Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:11:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko Srbi veruju u boga?  (Pročitano 28916 puta)
Ucesnik diskusija

hehe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson K800i
Hm, pa ja nemam nameru da se branim ili da objasnjavam svoje stavove iz ugla nevernika ili recimo jeretika. Meni je recimo prvi komsija pop, i cesto diskutujemo na razne teme o veri. Nikada mi nije palo na pamet da ga ne upitam nesto sto mi nije jasno i naravno da mi je to pomoglo da razumem mnoge stvari. Ali hocu da kazem da moj komsija pop o tome samo samnom. Znaci i pored sveg truda koji je ulozio da animira i druge da posecuju crkvu to ovde cine vecinom stariji ljudi i to iz navike. Malo je i njih koji "tu nesto shvataju". Bez pomoci crkve kao organizacije on ce biti jedan od malobrojnih. Ja takodje znam da ima ljudi u crkvi i na visokim polozajima koji takodje rade na tome ali ima i onih koji crkvu pokusavaju da ispolitizuju. Na zalost ti i takvi su vise eksponitrani u medijima i drustvu uopste, te je preovladjujuce misljenje da je njihov stav i stav cele crkve( ovo je za one koji preteruju u kudjenju crkve). Ipak mislim da bi crkva morala mnogo vise recimo da se reklamira ali ne tako sto ce recimo neke vladike da nam govore sta je ispravno u vodjenju drzave ili ekonomije itd...  nego sto ce nam pomoci da shvatimo i razumemo pravoslavlje. Takodje mislim da je rusenje tabua kroz istoriju vise donosilo koristi nego stete. Ako ce mo zauvek ostati "zalupani" onda i nezasluzujemo bolje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Iskreno,mene ova salabajzerisanja ne interesuju,ali kada sam video naslov ove teme...blago receno-uplasio sam se!Dokle ce se u ovoj zemlji vezivati nacija i vera?Nisu svi srbi pravoslavci...ima i drugih religija,neki su ateisti,neki veruju u vanzemaljce,neki ne veruju u nista...svaki covek ima pravo na svoj licni izbor...cak mislim i da dete ima svoj izbor a ne da mu u skoli namecu neku veronauku ili gradjansko vaspitanje!Vaspitanje se prvo stice u porodici a onda i u svakodnevom kontaktu sa ljudima.Ko hoce veronauku,vrata crkve su mu otvorena(bar se nadam da je tako-valjda nije pahomije sa druge strane tih vrata...)

Ja sam srbin i vernik...vernik koji veruje samo u sebe i svoje najblize...
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

hehe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson K800i
Iskreno,mene ova salabajzerisanja ne interesuju,ali kada sam video naslov ove teme...blago receno-uplasio sam se!Dokle ce se u ovoj zemlji vezivati nacija i vera?Nisu svi srbi pravoslavci...ima i drugih religija,neki su ateisti,neki veruju u vanzemaljce,neki ne veruju u nista...svaki covek ima pravo na svoj licni izbor...cak mislim i da dete ima svoj izbor a ne da mu u skoli namecu neku veronauku ili gradjansko vaspitanje!Vaspitanje se prvo stice u porodici a onda i u svakodnevom kontaktu sa ljudima.Ko hoce veronauku,vrata crkve su mu otvorena(bar se nadam da je tako-valjda nije pahomije sa druge strane tih vrata...)

Ja sam srbin i vernik...vernik koji veruje samo u sebe i svoje najblize.uote]
Tacno je da nisu svi Srbi pravoslavci, ali vecina ipak jeste. To ne znaci da imam nesto protiv onih koji nisu pravoslavici bili to Srbi ili neki drugi narod, naprotiv. Zeleo sam samo da cujem i druga misljenja o tome koliko Srbi veruju u boga. Pri tom mislim da i ljudi drugih vera imaju svog boga. Nesecam se da sam pomenuo da se iskljucivo radi o hriscanskom bogu. Ali kako smo vecina (srbi) hriscani  tema se kretala u tom pravcu. Iskreno i meni je muka od onih koji se neprestano pozivaju na pravosljavlje ali u sustini nisu vernici, ali mi je takodje i muka od onih koji misle da o veri, pravoslavlju i crkvi ne treba uopste diskutovati. Ako ti trazis da svako ima pravo na svoje misljenje i samoopredeljenje onda postuj i to da neko zeli i na ovaj nacin da govori o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
prijatelju,nisam ni mislio da bilo koga sputavam u njegovoj veri ili neveri...samo sam rekao ono sto mislim
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Joj, kako bih ja rado opet otvorila temu... O nacionalizmu+ pravoslavlje...  Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
srbi ipak nisu toliko glup narod da ne vide da jehova & isus nisu njihovi bogovi nego jevrejsko zlo . srpska pravoslavna crkva ce sve vishe i vishe biti odbacivana jer je ona u stvari strano telo .kad se srbi okrenu svojim bogovima ,onda ce i vernika biti vishe ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Bas lepo. Slovenski paganizam.

(Inace ostavio traga u proslavljanju svetaca, pr. Ilije i sl.)

Opet se siri prica o "jevrejskom zlu"... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
shiri se istinita prica o jevrejskom zlu ,koje mora da se suzbije radi buducnosti nacije
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Opet... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
opet charlie brown ,i opet i opet Smile Smile  Smile sve dok istina ne pobedi nemamo pravo da odustanemo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:11:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.