i institucije, propovedi, poslanica i nadgrobnih govora pojedinih crkvenih velikodostojnika omogućuje zaključak o jačanju klerikalističkih ambicija". Drašković još nalazi za shodno da ukaže na to da je to posebno prisutno "u okrilju katoličke i pravoslavne crkve, koje izraženo, u pojačanom obimu, ispoljavaju dužebrižništvo nad nacijom, nad demokratijom i slobodom, tradicijom i nacionalnom kulturom".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
На крају крајева види се ко је платио цену овакве превртачке политике.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Off obrisan.

Ako vam se diskutuje o rinaki ili bilo kom clanu foruma, pa imate zelju da se psiho-analizirate medjusobno, uputite se na

Psiholog online ~ Burek savetovaliste
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 776
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ok, never more Wink  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola V3X
Bolje bi bilo da si pročitao neku knjigu od Draškovića, nebi tako bulaznio.
IP sačuvana
social share
Misli svojom glavom.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 74 75 77 78 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2026, 10:27:15
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.